Neden,güven denilen,insan ilişkilerininin,temel taşı olan o duyguyu, kaybettik?

ama tvde bunların verilmesi bir yerde demekki iyide oluyor. tedbirli olmamızı sağlıyor....

Ama işte o tedbir kelimesi üzerinde biraz durmak gerekmez mi,okypete?
Güvenin bittiği yerde tedbir başlar çünkü..
Korkularımız arttıkça etrafımıza koca bir tedbir duvarı örmüyor muyuz?

ya yorumda yapamıcaz haa.. ben isim mi verdim.. kötü bişey mi dedim.. fikrimi de söliemicekmiyim ya.. evet bence alakası yok. ..

canım tabıkı yorumlar yapıcagız arkadaslarımızla...ayrı fıkırlerımız olsa bıle uygun bır noktada bulusucagız...
herkesın yasanmışlıkları ve tecrubelerı var...
tv programları..ve ordakı konular...
bosanmalar evden kacmalar..kactıgı ksının evlı cıkması yada benzer konular belkı toplumsal guvensızlıgı artırır..evet bır neden yada sebeb olabılır ama..yasadıgımız cevrede duyduklarımız ve basımıza gelen ..turlu olaylarda guvensızlık duygusu verıyor...
ınsanlara yaklasırken...taha tedırgın oluyoruz...

Ben bunu sadece tv dizilere..haberler vs.ye itekleme konusunda sizinle hemfikir değilim:1closedeyes:
Yani sadece TRT varken bu toplum çok mu güvenilirdi?
Toplumsal zihniyet..ahlak..
İnsanoğlu sürekli birşeylere kılıf arıyor bu bir gerçek şakkıdı

işteo güven neden bitiyor. tv bunu gösteriyor bence göstermesi bir yerde bizler açısından iyi. . çünkü bunlar yaşanıyor. bilmeliyiz seli,bilmeliyiz ki dikkatli olalım. ,
bunların artmasındaki neden tv falan değil bence daha başka şeyler.... ekonomik sıkıntılar, yozlaşmalar, vb....

Son düzenleyen: Moderatör:
ama tvde bunların verilmesi bir yerde demekki iyide oluyor. tedbirli olmamızı sağlıyor....

aslında buda farklı bır konu olabılır...evet cok ıyı oluyor en azından bılınçlenıyoruz...
bırının basına bır sey gelınce...bızde yasamıyalım dıye dahada...
bılerek ve saglam basıyoruz...ayaklarımızı yada ilşkilerımızı ona gore ayarlıyorzu..tv nın etkısı mutlaka oluyor...

Ben bunu sadece tv dizilere..haberler vs.ye itekleme konusunda sizinle hemfikir değilim:1closedeyes:
Yani sadece TRT varken bu toplum çok mu güvenilirdi?
Toplumsal zihniyet..ahlak..
İnsanoğlu sürekli birşeylere kılıf arıyor bu bir gerçek şakkıdı

arkadaslarım valla her ıkınızde aklısınız ..ha bızlerde haklıyız...galıba bu ınsan ilşkileri...
bır zincirin halkaları gıbı....bır olmadan dıgerı olmuyor...
eger kopuyorsada yenıden o eksık halkayı bulup tamır etmekte güç oluyor....

işteo güven neden bitiyor. tv bunu gösteriyor bence göstermesi bir yerde bizler açısından iyi. . çünkü bunlar yaşanıyor. bilmeliyiz seli,bilmeliyiz ki dikkatli olalım. ,

Elbette öyle,bilmeliyiz..Bu madalyonun bir yüzü,yani iyi tarafı.
Ben bunları bilmek zararlı demek istemiyorum..
Ben sadece arka planda(yani bilinç altımızda) bizi nasıl etkilediğini vurgulamak istiyorum.
Bir taraftan bizi bilinçlendirirken,diğer yandan bahsettiğin güven duygumuzu köreltiyor çünkü.
Nereye gitti dediğimiz güvenin azalma sebeplerinden biri de budur,demek istiyorum.yerimseniben

korkular arttıkça insanlar istemeden bilincine yazılır bazı şeyler...
biraz önce şeker ve çocuk örneğinde...
camdan ben baksam çocuğum aşşagıda oynasa...
ve bir amca çocuğum çok şeker olduğu için sevse şeker vermeye çalışsa hemen koşa koşa giderim..
gitmesem bile kafamda düşünceler oluşur...
tedbir almaya çalışırım...adam hakkıında yanlış şeyler düşünürüm...
bu yüzden bizim çemberimiz dışında olan ve bizimle ilgisi ve alakası olmasada tvden duyduklarımız bakış açımızı ve insan ilişkilerini etkiler...

ve bir amca çocuğum çok şeker olduğu için sevse şeker vermeye çalışsa hemen koşa koşa giderim..
bu yüzden bizim çemberimiz dışında olan ve bizimle ilgisi ve alakası olmasada tvden duyduklarımız bakış açımızı ve insan ilişkilerini etkiler...

bu sadece tv de duyulan ve gördüklerimizlede olmaz.eş,dost arkadaş,ve çevrede etkili bu konuda. biri gelir senin şeker örneğini anlatır sana. benim arkadaşım yaşamış,diye sende etkilenirsin ve her şeker veren şahıs birer sapık adayı olur.yani etkenler tv yle sınırlı olmuyor. herşey güven duygumuzu yoketmekte birer etken....

Son düzenleyen: Moderatör:

Evet,evet aynen..
Ben de bu etkiyi anlatmaya çalışıyorum.a.s.

bu sadece tv de duyulan ve gördüklerimizlede olmaz.eş,dost arkadaş,ve çevrede etkili bu konuda. biri gelir senin şeker örneğini anlatır sana. benim arkadaşım yaşamış,diye sende etkilenirsin ve her şeker veren şahıs birer sapık adayı olur.

aynı fıkırdeyım zaten etraftan duyduklarımız ve yasanmışlıklar degılmıdır..bızı bır sekılde yonlendıren..katılıyorum..

hayatta herşey PARA PARA PARA
İNSANLARIN ARASINA PARA GİRİNCE KARDEŞ KARDEŞİ TANIMIYOR...
ONUN BUSU VAR BENİM YOK O ONU ALMIŞ BEN DE ALİM BU KISKANÇLIKLAR ARTTIĞI SÜRECE GÜVENSİSLİK ALIR BAŞINI GİDER

Magazin gibi bir aptal sistemi evimize hatta yataklarımıza kadar sokarsak olacağı bu. Her gün ihanetleri saçmalıkları gördükçe insanın aklı ister istemez bulanıyor ve bu saçmalıklara kanarak bizde o aptallardan biri oluyoruz.

bir kere bir şeyler kaybolmaya başladığında ardı arkası kesilmiyor ne yazık, artık ben de kimseye güvenemiyorum, bu yüzden evliliğimde mutsuz oluyorum, bu yüzden o kadar emeğime rağmen doktoramı bırakıyorum. insanlara da geleceğe de güvenmiyorum. çok kötü bu, çok...

bazı konuları okuyorum kk da. herkes artık kimseye güvenmemeye başlamış. eşine, dostuna,ailesine bile......
hele bu güvensizlik günümüzde o kadar çok arttıki... gözlemliyorum,daha önceleri böyle değildi..herkes bundan şikayetçi.ilginç olan şikayet eden de biziz güvenilir olmayanda yine biz...
nereden çıkıyor bu güvensizlik?yeni moda mı oldu?

evet ne yazikki güvensizlik herkesin sorunu.degisen hayat sartlari,degisen toplumun yapisi,cikarcilik ve insanlarin bircogu hayata hep yakinlarindan, dostlarindan ,arkadaslarinda yedigi kaziklar, darbeler ,dolandirilmalar, iftiralar ,tacizler,tecavüzler,yapilan haksizliklar,ikiyüzlülükler ne yazikki insanlari güvensiz hale getirdi.kime nezaman nerede güvenecegimizi bilemez olduk.düsünün kardes kardesi cekemedigi bir zamanda yasiyoruz.insanlarin bircogu birbirinin kuyusunu kaziyor kimse kimsenin iyi oldugunu istemiyor.böyle bir zamandayiz.bir babanin kizina bebegine tecavüz ettigi bir zamanda insanlar kime güvensin.en samim arkadaim diyosun bi bakiyosun esinle beraber.tabiki böyle olmasinda maddiyatinda cok etkisi var.paraya tapan bir millet olduk bakin 25 ytl ye oyumuzu satan bir millet olduk.düsünün artik ne hallerdeyiz.böyle bir toplum onurunuda satar gururunuda satar.rüsvet yiyen bir toplumyuz

ya aslında bir çoğunuza ters gelecek ama ben kendimi bildim bileli kimseye güvenmiyorum

yaşadığım tecrübelerin de katkısı olmuştur ama doğuştan galiba bendeki bu güvensizlik

ve galiba alıştığım için bana tuhaf gelmiyor

bazı konuları okuyorum kk da. herkes artık kimseye güvenmemeye başlamış. eşine, dostuna,ailesine bile......
hele bu güvensizlik günümüzde o kadar çok arttıki... gözlemliyorum,daha önceleri böyle değildi..herkes bundan şikayetçi.ilginç olan şikayet eden de biziz güvenilir olmayanda yine biz...
nereden çıkıyor bu güvensizlik?yeni moda mı oldu?

İçimi dökecek, paylaşabilecek konular açmışsın oh! ama ben geç kalmışım

Canımcım...Moda olsa taklit et. Zaten moda güzel bir şey olsaydı her sene değişmezdi değil mi?
Eski güzellikleri, güvenmeleri aramamız, şimdiki neslin yokluk çekmesiyle ilgili. Görünürde her şey var ama para yok. Sadece seyretmek kalıyor öyle olunca hırslar kötülüğe dönüşüyor
Yaşayabilme telaşına düşünce insanlar ne güven, ne saygı, ne sevgi kalıyor.
Hayatın yine günahı yok, hayatı kimler kirlettiyse ( Biliniyor)Onların eserleri tohumları...Yıllara yayılan kirlilik...Güvensizlik

hepimiz bebeklikliğimizden beri gördüklerimizi yapar eleştiririz vs güvensizlik hepmizinde olmasının nedeni alışılmışlık o kadar alıştık ki normal üçüncü sayfa haberleri gibi geliyo kulağımıza normal karşılar olduk herşeyi boşanan eşler ortada kalan çocuklar küçük hayaller kıskankaçlık kibir vs dost sevgili ihanetleri sevgiliniz aldatmasa arkadaşınızdan kazık yiyosunuz dostunuz yapmasa kardeşiniz yapıyo yapmasa bile o yaptı buda yapar diyoruz belkide arada gerçekden dürüst olanları kaçırıyoruz kendimize güvenmiyoruz en önemlisi bu başkalarındada bunu bekliyoruz nefsimize güvenemiyoruz... umarım allah herkesin gönlüne göre sevdiği ve güvendiği birini verir ama tek tavsiyem asla başkasına olanı diğer başka birini bu kaba koymamanız bu sefer sevemiyoruzda...

Back
X