Neden hamile kalamıyorum ?

Leylacn

Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2024
171
49
18
27
Merhabalar 2 seneye yakın evliyim hamile kalamadım kilolu biriyim doktora gittim bütün testler yapıldı yumurtalıklarıma bakıldı hormon testleri doktor hamile kalmamam için hiç bir sebeb olmadığını senin kilondan daha fazla kilolu hamile hastalarım var kilonu sorun etme stresten kaynaklı olabilir dedi ki benim en yakın arkadaşım benimle aynı kiloda evlendikten 2 ay sonra hamile kaldı sizce sebebi ne olabilir böyle durumda olan var mı tüp bebeğe başvurmanın zamanı mı?

Yine de zayıflamanın zararı olmaz canım bence diyete ve spora başla tabi ki tek sebebi kilo olamaz. Bazen sebepsiz de olabiliyor. Sebepsiz infertilite deniyor hatta. Eşin doktora gitti mi? Onun da test vermesi gerekiyor

Her şey normalse stres yönetimini sağlaman lazım, tabi kilo da etken daha kilolular hamile kalıyor olabilir ama herkesin vücudu farklı çalışıyor. Kilo vermek, meditasyon yapmak, sağlıklı beslenmek kısaca hayat tarzını değiştirmek işe yarayabilir.

Bence hem kendini toparlamak hem de rahat etmek için biraz dikkat etmeye başlayabilirsin benim arkadaşım da Bi sekilde değiştirdi yaşam tarzını çok değil bu arada 7 kilo verdi sonra hamile kaldı

Ben kendimden örnek vermek istiyorum ben evlenince bi anda kilo aldım evlilik kilosu tabii ve bekarken ergenliğimde bile asla regl tarihlerim sarkmaz ya da gerilemezken kilo aldığım için regl düzensiz olmay başladı ya geç ya erken her ay acaba hamile miyim diye düşünmekten bir ara çok kötü olmuştum son iki aydır diyet ve spor yapmay başladım kilo verdim ve şuan regl düzenli olmaya başladı yani hamilelik de bu tarz bir şeydir diye düşünüyorum sonuçta vücud sağlıklı olmamızı istiyorsa öncesinde bir hazırlık yapmamız gerekiyor. Bence canım en güzel şekilde sen diyetisyene bir başvur güzel listeler verecek sana hatta de başlama sebebim çocuk isteğim o sana ona göre yönlendirme yapacak kendine yapacağın en güzel iyilik bu olur şuan ben kendimi o kadar hafiflemiş ve sağlıklı hissediyorum ki bir gün çocuk sahibi olursam daha da öncesinden vücuduma baktıktan sonra çocuk sahibi olmak isterim. Yani umarım yararlı olmuştur dediklerim:) Rabbim kucağınızı boş bırakmasın inşallah

kan değerlerine baktırdın mı canım d vitamini b12 vs

Çok teşekkür ederim haklısınız bende başladım zaten dikkat ediyorum spor yapıyorum adetimde hiç düzensizliğim olmadı şimdiye kadar insan genede ümitleniyor bir an önce olsun istiyor, kilo sorunum var maalesef başarısız bir tüp mide ameliyatı geçirdim ve midem ters dönüp darlık yaptı şuan yiyemesemde vücudum şişiyor bunlarla da uğraşıyorum bir yandan çok teşekkür ederim Allah herkesin isteyenin yuvasına nasip etsin inşallah

Yaaa Rabbim yardımcınız olsun inşallah sağlığınız daha da iyi olur Bir de bu hamile kalma aynı zamanda psikolojik bir şeymiş yani her ay acaba hamile olacak mıyım diye düşünmemek gerekiyormuş kafan ne zaman rahatlarsa o zaman hamile kalınıyormuş

Fazla kiloları vermek doğurganlık üzerine illa ki pozitif etki yapar. Ama tek konu siz değilsiniz eşinizin de bir sorunu olabilir onun da bi doktora gitmesi lazım

Merhaba, oncelikle kilon kac? Kilolu olmak saglikli degil ama bebek icin tek sebep bu degil bence, dahiliyede genel kan degeri vitamin ve bakılmalı. Kadin dogum ok demis zaten.
Bende pcos insulin direnci var,
yumurtlama oncesi gunler gunde 1 saat, yumurtlama sonrasi adete kadar 30 dk yürüdüm. Beslenmeme dikkat ettim, 8 kilo verdim 96 dan 88 e düştüm.
Ekimden beri deniyoruz nisanda klomen kullandim olmadi bebek, sonraki ay klomen kullanmadan dogal deneyelim dedik ve o ay tuttu
Suan beta artsii takip ediyorum saglikli yasamaya devam ediyorum. Daha yeni ogrendim inşallah saglikla ilerler gebeligim ve bebegimi kucagima alırım inşallah dualarinizi beklerim.
Size de Rabbim tez vakitte hayirli saglikli bebek nasip eder inşallah

Hiç bir sıkıntı yoksa stres bende evlendım hemen testlerımı yaptırdım hormon vs 15ay sonra hamıle kaldım ve sadece ultrasonla baktırmıstım en baslarda kist mıyon yoktu. Hersey ıyıydı ama Vajınal muayene yaptırmamıstım en son dedım nısan ayında mayıs adetımde gıdecegım dıye hamıle kaldıgımı ogrendım herseyın bası stres derlerdıde gercekten bende bunu dıyorum stres yapma akısına bırak gercekten zor ama öle yapmaya calıss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…