• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden hep mağdur taraftaýız?

123yagmur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.004
Puanlar
28
Dertleşmek istiyorum, kendime ayrı burada boşanma aşamasında olan canımmm kadınlara ayrı üzülüyorum, neden hep kadınlar mağdur oluyor acı çekiyor, ben hiç erkeklerin dertlenip konu açtıklarını görmedim(diğer forumları kastediyorum) Yok mu şöyle bosanip acı çeken erkekler içimizi soğutacak örnekler...

Sanki erkek kaç yaşında olursa olsun ister çocuklu boşanmış olsun ister çocuksuz istediklerinde evleniyor kadın çocuksuz boşansa bile sonuçta boşanmış oluyor neden neden neden...

Ayriliklarda mahvolan adam cok var ama cocuklu olanlar daha az yikiliyor bence. Hep kadinin magdur oldugunu dusunmuyorum.

Ama bi adamdan cocuk dogurmak kadini cok dezavantajli bir konuma sokuyor bu benim.dusuncem. O konumda olmamak icin kadinin cok ciddi saglam maddi manevi durumu olmasi lazim onun disinda cocuk dogurmak demek adama hep gebesin (muhtac)demek.
Çekip gidebilecek kadinla, gidemeyecek kadini erkeklerin bir coğu çook iyi anliyor işte değerin orada belli oluyor.
Sorsan herkes 10 cocukla giderim der ama iş gercege gelince kazin ayagi oyle olmuyor.

benim şahit olduğum kadarıyla boşanmış erkekler boşanmış kadınlardan daha sorunlu görülüyor genellikle. yani artık devir eski devir olmadığından boşanan kadının boşanma gerekçeleri daha o söylemeden sıralanıp empati ediliyor gibi. bir de en fazla boşanma sebebi aldatma, kumar alkol vs. bağımlılıklar, psikolojik/fiziksel şiddet gibi çoğunlukla erkeklerin özne olduğu konular olduğundan bence boşanan erkeklere daha kötü bir yaklaşım var gibi gözlemliyorum ben.

Ayriliklarda mahvolan adam cok var ama cocuklu olanlar daha az yikiliyor bence. Hep kadinin magdur oldugunu dusunmuyorum.

Ama bi adamdan cocuk dogurmak kadini cok dezavantajli bir konuma sokuyor bu benim.dusuncem. O konumda olmamak icin kadinin cok ciddi saglam maddi manevi durumu olmasi lazim onun disinda cocuk dogurmak demek adama hep gebesin (muhtac)demek.
Çekip gidebilecek kadinla, gidemeyecek kadini erkeklerin bir coğu çook iyi anliyor işte değerin orada belli oluyor.
Sorsan herkes 10 cocukla giderim der ama iş gercege gelince kazin ayagi oyle olmuyor.
Çocuklu olmak durumu çok etkiliyor ama bazen öyle durumlar oluyor ki kaç çocuk olsa da insanın gözü artık bir şey görmüyor.

Ama dediğiniz kesinlikle doğru, erkek nasıl olsa çocuk var gidemez, ne yaparsam yapayım çekecek kafasına giriyor, sonra bazı şeyler ellerinde patlıyor.

Çocuklu olmak durumu çok etkiliyor ama bazen öyle durumlar oluyor ki kaç çocuk olsa da insanın gözü artık bir şey görmüyor.

Ama dediğiniz kesinlikle doğru, erkek nasıl olsa çocuk var gidemez, ne yaparsam yapayım çekecek kafasına giriyor, sonra bazı şeyler ellerinde patlıyor.

İşte gözü görmese de o cok saglam maddi manevi imkan olmadiginda yine de rezil olan kadin oluyor. Anne baba evine dönmek zorunda kaliyor, cocuguna bakacak birileri lazim oluyor. Nafaka desen 3 kuruş belki aldigi maasin cogu kreşe cocuga gidecek kendisine yaşayacak bir hayat bile kalmiyor bir süre. Adam öyle degil.

Ben boşanan erkeklerin uzun vadede daha dez avantajlı olduğunu düşünüyorum
Ve gerçekten kadınlar çok güçlü yaratılmışlar
Evet kısa dönemde boşanmayı dramatize edip gemilerimiz batıyor
Ama anneyse kadın küllerinden defalarca doğabiliyor
Onun için burada sorun yaşayan kadınlara BOŞAN demişimdir defalarca
Ki kadın cinayetlerinin bir açıklaması da erkeksiz de yapabileceğini kanıtlamasıdır kadının

İşte gözü görmese de o cok saglam maddi manevi imkan olmadiginda yine de rezil olan kadin oluyor. Anne baba evine dönmek zorunda kaliyor, cocuguna bakacak birileri lazim oluyor. Nafaka desen 3 kuruş belmi aldigi maasin cogu kreşe cocuga gidecek kendisine yaşayacak bir hayat bile kalmiyor bir süre. Adam öyle degil.
Doğru, maddi durum gerçekten çok önemli, gitmek isteyip de maddi sıkıntı çeken tüm kadınların Allah yardımcısı olsun.

Yorumunuz için teşekkür ederim yalnız çocuklu olan erkekler neden daha az yikiliyor onu anlamadim ben mi yanlış anladim🤔 Çocuksuz boşanmış erkek hiç evlenmemiş erkek gibi olmuyor mu ?Hem erkek ailesi bekar kızlara daha kolay talip oluyor hem de bekar kız ailesi bile çok sorun etmiyor sanki

Şuan boşansam mağdur olmam çünkü hayatımı ona göre kurdum ki toplum boşanmış erkeğe sorunlu bakıyor kadın yuvasını bozmaz diye. Çocuk varsa kadının sorumluluğu fazla oluyor. Ne babama ne kocama sırtımı yasladım çok şükür hayatımın ipleri elimde. Malesef asıl dert burada

Duygusuz mu yaklaşıyorum bu konuya bilmiyorum ama çocuksuz boşanan kadınların, dünyanın sonu gelmiş gibi karalar bağlamasını abartılı buluyorum.
Çocuk varsa durumlar daha farklı olabilir, düşünülmesi gereken noktalar artıyor, hayata boşanma sonrası devam ederken birçok değişmiş nokta olacak ama çocuk yoksa öldüm bittim modu tercihe giriyor gibi.

benim şahit olduğum kadarıyla boşanmış erkekler boşanmış kadınlardan daha sorunlu görülüyor genellikle. yani artık devir eski devir olmadığından boşanan kadının boşanma gerekçeleri daha o söylemeden sıralanıp empati ediliyor gibi. bir de en fazla boşanma sebebi aldatma, kumar alkol vs. bağımlılıklar, psikolojik/fiziksel şiddet gibi çoğunlukla erkeklerin özne olduğu konular olduğundan bence boşanan erkeklere daha kötü bir yaklaşım var gibi gözlemliyorum ben.
Teşekkür ederim yorumunuz için ama günümüzde bu sebepler olmadan da kadınlarımız bosandigi için kadınlar sıkıya gelemiyor eski zamandaki gibi değil kadınlar deyip normallestirip herseye rağmen erkekler daha kolay evleniyor gibi Birde erkeğin durumu iyiyse kaçınca evliliği olduğunu gözü gören yok sanki😔

Yorumunuz için teşekkür ederim yalnız çocuklu olan erkekler neden daha az yikiliyor onu anlamadim ben mi yanlış anladim🤔 Çocuksuz boşanmış erkek hiç evlenmemiş erkek gibi olmuyor mu ?Hem erkek ailesi bekar kızlara daha kolay talip oluyor hem de bekar kız ailesi bile çok sorun etmiyor sanki

Kac tane erkek gordunuz bosanip cocugu alip bakan? Ben cok az gordum. Evliyken bile cocuk sesinden bakimindan bıkıyor kacmak icin disarda vakit geciriyolar eve zor geliyor bazi erkekler hatta sirf evden gitsinler kafa dinleyim diye coluk cocuk karisini aylarca anne babasinin evine postalamaya calisan erkekler var burada bile okudum geçen.
Bazi kadinlar saniyor ki cocuk adami bağlar aksine cocuk kadni adaama baglayan bir sey.

Bunun aksine eviyle cocuguyla bol ilgilenen bakim sevgi veren adamlar zaten genelde boşanmazlar. Oldukca genelliyorum suan ama oyle.

Ben boşanan erkeklerin uzun vadede daha dez avantajlı olduğunu düşünüyorum
Ve gerçekten kadınlar çok güçlü yaratılmışlar
Evet kısa dönemde boşanmayı dramatize edip gemilerimiz batıyor
Ama anneyse kadın küllerinden defalarca doğabiliyor
Onun için burada sorun yaşayan kadınlara BOŞAN demişimdir defalarca
Ki kadın cinayetlerinin bir açıklaması da erkeksiz de yapabileceğini kanıtlamasıdır kadının
Ben kendimi güçlü sanırdım ve ben bu adamı boşarım diyip cesurca bi çıkış yaptım pişman değilim ama ya ben gerçekten güçlü değilmişim hayat o zaman benim için kolay akıp gitmis ya da boşanma durumunu üzerimden atamadığım için gemilerim batti umarım bende yakında gemimi kıyıya çıkartıp bayrağımı çekerim 🙏

Ben kendimi güçlü sanırdım ve ben bu adamı boşarım diyip cesurca bi çıkış yaptım pişman değilim ama ya ben gerçekten güçlü değilmişim hayat o zaman benim için kolay akıp gitmis ya da boşanma durumunu üzerimden atamadığım için gemilerim batti umarım bende yakında gemimi kıyıya çıkartıp bayrağımı çekerim 🙏
Bu psikolojik bir süreç merak etmeyin geçecektir

Kac tane erkek gordunuz bosanip cocugu alip bakan? Ben cok az gordum. Evliyken bile cocuk sesinden bakimindan bıkıyor kacmak icin disarda vakit geciriyolar eve zor geliyor bazi erkekler hatta sirf evden gitsinler kafa dinleyim diye coluk cocuk karisini aylarca anne babasinin evine postalamaya calisan erkekler var burada bile okudum geçen.
Bazi kadinlar saniyor ki cocuk adami bağlar aksine cocuk kadni adaama baglayan bir sey.

Bunun aksine eviyle cocuguyla bol ilgilenen bakim sevgi veren adamlar zaten genelde boşanmazlar. Oldukca genelliyorum suan ama oyle.
Dediklerinize katılıyorum boşanan erkek çocuktan da boşanmış gibi yapıp babalık yapmıyor. Çocuk ya annede kalıyor ya da kadının aldatması ya da velayeti almaması gibi çok uçuk bir durum varsa babanede kalıyor yine erkek bakmıyor. Siz ilk yorumunuzda boşanmış çocuksuz erkeğe göre çocuklu bosanan erkek daha avantajlı demediniz mi ben mi yanlış anladım acaba ?Her ne kadar çocuğuna bakmasa da babalık yapmasa da sonuçta çocuğu oldugu için istemiyor kadinlar

Dertleşmek istiyorum, kendime ayrı burada boşanma aşamasında olan canımmm kadınlara ayrı üzülüyorum, neden hep kadınlar mağdur oluyor acı çekiyor, ben hiç erkeklerin dertlenip konu açtıklarını görmedim(diğer forumları kastediyorum) Yok mu şöyle bosanip acı çeken erkekler içimizi soğutacak örnekler...

Sanki erkek kaç yaşında olursa olsun ister çocuklu boşanmış olsun ister çocuksuz istediklerinde evleniyor kadın çocuksuz boşansa bile sonuçta boşanmış oluyor neden neden neden...
Erkekler boşanma aşamasında bile sevgili yapıyor da ondan. Bir yerden sosyal medyadan vs bulup gezip tozuyorlar. Yara bandı gibi bazı kadınları kullanıyorlar.

Bende boşanma aşamasındayım. Eşim çok neşeli, duruşmalarda görüyorum. Sevgilisi var tahminen.. geziyor tozuyor. Ben yıllardır yalnızım. Boşandıktan sonra sevgilim olursa olur. Onda da ciddi ilişki isteyen birine şans veririm tahminen.

Asıl sorun belli yaşta boşanan kadınların sonradan evlenmek istediğinde çocuklu boşanmış erkek bulması..

Mesela ben 39 yaşındayım çocuk yok. Karşıma gelecek kişi tahminen 40 - 50 yaş arası çocuklu boşanmış biri olur. Çocuğu olacak, benim çocuğum yok..nasıl olacak bu iş? Bizim gibi çocuksuz kadınlar için üzücü bir durum.. Tek bir artısı olur. Diyelim çocuklu biriyle evlendin, senin çocuğun olmayacağı için en ufak bir olumsuzlukta hemen boşanabilirsin. Ama işte adamın çocuğunu benimseyebilecek misin? Çocuk seni benimseyecek mi? Denk değilsiniz sen anneliği tatmadın nasıl olacak?

Bu arada boşanmış erkek tekrar evlenirken eski eşini kötülüyor. Ayrıca bizim toplumda para tüm ayıpları örtüyor. Eşim de ileride tekrar evleneceği zaman beni kötüler. Beni aldattı, yeni eşine beni kötü gösterir. Kadın da dava dilekçesine bakmaz inanır. Statüsüne parasına bakar evlenir. Zaten çocuğu da yok iyiymiş der.

İşte biz nasıl emin olacağız. Karşımıza çocuklu boşanmış erkek geldi. Kadınlar kolay kolay çocuk da varsa boşanmaz bunu biliyoruz..İlk buluşmadan vatandaş uyap aç bakalım tüm dosyaya beraber bakalım mı diyeceğiz:)

Kafamda garip sorular:)

Son düzenleme:
Ayrildiktan sonra acı çeken, kendine gelemeyen (normal) erkek arkadaslarim da oldu, gule oynaya bosanip oh be diye mutlu mesut devam eden kiz arkadaslarim da. Hatta biri ikinci kocayi da bosadi simdi iki çocuğuyla hayatini yasiyor.

Benim annem bosandigi icin cok mutluydu, babam senelerce peşinde koştu yakasini birakmadi.

Yani evet dediginiz genellemeler dogru. Genelde bosanma sonrasi kadinlar zor toparlanirken erkekler gununu gun ediyor.

Ama bunun biraz da ozellikle kadinin aile/cevre yapısıyla alakali olduğunu dusunuyorum. Bizi sulalede kadinli erkekli neredeyse butun anne-baba kusagimiz bosanmis halde. Benim kusaktan da bosananlar oldu. Bizim sulale icin bosanmak da evlenmek kadar normal, o nedenle aile baskısı vs hissetmiyor kimse. Ya da arkadas, flort, iliski cevrelerimizde bosanmis cok insan var. Hiçbirimizin bakisi degismiyor. İçinde oldugunuz gorece kucuk topluluk da bosanma sonrası yasadiklarinizi cok etkiliyor bence.

Duygusuz mu yaklaşıyorum bu konuya bilmiyorum ama çocuksuz boşanan kadınların, dünyanın sonu gelmiş gibi karalar bağlamasını abartılı buluyorum.
Çocuk varsa durumlar daha farklı olabilir, düşünülmesi gereken noktalar artıyor, hayata boşanma sonrası devam ederken birçok değişmiş nokta olacak ama çocuk yoksa öldüm bittim modu tercihe giriyor gibi.
Bilmem siz belki cok güçlü bir yapidasinızdır böyle birsey o yüzden size tuhaf geliyor olabilir ya da yaşamadığınız için çok olağan olduğunu düşünüyor da olabilirsiniz.Ben mesela evli iken birgun Bile çocuk yapmalıyım yaşım geciyor diye kaygılanmadım ben evli iken hiç evlenmemiş 35 i geçen bir kaç arkadaşım vardı ya çocuğum olmazsa diye dertlenirlerdi ve bana saçma gelirdi şuan onların ne hissettiğini çok iyi anlıyorum.

Back
X