• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neden hiç arkadaşımız yok

BU KONUYA İNANAMIYORUM!
2 GÜNDÜR BUNU DÜŞÜNÜYORDUM BEN DE!
HAKİKATEN ÇOK ŞAŞIRDIM Hoppa
YALNIZ DEĞİLMİŞİM...

ben de çok iyi bir insan olduğumu düşünüyorum
ama galiba sorunum politik olamamam
kimsenin yüzüne gülüp arkasından laf etmem, arkasından laf edeceğim insanla samimi de olmam, görüşmemeye çalışırım
sadece bana değil, kime olursa olsun haksızlığa tahammül edemem
biraz da dişliyim
sanırım bu yüzden yalnız kalıyorum
ben de aynen ama kimsem yok hediyeli davetlere hemen çağrırlar ama eylenceye gelince kimse aramaz

üç beş ay önce bi arkadaş yüzünden o kadar ağladım ki, bi daha kimseye o kadar emek vereceğimi düşünmüyorum, çünkü sende ufak tefekte olsa bi çıkar görüyorlarsa yaklaşıyorlar o çıkarı kestiğin an yüzüne bakmıyorlar

bi de kıskançlık olayı hat safhada, öyle çok kıskanılcak bi hayatımda yok ama, artık kimseye bişey söylemiyorum bile kıskançık hissetmesinler diye, insan sevincini bile paylaşamıyor hava atıyor damgası yemesin diye

cok mu iyi niyetliyiz ?

yada sanirim ben biraz sIkIcIyIm..
fakat söyle bisey var.. genelde bana kiskanc insanlar denk geliyor..
bende kiskanc bayanlarla arkadas olamiyorum..
güzelde degilim fazla kilom var boyum kisa.. neyimi kiskanirlar anlamam.. yada bi cekememezlik olur
aynen benimde bi arkadaşım vardı benden de kiloluydu ama demediğini bırakmadı ben cevap vermedım bile ama işte böyle iyi niyetten mi oluyor acaba

BU KONUYA İNANAMIYORUM!
YALNIZ DEĞİLMİŞİM...

kimsenin yüzüne gülüp arkasından laf etmem, arkasından laf edeceğim insanla samimi de olmam, görüşmemeye çalışırım
biraz da dişliyim

Sizin şahsınız için söylemiyorum lütfen yanlış anlamayın ama "ben politik değilim", "ben dobrayım", "ay benim içim dışım birdir" diye işi patavatsızlığa, kabalığa hatta terbiyesizliğe vardıran birçok insan da var.

BU KONUYA İNANAMIYORUM!
YALNIZ DEĞİLMİŞİM...

biraz da dişliyim
Onaylıyorum. Politik davranmadıkça durum böyledir. Bazen ben de görüp şaşıyorum, o onun arkasından konuşuyor sonra yarın hiç bişi olmamış gibi canım cicimler.. böyle olunca da ben kendimi dümdüz ve sade görüyorum. Kim beni napsın:KK53:

üç beş ay önce bi arkadaş yüzünden o kadar ağladım ki, bi daha kimseye o kadar emek vereceğimi düşünmüyorum, çünkü sende ufak tefekte olsa bi çıkar görüyorlarsa yaklaşıyorlar o çıkarı kestiğin an yüzüne bakmıyorlar

bi de kıskançlık olayı hat safhada, öyle çok kıskanılcak bi hayatımda yok ama, artık kimseye bişey söylemiyorum bile kıskançık hissetmesinler diye, insan sevincini bile paylaşamıyor hava atıyor damgası yemesin diye
ya herkesin nasıbı ailesi farklıdır kımseyı kıskanmam diyorum ya arkadaşımın yemeklerı yapıyordum hamile hamile çocugu hastanede yatıyordu geceye kadar yanında kalıyordum doğum yaptım aramadılar bile

Sizin şahsınız için söylemiyorum lütfen yanlış anlamayın ama "ben politik değilim", "ben dobrayım", "ay benim içim dışım birdir" diye işi patavatsızlığa, kabalığa hatta terbiyesizliğe vardıran birçok insan da var.

evet evet doğru
ama ben öyle değilim
yani politik olamıyorum derken patavatsız davranmıyorum, sadece görüşemiyorum, daha fazla hoşlanamıyorum, soğuyorum, o arkadaşlığa devam edemiyorum, arayamıyorum
yani falso gördüğüm insanların yüzüne gülemiyorum
idare edemiyorum
ama çoook var çevremde kadınlar, birbirlerine muck muck arkalarını dönünce ığğğk ııığğğk

Peki nasıl oluyor, yani tanışıyorsunuz görüşüyorsunuz ve orada bitiyor mu?

Yani eğer hiç arkadaşınız yoksa görüştüğünüz elbet vardır bir sebebi. Yakın arkadaş kavramı çok ayrı bir şey ama benim saçma sapan şekilde tanışıp gayet güzel arkadaşlık sürdürdüğüm insanlar bile var, farkında olmadan yaptığınız bir şey belki itici geliyordur?

Hani en basit örneği, bazı insanlar farkında olmadan diğerlerinin lafını kesip lap diye girer konuşmaya. Kötü niyetli değildir ve kesinlikle farkında değildir yaptığının ama özellikle yeni tanışılan insanlar bundan bıkıp görüşmez bir süre sonra. Bunun gibi küçük şeyler olabilir mi?

merhanaba bayanlar ben kısaca kendımı anlatayım
ben iyilik yapmayı seven insanlara değer veren biriyim ama nedense hiç arkadaşımız yok eşimde çok uyumludur
ama nedense sadece hediyeli şeylere davet ediyor arkadaşlarımız arkadaşlariımın günlerine pasta börek bile yaparım hatta hamileyken çalışan arkadaşıma yemek yapıyordum ama neden se hep arkadaşlıklarımız bitti kendim gibi bir dost istiyorum hatasız aramıyorum ama çevremdeki tüm dengesiz itici tiplerin çevresi çok geniş anlayamadım gitti

arkadaşım vega4 kusura bakma ama
senin derdin bana moral oldu, yani benim gibi başkaları da olduğunu görmek :confused:

Yani eğer hiç arkadaşınız yoksa görüştüğünüz elbet vardır bir sebebi. Yakın arkadaş kavramı çok ayrı bir şey ama benim saçma sapan şekilde tanışıp gayet güzel arkadaşlık sürdürdüğüm insanlar bile var, farkında olmadan yaptığınız bir şey belki itici geliyordur?

Hani en basit örneği, bazı insanlar farkında olmadan diğerlerinin lafını kesip lap diye girer konuşmaya. Kötü niyetli değildir ve kesinlikle farkında değildir yaptığının ama özellikle yeni tanışılan insanlar bundan bıkıp görüşmez bir süre sonra. Bunun gibi küçük şeyler olabilir mi?
mesela eşimin arkaddaşlarının eşleri tanısiıyoruz kaka kiki görüşelim muhabbetleri arıyorum falan sonrabeni kımse aramıyor çagırmıyor hep ben cagırıyorum baktım olmadı bende aramıyorum çağırmıyorum bitiyor

hayır canım tabi ki öyle değil
görüşülüp orada biter mi

kimsenin lafını kesiyor da değilim, aksine o konularda iyiyimdir
fakat haklısın benim bu durumum yine kendimden kaynaklanıyor

mesela bir örnek: kızım ilkokul 3. sınıfta
bir süre önce tesadüfen bir bayanla tanıştık , biraz sohbet etmek zorunda kaldık bir şey için beklerken, çok hoşlandık birbirimizden, sonra tesadüf bir kere daha karşılaştık , telefonlarımızı alıp verdik, bir süre merhabalaştık
sonra görüşmeye başladık herşey gayet iyi hoş
sonra eşler tanıştı
onun bir büyük oğlu, bir de kızımla yaşıt kızı var
benim de küçük bir oğlum
çocuklar tanıştı
eşler de anlaştı
ama bunlar hep dışarda oldu
sonra birgün kızının doğumgünüe çağırdı beni ve kızımı
gittik, kızım hariç 5 yaşıt kız var ve tüm kızlar makyajlı
bir benimki değil
kızlar kızımı almadılar yanlarına, ve açık açık söylediler sen makyajlı değilsin bize uymuyorsun diye
kızım çok üzüldü
biraz konuştuk orada kızımla, sakinleşti ama tüm doğumgünü yalnız kaldı, yüzüne bile bakmadılar
ve o arkadaşım gelip kızıma dedi ki
çocuklar sorunlarını kendi aralarında halletmeli

oysa ben çoktan öğrettim kızma kalp kırmaması gerektiğini
eve gelen hiçbir arkadaşını diğerlerinin yanında ayırmaması gerektiğini
gelen her hediyeye teşekkür etmesini
birbirini tanıyan çocukların yanına bir yabancı geleceğinde hep söylerim kızıma aranıza alın diye

arkadaşım ilgilenmedi bile, umursamadı o durumu

hal böyle olunca ben soğudum bir anda
eskisi kadar samimi davranamadım sonrasında sanırım
ve koptuk

ha idare edebilir miydim
belki ederdim ama istemedim
bu yüzden diyorum sorun galiba benim

ama ben böyleyim maalesef

hayır canım tabi ki öyle değil
görüşülüp orada biter mi

kimsenin lafını kesiyor da değilim, aksine o konularda iyiyimdir
fakat haklısın benim bu durumum yine kendimden kaynaklanıyor

mesela bir örnek: kızım ilkokul 3. sınıfta
bir süre önce tesadüfen bir bayanla tanıştık , biraz sohbet etmek zorunda kaldık bir şey için beklerken, çok hoşlandık birbirimizden, sonra tesadüf bir kere daha karşılaştık , telefonlarımızı alıp verdik, bir süre merhabalaştık
sonra görüşmeye başladık herşey gayet iyi hoş
sonra eşler tanıştı
onun bir büyük oğlu, bir de kızımla yaşıt kızı var
benim de küçük bir oğlum
çocuklar tanıştı
eşler de anlaştı
ama bunlar hep dışarda oldu
sonra birgün kızının doğumgünüe çağırdı beni ve kızımı
gittik, kızım hariç 5 yaşıt kız var ve tüm kızlar makyajlı
bir benimki değil
kızlar kızımı almadılar yanlarına, ve açık açık söylediler sen makyajlı değilsin bize uymuyorsun diye
kızım çok üzüldü
biraz konuştuk orada kızımla, sakinleşti ama tüm doğumgünü yalnız kaldı, yüzüne bile bakmadılar
ve o arkadaşım gelip kızıma dedi ki
çocuklar sorunlarını kendi aralarında halletmeli

oysa ben çoktan öğrettim kızma kalp kırmaması gerektiğini
eve gelen hiçbir arkadaşını diğerlerinin yanında ayırmaması gerektiğini
gelen her hediyeye teşekkür etmesini
birbirini tanıyan çocukların yanına bir yabancı geleceğinde hep söylerim kızıma aranıza alın diye

arkadaşım ilgilenmedi bile, umursamadı o durumu

hal böyle olunca ben soğudum bir anda
eskisi kadar samimi davranamadım sonrasında sanırım
ve koptuk

ha idare edebilir miydim
belki ederdim ama istemedim
bu yüzden diyorum sorun galiba benim

ama ben böyleyim maalesef
biz üst kat komşumuzun kızı ile saç baş kavga edermişiz annelerimiz hiç bir birine öte git dememişler neden benim kızıma kızdın dememişler halan görüşüyorlar

biz üst kat komşumuzun kızı ile saç baş kavga edermişiz annelerimiz hiç bir birine öte git dememişler neden benim kızıma kızdın dememişler halan görüşüyorlar

biz de kavga ederdik çok küçükken arkadaşlarla, ama sokakta oynardık, 5 dk sonra barışırdık
ama aynı şey değil bunlar bence

eskiden daha ıyıymıs dostluk şimdi hiç yok herşey çıkar ilişkisi

valla "şu insanla görüşürsem şu şu mekanlara daha çok gidebiliriz ama bu insanla görüşürsem şu şu mekanlara gidebiliriz" diye arkadaş seçerken mekan hesabı yapan insan gördüm ben işyerinde.
yani sevgili de değil kadın arkadaş seçen kadın gördüm!

Konuyu çok iyi özetlemişsin.bende senin gibi düşünüyorum.en son bir komşumu arkadaş olarak yakın hissettim baktımki hep menfeat için.en küçük bir anlaşmazlıkta döktü tüm taşları.sösn ya boş ver dedim arkadaşda nedir.bak sanal ortamda daha güzel sohbet ediyoruz:)

ben de yurtdisinda yasiyorum ve burda da muhabbet edecek 1tane bile duzgun insan yok,ben alistim eskiden haftada bir cikabilecegimiz olsa keske diyorum ama yok artik o leveli gectim sanirim,umursamiyorum bu aralar ,kimse de gelsin istemiyorum turkiyeden falan,gelen birinin ustune yikilayim,somureyim kullanayim mantalitesine sahip olarak geliyor yada turkiyede merhaba demeyecegim insanlar geliyor.bayik insanlarla vakit gecirmektense yalniz olmak cok daha iyi,hayatta dostum diyebilecegim tek kardesim var,yakin bir arkadasimi da yaptigi fesatliklar sonucu derecesini dusurdum kafamda ,ben mi degistim gecen yillarda bilmiyorum ama vakit gecirmek bile SIKICI gelmeye basladi.sizin konunuza gelirsek de iyi olmak yetmiyor belki kafadengi bulmuyordur insanlar sizi,ozel olaylara da idareten cagiriyorlardir bir de insanlara ne kadar hakettigi kadar davranirsan o kadar iyisin.amiyane tabir olacak ama develerle ilgili olan soz cok dogru:)takmayin

canım güzel yazmışsın ama şöylede bir şey var gerçekten dost olarak gören bir kişi öyle şeylere takılmaz yada hatasını söyler keza kaldı ki o kız onu yapıyorsa karşıdakinin hiç mi bir hatası yok.Benim eskiden arkadaşlarım vardı ama şu an sorsan hiç kimseyle görüşmüyorum dogru duzgun çünkü arkadaşlık kavramı eskısı gibi kalmadı artık soğudum olanlarda kıymet bilsin her zamn bulunmaz

elbette iyi yanlarınız vardır ancak neden arkadasım yok diyen insanlar hep "ben cok iyiyim" diye kendilerini overler onu anlayamıyorum.
belki biraz ozelestiri yapmak gerekiyordur "nerde hata yaptım acaba" diye sorgulamak gibi veya "kimseye yardım etmemek lazımmıs" seklinde cıkarımlar yapmak yerine bazı ilişkileri beklentisizce kurmak gerekiyordur...
hep emek veren kisinin siz oldugunu farkettiginiz anda da "karsılıklı" iletisimin dogru sekilde kurulmadıgını anlayıp iliskiye mesafe koymak ya da bitirmek gerekiyordur.
eger bunlardan birini abartıyorsanız ya cok uzulen taraf oluyoruz ya da enayi yerine konuldugunu hissedip hırslanan.
insanları tanıya tanıya kimisiyle dost, kimisiyle samimi arkadas, kimisiyle de aynı ortamda gorusebilecek duzeyde bir tanışıklık olarak derecelendirme yapsanız ve her samimiyete dost demek yerine ilişkinizi zamana yayarak arkadaslıklarınıza sans verseniz belki istediginiz gibi bir iliski de kurarsınız.

siz arkadasınız olmasa bile hamile birine yardımda bulunmussunuz, bunun icin illa dost olmanız da gerekmez, guzel birsey yapmıssınız ve otesini berisini sorgulamayın bence.
dogum yaptıgınızda hic iyilik yapmasanız bile aranmayı bekleyebilirsiniz, bu da son derece dogal birsey.
karsılıklı olan yardım degil de iletisim olmalı yani.
belki onun elinden gelmiyordur sizin gibi birseyler yapmak ama cagımızda bir alo demek zor birsey degil...
demek ki sizin deger verdiginiz seyleri cok onemsemiyor kendisi ya da o kadar kafası dolu ki aklına gelmediniz hatta kotu gunler geciriyor belki de.
asıl nedeni zaman gosterir...
yasadıgınız bir olaydan ne buyuk cıkarımlar yapıp insanlar kotu diyin, ne de "paylasımı" sadece tek yonlu kuracagınız iliskilerin gobeginde olun. ortasını bulmak lazım işte.

Back
X