Neden hastaligim bitmiyor?

Salon Kadini

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2023
11.906
35.514
528
Sevgili arkadaslar merhaba,

Ben Nisan ayinin basinda bi gece ani bir yuz kabarmasi yasadim, alerjik reaksiyon oldugunu dusundugum bir olaydi. Yuzum once ateslendi sonra yanaklarim sanki yanmis gibi burusup sisti.

Bu olayin oldugu gece sabaha dek suratim yanmasindan uyuyamadim, sabah doktora gittigimde doktor sertralin alerjisi olabilecegini ama umursamamam gerektigini soyleyip taburcu etti. (Selectra kullanmaya baslamistim)

O gun eve geldikten sonra sanki asiri derecede usutmusum gibi lenf bezlerim sisti bogazimdaki ve yutkunamaz, yemek yiyemez hale geldim. Gece cok ateslenince tekrar doktora gittim (39.5 ve uzeri ates) doktor ust solunum yollari enfeksiyonu diyerek antibiyotik yazdi yolladi.

Ben 3 gun gozumu acamaz halde sadece uyudum, ne yemek yiyebildim ne bisey, enerjim bitmesin ve ilac icebileyim diye portakal suyuyla yasadim, 3 gun sonunda bogazim daha iyi hale gelsede asla tam olarak duzelmedi, 7 gunluk antibiyotigi bitirdigimde iyilesmis gibi hissettim, ayaklandim isimi gucumu yaptim ama bu da sadece 36 saat surdu.

36 saatin sonunda bogazim tekrar davul gibi sisti, kabakulak olduğumu dusunerek doktora basvurdum, (ayni donemde buyuk kizimda ayni seyi yasadi hatta burada size danismistim, simdi kizim iyi) doktor kabakulak olmadigini, ust solunum yollari enf. oldugunu soyleyip bir dikloron yapip yolladi ve parol icmemi tavsiye etti (bebek emziriyorum) antibiyotik yeni bittigi icin tekrar antibiyotik recete edemem dedi. (Bu esnada baska bi doktorun aldigi bogaz kulturu ornegine gore, beta yok, ebv yok, influenza yok, doktorum buna anlam veremedi ben beta oldugunu dusunuyordum diye sasirdi, cunku bademciklerimin uzeri bembeyazdi)


Bu son doktor ziyaretimde de atesim 39.5 (koltuk altinda 37, kulakta ve alinda 39.5) olculdu ve doktor, bunun enfeksiyonun yayilimiyla alakali olabileceğini, 3 gun icinde iyilesmezsem mutlaka kbb'ye gitmem gerektigini soyledi.

Bu ziyaretin uzerinden 8 gun gecti ve ben halen yuksek ates, bogaz agrisi, ishal (antibiyotikten sonra ishal eklendi) oksuruk, atilamayan balgam, asiri halsizlik, titreme, usume ve asiri yorgun hisseden bir kalple dolasiyorum (ayaga kalktigimda nabzim cok yukseliyor ve ayakta duramiyorum)


Ayin 8'ine kbb randevusu bulabildim.



Aramizda doktor var ise, kbb'ye gitmem yeterli mi, bunu sormak istiyorum.

Bugun eczacimdan balgam sokturucu alirken danistim, gogusede gorunmem gerektigini soyledi.


Ote yandan uzun yillardir takip edilen girtlak/boyun bolgesi nodullerim var, onlarda da buyume ve agri bas gosterdi, kbb takip ediyordu bunlarida.

Hastalanmadan 2 hafta kadar once dahiliyeye gitmis detayli kan tahlili yaptirmistim, kusursuzdu kan sonuclarim, bi tek degerde dahi oynama yoktu.


Benimle ayni seyleri yasayip, su doktordan care buldum diyecek olanlarinda fikirlerini merak ediyorum.


Tesekkur ederim.


Not: 2 kucuk kizim var, ikiside benle ayni gunlerde hastalandi, onlar birer sise antibiyotik ictikten sonra toparlandi ve normal hayatlarina donduler, onlarinda bogaz kulturlerinde herhangi bir virus/bakteriye rastlanmadi.

Ailemde benden ve kizlardan baska kimse hastalanmadi ki surecte cok fazla hasta ziyareti yapan akrabamiz vs oldu, annem babam vs kimse hastalanmadi dolayisiyla bulasici bi durumumun oldugunu dusunmuyorum.
 
Merhaba canım geçmiş olsun.ben buna benzer sebeplerle dahiliyeye gitmiştim.benim cigerlerimede bakilmisti.bence sende akcigerine bakılmasını iste doktordan.antidepresanlar bağışıklığı azaltıyor malesef.bende antidepresanin ilk kullandigim zaman bagisikligim düşüyor.Allah şifa versin hepimize.bagisikligini güçlendirmeye çalış ev işi yapma dinlen.kemik suyu çorba tavuk suyu çorba iç.meyvelerden hoşaf yap iç.odani sık sık havalandir.temiz hava girsin
 
Merhaba canım geçmiş olsun.ben buna benzer sebeplerle dahiliyeye gitmiştim.benim cigerlerimede bakilmisti.bence sende akcigerine bakılmasını iste doktordan.antidepresanlar bağışıklığı azaltıyor malesef.bende antidepresanin ilk kullandigim zaman bagisikligim düşüyor.Allah şifa versin hepimize.bagisikligini güçlendirmeye çalış ev işi yapma dinlen.kemik suyu çorba tavuk suyu çorba iç.meyvelerden hoşaf yap iç.odani sık sık havalandir.temiz hava girsin
Ilk alerjik tepkimede doktor onerisiyle antidepresani biraktim ki zaten 5-6 tane ancak icmistim, acaba halen etkisini yasiyor muyum ki, bilemedim.

Dahiliyeye randevu bulsam zaten ilk isim oraya gitmek olacak, koca Ankara'da acik randevu yok yahu.

C vitamini tableti basladim iki gun once yine doktor onerisiyle, evde hergun corbalarimiz tavuk ya da kemik suyuyla piser, yani aslinda bagisikligimada bakiyorum ama daha fazla takviye alayim bari, teşekkür ederim 💕
 
Ilk alerjik tepkimede doktor onerisiyle antidepresani biraktim ki zaten 5-6 tane ancak icmistim, acaba halen etkisini yasiyor muyum ki, bilemedim.

Dahiliyeye randevu bulsam zaten ilk isim oraya gitmek olacak, koca Ankara'da acik randevu yok yahu.

C vitamini tableti basladim iki gun once yine doktor onerisiyle, evde hergun corbalarimiz tavuk ya da kemik suyuyla piser, yani aslinda bagisikligimada bakiyorum ama daha fazla takviye alayim bari, teşekkür ederim 💕
Sagloun.Dahiliye bulamiyorsan göğüs hastaliklarina alsan olmazmi.onlarda ciğerlere bakar heralde.
 
Sagloun.Dahiliye bulamiyorsan göğüs hastaliklarina alsan olmazmi.onlarda ciğerlere bakar heralde.
Cigerlerim iyi iste 1 aydir hastayim cigere inmedi geniz akintim, yani gogus hastaliklarina gidip ne anlatacagimi bilmiyorum, cigerlerimde hicbir sorun yok😳 ama en sonunda orayi deneyeceğim herhalde bu gidisle
 
Merhaba,

Konumda degisik gelişmeler olmaya basladigi icin fikir almaya ihtiyac duyuyorum.

Simdi ben 15 gun once kulak burun bogaz uzmaniyla gorustum, hicbir tahlil almaya ihtiyac duymadan tekrar antibiyotik vermek istedi ancak sonra kendide vazgecti ancak bogaz ultrasonu cektirdi ve tiroidit teshisi aldim.

Yani tiroid bezlerim gecirdigim hastaliklardan oturu iltihaplanmis.

Dun bu sebeple endokrin uzmaniyla randevum vardi kbb yönlendirmesiyle.

Endokrin uzmani belirtilerimi dinlediginde tipik postpartum tiroiditi bu dedi, ancak kan tahlili sonuclarimda hicbir tiroid hormonunda anormallik cikmadi, cuma gunu sadece tiroid bezine bakilacak bir ultrason daha cekilecegim.

Ultrason sonrasi endokrin uzmaniyla randevum var.

Daha oncesinde hicbir sekilde tiroid bezlerimle alakali bir sikinti yasamadigim icin ikilemde kaldim.

Doktorun "tipik postpartum tiroiditi" yasiyorsunuz soylemi belirtilerimle birebir uyumlu ancak kan tahlilime gore tiroid bezim saglikli, bunu chat gpt ve gemini'ye danistigimda ultrason sonucuna gore doktor tedavi belirler diyor.

Postpartum tiroiditi hipotiroide donebilirmis, donene kadarda tiroid değerleri normal cikabilirmis.

Aranizda hipotiroidi yasayan var ise benimle kan degerlerini ve varsa ultrason sonucunu paylaşabilir mi?

Atamadigim bir dogum sonrasi kilo problemim var...

Baktigimda hipotiroidi buna sebep olabiliyormus, ancak kan degerlerim normal.

Sizler (hipotiroidi teshisi alanlar) sureciniz nasil ilerledi?

Yapay zeka diyor ki bazen degerler normal cikar ama ultrasonda bariz belirtiler olur, fiziki muayenede belirtiler barizdir, bu da teshisi kolaylastirabilir.

Hipotiroidili olanlar (sanirim hashimoto oluyor) benimle bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?
 
Back
X