Premature Bebekler neden erken doğum oluyor???

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

girdimi oraya çıkmıyormuş evet...banyoya kalkıyorum ama 10 dk ılık suyla yapıyorum.evdede annem bakıyo.22.haftamdan beri süreklide yatıyorum.yardımsız olmuyo ya.

canım sanki doktor moralimi bozmamak için öyle dedi ultrasonla baktğında 2 civarı ölçmüştü. Benim haftamdaki birine dikiş atılmazmış. Dikiş olsa biraz rahat hissederdim belki kendimi. Yatarken falan dikkat ettiğin bişiler varmı? doktorun önerileri.. yemek içeçek konusunda. ben sola yatmaya çalışıyorum ama sırt üstü yatmak da sakıncalı mı? banada bol bol yat dedi. Ne güzel 35 haftya gelmişsin 22. haftadan. iğne olmadın sanırım sen..

her türlü bilgiye açız şu an :)

canım benim.seni o kadar ii anlıyorum ki...ben 2 haftadır hastanedeyim...ne hastalar geldi geçti.28.haftasında dikiş olan bi hastada vardı.benim doktorumunda böyle hastaları vardı.dikişin haftası yok.bizim gibi bu haftalardaki serklaja acil serklaj deniyo ve bitakım komplikasyoınların olabilme ihtimali varsada ii bi önlem.ben pişman olmadım hiç....doktorum yan yatmayı öneriyo...sağa yada sola fark etmez.sırt üstü yatmak kasılmaları arttırıyomuş.herşeyide yiyo içiyorum.22 de iğne olmadım ben.
her türlü sorunuzu bilgim varsa yanıtlarım tatlım

bebek hareketleri ile kasılmaları nasıl ayırıyorsun.. sırt üstü pek yatmayayım artık. yaa ben bebeğimin hareketlerini de çok aşağıda hissediyorum ve genelde sol alt köşede toplanyor..Bayramdan sonraki salı umarım rahatlarım doktora gidince bakalım. Benim yardımcı olabilecek kimse yok bana. Kayınvalidem var ama ona da durumu tam olarak bahsetmedim. Bir de yatakda oturmanın sakıncası varmı acaba? doktorum bol su iç dedi sende bol su içiyormusun_

bol su içiyorum evet günde en az 2,5 lt...elimde şişeyle yatıyorum ben öyle ii oluyo.eşim damacanaya hortum takıp vericem eline diyo :)
kasılmada göbek çevren semsert oluyo ve 30 40 snde anca iniyo.bebek hareketleri daha başka.benim oğluşta solda toplanır hep...

arkadaşlar sağolun çok fazla bilgi verdiniz bana da,kabız olmakta zararlı değilmi bu durumda bunun için ne yapıyorsunuz??

Çok tşk.ler kızlarrr...eşim bilgisayarı istiyor tekrar görüşmek üzere...Allahım bebişlerimize sağlıcakla kavuşmayı nasip etsin..

arkadaşlar sağolun çok fazla bilgi verdiniz bana da,kabız olmakta zararlı değilmi bu durumda bunun için ne yapıyorsunuz??

canımcım kabız için lifli besinler ve bol su.kayısı hoşafı flnda işe yarıyor.en iisi aç karnına kuru kayısı.
ben öyle yapıyorum yani...

arkadaşlar benimde suyum azalmış ve bende yatanlar grubundayım. Allah sağsalim zamanında kavuştursun yavrularımıza da yatalım tek.
melek doğum kasılmasıyla bebek hareketi çok farklı, meğer ben geçen hafta onu yaşamışım da ne olduğunu bilmiyormuşum. hastanede söyledi dr.lar. elini fazla bastırmadan karnına koy sertleşiveriyor birden ve sanki toplanıyormuş sıkışıyormuş gibi bir his oluyor. inşallah normal zamanına kadar hiç yaşamazsın.

adayadayı canım ıste benımde elımın altına gelıyor devamlı ama gecen hafta nst makınasına gırdım kasılma sancı cıkmadı. ama elımın altında bır sertlıgı bende devamlı hıssedıyorum

eğer sancı ise zaman tut. ben has. gittiğimde 5 dk.da bir geliyordu. bu aydan itibarenn braxton hicks kasılmaları oluyormuş ama düzenli bir biçimde 1 satte 4 ten fazla olursa dr.u aryın diyorlar. bende kaan kocatepe'nin kitabı var orda yazıyor biçok yerden araştırdım hep aynı şeyi diyor.

Bebek hareketleriyle sancıyı karıştırmayın arkdaşlar bazen karnımız bir kenara kayıyor sertleşiyor bebk sanıyoruz aslında o kasılma dikkat edin ben kasılmalarım oluyomuş sancı çekmedim sadce setleşme oluyodu bebek sanıyodum .. Kısaca sancı çekmeden 5 cm açıklık oluştu ve erken kaybettim ikiz gebelik....

canım bu bende de oluyor ama çok şükür kasılma değil bendeki sertlik gerçekten ayırt etmek çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…