Neden Evlenmiyorsun Sorusundan Bıktım

Bende boşanmış çocuklu bir anneyim.
Bana da çocuk vardı, ev araba vardı; derdiniz neydi vb çirkin yorum yapan insanlar oluyor.
Şu hayatta öğrendiğim en önemli şeylerden biri de, insanın kendi iç dünyası ne kadar kötü ve karanlıksa yaptığı yorum ve baktığı pencere de o kadar kirli oluyor.
Sizinle değil meselesi, kendisi ile kavgası.
Bu insanların varlığı, kendilerine en büyük cezadır. Siz o insana bir saat katlanamadınız, fakat onlar bir ömrü kendileri ile yaşıyor.
Kavga etmek yerine bu açıdan düşünebilirsiniz.
Çünkü kavga sizin enerjinizide düşürür.

Bende boşanmış çocuklu bir anneyim.
Bana da çocuk vardı, ev araba vardı; derdiniz neydi vb çirkin yorum yapan insanlar oluyor.
Şu hayatta öğrendiğim en önemli şeylerden biri de, insanın kendi iç dünyası ne kadar kötü ve karanlıksa yaptığı yorum ve baktığı pencere de o kadar kirli oluyor.
Sizinle değil meselesi, kendisi ile kavgası.
Bu insanların varlığı, kendilerine en büyük cezadır. Siz o insana bir saat katlanamadınız, fakat onlar bir ömrü kendileri ile yaşıyor.
Kavga etmek yerine bu açıdan düşünebilirsiniz.
Çünkü kavga sizin enerjinizide düşürür.
Onların katlanamadığı hayatı ısrarla tavsiye etmelerine delirdim

Ayy yok evlilik kesinlikle bana göre değil hele birde üstüne çocuk tam bi eziyet
Ya aslında eziyet demeyelim de çok güzel bir duygu ama ama çok büyük sorumluluk ve sabır lazım. O yüzden isteyen ve dileyen herkese Rabb'im nasip etsin

Çok tepkisel davranmissiniz muhtemelen arkanızdan evlenmek istiyor ama evlenemiyor stres oldu tabi falan diyecekler. Böyle bir durumda çok soğukkanlı bir şekilde bu sizi niye ilgilendiriyor diyeceksiniz hafif soğuktan gülümseyerek got gibi kalacaklar

Benim gençliğim bu soru ile geçti. Ailem demedi Allahtan. Bur kusurun mu var ki seni almıyorlar diyen oldu. Şimdiki aklımla anlıyorum ama 34 yasinda abuk sabuk bir tip ile söz kestim. Pimpirik, bencil, cimri, korkak.
Yok kilo ver. Yok saçını uzat. Neyse attım yüzüğü. Dikkat et sakın tesir altında kalma. Kaderinde varsa olur yoksa olmaz zaten.

Gidip aylarca tatilden donmuyorum demissiniz ya, siz de onlara neden uzun bir tatile cikmiyosunuz diye sorun. Karsi atak yani. Onlarin isteginden bagimsiz yapmadiklari/yapamadiklari bi seyle cevap verirseniz belki empati kurabilirler. Neden evlenmiyosun ne demek ya sen neden daga tirmanmiyosun arkadasim sen neden her gun dalis yapmiyosun mesela.... evliligin cocuk oyuncagi olmadigini ve cok ciddi yaklasilmasi gerektigini bilen kesim bu sorulara maruz kalir tr sartlarinda masmaalesef

Ayrica bu konuda asla kavga etmeyin gulun gecin ohhh diyin kendi kendimin sultaniyim...ben bunlarda kiskanclik goruyorum ve ay yaziiik evlenemedi diye bize carliyo kafasina girdiklerinden eminim. Gulun gecin.

Bu soruları soran insanlar kendi evliliklerindeki sorunlara baksınlar önce kendileri ile ilgilensinler. Kavga edecek kadar üstünüze düşmeleri çok yanlış. Sizin tercihiniz kimseyi ilgilendirmez. Toplumumuz bu şekilde maalesef :(

Ben 28 yaşında kendi ayakları üzerinde duran maddi yönden rahat biriyim . Ayrıca özgürlüğüme konforuma aşırı düşkünüm istediğim saatte uyuyup istediğim saatte uyanıyorum tatile gittiğimde çoğu zaman aylarca dönmüyorum ve bu şekilde çok mutluyum. Bu akşam bir yakınıma misafirliğe gittim . Benim haricimde başka misafirleri daha vardı. Neyse sohbet muhabbet güzel giderken aniden niye evlenmiyorsun bu hayat yanlız geçmez nereye kadar böyle gidecek. Ben evlilik düşünmüyorum böyle mutluyum dediğim halde hala devam ettiler. En son dayanamayıp kavga kıyamet ortamdan ayrıldım. Yani nefret ediyorum böyle insanların hayatına müdahale eden hadsizlerden
Kusura bakma sen de kompleksli olmasan kavga kıyamet oradan ayrılmazdın.basbaya takıntı yapmışsın ve kendini ezik ve beceriksiz hissediyorsun.yoksa bir kulağından girer öbür kulağından çıkardı.hatırlamazdın bile ne sorulmuş. Ne yapalım yani kısmet olmamış. Bunun beceriksizlikle bir ilgisi yok ki.evlenenlere de sorsan hep şans eseri, tesadüfen falan filan... yapacak birşey yok.egonuzu törpüleyin. Yanında hoşlandığın bir erkek olmadan da çok mutlu olunabileceğine inanmıyorum valla.insan doğası ilişki istiyor illaki. Kendini kandırmanın da alemi yok.sert yazıyorum ama kendime de en az bu kadar acımasızım.yaraya tuz bastıkça acısı azalıyor.

Kusura bakma sen de kompleksli olmasan kavga kıyamet oradan ayrılmazdın.basbaya takıntı yapmışsın ve kendini ezik ve beceriksiz hissediyorsun.yoksa bir kulağından girer öbür kulağından çıkardı.hatırlamazdın bile ne sorulmuş. Ne yapalım yani kısmet olmamış. Bunun beceriksizlikle bir ilgisi yok ki.evlenenlere de sorsan hep şans eseri, tesadüfen falan filan... yapacak birşey yok.egonuzu törpüleyin. Yanında hoşlandığın bir erkek olmadan da çok mutlu olunabileceğine inanmıyorum valla.insan doğası ilişki istiyor illaki. Kendini kandırmanın da alemi yok.sert yazıyorum ama kendime de en az bu kadar acımasızım.yaraya tuz bastıkça acısı azalıyor.
Evet normal şartlarda bir kulağımdan girer bir kulağımdan çıkar ama bu mevzu biraz uzayınca kavga ettim. Ben zaten ilişkim yok demiyorum sadece evlenmek istemiyorum.

Evet normal şartlarda bir kulağımdan girer bir kulağımdan çıkar ama bu mevzu biraz uzayınca kavga ettim. Ben zaten ilişkim yok demiyorum sadece evlenmek istemiyorum.
Demek ki onlar da çok abartmış.eee o zaman yalnız değilim ki sadece evli değilim deseydiniz.ilişkim bar deseydiniz.

Ben 28 yaşında kendi ayakları üzerinde duran maddi yönden rahat biriyim . Ayrıca özgürlüğüme konforuma aşırı düşkünüm istediğim saatte uyuyup istediğim saatte uyanıyorum tatile gittiğimde çoğu zaman aylarca dönmüyorum ve bu şekilde çok mutluyum. Bu akşam bir yakınıma misafirliğe gittim . Benim haricimde başka misafirleri daha vardı. Neyse sohbet muhabbet güzel giderken aniden niye evlenmiyorsun bu hayat yanlız geçmez nereye kadar böyle gidecek. Ben evlilik düşünmüyorum böyle mutluyum dediğim halde hala devam ettiler. En son dayanamayıp kavga kıyamet ortamdan ayrıldım. Yani nefret ediyorum böyle insanların hayatına müdahale eden hadsizlerden
Toplumun genelinde bu algı var ne yazık ki. İnsanlar başkalarının işine karışmamayı öğrenememiş hatta karışmayı da görev edinmiş. Böylelerine laf anlatılmaz ki zaten boşuna kendinizi yorup strese girmeyin. Ben 21 yaşında evlendim bana da niye bu kadar erken evlendin dediler. Çocuk düşünmedim ilk 6-7 ay, neden çocuk yapmıyorsun dediler. Çocuk yapsam 2.ne zaman diyecekler eminim. Bu hep böyle onun için hiiiiiç kafana takma konuşup dururlar bi süre sonra susarlar

Evlenmiş olsan da ilk günden çocuk yapın diyecekler merak etmeyin her halükarda o tarz insanlar laf edecek bir konu buluyorlar. Yeter ki karşısında bir KADIN olsun. Evli, çocuklu, bekar fark etmeksizin hep hayatlarına karışacak lüksü buluyorlar kendilerinde. Bana sorduklarında '' psikolojim bozuk benim normal değilim ben '' diyorum asdfg

Demek ki onlar da çok abartmış.eee o zaman yalnız değilim ki sadece evli değilim deseydiniz.ilişkim bar deseydiniz.
Maalesef ona da laf ediyorlar evlen bir düzen kur diyorlar artık bu ısrarcı tavırları yüzünden onlarla iletişimi kestim

Toplumun genelinde bu algı var ne yazık ki. İnsanlar başkalarının işine karışmamayı öğrenememiş hatta karışmayı da görev edinmiş. Böylelerine laf anlatılmaz ki zaten boşuna kendinizi yorup strese girmeyin. Ben 21 yaşında evlendim bana da niye bu kadar erken evlendin dediler. Çocuk düşünmedim ilk 6-7 ay, neden çocuk yapmıyorsun dediler. Çocuk yapsam 2.ne zaman diyecekler eminim. Bu hep böyle onun için hiiiiiç kafana takma konuşup dururlar bi süre sonra susarlar
Aslında böyle insanlar genelde mutsuz oldukları için saracak yer arıyorlar. Başkalarını da kendileri gibi mutsuz olsun istiyorlar

Back
X