• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden görümceler böyle??

Valla ben görümceyim ama yengemi ablam gibi severim. Hatta yenge dediğim çok nadirdir hep abla dedim. Burada görümce mevzuları duyuyorum çok ve şaşırıyorum, neden yani bir görümce yengesiyle neyi paylaşamaz ki...

Benim hiç ablam olmadı belki ben ondan da yengeme düşkünümdür. Lakin şu da var ki yengem de çok iyi insan. Bana karşı hep sıcak samimi oldu. Belki de karşılıklıdır

Dimi keşke şanslı olsaydık biraz bizde.Benimki tipik kıskanc yenge ve görümce maşallah ikisine var.hatta eşime dışarıda yemeğe gittgmzde ablasina eve gidiyorum demiş sırf üzülmesin diye tatile gittgmzde abartısız gün içinde 10laeca defa arar balayinda bile aramıştı. Oyuzdn eşimle çok problemler yaşadık. Şuan iliskmz iyi .eşimde daha bilinçli eskisi gb davranmıyor bana hak veriyor.Yengem desen ayrı vaka abimle hiç samimi degilmdr . Aralarına girmem evine gittgmde bana hoşgeldin bile demez buna bile tepki vermedim araları bozulmasın diye telefonda engelledi vs.Abim beni sever sevdgni belli eder buju engelleyemem ya ama ben abimle samimi değilimdeğilim.Genelde bana göstergesi kadar sıcak davranmam yıllardır oyleyiz.Genelde abimi kırmamaya çalışırım sadece bu. Yengemin bana tavırlarından dolayı en son patlak vermişti abim neredeyse boasanacakti ayrıldılar vs abim daha fazla tahammül edemedim size öyle davranmasına dedi. Şimdi düzelmiş yengem eskisi gb davranmıyor

Benim görümcelerim çok olgun ve hanımefendiler.Allah onlardan razı olsun. Ben maalesef erkek kardeşim olmadığı için görümce olamayacağım. Acaba nasıl bir görümce olurdum :-)

Hep şunu dedim, hala da derim ve diyorum.
Keşke bir abim olsaydı veya erkek kardeşim olsaydı da güzel bir gelinimiz olsa ona canımı versem diye.
Bir aile kızını emanet ediyor, veriyor bir başka aileye o ailenin evladına neden zehir kusulsun ya? Bir insan bu kadar vicdansız olmamalı bence.
Erkek kuzenimin eşi bana görümce der. O gelinin kılına zarar gelse yıkarım ortalığı. Kuzenime bile hep derim bu kızı üzme seni oyarım diye.
Ne gerek var böyle gereksiz, uğraşımlara, gaddarlıklara, riayetsizliklere.

Yorumlar tepkiler icin teşekkürler
İyiler elbette vardır..
Evet ben kendim görümce degil hicte olamayacagim..
Nasil zehir sacarlar veya benimki bana ne yapmis konusuna gelince
Kiskancligindan ne yapcagini bilmiyo ben onun hiic birseyine karismam.hizmetimide ederim kendi evimdede onun evindede. Hic kasmam.
Benim fikirlerime üstten bakar. Ayni seyi haftalar sonra baskasi desin dogrudur ben söyleyince öcü oluyorum.
Benim önem verdigim seyler önem vermez. Eyvallah ama ben yapinca kötü yorum yapar ne geregii vardiii gibii.
Gülerek laf sokar kendini hakli ve güleryüzlü sanar.
Kardesine esime benide etkileyen emri vakilere bayilir. Benim fikrim sorulmaz..ben yaninda eşantiyon gelirim...
Kendisi laflari sokar sokar ben sabredip sonunda patlayınca kendini melek ilan ettirir..
Amaan böyleler ya gercekten
Ama ne yapmak lazim nasil bas etmek lazim???? Önemli olan bu

Öncelikle görümce olmadığımı ve hiçbir zaman da olmayacağımı belirteyim.
Evine misafir gittiğiniz kişiye hizmet ederseniz fikirlerinize karşıdan bakmasını bekleyemezsiniz, tabii ki üstten bakar.
Ayrıca o emrivaki yapıyorsa ve fikriniz sorulmuyorsa fikrinizi sormayan eşiniz de suçlu olabilir mi acaba?
Ben anlamıyorum kayınvalidelerin hepsi kötü, görümcelerin hepsi fettan ama kocalar melek. Sanki aynı aileden çıkmamışlar da düğün günü bir güneş gibi doğmuşlar aileye adeta.
Kısacası görümceniz gerçekten berbat karakterli olabilir ama asıl suçlu siz ve eşinizsiniz anlattığınız kadarıyla.

görümce milleti neden zehrini sacmadan duramiyor???

Allah kismet ederse ben de görümce olacağım birkaç aya.. ama hiç öyle işlerim olmaz size kötüsü gelmiş :/ hatta annemlere baskı uyguluyorum ben de gelinim bakın şu vc banyoyu yaptırın kıza özel havlunuz vs olsun.. kız evinize gelinceye rahatsız olmasın.. her şeyine karışmayın (iyiliği için dahi olsa) bize gelin bizde kalın gibi şeyler söylemeyin.. doğum yaptığında gidin görün ama aylarca haftalarca kalmayın. Aramayı abartmayın aramadı diye ortalığı ayağa kaldırmayın... zaten uzak memlekette olacaklar işleri güçleri olacak.. yılda En fazla 1 hafta gidin gelin(yemeklik malzeme götürürler) vs vs.. ben yaşadıklarımdan ötürü empati yapabiliyorum.. bakalım o bize karşı nasıl olacak bir de o kısım var :( anneme babama kötü davranırsa zaten saygımız kalmaz başka türlü davranılır.....

Ilk telefonuma abla dıye kaydettım sonra gorumce dıye degıstırdım :KK70:
Ya bu kelime anlamlarının ötesnde bir şey. Geçen gün görümcem kalmaya gelmişti, temizlik yaptı bende. “Nerde görülmüş görümcenin gelin evinde temizlik yaptığı” dedim. “Görümce olsam yapmazdım, ablanım ben senin” dedi. Ya ben çok duygusalım hemen tav oluyorum yada gerçekten sevilmeyecek gibi değil görümcelerim :)

Ya bu kelime anlamlarının ötesnde bir şey. Geçen gün görümcem kalmaya gelmişti, temizlik yaptı bende. “Nerde görülmüş görümcenin gelin evinde temizlik yaptığı” dedim. “Görümce olsam yapmazdım, ablanım ben senin” dedi. Ya ben çok duygusalım hemen tav oluyorum yada gerçekten sevilmeyecek gibi değil görümcelerim :)
Uyyy masallah tam benim kafadan o gorumce

görümceler hep kötü zaten gelinler melek... genelleme yapmak hoş degil.. ayrıca görümce degilim gelinim.. bir tane görümcem var.. kardeşinden çok ikimiz takılırız konuşuruz dertleşiriz.. her ne yaşanıyorsa bence tek taraflı degildir..

Bende gelinleri anlayamıyorum.konu bilezik düğün olunca adetler söyle böyle konu bayram ziyareti falan olunca su adetlerden kurtulamadık modu.

çok çok haklısın gelinlerde biraz herşey benim dedigim olsun.. erkek tarafı agzını açmasın ama her dedigimde alınsın tarzındalar.. ondan sonrada mutluluk güler yüz arıyolar ama zor..

3 tane görümce ve 1 eltim var. Eltim uyuzun tekidir. Bana bi yanlışı olmadı ama hep fitnelik yapmaya çalışan bir insandır. Ve görümcelerimle asla anlaşamaz. Birbirleriyle aynı ortama girmemeye çalışırlar. Ama ben tam tersi. Görümcelerimi kendi ablamdan asla ayırmam. Melek gibidirler. Bir tanesi uzakta mesela. Haftada 3-4 kere görüntülü konuşuruz mutlaka. İnsan hatayı hep kendinde aramamalı. Belki kafa yapılarınız uyuşmuyordur. Hemen görümcelerinizi kötülemeyin

Benim iki erkek kardeşim bir de kız kardeşim var. Henüz erkekler genç. Ama şimdiden gelinlere karşı kutsal görümce ittifaki kurduk. Her gece konsey toplayıp gelinlerin kafatasindan içki içme planı kuruyoruz. Tarikat olacak tabi ilerde yuvarlak masanın etrafinda birleşip gorumceler olarak dünyayı ele geçireceğiz. Tabi bunlar henüz plan. Hele oğlanlar evlensin hepsini yapacağız.
(Şaka şaka oturmuş kahve içiyorum bana ne gelinden:63:)

beni de alsanıza:KK53:

Cunku illa icindekini soyleyecek soylemezse çatlar da o yuzden ben soyleyim lafimi karsimdaki ne olursa olsun banane mantiği

Dimi keşke şanslı olsaydık biraz bizde.Benimki tipik kıskanc yenge ve görümce maşallah ikisine var.hatta eşime dışarıda yemeğe gittgmzde ablasina eve gidiyorum demiş sırf üzülmesin diye tatile gittgmzde abartısız gün içinde 10laeca defa arar balayinda bile aramıştı. Oyuzdn eşimle çok problemler yaşadık. Şuan iliskmz iyi .eşimde daha bilinçli eskisi gb davranmıyor bana hak veriyor.Yengem desen ayrı vaka abimle hiç samimi degilmdr . Aralarına girmem evine gittgmde bana hoşgeldin bile demez buna bile tepki vermedim araları bozulmasın diye telefonda engelledi vs.Abim beni sever sevdgni belli eder buju engelleyemem ya ama ben abimle samimi değilimdeğilim.Genelde bana göstergesi kadar sıcak davranmam yıllardır oyleyiz.Genelde abimi kırmamaya çalışırım sadece bu. Yengemin bana tavırlarından dolayı en son patlak vermişti abim neredeyse boasanacakti ayrıldılar vs abim daha fazla tahammül edemedim size öyle davranmasına dedi. Şimdi düzelmiş yengem eskisi gb davranmıyor
Evet karşılıklı sanırım, tek tarafın iyi olması yetmiyor... ben şanslıyım yengem konusunda çok şükür

Sizinki neden öyle davranıyormuş ki acaba abiniz de onun ailesiyle samimi olmuyor da karşılık mı veriyor ki? Bazen erkekler misilleme yapmadıkça hatalarını anlamıyorlar:KK48: eşim de bazen biZim tarafa gideceğimizde sıkıntı çıkardı mı o Zaman ben de sizinkilere gitmicem artık falan diyorum ki ailesiyle sorunum yok ama hatasını anlasın diye:)

Ben görümceyim 4 tanede görümcem var bazen benim yengelerim ile görümcelerimin de benimle gerildiğimiz kırıldığımız noktalar oluyor ancak kimse kimseye zehir saçmıyor kuyu kazmıyor. Abla kardeş arasında bile tartışmalar oluyor her söyleneni de çok büyütmemek yada uzatmamak gerekiyor .

Valla hem görümceyim hem gelin görümcelerimden hiçbir kötülük görmedim bir yere gittiğimiz zaman aslan gelinimiz demezler kardeşimiz diye tanıtırlar siz 3 kardeştiniz demi diye soranlara artık 4 kardeşiz derler :) keza bende hiç görümcelik yapmadım küçük gelinimiz abimi bizden uzaklaştırmak için elinden geleni yaptı hatta benim için onu evimde istemiyorum bile dedi ama onunla bile bir araya gelince asla kötü davranmam herkes kendi kişiliğini yansıtır..:KK11:

Back
X