Neden herşeye bahane deniliyor ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mabelizm

Sorma neden.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2020
302
378
18
39
Merhaba, hayatta hiç kimsem yok annem babam kardeşim dayım teyzem yapayalnızım şurda ilk defa derdimi açıyorum 30 yaşındayım gresunluyum şuana kadar kimseyi arkadaş dost edinmedim evliliğime başlarken zevk sefa ugruna değil beni zorla başka birileriyle evlendirip başlarından atmaya çalıştılar beni anlayanları tenzih ediyorum okadar acımasızca yorumlar yazıyorsunuz ki siz hiç hayatta birşeyler yaşamadınız mı.? Herşeyi iki kelime ile hallediyorsunuz evet baskı altındayım markete parka gitme özgürlüğüm dahi yok ama istesem boşanırım evet kızımla konuştum kızım baban bizi üzüyor bu evden gidelim mi dedin çocuk babasını seviyor siz bunada bahane dersiniz iki lafınızdan birisi boşan şöyle tip kadınsın böyle tip kadınsın neden bulundugunuz yerde şanslısınız diye empati yapamıyorsunuz birgünlüğüne yer değiştirelim sizin konumunuzda konuşması epey kolay ama birde yorgunluğumu herşey den vazgeçmiş durumumu göz önünde bulundurun belki yaşınızdan belki tarzınızdan çok aşagılıyorsunuz insanları peki sizin birgün o konuma düşmeyeceğinizin garantisi varmı ?
Bazılarınız okadar içten ki sımsıkı sarılasım geliyor ama bazılarınızın kalbi taşlaşmış benim s*x için devam ettiğimi yazıyorsunuz oysa eşimle hergün kavga ediyorum ben bu yüzden özelimi çok yazayım dedikçe olur olmaz sallıyorsunuz. Herşeyi s*x e baglıyorsunuz yok evlenirken nasıl evlenmişim onun için evlenmişim nasıl bir hayal dünyanız varda içinde kayboluyor sunuz. Buraya çok ciddi anlamda üzülen insanlar dertleşmek isterken nasılda dalga geçiyorsunuz. Çok yazık.

Üyeler ve yapılan yorumlar hakkında konu açmak yasak. Yok yere banlanacaksınız şimdi.

Burda bin çeşit insan bin çeşit farklı düşünce var. Konunuza herkes kendi penceresinden yorum yapar. Eleştiriden rahatsız olacaksanız konu açmayacaksınız. Bu kadar basit.

Canım benimde kimsem yok hala teyze ana baba hıc kimse destek olan bir ailem olsaydı bende buyuk ihtimal bosanırdım 2 yasında kızım var kpss ye calısıyorum hadı kazandım ayrıldım diyelim Kızımda kimsesiz kalacak Nisan demek kolay ama bosanmak ıcın arkanda bir aile cebinde para ve iş lazım keske yakın sehırlerse olsaydık arkadas olurduk

Dogru söylüyorsunuz insan olmak daha zor sizede hak verdim şimdi.

Hanımefendi onu size ben yazdım
Ama ben size asla evliliğinizi seks için devam ettiriyorsunuz demedim.

Sadece bu karşılıklı sevgi içeren bir eylemdir siz böyle bir adamı nasıl kabul edebiliyorsunuz dedim
Siz de bana etmiyorum zaten dediniz

Ben sizin nasıl bir hayat yaşadığınızı bilemem
Konu açarken dişim ağrıyor kocam beni doktora götürmüyor demişsiniz
Yukarıda yazdıklarınızı yazmamışsınız

Biz gaipten sizin zor hayatınızı bilemeyiz
Konu açarken detayları verin o zaman...

Şimdi ablacım tabi ki bizler senin durumda değiliz, haklısın o konuda

Lakin sen kendin nasıl bir yol çizmek istiyorsun? İnsanlar bu şekilde yaşamayı sana reva görmüyor. Hastaneye bile gidemyrm yazınca insanlar acı çekmene hem üzüldü hem kendine bunu yapmana kızdı. Canın yanarken bir şey yapmamak gerçekten bahane aramak. Evet sindirilmiş olabilirsin ama bir hastaneye gidemeyecek kadar da pasif olma gözünü seveyim

Şimdi bence burda insanların ne dediğinden çok kendi hayatını nasıl çizeceğini düşün. Sen hayatboyu bu şekil yaşamak istiyor musun?

Siz çok kendinizle çelişiyorsunuz. Burda konuları hatırlanan üyelerdensiniz. Habire ben eziğim yazıyorsunuz size bunu empoze etmişler, silkelenip kendinize gelmek elinizde. Yazmışsınız istesem boşanırım her şeyin özeti bu iki kelimede aslında. Bir önceki mesajınızda da boşanmak istedim eşim yanaşmıyor yazmışsınız. Eşinizin yanaşmasıyla ne alakası var siz kararlı olup kesin olarak boşanacağım diyebildiniz mi hayır. Şimdi diyorsunuz istersem boşanırım. Sizin tek başınıza markete gitme özgürlüğünüz yok. Onu geçtim kocanız sizi hastaneye götürsün diye bekliyorsunuz. Uzun zamandır konu açıyorsunuz tema hep aynı ama icraat yok. Bu yazdıklarınızı da eski konunuzda belirtmemişsiniz şimdi yazıyorsunuz.

İlk konunuzu da hatırlıyorum konulara böyle ayrıntı vermeden giriyorsunuz, sizi tanımayan, ne yaşadığınızı bilmeyen insanlardan tam olarak ne bekliyorsunuz?

Eşiniz olmadan hastaneye, ekmek almaya gidemiyor oluşunuzu nasıl anlayalım ne diyelim? O konuda da sürü normal yorum yapılmış siz gidip yine olumsuz yorumları baz alarak yeni konu açıyorsunuz burada.

Bu itirazlarınızı eşinize yapın daha ziyadesiyle hayatınıza bir katkısı olur.

Burası sanal ortam, yazılanları bu kadar ciddiye almayın, işinize yarayanları alın diğerlerini gözardi edin, bu kadar zor olmasa gerek bu.

Şaşırtıcı bende Giresunluyum bizim oralarda fazla yoktur zorlam rahatlık vardır ama çok üzüldüm.. elden ne gelir bir bilsem

Peki ne yapalım tam olarak ne gibi öneriler istiyorsunuz. Berbat hayatlar yaşayan kadınlara boşan ayakların üzerinde dur demekten başka. Habire şikayet edip edip zerre kılını kıpırdatmayan bulunduğu ortamdan ayrılma fikri ni verdiğimizde ama boşanmak demek kolay diye bahaneler üretenleri ben anlamıyorum. Şikayet ettiğiniz şeylerden kopamıyorsunuz. Tebrikler bahaneniz sizi daha bi on yıl götürür.

Burada binlerce üyenin, farklı yaşam tarzlarının hatta belki sizden daha kötü durumlarda olup cıkmış insanların olduğu bir sitede konular açıyorsunuz ve insanlarin yorumlarını yargılıyorsunuz.
O zaman açmayın ? Herkes kendi hayat görüşünde fikrini söylüyor haliyle.
Ki haliniz cidden kötü yani insanlar ne desin istiyorsunuz.
Tatlım evlenmişsin, çocuğunda var o zaman evli kal, ee tabi bakkala doktora kocanla gideceksin haklı adam v.s demesini mi ?
Genel olarak size herkes mantıklı yorumlar yapıyor ister kabul edin ister etmeyin. Sizin mantığınıza ya da hayat görüşünüze uymuyorsa konu açmayın hanımefendi.

Bazı kafalar çok iyi değilmi?
Dr. a tek gidemez, çocuğunu tek parka götüremez, hepsini geçtim gidip tek ekmek bile alamaz ama isterse boşanırmış!?
Eee ne duruyorsun. Kızım üzülür. Hmm, peki tamam. Pasif bir anneyle büyükmek daha iyi çünkü.
İlerde eşide onu ezerse normal karşılar çünkü annesi ona öyle öğretti. Anne babaya alıştıkda Teyzesi, halası yok diye koca eziyetine katlananıda gördük ya hayırlısı bakalım.
Birde niye herşeye bahane diyorsunuz diyor. Eeee bahane? Ne diyelim başka

Birde mesela başka bir konuya da yazmıştım. Genelde şu şekilde konular. Evliligim en başından beri kötü ve çocuğum var. Çocuğum ayrı büyümesin diye ayrılmıyorum. Ee en basında kötüyken çocuğun yoktu o zamanda ayrılmamışsın ?? Şimdi çocuk var yine ayrılmıyorsun.
Peki neden konu açıyorlar bende bunu anlamıyorum.
Buraya girmeden önce bu kadar mağarada yetişmiş tipli erkeklere hizmet etme ruhunda olan kadınlar olduğunu bilmiyordum. Kadın her türlü şiddet hakaret kötü davranış aldatma görüyor ama çocuğum için boşanmam diyor. Millet evcil hayvanına hakaret etmiyor günde 2 kere dışarıya çıkarıyor. Burada kadınlar bakkala gidemiyor yani şaka gibi.
O zaman ölene kadar çek yani zaten senden başkası aynı kaldırımda yürümez degil hizmet etmek :) bu tarz kadınlar neden konu acıyor ve güçlü ol ezik olma diyen kadınlara karşı çıkıyor bende bunu anlamıyorum

vallah bende anlamiyorum
Diğer konusunda madem öyle ağrı kesici iç kocan istediği zaman gidersin dr.a dediğim içinde çemkirdi bana, dalga geçiyormuşum
İyide sana kocanı takma dr.a git sağlık bu diyenlerede sürekli bahaneler üretip cevap yazdın, banada benle dalga geçiyorsun diye yazdın. Tam olarak ne bekledi ben anlamadım. Bizmi kalkıp getirelim dr.a, ha adam izin verecekse getirelim oda sorun değilde. Anladım kadarıyla onuda istemiyor. Ozaman neden konu açıyor insanlardan fikir istiyor. Çözebilen banada anlatsın gerçekten.

Konunuzu, sizi bilmem ama böyle hayatı bir konuda kızınızın fikrini sorup onun karar vermesini beklemek düpedüz yanlış. Okul cağı gelince soruyor musunuz okula gidecek mısın diye? Böyle bir sorumluluğu ona yükleyemezsiniz yaşı kaç olursa olsun. Bu sizin probleminiz, siz çözün. Çocuğa yansıtmayın sadece kırıp dökmeden açıklayın bir değişim olursa hayatınızda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…