neden diyetteyken ayarsızlaşıyorum

zynpahsen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2013
206
0
26
Bilecik
ablamın düğünü var 60 kiloyum 3-5 kilo fazlam var diye kendime 1 haftalık sıkı bi program hazırladım düzenli beslenme- spor - elma sirkesi ,bal, ılık su karışımı
herşey 2 gün güzel gidiyor sonra benim bi gözüm dönüyor ne bulursam yemek istiyorum özellikle gece normalde böyle değilimdir kiloyu d hep kendi kendime veririm gelgelelim zayıflama lazım dedim mi elim de bir kalıp tuzlu peynir ardından koca bir paket çikolata beliriveriyor kendimi camış gibi hissediyorum bazen

bunları yersem elime ne geçecek bana faydası var mı karnımı doyuracak mı alternatif başka bişey var mı diye de düşünüyorum ama yok eveet evet yemem lazım çok lazım hemde diye cevaplarken buluyorum kendimi

kilo vereyim derken kilo almışım ya sinirlerim bozuldu ömrüm boyunca hiç diyet yapamadım hep ilk gün iyi gidiyor ertesi gün 1 paket kızarmış ekmeğin üstüne yağ sürüp tuzlayıp bide yanına kolayla ooooooooooh afiyetle yiyiyorum normalde 1 dilim ekmeği zor yerim
bu nasıl bir psikolojidir arkadaşlar var mı benim gibi olan cidden şaşırıyorum kendime

bi de gece yediğimde vicdan azabı çekiyorum kendimi yanlış olsa da kusturmaya çalışıyorum onları hiç yememiş gibi olmak için yok onu da beceremeyince bi de depresyona giriyorum ben ileri de çok kilolu olucam kocam beni beğenmeyecek diye

aynı benim ruh halim bende tam bunu yaşıyorum on kjilo vermem lazım kilo vermek isteyince diyet yapmaya çalışınca çok daha fazla yiyorum çok sinir bozucu bir durum insan sadece fiziksel değil psikolojikte zarar görüyor:(

canim bence diyeti bosver.. sIkI bir diyet sonucunda olan seyler bunlar.. diyet sonrasi tuzlu peynir ve cikolata yemenin sebebi bi taraftan tansyonun öbür yandanda sekerin düsmesidir, eksikligidir.. eger sok diyetlerle kilo vermeye baslamaya calisiyorsaniz bence hic bosa yormayin, cünkü hic ise yaramiyor.. sonucta bu durumu hayatin sonuna kadar sürdürmeyeceksiniz, ve ilerde istediginiz kiloyu verdiginizde normal yemeye baslayacaksiniz ve metabolizma hizi okadar düstügü icin (az yemeden dolayi), normal yediginizde yine o kilolari alacaksiniz.. haa bide normal yeseniz iyi ama sekerden, tuzludan kacildigi icin herseyden bol bol özlem duyuluyor ve hepsini ayni günde yemege calisiriz.. kilolar geri geliyor yanii..

bende bi kac sene önce bu yanlisi yaptim 55e kadar inmistim 2 sene önce ve subat ayinda tekrar 75 oldum :53: suan 6 ay gecti ve hedef kiloma yaklastim.. belki yavas yavas verdim ama saglikli oldu.. herseyi yedim, sadece sporu hiiic birakmadim.. haftanin 5 günü spor yapiyorum ve yag oranim suan %24-23 (eskiden 30un üstündeydi), beni görenler 61 kiloda olduguma inanmiyorlar cünkü kas oranim yükseldi ve kas ne kadar cok olursa vücut okadar sIkI görünür ve metabolizmamizda hizli olur.. metabolizmamiz hizli oldugu zamanda haftada 1-2 kere tatli yemeye yer kaliyor.. yani hic bi özlemim yok.. tabikide börekleri cörekleri yiyemiyorum, ama canimda cekmiyor.. arada cok kacirdigimda olsa öbür haftaya telafi edebiliyorum..

kizlar bide bi yanlisimda cok kisa sürede vermeye calismamiz.. zaten o yüzden sok diyetler bize cazip geliyor.. uzun ama öz sürsün, kilo verip aldikca vücudumuz sarkmaya baslayacak, cünkü derimiz bile bu hiza dayanamaz, ve ne yazikki eger sarkmalar oldumu, o deri eski haline bidaha gelemez.. derinin kendini yaklasik ayda 1 yeniliyebiliyor.. o yüzden erken kilo vermek size ve vücudunuza bi faydasi olmayacak.. deri size yetisemezse kendini salar..

o yüzden ancak saglikli beslenme + spor ile kalici kilo kaybi olur ;)

Back
X