Hayirli aksamlar cümleten,
Sorum şu; kvdeniz ailece uzun yola cikiyorsa, dönüşte hep eve varmadan, sizin onlari yemege kendi evde agirlamanizi beklerlermi?
Mesela gecen kv'deler 6 saatlik bir yoldan geldiler, havada cok güzeldi. Bende o gün ogluma söz vermistim öglenden sonra gezmeye cikacagiz diye. Parktayiz Kv ariyor; kizim,evdeyseniz yemege gelicez diyor. Cidden aynen bunu dedi. Hem emrivaki, hemde davetsiz misafir misali.
(Emrivaki konusmayi pek sever)
Bende; evde degilim cocukla disardayim anne, gelmeye niyetiniz oldugunu bilseydim bunu önceden söylemeliydiniz ,dedim. Biraz bozuldu gibi ama napayim yani. Dünürleri uzakta oturuyorlar, sürekli arabayla git gel yapiyorlar görümcemin dügün hazirliklari icin. Ve ben her haftasonu onlar gelecek diye oglumla evde hazirliklar yapip yollarini gözleyemem. Hayir yani ben yokken nasil yapiyorlardi? Neden hep bu zorla beklenti?
Simdi restoranta gitsinler diyenleriniz olacak ama malesef gitmezler. Cimrilik yaparlar bu tür mevzularda. Ben cagirmasam bile arayip kendilerini davet ettiriyorlar. Sorun gercekten yemek hazirlamak degil, sorun bu beklentiyi aliskanlik haline getirmeleri. Yarin geliyorlar ve ben yine düsünmeye basladim neyapsam diye..
Bu arada arkadas cevremdede görüyorum, bu konuda tek degilim. Nedense cogu kv'deler bunu bekliyorlar. Neden nicin bekliyorlar orasida ayri tabi..?!?
Siz bu tür durumlarda neyapiyorsunuz?
Ben istiyorumki, evde oldugum zaman icimden geldigi zaman, onlari cagirayim. Mecbur hissettigim icin degil. Ama onlar malesef durumu mecburiyete kadar getiriyorlar...