• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden herkes mutsuz??

Bekarlık sultanlık o yüzden: )))

Kesinlikle bosanma davasini actigimdan beri icim kipir kipir mutluyum yuzum guler oldu herkes bendeki mutlulugun farkinda. Ne zormus ya evlilik. Zaten sorumluluklar cok zor ustune birde karaktersiz es kv. Filan derdi çok şukur bu bekarlik sultanlikyir lafini simdi daha iyi anliyorum

Neden evlenenler mutsuz ben de dahil neden karşımızdakini tanıyamadığımızı ya da sonradan değiştini düşünüyoruz?
Buraya açılan konular çoğu evliyim nişanlıyım mutsuzum yazılıyor :KK43: :KK43:
Aşk kendi kafanda yarattığın bir hayale tutulmaktır :) Realiteden uzağız, doymuyoruz, sevgi istiyor ama vermiyoruz. Mutluluğun tüketmekten geleceğini sanıyoruz.Sürekli başka aşklar ve yaşamlara odaklanıyor kendi sorunlarımızı teşhis edemiyoruz. Sorunlarımız için yalnızca şikayet ediyor ne yapılabilir diye düşünmüyor, düşünsek de uygulamıyoruz. Samimi değiliz ama insanların içten olmadığından dert yanıyoruz. Komşumuza selam vermiyoruz ama modern çağın insanları yalnızlaştırdığından bahsediyoruz. Sürpriz yapmıyor diye şikayet edip kendimiz asla sürpriz yapmıyoruz. Mutluluğun olmazları olur yapınca geleceğine inanıp hayatımızı olmadık kişiler ve işlerle heba ediyoruz. Herkes arkamdan konuşuyor diyor kendimiz dedikodu yapıyoruz. Çok mutlu olsak ondan da sıkılır olmadık şeyler yapar karşımızdaki insanın kıymetini bilmeyiz. Zaten "iyi" adamları "yeterli" bulmuyoruz. Çelişkilerle doluyuz anlayacağın. Yani çok da şey etme :)

Aşk kendi kafanda yarattığın bir hayale tutulmaktır :) Realiteden uzağız, doymuyoruz, sevgi istiyor ama vermiyoruz. Mutluluğun tüketmekten geleceğini sanıyoruz.Sürekli başka aşklar ve yaşamlara odaklanıyor kendi sorunlarımızı teşhis edemiyoruz. Sorunlarımız için yalnızca şikayet ediyor ne yapılabilir diye düşünmüyor, düşünsek de uygulamıyoruz. Samimi değiliz ama insanların içten olmadığından dert yanıyoruz. Komşumuza selam vermiyoruz ama modern çağın insanları yalnızlaştırdığından bahsediyoruz. Sürpriz yapmıyor diye şikayet edip kendimiz asla sürpriz yapmıyoruz. Mutluluğun olmazları olur yapınca geleceğine inanıp hayatımızı olmadık kişiler ve işlerle heba ediyoruz. Herkes arkamdan konuşuyor diyor kendimiz dedikodu yapıyoruz. Çok mutlu olsak ondan da sıkılır olmadık şeyler yapar karşımızdaki insanın kıymetini bilmeyiz. Zaten "iyi" adamları "yeterli" bulmuyoruz. Çelişkilerle doluyuz anlayacağın. Yani çok da şey etme :)

Kulliyen sorunluyuz yani. :) Bu bile avutabiliyor insani. :)

Valla köşe yazısı gibi olmuş çok doğru tespitler

Kesinlikle bosanma davasini actigimdan beri icim kipir kipir mutluyum yuzum guler oldu herkes bendeki mutlulugun farkinda. Ne zormus ya evlilik. Zaten sorumluluklar cok zor ustune birde karaktersiz es kv. Filan derdi çok şukur bu bekarlik sultanlikyir lafini simdi daha iyi anliyorum
Hadi bakalım bekarlıgın sultanlıgını yasa bir muddet sonra gel. ;)

Neden evlenenler mutsuz ben de dahil neden karşımızdakini tanıyamadığımızı ya da sonradan değiştini düşünüyoruz?
Buraya açılan konular çoğu evliyim nişanlıyım mutsuzum yazılıyor :KK43: :KK43:
Karşımızdakini aradığımız ideal eş olduğunu sanıp ailesini ailemiz gibi düşünüyor böyle çıkmayınca mutsuz oluyoruz malesef...

evlenince herkes hayatına müdahale ediyor çünkü
bi kere akraba katı iki katına çıkıyor
herkes bir yorum yapıyor kendi annen dahil
nefret ediyorsun evliliğin e sinden

Evlilik galiba zor...
Zor dediğim aslinda evlilik değil hep olduğu gibi sadece insanlar.
İnsan oğlunun doğasına aykırı bir tutum. Nişanlıyım ve yakında evlencem ama icimdeki darwinci hâlâ tulumba yapma diyor.

Evlilik galiba zor...
Zor dediğim aslinda evlilik değil hep olduğu gibi sadece insanlar.
İnsan oğlunun doğasına aykırı bir tutum. Nişanlıyım ve yakında evlencem ama icimdeki darwinci hâlâ tulumba yapma diyor.
Evrimsel sürecimize asla karşı koyamıyor,en korkanımız bile evleniyoruz :)

Dizilerde ki gibi bir hayat beklentisinden
Nokta, virgül her şeye takılıp büyük resmi görememekten
Ve biraz da şükürsüzlükten

Tam böyle diyecektim.
Baktım 12 sayfa olmuş.
Kesin biri demiştir diye bakına bakına
Buldum :KK48:
Aynı fikirdeyim.

Eskiler de ya geçinmeye gönlün olsun diye
O hesap..

peki bahsettiğimiz evlilik bir eşcinsel evlilikse?
ya da çocuk sahibi olmayı hür iradesyile seçmiş heteroseksüel çiftlerse sözkonusu olan?
cinsel çekimin gücüne sonsuz inanıyorum ki burdaki birçok konuya da defalarca kes yazmışımdır, her iki taraf için de tatmin edici cinselliğin olmadığı bir evlilik düşünemiyorum diye, ama olayı sadece üreme içgüdüsü olarak daraltırsak homo erectustan ne farkımız kalır?

Elbette bir cekim, bir tutku olmadan evlilik olmaz. Insanin sevmedigi istemedigi biriyle olmasinda hicbir mana yok. lakin sirf ten uyumu var diye de uyumsuz alakasiz oldugun, anlasamadigin, gecinemedigin biriyle de evlenemezsin.

Genelleme yapmak doğru değil. Mutlu olanda var, mutsuz olanda. İnsan en büyük denklem. Çözmek kolay değil. Bence biz iyi insan olmaya çalışalım, yapıcı olalım, elimizden geleni yapalım. Gerisi karşı tarafın sorunu olsun.

Elbette bir cekim, bir tutku olmadan evlilik olmaz. Insanin sevmedigi istemedigi biriyle olmasinda hicbir mana yok. lakin sirf ten uyumu var diye de uyumsuz alakasiz oldugun, anlasamadigin, gecinemedigin biriyle de evlenemezsin.

tabi ki olmaz, gece gündüz kesintisiz sevişmiyoruz ki :) alıntıladığım arkadaş ilişkileri üreme içgüdüsüne indirgemişti ondan şeetmişim :KK70:
cinsel çekim+duygusal çekim+zihinsel çekim olacak ki o ilişki yolunda gitsin.
şahsen bunların hepsini yakaladıysam birlikte üreme gerçekleştiremeyeceğm biriyle de evlenebilirdim :cool:

Back
X