Neden herkes mutlu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşinle bu konuyu konuşmayı dene bence. İletişim olmazsa sorun hiç bir zaman çözülemezki. Ondan beklentilerini söylersin,O da söylemek istedikleri varsa söyler. Bence en büyük problem iletişimsizlik.

Neden herkes mutlu demek bana bencılce gelıyor siz mutluyken de onlar belki bi yakınını kaybetti bi acısı oldu nerden bılceksınız umrunuzda mıydı değildi herkesinde umrumda olmaz. Buarada beceriksiz değilim demıssınız ama beceriksiz insanlar da sevılır.
Birde eşinizle sorunlarınız varsa kendısıyle konusun memnun değilseniz.
[/QUOTE
haketmeyen insanlarin mutlu olmasi zoruma gidiyor diyelim yani tandiigim insanlar yoksa disarda gülen cift el ele cift görünce bundan mutluluk payi cikarmadim kendime konu baslilgini yanlsi acmis olabilirim tabiki insanlari icinde ne olur ne biter bilemeyiu ama kendimce ben haketmedugimi düsündüm yasadiklarimi sitem ettim bi nevi

ama siz mutluluğu veya mutsuzluğu başkalarına bağlı bir parametre olarak görürseniz hiç mutlu olamazsınız. herkesi mutlu eden şey başkadır. ben nasıl mutlu olurum diye düşünerek hayatınızda ona göre değişiklikler yapmaya çalışın. kıyaslama yapmak dipsiz bir kuyu ve çok yanlış bir bakış açısı bana göre.

'haketmeyen insanlarin mutlu olmasi zoruma gidiyor diyelim' böyle bir düşünme biçimi olabilir mi? kimin mutluluğu hakedin etmediğine siz mi karar vereceksiniz. bence yardım alın çok sağlıklı bir düşünme biçiminiz yok

Herkes kendi evliliğine bakmalı . Başkası mutluysa mutlu olmanın yolunu bulmuştur ..
Sizde neden mutsuz olduğunuzun nedenini bulun sonrada çözüm için uğraşın ..
Bakmayın kimsenin evliliğine siz kendi evliliginize bakın .. Ben bir kadın neyi isterse onu başaracağına inanıyorum .

Neden dort dortluk olmayi birakmiyorsun? Simdiye kadsr yaptiklarin gorulmemis. O zaman yapma. Onlara harcayacagin vakti kendine harca. Kendini mutlu et. Kocanin seni mutlu etmesini bekleme. Sen nasil mutlu olacaksan onlari yap. Gez, toz, kitap oku, arkadaslarinla bulus. Adami hayatinin merkezinden cikar. O merkeze kendini koy. Sen degisirsen dunya degisir.

Eşinle bu konuyu konuşmayı dene bence. İletişim olmazsa sorun hiç bir zaman çözülemezki. Ondan beklentilerini söylersin,O da söylemek istedikleri varsa söyler. Bence en büyük problem iletişimsizlik.

Evet zaten tüm sorunlu evliliklerin basinda iletisimsizlik geliyor keske esimde beni anlasada sorunlar düzelse ama iste hep birileri üzülecek caba gösterecek kac def konustum ama düzelmedi umursamazda oluyorum ama bazende kafama takiyorum iste söylüyorum ama hep bi yerde bazen yine bi iletisimsizlik olyuoe

Herkes kendi evliliğine bakmalı . Başkası mutluysa mutlu olmanın yolunu bulmuştur ..
Sizde neden mutsuz olduğunuzun nedenini bulun sonrada çözüm için uğraşın ..
Bakmayın kimsenin evliliğine siz kendi evliliginize bakın .. Ben bir kadın neyi isterse onu başaracağına inanıyorum .
😍👍

Neden dort dortluk olmayi birakmiyorsun? Simdiye kadsr yaptiklarin gorulmemis. O zaman yapma. Onlara harcayacagin vakti kendine harca. Kendini mutlu et. Kocanin seni mutlu etmesini bekleme. Sen nasil mutlu olacaksan onlari yap. Gez, toz, kitap oku, arkadaslarinla bulus. Adami hayatinin merkezinden cikar. O merkeze kendini koy. Sen degisirsen dunya degisir.

ay keske dediginiz gibi olsa valla dünyada mutsuz insan klamaz dediginiz gubi olmuyor iste keske bende isterim ama ordan baktigunuzda evlilik öyle yürümüyor ben cikip gezsem tozsam evlilik kalmaz ortada ha ya bosanican kendi hayatina bakican diceksiniz zaten bosanmayi isteseydim buraya konu acmazdim belki fikir alip bi nebze can sikintim gitmezdi bekara kari bosamak kolay tabi

haketmeyen insanlarin mutlu olmasi zoruma gidiyor diyelim yani tandiigim insanlar yoksa disarda gülen cift el ele cift görünce bundan mutluluk payi cikarmadim kendime konu baslilgini yanlsi acmis olabilirim tabiki insanlari icinde ne olur ne biter bilemeyiu ama kendimce ben haketmedugimi düsündüm yasadiklarimi sitem ettim bi nevi

İnsanların neyi hak edip neyi hak etmedikleri konusunda karar mercii siz değilsiniz.
Diğer taraftan bakarsanız, belki başkasına göre de siz mutlu olmayı hak etmiyorsunuz ve bu yüzden mutlu değilsiniz. Belki "hak ettiğini yaşıyor" diyenler vardır.

O yüzden insanların neyi hak ettikleri ve ne yaşadıklarıyla ilgilenmek yerine kendi mutsuzluğunuzla ilgilenin.
Kendi mutsuzluk kaynağınızı arayın ve onu çözmeye çalışın.

Bir de başkalari mutsuz olsa ne olacak ki mesela? Tamam kimisi de mutlu degildir ve mutluymuş gibi gosteriyordur ama fatma mutsuz, fatmanin kocasi onunla ilgilenmiyor ohh yalniz degilim diyip mutlu mu oluyorlar anlamiyorum yani mutsuzluğa yandaş bulunca daha cekilebilir oluyor demek ki bazilari icin.

Ben mutsuzsam, aa nasilsa fatmanin da kocasi ilgisizmiş diye mutlu olamazdim, ilgisizlik beni mutsuz etmeye devam ederdi. 😁
fatma su bu önemli degil ben tanidigim ve haketmedugini düsündügüm insanlar icin kendimi kiyasladim o yüzden böyle konu actim belki basligi yanlis acip yanlis algi yaratmis olabilirim mesela tanidik sunun sunun kizi söylüyor anlatiyor hayatini evliligini insan imreniyoe diyorku neden ya neden benim hayatim byöle degil bwnim esim böyle degil diye düsünyor üzülyor o kiz kadar olamadimmi neyi eksik yaptim dyiorum insanlarda distan biliyoe tanidiklar az cok esimi bana layikim olarak görmyorlar onu demek istedim tabikide yabnaci gördügüm insanin icini hayatini bilememki belki daha büyük sorunlari var ben tandigim camiadan bahsediyorum

İnsanların neyi hak edip neyi hak etmedikleri konusunda karar mercii siz değilsiniz.
Diğer taraftan bakarsanız, belki başkasına göre de siz mutlu olmayı hak etmiyorsunuz ve bu yüzden mutlu değilsiniz. Belki "hak ettiğini yaşıyor" diyenler vardır.

O yüzden insanların neyi hak ettikleri ve ne yaşadıklarıyla ilgilenmek yerine kendi mutsuzluğunuzla ilgilenin.
Kendi mutsuzluk kaynağınızı arayın ve onu çözmeye çalışın.
Evet cabaliyorum cabalamiyor degilim siz farkli düsünüyor olabilirsiniz karariniz saygi duyarim.

Evlilik hep güzel hep mutlu olan bir şey değil. İki ayrı insanın ayrı talepleri ayrı sorunları oluyor.
Bazen benim günüm kötü geçiyor suratım sirke satıyor bazen eşim zor gün geçiriyor sadece susmak oturmak yada uyumak istiyor. Bu durumda diğerimiz ısrarcı olmak yerine saygı duyuyoruz. Bu durum çok sık olursa olmaz tabii. Ama ben her gün güleryüz bol muhabbet beklentisini de gerçekçi bulmuyorum.
Önemli olan genelinde iyi olmak.
İnsanız ayda bir iki benim bir iki de onun zor zamanı oluyor. Kalanında da güleryüz mutlu bir gün geçirmeye gayret ediyoruz emek veriyoruz.
Emeksiz mutluluk da yok.

Napalim yav sizin kocanız hala pinokyo kumaşından diye hepimiz sürünelim mi.
Agzina bakacak adamla evlenseydin sende. Benim ki sevgiliykende gozumun icine bakardi. Evlendik hala bakar. Bakmasa almazdim.

Tanımadığınız insanlar için neden hakketmıyor dıyorsunuz ki yada tanıdıklarınızı da ekleyelim. önemsenmek deger görmek için bir sebeb yoktur insan sevdiğini önemser hakketmek diye bısey yoktur. Sectıklerı insanlar kendılerine göre demek ki. Onlarda ilgili alakalı olmasalar eşleri neden iyi olsun kimsenin özelini bakıs acılarını ve paylastıklarını bilemezsiniz. Bence mutlulugu yakalamak yine sizin elinizde olan bısey.
Hep esınızden beklemeyin arada siz yapın oda yapmazsa naza vurun falan cogu kadın boyle elde eder. Yapıcı olun.

Merhaba arkadaslar gece gece canim sikildi dertlesmek konu acmak istedim konu basliligindan da anlasildigi üzere cevrmdeki tanidiklarim evliliklerinde hep mutlu kocalari agizlarinin icine bakiyor resmen öyle ne dese onu yapiyorlar esleri cok kiymetli kirmiyorlar ne güzel cok imreniyorum evliliginde öyle olmasi gerek zaten kiskanmiyorum ama iste insanda kendi esinden görmeyince zoruma gidiyor esime kiziyorum benim kocam ilgisiz alakasiz o daöyle olsun istiyorumki halimi hatrimi sorsun güleryüz istiyorum farkli olalim evde ben bunlari haketmedugumi düsünüyürum cok tartisiyoruz olur olmadik sebeplerden kalbini cok kiriyor. becriksiz bi insanda degilim dört dörtlük yapmaya calisirum evet bazi dertleri görünce sükrediyorum benim derdimde dertmiki diyorum canim cok sikiliyor morlaim col bozuk bi aikil verin😓😓
Merhaba,
Ben şu cümlemize takıldım :"becriksiz bi insanda degilim dört dörtlük yapmaya calisirum".. Beceriksiz olsanız ne olacak ki seven insan her koşulda kabul eder ve mutlu eder. Kendinize bu kadar haksızlık etmeyin, mutlu değilseniz tamir etmeye çalışın, eşinize hakettiginden fazla değer vermeyin, kendinizi sevin ve kendinize zaman ayırın. Bunu ona hissettirin. Hala duzelmiyorsa ozaman düşünürsünüz.

fatma su bu önemli degil ben tanidigim ve haketmedugini düsündügüm insanlar icin kendimi kiyasladim o yüzden böyle konu actim belki basligi yanlis acip yanlis algi yaratmis olabilirim mesela tanidik sunun sunun kizi söylüyor anlatiyor hayatini evliligini insan imreniyoe diyorku neden ya neden benim hayatim byöle degil bwnim esim böyle degil diye düsünyor üzülyor o kiz kadar olamadimmi neyi eksik yaptim dyiorum insanlarda distan biliyoe tanidiklar az cok esimi bana layikim olarak görmyorlar onu demek istedim tabikide yabnaci gördügüm insanin icini hayatini bilememki belki daha büyük sorunlari var ben tandigim camiadan bahsediyorum
bak hala mutluluğu haketmeyen yazıyorsun. kimin neyi hakedip etmediğine sen karar veremezsin. sen bu bakış açısıyla kocan düzgün davransada mutlu olamazsın. çünkü birilerinin bir şeyleri haketmediğine takmışsın kafayı. sürekli bir yarış halindesin. yazık nasıl bir düşünme biçimi bu.

ay keske dediginiz gibi olsa valla dünyada mutsuz insan klamaz dediginiz gubi olmuyor iste keske bende isterim ama ordan baktigunuzda evlilik öyle yürümüyor ben cikip gezsem tozsam evlilik kalmaz ortada ha ya bosanican kendi hayatina bakican diceksiniz zaten bosanmayi isteseydim buraya konu acmazdim belki fikir alip bi nebze can sikintim gitmezdi bekara kari bosamak kolay tabi
Hanimefendi ben bosanmis bir kadinim. 48 yasindayim. Senin yaptiklarini yaptim. Olmadi. 4 dortluk olmak evliligi yurutmuyor. Bunu sonradan anladim. Kendini ihmal ediyorsun. Sen kendine deger vermezsen adam neden sana deger versin ki? Neyse siz beni anlamadiniz. Boyle devam edin. Duzelir diye umut edin durun. Olmadi bir de ustune cocuk yapin duzelir diye...unutmayin asiri fedakar olanlar hep kaybediyor, ben fedakar olup da kiymeti bilineni hic gormedim. Oysa hayir demeyi ogrenseydiniz, sizin de bir durusunuz olsaydi, cabayi sadece siz gostermeseydiniz, size bir adim gelene gidip gelmeyene gitmeseydiniz bazi seyler farkli olanilirdi. En azindan kendi degerinizi bilirdiniz. Oysa siz degerinizi bilmezken esiniz nereden bilsin. Neyse belki birgun anlarsinjz beni cunku ben de anlamiyordum o zamanlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X