Premature Bebekler neden erken doğum oluyor???

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

HIFZIYS

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2008
727
6
0
Diğer
arkadaşlar bu bölümde erken doğumlar konu oluyor benimde erken doğum riskim var ve son zamanlarda artan etken doğumların nedenlerini merak ediyorum,en çok hangi rahatsızlıkta yaşam şansı daha çok oluyor veya gebeliğin süresi uzuyor.

neden erken doğum riskin var? Benimde var çünkü rahim ağzı boyu kısaymış.

benimde suyum fazla ondan 5,5 aylığım ama 7 aylık gibi ağırlığım var bakalım hayırlısı dr erken doğum riskim olduğunu söylüyor çoğul gebe gibiyim

2.7 dedi doktor geçtiğimiz hafta salı günü ölçüldü. 1 hafta oldu. Ama benim haftama gelenlere dikişte atılmıyormuş. Ben her bebek hareketinde korkuyorum valla.

Sende sürekli yatıyormusun? Bu arada benim gibi bütün konuları dolaşıyorsun

arkadaslar,suyun az olmasi da erken dogumu tetikliyormus.cunku benim bir arkadasim 2 ay once 7 aylikken suyunun bitmesi sonucu dogum yapti bebegi 2 aydir hastanede ama gelisimi iyiye gidiyormus..Allah tum bebisleri zamaninda saglikla ailesine kavustursun.

Valla bende yemek hazırlamak için kalkıyorum onun dışında kalkmamaya çalışıp günde 1,5 lt su içiyorum

ne yapayım canım sıkılıyorum dolaşmaktan benimde başım döndü-tatlicadiarzu-evet sürekli yatıyorum yatmak zorundayım .bende duymuştum hafta ileri olunca dikiş atmıyorlarmış aslında çokta kısa değilmiş inşallah herşey yolunda gider.

bende hep suyumun az olmasından korkardım tam tersi oldu dr görünce çokmu tatlı yiyorsun dedi demekki tatlıda suyu artırıyor zaten bana yasakladı

ultrasonda ölçtüğünde daha da kısa çıkmıştı. doktor alla alla ölçüyü alamadım dedi birde vajınal olctu. sonra boyle dedı. 2.5 cm altı tehlıkelıdır dedı.. mm lık olculer bunlar. Bol bol yat dedı. proluton ıgne falan verdı. en azından 1 ayı atlatmamız lazım dedı. Baska bır doktora gıttım o da rısk var dedı ve bebek kafasını legen kemıklerının ıcıne sokmus dedı. ben 7 aya daha yenı gırdım

canım yine çokşükür 7 aya ulaşmışsın çoğu gitmiş azı kalmış yatarsan ağır iş yapmazsan Allah ın izniyle atlatırsın bende sürekli korkuyorum heran doğum olacakmış gibi geliyor Allah korusun,ultrasonla ölçünce dahamı farklı çıkıyor bunu bilmiyordum bende dr ölçtüreyim amanherşeyden korkar olduk inşallah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırızda bu günleri gülerek hatırlarız

doktorunun önerdiği yapmanı istediği şeyleri araştır ama ikinci bir doktora mutlaka git bence. ikisi farklı bişey söylüyorsa hatta 3.ye. Ve kötü haberleri okuma. Düşen moralini iyice düşürme yüksek tut. Bebek çok etkileniyor. Ben öğrendikten sonra 3 günüm kabus gibi geçti. Ama iki gündür iyiyim.

kızlar merhaba
bende 34 haftalık ikiz gebeyim.şuanda erken doğum riskinden dolayı 2 haftadır hastanedeyim.
benim 22.haftamda RAHıM BOYUM KISALMIŞ VE 1.5 cm di.dikiş attı doktorum.1 ay önce 0.85 e inmişti.sürekli yatak istirahatindeyim.yalnız lavoboya kalkıyorum ve prepar diye bir serum kullanıyorum.kasılmalarım olduğu için.
demem şu ki sakın üzülmeyin.ben bu kadar olumsuzlukla bugünlere geldim.ama Rabbime çok dua ettim.duayı bırakmayın ve morelinizi yüksek tutmaya bakın....

Son düzenleme:
bu arada benimde bebişlerden birinin kafası 1.5 aydır leğen kemiklerimin içinde... ne ararsanız var yani kızlar...

Canım umarım ikizlerin zamanında gelirler. Bende moralin çok önemli olduğunu fark ettim. Çok kötüydüm kaç gündür araştırmadığım sormadığım yer konu kalmadı. Bayramdan sonra Nişantaşında iyi bir doktora (3.bir doktora) gidecem. Sen kac haftalıksın 35 mi? Pekı bişey soracam. Bebek hareketlerını cok asagıda hıssedıyormusun? ne kadar zamandır yatıyorsun?

canım sağol gerçekten moral oldu Allah bebeklerini sağlıkla kucağına almanı nasip etsin.benimde rahim ağzında kasılma var sabah akşam yarım pre-par içiyorum sen ilacın faydasını gördünmü

yaaa işte geçtiğimiz perşembe gittiğim ikinci doktor da öyle söyledi.bebek kafasını leğen kemiğinin içine sokmuş dedi. Normalde son ay girermiş. Dedim benim daha 3 ayım var. Bir daha dönermi dedim. Leğen kemiğinin içine girdikten sonra dönmez dedi. Canım ya banyo yapmaya falan kalkıyormusun? evde yanında birileri varmı bakacak? bende yardım almayı düşünüyorum artık..

ben şimdilik kasılma önleyici ilaç kullanmıyorum doktor yazdırdı evde bulunsun kanaman falan olursa kullan dicem dedi. Proluton depot iğnesi verdi onu vurdurdum dün

saol güzelim.Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın.ben 35 haftalığım evet.oğlum çok aşağıda.bazen çıkacakmış gibi dikişimi zorluyor.ama iiki dikişlerim var.sende üzerine ol dikiş meselesinin ama senin rahim kalınlığım bence çok ii...üzülcek bişey yok yani.boşuna vesveselenmede kendinide bebişinide üzme.prepardan bende günde 3 tane kullanıyodum kasılma için yetmedi bana ve şimdi serumla alyorum preparı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…