neden evlenen çiftler boşanır

Eskilerle kıyaslarsanız yanılırsınız, erkekler eskiden de aynıydı şimdi de aynı...
Hatta kat be kat daha çekilmez davranışlar içindeler... :umursamaz:
Eskiden kadınların çoğunda 'maddi imkan' 'iş imkanı' yokmuş.
Şimdi her şey öyle mi?
Kadınlar çalışıyor paralarını kazanıyorlar ve fazla dır dır edenin, derdi tasası bitmeyenin eline sepeti verip yolluyorlar.
Aşkla sevgiyle azlıkla çoklukla alakası yok.
Sadece kadınların imkanları erkeklerinkine eşitlendi ve kadınlar da bu haklarını değerlendiriyorlar. a.s

Bir insanın sinirliyken ya da alkollüyken gerçek yüzünü görebilirsin. Ailesine olan tavrı ilerde aynı evi paylaştığınızda size olacak tavrının göstergesidir. Arkadaşlarıyla geçinme şekli ise size alıştıktan sonra, birlikte "mutlu bir şekilde" vakit geçirip geçiremeyeceğinizin sinyalini verecektir. Arkadaş çevresi olmayan, hayatında hiçbir şeyi başaramamış, ailesine en ufak şeyde laf sayabilen bir insanla ne kadar aşık olursanız olun yürümez.

BENCE böyle bir değerlendırme kültürümüzü yozlaştırıyor

Bir evliliği bitirecek tek şey ihanet değildir.
Evlilik gerçekten herşeyi barındıran bir süreç.
Ne arkadaşlık ilişkisine, ne de akraba ilişkisine benziyor.
Düşünün ihanet yok ama hergün dayak yiyiyorsunuz, hakarate uğruyorsunuz,
o zaman ihanet yok diye katlanacak mısınız?
Diyelim ki bunların hiç biri yok ama sizle hiç ilgilenmeyen,
sizin varlığınızı bile önemseyen, sevdiğini söylemeyen, sevgisiz
bir evliliği yürütür müydünüz ihanet yok diye?
Evlilik zor gerçekten, büyük konuşmuşsunuz.
Kimse boşanmak için evlenmez zaten, böyle düşünüp evlenecek
insanın aklından szor vardır.
Sizin kasdettiğiniz şey artık boşanmalar çok çoğaldı ve kolaylaştı demek istediniz belki.
Ama mutlaka nedenleri var.
Eskiden her türlü şeye katlanılıyormuş.
Adı üstünde katlanmak.
Şimdi neden kadınlarımız herşeye katlansın.
Siz de ihanet dışında herşeye katlanın diyorsanız, bana göre yanlışsınız.
İhanet dışında çok ince duygular ve ayrıntılar var evlilikte.

daha önceden belirtildiği gibi insanların tahamülsüzlüğü, yozlaşan düzen, insanların nispet yapma çabası, kendi hatalarını düzeltmeden karşısındaki kişinin hatalarına yönelmesi ve yerli yersiz eleştirilerde bulunması karşılıklı atışmalar. Bunlar kişilerin birbirlerine karşı besledikleri iyi niyeti ve duyguları öldürdüğü gibi boşanmalarada zemin hazırlıyor. İnsanlar boşanmamak için gerçekten güvenebileceği, ve kendisini gerçekten seven kişiyle evlenmeli bana göre.

çok haklsın değişen yaşam şartları değişen toplum.. Maymun iştahlı insan yapısı...
Tahammülsüzlük, sabırsızklık, Kadınların daha fazla soyalleşmesi, Sadece çocuk bakmakla yükümlü olmama isteği...
Televizyonda izlediğimiz herşeyin gerçekten olabileceğini düşünmemiz.. pembe hayaller kurmamız ...sanırım bizleri en mutsuz ve umutsuz yapan bu. SAdece daha fazlasını bekliyoruz ve istiyoruz...

Yanlız kadınların para kazanması aile yapısını bozmaz bu konuda katılmıyorum.
Bu konunun şurasında haklısın evlenmeden çocuk sahibi olmayı düşünen kişi sayısı azaldı. artık yuva kurmayı isteyenlerin sayısı azaldı.

Türklerin sahip olduğu aile yapısına gıpta ediyorlar aslında Avrupa ülkeleri...
Bilgi ve kültür yönünden gelişmişler ama ahlak yönünden değiller.

Bozamadıkları bir bu kaldı onuda bozacaklar.
Türkiye akın akın gelmek istiyorlar. Toprak satın alıyorlar ...
İşde bu yüzden bizim hem aile yapımızı hemde kimliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Buda bana göre bir savaş. . turkbayragi:enbuyukkk:

Yani aile kavramı zedelenmesin diye kadın ezilse de çeksin mi?
O zaman o ailede yetişen çocukların ruh sağlığı ve geleceği ne olacak?
Kimse keyfinden boşanmaz ama gitmiyorsa da bir yerde erkek istediği zaman nasıl bitirebiliyorsa kadın da bitirebilmeli.
Bizde aile kavramı hiçbir zaman bitmez. Çünkü batılılar bunun sakıncalarını görüp aileye önem vermeye başladılar.
Önümüzde örnekler varken yanılgılara düşmek istemeyiz.

ya benım anlamadıgım bır dıger konuda bız sevgılıyken ya da sözlüyken ya da nişanlıykn nelerını göremıyoruz ewlenınce ne ortaya cıkıyorda boşanıyoruz evlendıgınız ya da ewlendıgımız kişi ewlılıkten öncekı tanıdıgımız ınsan mı sonrakı mı nasıl anlıycaz bız hangısını sevıyoruzda ewlenıyoruz ya da sevmıyoruz da bosanıyoruz nıye özellıklede bu dönemde bosanma yüzdelerınde bır artık oldu offff cok karmasık anlamıyorum

yukarıdakiler erkek huyları diye de sıralanabilir.

benim boşanan 2 arkadaşımın nedeni sapık ilişkiye zorlamaktı. bu da beni ürkütüyor.

Anlaşılmayacak birşey yok. Evlenmeden önce birlikte yaşamamışsan eğer evlendikten sonra tüm 'çıplaklığıyla' görüyorsun onu :) Bu tabu kalkmadığı sürece evlenip boşanmalar tabiki artacak. Birbirini her anlamda tanıma sürecini de evliliğe sıkıştırmış oluyorsun çünkü.

Sevince herşeyi kabulleniriz gibi düşünüyoruz ne de olsa sevgi her zaman bulunmuyor diye
Sonra değişim sürecine giriyoruz aileler karşı çıksada çoğu zaman ben sevdim evleneceğim olgusu oluyor
Başlıklarda bakıyorum da erkekler aile istemeyince daha kolay vazgeçiyor galiba
Evlenince nasılsa değişir düşüncesi hakim
Bekarken kızarsın evine gidersin kendi hayatına dönersin ama evlenince tilki misali hep aynı kapanda sıkışıp kalırsın.Kapıyı vurup giden bir bayan olmaz genelde
Erkekler kadınları anlamıyor kadınlarda çok hassas düşününce işin içinden çıkılmıyor

bencede giden nedense hep erkek oluyor erkek gidiyor kadın hala yalvarıyor ne olur ayrılmayalım falan gıbı tabı hepsı ıcın gecerlı degıl sonra erkek dayanamıyor dönuyor sorunlar tekrar baslıyor acaba sevgılıyken ya da evlıykken ilk gıtmek ıstemelerınde göndermedıgımız için hata bırazda bızde olabılır mı çünkü kadınlar sevgısız kalmaktanda korkuyor bırazcık bana göre erkekler bu konuda daha rahat nasılsa bırnı bulurum düşüncesınde oldukları içinde işler bu kadar sarpa sarıyor olabılır mı acaba

Senesi dolmadan bosanma olaylari yasaniyor ama bunlarin nedenlerini yasamayan bilemez
bir arkadasim senelerce ciktigi diger arkadasimla evlendi ve iki ay icinde bosandi
nedeni ten uyusmazligi.. Birlikte olmaktan zevk alamiyorlardi.. ve hakli olarak bosandilar..
bir arkadasim evliliginin besinci senesinde bosandi bes sene boyunca tek bir cicek ve guzel soz duymamis kocasindan.. bosandilar ve bosanmakta haklilardi..
bir arkadasim aldatildigi icin bosandi
bir arkadasim esiyle cok yuz goz oldu birbirlerine agresif davraniyorlardi ve hep hakaret vari konustuklarindan ipleri kopardilar
ablam enistemin kirli islere girdigi icin evin sorumlulugunu almadigi icin bosandi
ben ilk esimden kultur farkliligindan dolayi ve saglik sorunlarindan dolayi bosandim severek evlenmistim ama sevgim tukenmisti..
simdi ustte saydigim tum bu ornekleri eski insanlar yasasa bosanmazlardi kolay kolay
el ne der cevre ne der diye dusunurlerdi
kadin cesaret edemezdi bosanmaya
sindirirlerdi kendi iclerinde ve mutsuz bir sekilde devam ederdi
mutsuz evliliklerinde mutsuz cocuklar dunyaya gelir ve sorunlu bireyler olarak buyurlerdi
bosanmak bana dramatik gelmiyor anlasamazsan hissedemezsen ayrilirsin
bu dunyaya bir kere geliyorsun zaten
buyuk konusmamak gerek..
bizim asil sorunumuz su
guzel bir dugun yeni bir ev yeni esyalar adetler torenler aileler derken
evlilik kotu gittigi zaman "cok emek verdik idare edelim" mantigi yurutmemiz..

Benim yorumuma yozlaşma demişsiniz, soruyorum peki neden insanlar ayrılırlar?
Eskilerle kıyaslamayı bırakın, eskilerin maddi gücü yoktu, ellerinde imkan yoktu.
Size 'insan' muamelesi yapmayan bir adamla neden yaşayasınız yoksa, ekstra bir durum yoksa ŞAYET?
Kadınların maddi gücüne kavuşması yozlaşma değildir yanlış tarafa çekmeyelim konuyu. bayanssulusmile
Neden boşanıyorlar sorusuna cevap, pembe hayallerde dolaşıp o insanın sadece 'bir insan' prens olmadığını gördüklerinden... sositososito

tamm o zaman her calısan kadın ben calısıyorum senın bır öff demenı bıle cekemem dıyıp bosansın :teytey:

valla öff vardır öff vardır adam öyle bir yerde öff derki boşarsın gider

mesela ben tiroid kanseriyim ameliyat oldum ameliyattan bir buçuk ay sonra ev taşıdım taşındıktan 10 gün sonra mutfak dolabım çöktü atom tedavisi almak için hastaneye yatmadan 4 gün önce evimi su bastı haa bir de bu arada ben hipotiroiddim çünkü atom tedavisi alacağım için ilacı bıraktım hipotiroidin Türkçesi tüm metabolizmanız ve duygu durumunuzun alt üst olması demek kolumu kaldıracak gücüm yoktu ayrıca çok çabuk sinirlenip üzülüyordum ağlıyordum o dönemde eşim öyle güzel davrandı ki bana maşallah mesela o dönemde bana öf dese inan bana boşardım hastalığımda anlayış göstermeyen bana bakmayan adamla ömür geçmez diye

tabi hasta eşine bakacak adam diye düşünme neler görüyor insan hasta eşinden iş bekleyen amma uzadı hastalığın diyen hasta eşine eziyet eden çoookkk böyle bir durumda evlilik başka yönlerden de iyi değilse boşarsın tabi

ama gidecek yerin yoksa aman insanlar ne der diyorsan bir işin de yoksa hasta hasta eziyeti çekersin

hastalık örnek sadece

hakareti şiddeti saygısızlığı eskiler çekse de birşey demezmiş ama biz çekmiyoruz doğrusu da çekmemek kimse kusura bakmasın ama çekmek zorunda da değiliz beni annem elin adamı kum torbası yapsın bana hakaret edip ezsin diye doğurup büyütüp bu yaşa getirmedi

ayrıca kısa zamanda da olsa nedensiz boşanan yok merak etmeyin kimse ayy ben sıkıldım diye boşanmıyor 7 yıldır avukatım epey insan boşadım epey de boşanma davası gördüm

kaldı ki bazı nedenler benim için boşanma nedeni değilken sizin için boşanma nedenidir tersi de geçerlidir mesela ben eşimin beni aldatmasını boşanma nedeni kabul ediyorum ama bazı insan 10 kere de aldatılsa boşanmayı gerekli görmez

benim için eşimin bana küfrü aşağılaması boşanma nedeniyken kimi çiftler karşılıklı küfürleşir ama bunu normal bulur

çok kısa süre iki ayda felan boşanmaya kalkanların da iç yüzünü bilmek gerekir bize anlatılmayan bazı şeyler olabilir benim vardı bir arkadaşımın müvekkili kadın ailesi dahil herkese umduğum gibi olmadı evlilik diyordu ama boşanma nedeni nişanlılığından beri aldatıldığını öğrenmesiydi söylemiyordu çünkü gururuna yediremiyormuş bence mantıksız ayrı ama bakınca aman şuna bak şımarık yozlaşmış denebilir bişi değil mi

ben kimsenin evlenmeye de boşanmaya da zorlanamayacağını düşünüyorum ya da evlendiği ya da boşandığı için eleştirilebileceğine de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…