Neden herkes herşeye karışır???****

vertigo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
471
7
96
Zonguldak
merhaba arkadaşlar bazı şeyleri düşünmek için daha çok erken biliyorum ama insan ister istmez düşünüyor eğer meleğim sağlıkla dünyaya gelirse ben onun için bir oda hazırlamak istiyorum şu anda kayınvalidem kayınpederim felan bizim yanımızda bayram vesililesiyle ve bana küçücük bebek odadan ne anlar zaten yanınızda kalacak bir süre öyle dergilere bakıp çocuk büyüytülmez diyorlar onları çok seviyorum ve kırmak istemiyorum ama canm sıkılyor 9 ay boyunca onu karnmıda taşıyacak olan benim bira söz hakkım olsun ama dimi evimiz biraz dar oda yaparsam gelen kişilere kalacak yer kalmayacak ya ne biliyim canım sıkıldı .siz ne düşününorsunuz yani sadece bir oyun parkımı alcaksınızya da ne biliyim odamı alcaksınız?

Ne oda, ne yatak, ne besik hicbiri bebeginizin sagligini dusunmekten daha onemli degil.. Cok erken baslamissiniz bunlari dert etmeye bebeginiz saglikla gelsin de nasil olsa yatacak yer bulursunuz. Ben su an 30. haftamdayim simdiye kadar evim yoktu kayinvalidemlerle oturuyordum.. Erken dogum riskim var ve hicbisey umrumda olmadi bebegimi kucagimda bile olsa yatiririm dedim yeterki ona bisey olmasin.. Ve simdi sukurler olsun evimizi tuttuk bebegimin odasi var ama simdilik sadece park yatak aldim buyudukce odasini kizimla birlikte sekillendirecegim insallah..
Size tavsiyem hicbiseye yormayin kafanizi hersey zamanla gelisir guzellesir. Hayirli dogumlar..

Son düzenleme:
çok teşekkürler canım benim gebeliğilm tüp bebek tedavisi ile oldu ve inan çok gözledim yolunu elbette ilk ve en çok istediğim şey sağlıklı olması bir anne başka ne isterki ama insanoğlu işte bazen insanın aklına bazen böyle düşünceler geliyor senin bebeğine de çok sevindim umarım ben de o günleri görürürm sana da hayırlı doğumlar umarım hepimiz eşlerimiz ve bebeklerimizle beraber hayırlı ve uzun ömürler süreriz

merhaba canım..Sen nekadar hevesliysen ailelerde öyle diye düşün ve pozitif ol..Eminim hepimiz yaşıycaz bu sorunları aileler tecrübeleri ile biz bilgilerimizle büyütmek istiycez şimdiden takma kafana ...
Benimde evim küçük bir dolap bi şifonyer alcam bide beşik veya park yatak bebek odası almıycam ilk 1 yıla yakın yanımda yatıcak zaten..Ama hevesin varsa müsaitse evin içinde kalmasın onlarıda kırmadan anlat hevesini ve yap odasını..

bebek olsun da sonrası kolay..ben annemlerde 9 ay kalmıştım doğumdan sonra..odada biz bi çekyatta o diğer çekyatta 9 ay olana kadar yattı..bu arada evimizde de karyolası vardı ve zaten onu hiç kullanamadık..sağlıkla dünyaya gelsin de maddiyatla ilgili şeyler kolay..

CNM BUNLARI DÜŞÜNMEK SENİN EN DOĞAL HAKKIN VE HAYALLERİNE KİMSENİN ENGEL OLMAMASI LAZIM..RABBİM NASİP ETSİYSE DÜNYAYA GELİCEK BEBEKLER TABİKİ AMA..hiçmi hayal kurmayalım.. bence hayata tutunmanın bi diğer yoluda bu..ben park yatak alıcam.. 1 yaşına kadar orda odamızda yatıcak..ve oda yapıcam ama bembeyaz dolap olucak daha doğrusu mobilyacımıza yaptırıcam genç odası gibi olcak.. ben bi şekilde odaya renk vericem.. içini rahat tut cnm.. herşey zamanla olur...

vertigo canım nasılsın??
anlıyorum seni büyükler herşeye karşıyorlar.sen istediğini yap canım
bu arada cinsiyeti belli olmadımı aramızda 3 gün var seninle ben bayramda öğrendim.kızım oluyor.seni merak ettim mayıs anneleri topiğindede yoksun....

merhaba canım çok sık giremiyorum zaten bu günlede pek iyi hissetmiyorum kendimi psikolojik olarak zaten az önce bununla ilgili bir topik açtım bizimkinin cinsiyeti belli değil daha zaten drum sağolsun çok da uğraşmıyor görmek için canım çok sevindim cimcimen sağlıkla gelir umarım

bnece ıcınden n eyapamk gelıorsa onu yap
cunku bu senın ılk heyacnın
bnmde bebegım olursa eger bende kesınlıkle oda yapmak ıstıyorum
yatmasada suslemek ıstıyorum

Tavsiye olarak kendi yaptıgımı söyleyim.

Oglum dogmadan önce sadece park yatak aldık. Bekarlıktan kalma bir dolap vardı evde kullanılmayan, onu da dolap olarak kullandım. Sebebine gelince park yataklar cok pratik oluyor. Nereye gideceksek yanımızda götürdük örnegin. 1 haftalıgına yazlıga gittik götürdük yatagını. İlk yılda bebişi her yere yatıramıyorsun çünkü.

Bir de ilk baslarda odamızda tutuyorduk, 6 aydan sonra kendi odasına aldık. Mobilyalarda öyle bir pratiklik bulamazsın.

Şimdi oglum 19 aylık. Mobilyacıya gittik onun begendigi bir oda takımı aldık (arabalılardan). Şimdi cok mutlu araba yatagında uyumaktan. İnanın 1.5 yasında cocugun kendi zevkleri oluyor, bence park yatak ilk baslarda cok daha kullanışlı.

Şimdi oglumun park yatagı ve eski dolabı küçük kız kardesine kaldı. kızım dogduktan sonra (inşallah) 1.5-2 sene park yatagı kullanıp yine onun sevdigi bir yatak ve dolap almayı planlıyorum.

Benim bebegi olan butun arkadaslardan gördüğüm de bu şekilde. İlk baslarda hepsi park yatak tercih etti. Bebek odası alanlar da zaten ilk 1-1.5 yasına kadar bebişlerini odalarında tuttuklarından kullanmadılar bebek odası takımlarını.

Haklısın canım park yatak bence de çok pratik zaten onu alcam ben ama ne biliyim ısrarla oda istiyorum keşke evim biraz dah müsait olsaydı gelip gidip odayı süsleseydim sanırım biraz da kendim için istiyorum hayırlısıolsun sağ salim gelsinde bitanem

Back
X