• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden hep kadınlar eşlerini alttan almak zorunda

• Konu Sahibi Konu Sahibi as25
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aslında burada gizli bir mesaj var...

Ben bunu hep söylüyorum ama tutarlılığımı gösterir belki de... Erkekler, çocuk gibidir.. Kaç yaşında olursa olsun...
Onu alırsınız... Büyütürsünüz... Çünkü o yaşa kadar kendisine tecrübe verecek pek az şey yaşamıştır.. (İstisnalar hariç)
Pek çok kız arkadaş... Gezmeler, eğlenceler... çoğunlukla, eşinden görmediği ilgiyi oğluna göstermiş bir anne vardır arkasında...
Ve erkek kıymetle büyütülüp (sırf erkek doğduğu için) evlenince size teslim edilir...

Alır, bakarsınız ona...
Evliliğin ilk dönemlerinde.. biraz babayı örnek alır.. bilemez çünkü... Biraz da çevresini... "Karı Köylü" olmaktan pek korkar.. çünkü bu söylence erkek muhabbetlerinde alayla yapılır... Hiç bilmediği halde zaten karmaşık bir yapısı olan ve kesinlikle Türkiye'de ki tabular yüzünden mükemmel yetişmiş o zeki kızı yönetmeye çalışır... Öyle yapması gerektiğini zanneder çünkü...
Siz de, eğer fevriyetinize sahip olabilirseniz (çünkü alttan almanız gereken evliliklerde ne yazık ki bardak bazen taşıyor) ve onu bir çocuk gibi görebilirseniz, yetiştirmeye çalışırsınız...
Sizi bir anne olarak görmemesi gerektiğini... Çok canınızın bam teline dokunursa onun "cıs.." olduğunu... Tatlılıkla.. iyilikle...
Anlamıyorsa.. taktiklerle...

Kadın arkadan yönetir... altından tutar... dengeye getirir...
Çünkü kadın zekidir... Bu işin bence özü budur... Altından hep alınmalı ki, taşmasın... Sinirinden kaynamış suyu ile hem kendini, hem bizi yakmasın...
Alttan alınmalı ki... İlk göz ağrımıza o güzel rolleri edinme hakkını verelim... Önce onu "Koca" yapalım... Sonra "Baba"...
Kadının emeği olmasa... Erkeğin kumaşından el kadar etek bile çıkmazdı... (Rahmetli Dedemi andım)

Valla tebrik ediyorum sizi,gerçekten fevkalade anlatmışsınız,tam da bu söylediklerinizle ilgili sorunlar yaşadığım bu günlerde nasıl tercüman oldunuz düşüncelerime.Teşekkür ediyorum

sanırım erkek egemen bır toplumda yasadıgımız ıcın her ne kadar devır degıstı dense de kadınlar çalışsa da güçlü erkekler bence bız kadınlar da bu gücü sevıyoruz sanırım ve ılk sayfada bı arkadas yazmıs ona katılıyorum bastan buna gore hareket edıp yelkenelrı suya ındırıyoruz bende kızıyorum ama yapıyorum malesef hıcte onaylamııyorum hatta femınıst gecınen bırıyım am auygulama zor oluyor malesef:19:

çünkü kadınlar daha sakin daha sabırlı.bir de bizim toplumumuzda hep yuvayı dişi kuş yapar sözleriyle büyütülyoruz herkes bir şekilde eşinden çekmiş sende çekersin zamanla akıllanır düzelir diye düşünüyoruz ama böyle böyle kadın çok yıpranıyor işte.tabiki evlilikte yeri gelince alttan alınmalı ama bunu hep bir taraf yapmamalı.evlilik o zaman da sağlıklı yürmüyor bence:50:

çok merak ettiğim buna bir anlam veremediğim ama benim de yaptığım aklımda bir soru var neden hep biz kadınlar evliliğimiz yürüsün mutlu olalım diye herşeyi alttan almak zorunda kalıyoruz yeri geliyor dayak yiyoruz ama yine de idare etmek zorunda olan bizleriz bu konuda kafam çok karışık sizler ne düşünüyorsunuz yorumlarınızı bekliyorum

ekonomik olarak nesiller boyu erkegin daha guclu olmasindan kaynaklaniyor bence bu. dominantlik genlerine islemis. e zaten hormonlar da oyle... bir testosteronla kadinlik hormonlarinin etkisi bambaska.

Back
X