Neden eziyorlar?

OltadakiZil

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
1.224
204
123
38
Dun aksam esımle bırlıkte evli arkadaslarımızla yemege cıktık..kadın yemegı elıyle yıyordu kocası da kızdı..sessız konusuyorlar ama..sonucta aynı masadayız.mecburen duyduk..kocası esıne her gıttıgım ortamda benı rezıl ediyorsun dedı..vs vs aslında bu konuyu buraya acmamın amacı erkekler kadınları sızce neden bu kadar asagılıyor ve kucuk goruyor..gercekten oyle oldugu ıcınmı yoksa egolarını tatmın etmek ıcınmı..

Adamın kompleksleri işte...:mymeka:
Varsa bir sorunun evde yalnızken konuş,tartış,çöz di mi?
Bazı erkekler bayılır böyle insanların yanında eşini eleştirmeyi işte

ama ortama göre de değişebilir belki adam daha kibar olmasını istiyordur. ben açıkcası parmaklarını yalarak yemek yiyen insanlara sinir olur ve aynı masada isek diğer insanlara karşı mahcup olurum. belki adamın takıntısı vardır. kadın nasıl biri böyle inceliklere dikkat etmiyor mu?

ama yemekte bir restaurantta elle yenmez. yani nasıl yiyor..
mesela pilavamı daldırıyorr elini. onu tam anlamadım..

Yok be canlarım tabıkı pılavı elıYle yemıyor..et tavuk kelle bunlar yenır elle hesabı ya aslında bız bıcak catalla yıyorduk tavugu o elıne almıs oyle yıyordu elıyle yemesıne ragmen goze batan bır goruntusu yoktu ama herhalde adam bız catal bıcakla yerken onun elle yemesıne sınır oldu

ama yemek yemenin bir adabı vardır. kadın erkek hiç farketmez yanımda adabına uygun yemek yemeyeni uyarırım belkide kızarım.

adam kızmakta haklı olabilir,görgü kuralları diye bişey var...
başkalarının yanında değil ama evde uyarabilirdi o da ayrı mevzu...

bence asıl görgüsüzlük o eliyle yiyeni orda eleştirmektir..
elbette bazı yerlerde bazı kurallara toplumca uymak zorundayız
ama o kadıncağızı orda utandırmak,küçük düşürmek niye...
öyle yiyorsa öyle yesin madem...ne var bunda utancak..
bnim ailemden,eşimden dostumdan biri bunu yapsa gerekirse sonradan uyarırdım
ama asla bundan dolayı utanıp kendimi kötü hissetmezdim..

alla alla elle yesin ne var bunda nasil rahat ediyosa oyle yesin
kusura bakmasinda esim beni ezemez ne evde ne baskalarinin yaninda...

valla bilmiyorum tabiki ortamı ama adam azarladı diye bütün kabahati de adama atmayalım. fast food dışında bir mekanda yeniyorsa birazda görgü kurallarına uymak lazım. bugun sıradan herhangi bir kadına sorsan bilmediği şeyi yok hiçbir lafın altında kalmaz ama herşeyde çene çalmaktan ibaret değil.
biraz görgünün bilinmesi lazım ben kocaman insanların çatal bıçak kullanmayı beceremediklerini görünce üzülüyorum. yemek yarışmasındada görüyorum coğu kişi çatal soldamı sağdamı durur onu bilmiyor. her konuda atıp tutmak yerine biraz bilgilenmek lazım. genel anlamda diyorum tabi arkadaşını kastederek değil canım. kadın erkek farketmez

Aklı başında görgü sahibi bir erkek eşini toplum içinde rencide etmez. kötükedihüso
Kendinin görgü kurallarından haberi yok, eşini eğitmeye çalışıyor. sengözlerimebaksanab
Bu ne perhiz,bu ne lahana turşusu ...klava:

Tabıkı de hepımızın fıkrı degısık..bız esımle kısa bır ozet yaptık..esım ben rahatsız olmam elıyle yemesınden demıstı.tabıkı abartmamak sartıyla demıstı..gercekten kız abartıcak veya goz tırmalıyacak ,ısekılde de yemıyordu..esımın ıŞ arkadası oluyor adam..bu ıkıncı bulusmamız ben sahsen adamı kınadım esını resmen asagıladı yanımızda..

sanırım birazda genel olarak kadını kendine yakıştıramıyorsa kadının her hali batıyor olabilir :)
evet lirik güzeli nin dediği gibi önce adamın görgülenmesi lazım :))

töbe töbeeee
ne sinir bir durum?
bende pizzayı elimle ısırarak tadına vara vara yerim ne var bunda.eşim her zaman çatal bıçak kullanır..
o adamın yaptığı terbiyesizlik görgüsüzlük bence..
haddini bilmezlik!:mymeka:

eşini başkalarının yanında aşağılaması ne büyük görgüsüzlük.

sizin de dediğiniz gibi eğer dışardan bakıldığında o kadar da abes bir durum yoksa bu kadar abartıp sizlerin yanında uyarmamalıydı

ha. okypete nin dediği gibi pilava elle dalsaydı falan o zaman her şartta uyarılmayı hakederdi o da ayrı.

ayıp etmiş bence eşine o adam.

adam ayıymış her halde. elle yemek onun yaptığının yanında nokta kalır.yazık kadına öyle bi hödük kocası var.Tavukta elle yenebilir sonuçta herkesin bi kültürü var. Ben nerdeyse tüm halkı sosyete gibi davranmaya çalışan bi ilçede oturuorum. Umrum değil valla. Pizzacıya mı gittik,pideciye mi gittik elle, heleki patates kızartmasını çırağan sarayında yesem elle yerim.Yeterki sevdiklerimle olayım. Ancak çok resmi olduğum insanların yanındaysam dikkat ederim.

Valla içinde bulunduğunuz ortam nasıldı bilemediğim için çok yorum yapamıycam ama adamın yaptığı daha kötü bence de...
Haa ben olsam eşim şık bir restoranda daha 2. kez görüştüğümüz iş arkadaşlarımın yanında elle yemek yeseydi ben de rahatsız olurdum, ama bunu masada dile getirmezdim.. Aşkım lavaboya gidicem bana eşlik edermisin derdim, ve yolda söylerdim... Daha pek samimi değiliz masadakilerle seni tanımıyorlar elle yemek yemesen daha iyi olur derdim.... Hoş benim kociş nerde nasıl davranacağını çok iyi bilir, ve asla rahatsızlık verici durumlar çıkmaz.... Samimi arkadaşlarla berabersek ve rahat bir restorandaysak elle yeriz.. Ama atıyorum şıkbir restorandaysak başbaşa bile olsak çatalbıçak takılırız....

Adamın yaptığı hiç hoş değil, ama karısı da daha yeni tanıdığı insanların yanında elle yemek yememeliydi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…