- 14 Mayıs 2011
- 2.082
- 2.014
- 103
- Konu Sahibi showingnoemotions
-
Sonra da aile bize kızımız bakacak diyebiliyor. Yani şöyle özetlyeyim; kızımızın namusu çok önemli, evlilik dışı çocuğu olursa kabul edemeyiz, yani bir nevi kara leke gibi düşünülüyor, halbuki bunu oğlan çocukları yapsa "oy torunumuza kurban oluruz."
Çocukluğumdan beri böyle şeyler duyuyorum, çok iğrenç aşağılayıcı, yani bunu bir annenin diyim sonra da bana kızım bakacak demesi çok iğrenç, kız çocukları köle isaura mı? Sizlerin de ailesi böyle mi?
Burda demek istedigi dogan cocuktan ziyade erkek cocuklarinin daha cok tolere edilmesi.. kisiden kidiye aileden aileye bolgeden bolgeye degisen bi durumÇocuğun meşrusu gayri meşrusu olmaz çocuk çocuktur doğduğu andan itibaren hakları vardır. kimsenin o çocuğu dışlama hakkı da yoktur. çocuğunuzun gayri meşru çocuğu olsa torununuz diye seveceksiniz tabii ki iki imzaya mı bakıyor bu işler?
çocuk diyoruz hanımlar çocuk!
Burda demek istedigi dogan cocuktan ziyade erkek cocuklarinin daha cok tolere edilmesi.. kisiden kidiye aileden aileye bolgeden bolgeye degisen bi durum
Konu sahibide onu sormus zaten..bazı aileler erkek olunca ne yaparsa yapsın kafasında onu anlattım.
çocuk konusu önemli.
İyi ki eğitimli insanlarmış eğitimsiz olsalar vay haline!Aslında ailem dinci değil, eğitimli insanlar ama işte geleneksel yapıdalar. Aileme tabii ki bakarım, baktım da sorun değil ama annemin her iki lafından biri kız olsun çamurdan olsun, iyi ki kızım var, bana bakacak... tarzı sözleri.
Çocukluğumdan beri bakıyorum, ağabeyim sosyal etkinliklere gönderilmiş, neden çünkü erkek çocuğu evde oturamaz, çevre edinsin, kötü alışkanlıklar edinmesin falan filan. Klasik aile yapısı. Sıdıka dizisi gibi:)
Mesela ağabeyim evlenmeden önce cinsel hayatıyla ilgili sorular sorup gurur duyarlardı, ben de asla anlatmam. Desem ki 5 tane sevgilim oldu, iyi alıştın gez tabii, seni kimse almaz tarzı şeyler duycam, o yüzden hiç demem. Ben bekarım o evli diye iki lafından biri bana kızım bakacak, ben de kızım da kalırım ama ağabeyin evli bana bakamaz, yengem annemi sevmiyor, bana da diyor ki "bana bakacak bir damat bul". Ortada fol yok yumurta yok ama ben insan değil miyim arkadaş, neden kendimi düşünemiyorum, neden erkek kardeşim rahat etsin, maddi sıkıntı seçmesin, huzuru bozulmasın, ben hep köle isaura olayım, üstelik kız-erkek ayrımı yapan bir aileye!!!
Bir arkadaş doğru demiş yanlış coğrafya!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?