Neden gelinlerden hep bir beklenti var???

NisaZumra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.047
708
73
Hayirli aksamlar cümleten,

Sorum şu; kvdeniz ailece uzun yola cikiyorsa, dönüşte hep eve varmadan, sizin onlari yemege kendi evde agirlamanizi beklerlermi?

Mesela gecen kv'deler 6 saatlik bir yoldan geldiler, havada cok güzeldi. Bende o gün ogluma söz vermistim öglenden sonra gezmeye cikacagiz diye. Parktayiz Kv ariyor; kizim,evdeyseniz yemege gelicez diyor. Cidden aynen bunu dedi. Hem emrivaki, hemde davetsiz misafir misali.
(Emrivaki konusmayi pek sever)
Bende; evde degilim cocukla disardayim anne, gelmeye niyetiniz oldugunu bilseydim bunu önceden söylemeliydiniz ,dedim. Biraz bozuldu gibi ama napayim yani. Dünürleri uzakta oturuyorlar, sürekli arabayla git gel yapiyorlar görümcemin dügün hazirliklari icin. Ve ben her haftasonu onlar gelecek diye oglumla evde hazirliklar yapip yollarini gözleyemem. Hayir yani ben yokken nasil yapiyorlardi? Neden hep bu zorla beklenti?
Simdi restoranta gitsinler diyenleriniz olacak ama malesef gitmezler. Cimrilik yaparlar bu tür mevzularda. Ben cagirmasam bile arayip kendilerini davet ettiriyorlar. Sorun gercekten yemek hazirlamak degil, sorun bu beklentiyi aliskanlik haline getirmeleri. Yarin geliyorlar ve ben yine düsünmeye basladim neyapsam diye..

Bu arada arkadas cevremdede görüyorum, bu konuda tek degilim. Nedense cogu kv'deler bunu bekliyorlar. Neden nicin bekliyorlar orasida ayri tabi..?!?

Siz bu tür durumlarda neyapiyorsunuz?
Ben istiyorumki, evde oldugum zaman icimden geldigi zaman, onlari cagirayim. Mecbur hissettigim icin degil. Ama onlar malesef durumu mecburiyete kadar getiriyorlar...

Beklenti konumla alakali degil,kisinin kendiyle alakali ,
Benim erkek kardesim evli 9 yillik 9 kere yemege gitmedik,
Gelinimizden hicbir destek(saglik,tasinma ,dugun vs durtumlari )gormedik ,
Ama kendisi devamli destek bekler ,
Evini tasir yerlesene kadar 1 ay gerlir kalir,
Parasi biter para ,yemegi yoksa yemek ,
Taviz vermeyin ,az gorusun ,mesafeli bir iliskiniz olsun,
Huyu boyle kurtaramazsiniz

Bence bu durum mecburiyet değil de hoş bir alışkanlık.:halay:
Kayınvalidemler değil de annemler şehir dışına/yurtdışına çok çıkarlar dönüşteki akşam muhakkak bize yemeğe gelirler. Üç kızız, sadece bize gelinir. Yazısız kural gibi oldu bizim bu. Hatta "Aman birbirinizi özlemişsinizdir, hadi öpüşün, kaynaşın" diye kayınvalidemleri de alırım aynı akşam yemeğe.:KK60:
İnan ki kayınvalideme de aynısını yapardım.:KK25:
Büyükler böyle küçük ve nazik hareketlerden çok mutlu oluyor gördüğüm kadarıyla.:KK68:

Yengem annemi babamı bazen benden çok düşünür.
Bir yere birlikte gittiysek anne gel evde yorulma bende yiyelim öyle gidersiniz der, annem kabul etmez sen de yorgunsun ben de kızım diye ama teklif etmesi bile yeterlidir.
Yengem çarşıda oturur biz ilçede, annem çarşıya indiğinde gel bende kal anne ya da uğraşma otobüsle oğlun akşam seni bırakır der.
Hani yapması gereken şeyler olarak bakmıyoruz bizde "aile" kavramı tam olarak oturmuş durumda. Herkes herkesi düşünür. Samimiyetle birlikte özel alana saygı var. Kimse kimseden rahatsız olmaz.
Kv.niz ya samimiyetinize güvenmiş ya da dediğiniz gibi "gelin dediğin yapacak" beklentisi oluşmuştur.
O söylemeseydi sizin içinizden gelseydi daha güzel olurdu böyle şeyler.

Gerekeni soylemissin işte..iyi yapmissin..bi zahmet gelirken yolda lokantaya falan girsinler..sanki in dakikalık yoldan geliyorlar..insan altı saatte hicmi mola vermez..yüz vermeye gelmez boşver..

Önceden arayıp dedi mi sana pazar geliyoruz diye. Demediyse boşver. Çocuğun küçük değilse sinemaya gittik dersin. Duymasın işte..
Yok demedi ama giderken duyurdu pazar dönüyoruz diye. Hatta oglum; babaannecim dönünce size geliriz o zaman görüsürüz dedi, ciddi ciddi o_O

Ben misafirlige gitmektense bana gelsinler isterim. En azindan ne oldugu belli olmayan ikramlarini yemek zorunda kalmam. Ayrica kv nizin yaptigi elbette hos degil insanlar yolculuktan donunce evinde olup soyle bir soyunup dokunmek ister ilgincmis size gelmek istemesi.
Gelinime gideyimde karnimi doyurayim, yiyeyim iceyim bulasik derdim olmasin mutfaga girmeyeyim diye dusunuyor olabilir.
Sizde acikca soyleyemiyorsaniz yeni yontemler gelistirin bizde size gelecektik babaannesi sizi torununuz cok gormek istedi.
Ya da bir hafta cocugunuzla cikarsiniz bir hafta plan yaparsiniz bir hafta yorgun, hasta vs olursunuz. Aylar gecer boylece.

Yengem annemi babamı bazen benden çok düşünür.
Bir yere birlikte gittiysek anne gel evde yorulma bende yiyelim öyle gidersiniz der, annem kabul etmez sen de yorgunsun ben de kızım diye ama teklif etmesi bile yeterlidir.
Yengem çarşıda oturur biz ilçede, annem çarşıya indiğinde gel bende kal anne ya da uğraşma otobüsle oğlun akşam seni bırakır der.
Hani yapması gereken şeyler olarak bakmıyoruz bizde "aile" kavramı tam olarak oturmuş durumda. Herkes herkesi düşünür. Samimiyetle birlikte özel alana saygı var. Kimse kimseden rahatsız olmaz.
Kv.niz ya samimiyetinize güvenmiş ya da dediğiniz gibi "gelin dediğin yapacak" beklentisi oluşmuştur.
O söylemeseydi sizin içinizden gelseydi daha güzel olurdu böyle şeyler.
Canim icimden gelmesini cok isterdim ama malesef icimden gelmesine hic izin vermediler, emrivakilikleri yüzünden. Belkide bu yüzden böyle düsünüyorum, kim bilir...

Ben misafirlige gitmektense bana gelsinler isterim. En azindan ne oldugu belli olmayan ikramlarini yemek zorunda kalmam. Ayrica kv nizin yaptigi elbette hos degil insanlar yolculuktan donunce evinde olup soyle bir soyunup dokunmek ister ilgincmis size gelmek istemesi.
Gelinime gideyimde karnimi doyurayim, yiyeyim iceyim bulasik derdim olmasin mutfaga girmeyeyim diye dusunuyor olabilir.
Sizde acikca soyleyemiyorsaniz yeni yontemler gelistirin bizde size gelecektik babaannesi sizi torununuz cok gormek istedi.
Ya da bir hafta cocugunuzla cikarsiniz bir hafta plan yaparsiniz bir hafta yorgun, hasta vs olursunuz. Aylar gecer boylece.
Senede 1-2 kere olsa bu durum hiccccc rahatsiz bile olmam ama ayda 2-3 kere ve haftasonlari olunca agirlamak istemiyorum. Sanki onlara bagliymisim gibi o güne planda yapamiyorum. Cok sıkıcı gercekten

Canim icimden gelmesini cok isterdim ama malesef icimden gelmesine hic izin vermediler, emrivakilikleri yüzünden. Belkide bu yüzden böyle düsünüyorum, kim bilir...
Yani, yoksa siz de düşünürdünüz yaşlı başlı insanlardan iki kap yemek esirgeyecek haliniz yok, hayat arkadaşınızı büyüten insanlar sonuçta.
Zorunluluk, baskı hissedince içinizden gelmemesi çook normal

Beklentı gelin oldugunuz ıcıcn.
Boyle davranmaya mecburmussunuz gıbı hıssetmenız istenıyo.
Sahsen ben yoldan gelsen evıme gıder ayakustu bişiler atıstırıp kendımı yataga atarım.
Senınkıler rahatlık arıyo.

Back
X