Neden her yapılan iyiliğin karşılığı kötülük olarak dönüyor ?

sevimlihayalet101

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2016
110
106
103
30
Neden kimse iyilik yaptıysak karşılığını nankörlük ve kötülük olarak alıyoruz . Bunun bir cevabı var mı .

j6VgoJ.jpg

Çevrende ne kadar çok insan olursa o kadar çok nankör oluyor. O yüzden ben baya bi eleme yaptım hayatımda sürüsüyle arkadaşım vardı nankörü bencili ne ararsan ama şimdi sağlam 2 tabe dostum var ve ailem var bana yetiyor ve artık üzülmüyorum. Nasıl evde çok eşya gözü yoruyorsa insanın hayatındaki çok insanda ruhu bozuyor. Eleme yapın derim.

Ekmeğimizi yiyen düşman kesiyor bizede özellikle eşimin yardımını görenler ben artık şok oluyorum.

En son ablamın eşi bile arkamızdan konuştuğunu duydum kendi kulağımla. ‘Evet borç batağındayız eşim beyinsiz ama sende eniştesin bi dur bakalım. Daha geçen aya kadar işsizdin elimden ne gelirse yaptım karşılığı bu muydu?’ diyemedim. Yuttum.

Iyilik elden gidiyeaaahhh demek geldi icimden :olamaz:

Görümcem de ayni durumda. Kime ne yapsa yaranamiyor malesef. Karsilgida hep kötülük...
Ona dedim iyilik yapmayi birak o kisilere karsi.
Misal olarak: biri davet ediyor görümcemi kesinlikle eli bos gitmez, bi pasta, kurabiye, pogaca bisey yapip götürür. Eee sonrasinda kötülük görüyor o kisiden bidahakine yine eli bos gitmiyor. Birak dedim yapma bisey git ye ic gel​

Bir yerde duydum birine yapilan iyiliği insanlar borç gibi görüyor
Sen hiç alacaklisini seven borçlu gördün mu diye

Tam tersi kötü olan kötülük yapan insanlara iyi davranırlar ki onların kötülüğü dokunmasin kendilerine
Şirin davranırlar haksız olduğunu bile bile arkasında dururlar

Şu hayatta en çok deneyimledigim deyim deve ile ilgili olan oldu

İyilik karşılık beklemeden yapılan bir eylemdir karşılığını beklersen bu bir çeşit alışveriş olur
Ve insanlar verdiklerinde almak isterlerse kazancın azlığı insanı mutsuz eder
Ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk

.
Iyilik elden gidiyeaaahhh demek geldi icimden :olamaz:

Görümcem de ayni durumda. Kime ne yapsa yaranamiyor malesef. Karsilgida hep kötülük...
Ona dedim iyilik yapmayi birak o kisilere karsi.
Misal olarak: biri davet ediyor görümcemi kesinlikle eli bos gitmez, bi pasta, kurabiye, pogaca bisey yapip götürür. Eee sonrasinda kötülük görüyor o kisiden bidahakine yine eli bos gitmiyor. Birak dedim yapma bisey git ye ic gel​

Hic boyle derdim olmadi. :KK70: misafirlige giderken pogaca, borek goturme iyiligi icin ne gibi bir kotuluk gormus mesela?

Kalbim de kirildi, birilerinin kalbini de kirdim. Bu durumlar olurken oturup vayyy x kisisine su boregi goturmustum O nun yaptigina bakkk iyilik yapmistim naaanköörrrr :KK70: diye dusunmemistim hic.

Hele ki kurabiye goturmek, ufak bir isini halletmek, ufak yardimlar gibi seyler yapip insanlardan sonsuz sadakat bekleyecek kadar egoist olmayabilirim. Bilmiyorum dogru mu tanimladim.
Insaniz neticede. Bu kadar zoruna gidiyorsa yapma iyilik konu sahibi.

.

Hic boyle derdim olmadi. :KK70: misafirlige giderken pogaca, borek goturme iyiligi icin ne gibi bir kotuluk gormus mesela?

Kalbim de kirildi, birilerinin kalbini de kirdim. Bu durumlar olurken oturup vayyy x kisisine su boregi goturmustum O nun yaptigina bakkk iyilik yapmistim naaanköörrrr :KK70: diye dusunmemistim hic.

Hele ki kurabiye goturmek, ufak bir isini halletmek, ufak yardimlar gibi seyler yapip insanlardan sonsuz sadakat bekleyecek kadar egoist olmayabilirim. Bilmiyorum dogru mu tanimladim.
Insaniz neticede. Bu kadar zoruna gidiyorsa yapma iyilik konu sahibi.
Yok yanlis anlasildim. Börek kurabiye götürdü diye kötülük görmedi. Baska konulardan dolayi. Ve nezaman davet edilse "bu zamana kadar elim bos gitmedim bugün de gidemem" dedigi icin söyledim bisey yapmamasini :) yoksa zaten her evde kek kurabiye yapiliyor yani..

Etrafındaki insanlara sınır koyacaksın.. yeri geldiğinde yok hayır demeyi bilmeli insan.. sınırı koymuyorsa üzülür eninde sonunda..
Iyilik dediğin tanıdığın veya tanımadığın kişiye bir iyilik yaparsın.. karşılık beklemezsin.. bu iyiliktir..

Etrafındaki insanlara sınır koyacaksın.. yeri geldiğinde yok hayır demeyi bilmeli insan.. sınırı koymuyorsa üzülür eninde sonunda..
Iyilik dediğin tanıdığın veya tanımadığın kişiye bir iyilik yaparsın.. karşılık beklemezsin.. bu iyiliktir..
Mesele karşılık beklemek değil . İyilik beklemiyorsan insan ama kötülük nankörlükte istemiyor .

Ben kime iyilik insanlık yaptıysam hep nankörlük gördüm. Oysaki ben bana yapılan en ufak bir inceliği iyiliği hayat boyu unutmam. Vefasızlık diz boyu
O nedenle eledim hayatımdaki nankörleri dönüp yüzlerine bile bakmam artık. Kafam rahat..

Back
X