Tavsiye olarak kendi yaptıgımı söyleyim.
Oglum dogmadan önce sadece park yatak aldık. Bekarlıktan kalma bir dolap vardı evde kullanılmayan, onu da dolap olarak kullandım. Sebebine gelince park yataklar cok pratik oluyor. Nereye gideceksek yanımızda götürdük örnegin. 1 haftalıgına yazlıga gittik götürdük yatagını. İlk yılda bebişi her yere yatıramıyorsun çünkü.
Bir de ilk baslarda odamızda tutuyorduk, 6 aydan sonra kendi odasına aldık. Mobilyalarda öyle bir pratiklik bulamazsın.
Şimdi oglum 19 aylık. Mobilyacıya gittik onun begendigi bir oda takımı aldık (arabalılardan). Şimdi cok mutlu araba yatagında uyumaktan. İnanın 1.5 yasında cocugun kendi zevkleri oluyor, bence park yatak ilk baslarda cok daha kullanışlı.
Şimdi oglumun park yatagı ve eski dolabı küçük kız kardesine kaldı. kızım dogduktan sonra (inşallah) 1.5-2 sene park yatagı kullanıp yine onun sevdigi bir yatak ve dolap almayı planlıyorum.
Benim bebegi olan butun arkadaslardan gördüğüm de bu şekilde. İlk baslarda hepsi park yatak tercih etti. Bebek odası alanlar da zaten ilk 1-1.5 yasına kadar bebişlerini odalarında tuttuklarından kullanmadılar bebek odası takımlarını.