Neden hamile kalamiyorum ?

Aysegl34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2022
126
10
28
27
Kadın doğuma gittim yumurtaliklarim boyutu çok iyi olduğunu söyledi biraz kiloluyum zayıfla olur çocuğun dedi ama ben bir türlü zayiflayamiyorum böyle kiloluyken çocuğum olmaz mi ya sorun nedir ki

Kadın doğuma gittim yumurtaliklarim boyutu çok iyi olduğunu söyledi biraz kiloluyum zayıfla olur çocuğun dedi ama ben bir türlü zayiflayamiyorum böyle kiloluyken çocuğum olmaz mi ya sorun nedir ki
Kilo çok önemli kesinlikle verdikten sonra hamile kalirsin.Arkadasim kilo verince hamile kaldı.

Aşırı kilolu olup hamile kalan ve sağlıklı bebekler dünyaya getiren o kadar kadın gördüm ki... Kilo bebek sahibi olmaya biyolojik olarak engel bir şey değil.
Tabii ki kendi sağlığınız ve rahatlığınız açısından gebelik öncesi kilo vermeniz (tabii gerçekten sağlıksız aralıkta iseniz) çok daha iyi olur ama kilo bebeğe engeldir diye bir şey asla yok, doktorunuz kendini tam ifade edememiş bence, kilo vermek daha iyi olur diyeceğine sanki kilo engelmiş gibi konuşmuş

Aşırı kilolu olup hamile kalan ve sağlıklı bebekler dünyaya getiren o kadar kadın gördüm ki... Kilo bebek sahibi olmaya biyolojik olarak engel bir şey değil.
Tabii ki kendi sağlığınız ve rahatlığınız açısından gebelik öncesi kilo vermeniz (tabii gerçekten sağlıksız aralıkta iseniz) çok daha iyi olur ama kilo bebeğe engeldir diye bir şey asla yok, doktorunuz kendini tam ifade edememiş bence, kilo vermek daha iyi olur diyeceğine sanki kilo engelmiş gibi konuşmuş
5 sene tedavi ile hamile kalamayip,sonra bebekten ümidini kesip tüp mide ameliyatı olup işe giren arkadasım, 30 kg verdikten sonra 5 aylık hamile oldugu haberi ile şoklandı.Tedavisiz hemde..
Kilo hamile kalmak icin kesinlikle sorundur.

5 sene tedavi ile hamile kalamayip,sonra bebekten ümidini kesip tüp mide ameliyatı olup işe giren arkadasım, 30 kg verdikten sonra 5 aylık hamile oldugu haberi ile şoklandı.Tedavisiz hemde..
Benim üç arkadaşım aşırı kilo ile hamile kalıp sağlıklı bebekler dünyaya getirdiler. Yakın çevremde de çok görüp duydum. Engel olsa onlar nasıl doğurdu? Kilo verilmesi tabii ki iyi bir şey bunda yanlış yok hemfikirim sizinle ama kilo engeller diye bir şey yok onu anlatmak istedim. Öyle olsaydı kilolu tek bir kadının bile anne olamaması gerekirdi.

aşırı kilo yani vücuttaki aşırı yağ kütlerileri bi zamandan sonra sahte hormonlar üretebilir diye biliyorum bu da doğal olanı bozuyor ve hamile kalmayı etkileyebilir evet kilo vermek zor irade isteyen bir şey ama bebek için yapılabilir yapan çok kadın var

Merhaba Yumurtalık boyutu harıcınde rahım gilmi cektırdınız mı acaba ve eşinizin de soerm test sonucu önemlı belkı sizin rahım tüp ile alakalı bır problemın vardır veya da eşinizin sperm ile ilgili problemı vardır.. benm de ilk yılımda cocuk istegi üzerine doktora gittim 42 kg o zamanlar ve doktorum dedıgım testlerı yapmadan bana tedavı uyguladı sonradan cok sorun yasadım psıkolojık ve bedenen gecen sene tüplerimde problem oldugunu ogrendım amelyt ıle problem çözüldü ama bu sefer yumurta rezervım sınırın altındaydı tüp bebek denedık ve şükürler olsun ilk denemede gebe kaldım darısı basına

Sağlıklı bir gebelik için vücut da sağlıklı çalışması gerekiyor. Vücudunuzun ne kadar sağlıklı ise bebeğiniz de o kadar sağlıklı olacaktır. Kilolu olmanız gebe kalmanıza engel değil ama sağlıklı bir geb3lik geçirebileğiniz aşikar. Evet kilolu gebeler var mı var. Ama bu istisna sorun hamile kalmak yada kalmamak değil kaldıktan sonraki gebelik kaybınızın oluşacağı durumda ki psikolojik durumunuz ne olacak. Doktor zayıfla dediyse zayıflayın. Az yerseniz şekeri hamur işini ekmeği keserseniz sağlıklı bir şekilde zayıflar ve sağlıklı bir şekilde gebe kalabilirsiniz

Kilolu insanların karşılaşacağı sağlık sorunları aşağıdadır.

İnsülin direncini artırarak diyabete neden olmaktadır.
  • Kalp damar hastalıklarına neden olmaktadır.
  • Hiper tansiyonu yükselmektedir.
  • Obezite olan kişilerde yağ oranı oldukça yüksek olduğundan dolayı karaciğerde yağlanma görülmektedir.
  • Taşıyabileceğinden ağır bir yükü taşımak zorunda olan diz ve kalçalarda kireçlenme, varis, belde bel fıtığı gibi pek çok hastalık meydana gelmektedir.
  • Vücutta yağ oranı yüksek olduğu için, yağın kanın kalbe gitmesini güçlendirir ve hatta kalpte yağlanmalar meydana gelir.
  • Nefes alıp vermede güçlük çekerler, özellikle gece uykuları düzensiz olur.
  • Kandaki karbondioksit oranının fazlalaştırdığı için kişiler soluğunun almakta güçlük çekerler.
  • Genç yaşlarda ortaya çıkan obezite sorunu kişilerde psikolojik sorunlara yaşamaktadır.
  • Özellikle kadınlarda görülen obezite anne olma şansını azaltır, hatta kısırlığa bile sebep olur.
  • Ciltte aşırı kilodan dolayı çatlamalara ve deri hastalıklarına neden olur.
  • Sosyal çevreye karışmama, duygularını ifade edememe, utanma ve sıkılganlığa neden olmaktadır

85 kiloyla hamile kaldim daha fazla kiloyla hamile kalan bir cok insan taniyorum. Kilo pcos falan varsa evet beraberinde insilun direnciyle falan engel teskil edebiliyor bazen ama kilolu kadinlar hamile kalamaz diye bisey yok. Zorluk ve saglik acisindan elbette sakincali cunku dlhamilelik demek ekstra kilo almak demek o yuzden ne kadar saglikli sinirlarda olursa kilomuz hayat kalitemiz o kadar az etkilenir...

85 kiloyla hamile kaldim daha fazla kiloyla hamile kalan bir cok insan taniyorum. Kilo pcos falan varsa evet beraberinde insilun direnciyle falan engel teskil edebiliyor bazen ama kilolu kadinlar hamile kalamaz diye bisey yok. Zorluk ve saglik acisindan elbette sakincali cunku dlhamilelik demek ekstra kilo almak demek o yuzden ne kadar saglikli sinirlarda olursa kilomuz hayat kalitemiz o kadar az etkilenir...
Yalnız konu sahibi doktora gidiyor.Rahatsızlıgı cıkmıyor ve doktor; kilo ver kilo verirsen hamile kalırsın diyor..
Bunun üzerine kilo vermek zor deyip neden kilo sorun olsun ki dediginden örnekledim..
Yoksa yiyecek lokması olan illaki dogar gelir😊

Esinizinde muayene olmasi lazim olay sadece sizin kilonuz ile ilgili olmayabilir

Back
X