Neden gelinlerden hep bir beklenti var???

O da bir yaklaşım tabi.
Eve kv dışında misafir alıyor musunuz merak ettim.
Ya siz sakin bir aileden geldiniz ve durumu ister istemez abartıyorsunuz ya da ben çok alışığım çat kapı misafire..
Elbette cagirdigim misafirler oluyor. Ama önceden haberlesip ona göre alisverisimi,temizligimi yapiyorum. Cocuklu biriyim ben evim herzaman tertemizde olmuyor. Catkapi misafiri sevmem. Gelselerde evimi topliyim mutfagami giriyim istemem.

Her gun gelmiyorsa sorun yok bence. Kirk yilda bir sehir disina gidince o soylemeden ben davet ederdim heralde. Bu ara sık sık gidiyorlarsa da elbet azalacaktir. Buyutulecek birsey yok bana kalirsa.

Hayirli aksamlar cümleten,

Sorum şu; kvdeniz ailece uzun yola cikiyorsa, dönüşte hep eve varmadan, sizin onlari yemege kendi evde agirlamanizi beklerlermi?

Mesela gecen kv'deler 6 saatlik bir yoldan geldiler, havada cok güzeldi. Bende o gün ogluma söz vermistim öglenden sonra gezmeye cikacagiz diye. Parktayiz Kv ariyor; kizim,evdeyseniz yemege gelicez diyor. Cidden aynen bunu dedi. Hem emrivaki, hemde davetsiz misafir misali.
(Emrivaki konusmayi pek sever)
Bende; evde degilim cocukla disardayim anne, gelmeye niyetiniz oldugunu bilseydim bunu önceden söylemeliydiniz ,dedim. Biraz bozuldu gibi ama napayim yani. Dünürleri uzakta oturuyorlar, sürekli arabayla git gel yapiyorlar görümcemin dügün hazirliklari icin. Ve ben her haftasonu onlar gelecek diye oglumla evde hazirliklar yapip yollarini gözleyemem. Hayir yani ben yokken nasil yapiyorlardi? Neden hep bu zorla beklenti?
Simdi restoranta gitsinler diyenleriniz olacak ama malesef gitmezler. Cimrilik yaparlar bu tür mevzularda. Ben cagirmasam bile arayip kendilerini davet ettiriyorlar. Sorun gercekten yemek hazirlamak degil, sorun bu beklentiyi aliskanlik haline getirmeleri. Yarin geliyorlar ve ben yine düsünmeye basladim neyapsam diye..

Bu arada arkadas cevremdede görüyorum, bu konuda tek degilim. Nedense cogu kv'deler bunu bekliyorlar. Neden nicin bekliyorlar orasida ayri tabi..?!?

Siz bu tür durumlarda neyapiyorsunuz?
Ben istiyorumki, evde oldugum zaman icimden geldigi zaman, onlari cagirayim. Mecbur hissettigim icin degil. Ama onlar malesef durumu mecburiyete kadar getiriyorlar...

13 sayfa okumadım ama muhtemelen muhteşem öneriler almışsınızdır kayınvalideyi alt etmek için. Ben daha farklı yaklaşacağım mevzuya.

Yoldan gelen anneniz olsa yemeklerini hazır etmez miydiniz yoldan geldiler yorgunlar diye? Yapardınız değil mi? Eh anne baba kardeş yabancı da değil, allah ne verdiyse yerdiniz birlikte. Neden eşinizin ailesine bunu yapmak zor geliyor?

Benim kayınvalidem yok, annemler bir yere giderse dönüşte ya yemeğe alırım ya birşeyler hazırlar evlerine bırakırım. Görümcelerim için de aynı şeyi yaparım. Geçtiğimiz yaz görümcem evde yalnız hem de çalışıyor diye çocuklar gelene kadar 3 ay boyunca her akşam yemeğe aldım. Bazen çok oluyorum her gün gelmeyeyim dediğinde "bizde zaten pişiyor abla bir tabak koymaktan ne çıkar" derdim. Görümce dediğime bakmayın sizin kayınvalidelerinizle yaşıt fahri kayınvalidedir kendisi.

Kısacası eşlerinizin ailesini kendi anne babanızdan ayırmanız tuhaf geliyor bana. Ne ekerseniz onu biçersiniz, unutmayın.

Elbette cagirdigim misafirler oluyor. Ama önceden haberlesip ona göre alisverisimi,temizligimi yapiyorum. Cocuklu biriyim ben evim herzaman tertemizde olmuyor. Catkapi misafiri sevmem. Gelselerde evimi topliyim mutfagami giriyim istemem.

Sizin haklı / haksız bahaneleriniz var.
Bizden destek bekliyorsunuz sanırım. Ama ben olamıyorum, çatışıyoruz.

Sizin haklı / haksız bahaneleriniz var.
Bizden destek bekliyorsunuz sanırım. Ama ben olamıyorum, çatışıyoruz.
Size göre bahane, bana göre gayet normal ve her annenin yasadigi durumlar. Kimseden destek felanda bekledigim yok. Herkesin düsünceleri farkli. Siz sordunuz ben cevapladim o kadar. Madem catisiyoruz bu kadar irdelemesseniz olur biter, cok mu zor?

Size göre bahane, bana göre gayet normal ve her annenin yasadigi durumlar. Kimseden destek felanda bekledigim yok. Herkesin düsünceleri farkli. Siz sordunuz ben cevapladim o kadar. Madem catisiyoruz bu kadar irdelemesseniz olur biter, cok mu zor?

İrdeleyelim diye yazmadınız mı?
Sürekli destek sayfası mı burası?
İnsanlar ne ağır eleştiriler alıyorlar. Sadce bakmadığınız taraftan göstermeye çalıştım, abartıyorsunuz dedim. Buna memnun olmanız gerekirken bir de çıkısıyorsunuz. Aigoo:63:

Hayirli aksamlar cümleten,

Sorum şu; kvdeniz ailece uzun yola cikiyorsa, dönüşte hep eve varmadan, sizin onlari yemege kendi evde agirlamanizi beklerlermi?

Mesela gecen kv'deler 6 saatlik bir yoldan geldiler, havada cok güzeldi. Bende o gün ogluma söz vermistim öglenden sonra gezmeye cikacagiz diye. Parktayiz Kv ariyor; kizim,evdeyseniz yemege gelicez diyor. Cidden aynen bunu dedi. Hem emrivaki, hemde davetsiz misafir misali.
(Emrivaki konusmayi pek sever)
Bende; evde degilim cocukla disardayim anne, gelmeye niyetiniz oldugunu bilseydim bunu önceden söylemeliydiniz ,dedim. Biraz bozuldu gibi ama napayim yani. Dünürleri uzakta oturuyorlar, sürekli arabayla git gel yapiyorlar görümcemin dügün hazirliklari icin. Ve ben her haftasonu onlar gelecek diye oglumla evde hazirliklar yapip yollarini gözleyemem. Hayir yani ben yokken nasil yapiyorlardi? Neden hep bu zorla beklenti?
Simdi restoranta gitsinler diyenleriniz olacak ama malesef gitmezler. Cimrilik yaparlar bu tür mevzularda. Ben cagirmasam bile arayip kendilerini davet ettiriyorlar. Sorun gercekten yemek hazirlamak degil, sorun bu beklentiyi aliskanlik haline getirmeleri. Yarin geliyorlar ve ben yine düsünmeye basladim neyapsam diye..

Bu arada arkadas cevremdede görüyorum, bu konuda tek degilim. Nedense cogu kv'deler bunu bekliyorlar. Neden nicin bekliyorlar orasida ayri tabi..?!?

Siz bu tür durumlarda neyapiyorsunuz?
Ben istiyorumki, evde oldugum zaman icimden geldigi zaman, onlari cagirayim. Mecbur hissettigim icin degil. Ama onlar malesef durumu mecburiyete kadar getiriyorlar...
sen lokantamısın bir lokanta da yesinler

Kayinvalideniz alışkanlık haline getirmiş nasılsa evde hazırlasın yapsın biz yorgunuz mantığında belli ki bencede evde olsanız bile evde degilim arkadaslarimlayim misafirliğe gidiyorum sürekli bahaneler bulabilirsiniz eşiniz ne diyor bu duruma

Benim durumum farklı biraz eşim kayinvalideme biz geliyoruz zaten haftada bir sizi görmeye sizin gelmenize ne gerek var demiş o nedenle pek ugramazlar ben davet etmediğim sürece :)

Kız kardeşim evlilik hazırlığı yapsa ve annemler de her haftasonu yolculuktan dönseler ben evimde bırak yemeği yatili agirlardim bile esim de hicbirsey demezdi kendi anneme yaptığım şeyi kvye neden yapmayalım hem uzak yoldan geliyorlar evde yemek yok belli ki hazırlama da sorun her seferinde dışarıya da cikilamiyor hem bu durum geçici öyle kalıcı değil neden bu kadar tepki veriyorsunuz anlamadım. Sizin de bu hazırlıklara böyle bir katkıniz olsun ne olacak. Haa çalışıyorsanız tüm gün eve ekmek getirmek için yoruluyorsaniz haftanın bir gunu akşam da yemek yapıp ağırlayacak haliniz kalmıyorsa o zaman sonuna kadar hak veririm.

Onları misafir gibi görme bence. Onlar sonuçta bizim ailemiz ne bulursak onu yeriz öyle düşün ve öğle davran.. Yap bi makarna koy olmadı kahvaltı koy. Misafir muamelesi yapma asla.. Bundan hoşnut olmassa kayın validen bu onun art niyeti olur.. Sen de anlarsın gerçek niyetini. Yok seni kızı gibi görüyorsa zaten bu durumdan şikayet etmeyecektir.

Bence yolculuk dönüşü yemeği onlara hiç söyletmeden kendiniz hazırlasanız nezaketen..(Tabi haberli olması gerekir yoklamak lazım onu da arada arayarak) Sonuçta geçici bir durum değil mi bu...Ben de emrivakiden hoşlanmıyorum ama böyle jestleri severim gönül almış oluyorsunuz güzel birşey bence kendinizi sıkmayın...

Sürekli böyle yapsam, bir zaman sonra anlarmi dersiniz? Bana anlar ama orali olmaz gibi geliyor cünkü -.-
Anlar heralde daha kalici çözümler bulmalisiniz.
Mesela laf sokun.haberim olsaydi hazirlik yapardim,pat diye gelince mahcup oldum vs.(gerci ben boyle deyince kv yemiyor numarayi,'aaa hic onemli degil biz yabanci miyiz' diyor.
Insallah sizinkinde ise yarar.ya da arasin acin ve uzakta oldugunuzu baska planiniz oldugunu soyleyin

O sizi gelini değil belki kızı olarak görüyor başkaca sorununuz yoksa ki anlatmadığınıza göre yok, anne gel ne varsa yeriz ben çocukla dışardayım da derdiniz yani bunu önceden demeniz gerekirdi gibi bir cevap yakışık almaz yani. Belki eşinizle konuşmuşlardır. Sonuçta o artık misafir değil ki.

Yoldan gelmişler yakın oturuyorsanız demiş olabilir 6 saatlik yol az değil. Ben küçük olduğum halde İstanbul'a anneme gittiğimde yengem annem hazır sofra ile karşılarlar özel arabamızla gittiğimiz halde yorulmuşsundur diye o gün mutfağa bile sokmazlar eşinin annesi olması hürmet göstermeniz için yeterli değil mi tabii ki hizmetçi değilsiniz ama bu gibi özel durumlar tolare edilebilir.

Back
X