- 21 Mayıs 2016
- 110
- 106
- 103
- 30
- Konu Sahibi sevimlihayalet101
Neden kimse iyilik yaptıysak karşılığını nankörlük ve kötülük olarak alıyoruz . Bunun bir cevabı var mı .

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Iyilik elden gidiyeaaahhh demek geldi icimden
Görümcem de ayni durumda. Kime ne yapsa yaranamiyor malesef. Karsilgida hep kötülük...
Ona dedim iyilik yapmayi birak o kisilere karsi.
Misal olarak: biri davet ediyor görümcemi kesinlikle eli bos gitmez, bi pasta, kurabiye, pogaca bisey yapip götürür. Eee sonrasinda kötülük görüyor o kisiden bidahakine yine eli bos gitmiyor. Birak dedim yapma bisey git ye ic gel
Yok yanlis anlasildim. Börek kurabiye götürdü diye kötülük görmedi. Baska konulardan dolayi. Ve nezaman davet edilse "bu zamana kadar elim bos gitmedim bugün de gidemem" dedigi icin söyledim bisey yapmamasini :) yoksa zaten her evde kek kurabiye yapiliyor yani...
Hic boyle derdim olmadi.misafirlige giderken pogaca, borek goturme iyiligi icin ne gibi bir kotuluk gormus mesela?
Kalbim de kirildi, birilerinin kalbini de kirdim. Bu durumlar olurken oturup vayyy x kisisine su boregi goturmustum O nun yaptigina bakkk iyilik yapmistim naaanköörrrrdiye dusunmemistim hic.
Hele ki kurabiye goturmek, ufak bir isini halletmek, ufak yardimlar gibi seyler yapip insanlardan sonsuz sadakat bekleyecek kadar egoist olmayabilirim. Bilmiyorum dogru mu tanimladim.
Insaniz neticede. Bu kadar zoruna gidiyorsa yapma iyilik konu sahibi.
Mesele karşılık beklemek değil . İyilik beklemiyorsan insan ama kötülük nankörlükte istemiyor .Etrafındaki insanlara sınır koyacaksın.. yeri geldiğinde yok hayır demeyi bilmeli insan.. sınırı koymuyorsa üzülür eninde sonunda..
Iyilik dediğin tanıdığın veya tanımadığın kişiye bir iyilik yaparsın.. karşılık beklemezsin.. bu iyiliktir..