• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neden hiç arkadaşımız yok

aynen haklısın, çok kalp kıran dengesiz tiplerin ve cimrilerin çok arkadaşı var, ince fikirlilerin, cömertlerin yok, bunun nedenini ben de merak ediyorum

Bende ediyorum...
Bizimde oyle samimi arkadasimiz yok hep kullananlar var isi biten gidiyor yada gittigi yeri kullaniyorsa orda oluyor.inanin bende cok merak ediyorum neden saglam bi dostum yok neden hepsi donek neden hepsi firsatci neden hepsi kimden yiyorsa ona gidiyor neden benim arkadasligimi kullaniyorlar ben ne kadar deger verirsem o kadar sirtimdan vuruldum artik yapmayacam ne halleri varsa gorsunler diyorum ama bana yapilan haksizliklar nolacak. Tamda bu konu hakkinda canim sikkinken bu yaziyi gordum insallah. Tecrube edinmis arkadaslar beni rahatlatirlar.

elbette iyi yanlarınız vardır ancak neden arkadasım yok diyen insanlar hep "ben cok iyiyim" diye kendilerini overler onu anlayamıyorum.
belki biraz ozelestiri yapmak gerekiyordur "nerde hata yaptım acaba" diye sorgulamak gibi veya "kimseye yardım etmemek lazımmıs" seklinde cıkarımlar yapmak yerine bazı ilişkileri beklentisizce kurmak gerekiyordur...
hep emek veren kisinin siz oldugunu farkettiginiz anda da "karsılıklı" iletisimin dogru sekilde kurulmadıgını anlayıp iliskiye mesafe koymak ya da bitirmek gerekiyordur.
eger bunlardan birini abartıyorsanız ya cok uzulen taraf oluyoruz ya da enayi yerine konuldugunu hissedip hırslanan.
insanları tanıya tanıya kimisiyle dost, kimisiyle samimi arkadas, kimisiyle de aynı ortamda gorusebilecek duzeyde bir tanışıklık olarak derecelendirme yapsanız ve her samimiyete dost demek yerine ilişkinizi zamana yayarak arkadaslıklarınıza sans verseniz belki istediginiz gibi bir iliski de kurarsınız.

siz arkadasınız olmasa bile hamile birine yardımda bulunmussunuz, bunun icin illa dost olmanız da gerekmez, guzel birsey yapmıssınız ve otesini berisini sorgulamayın bence.
dogum yaptıgınızda hic iyilik yapmasanız bile aranmayı bekleyebilirsiniz, bu da son derece dogal birsey.
karsılıklı olan yardım degil de iletisim olmalı yani.
belki onun elinden gelmiyordur sizin gibi birseyler yapmak ama cagımızda bir alo demek zor birsey degil...
demek ki sizin deger verdiginiz seyleri cok onemsemiyor kendisi ya da o kadar kafası dolu ki aklına gelmediniz hatta kotu gunler geciriyor belki de.
asıl nedeni zaman gosterir...
yasadıgınız bir olaydan ne buyuk cıkarımlar yapıp insanlar kotu diyin, ne de "paylasımı" sadece tek yonlu kuracagınız iliskilerin gobeginde olun. ortasını bulmak lazım işte.

yorumunuz beni de kapsıyor muydu bilmiyorum ama "genel" başladığınız için yazmak istedim
benim "ben çok iyi bir insanım" demekten kastım
ne fedakarlık, ne yardım etmek, ne emek vermek

"çok iyi bir insanım"ı yalnızca şu anlamda yazdım: kimse için kötülük düşünmem, asla çevremdekilere yalan söyleyip kandırmam, kimseyi kullanmaya çalışmam v.b. yani kalbim iyi benim. bundan da son derece eminim Hoppa

yine kendi adıma yazayım, arkadaşlık - dostluk - samimi arkadaş kavramlarının ayrımını da gayet iyi biliyorum.
Hoppa

Yaş ilerledikçe arkadaş bulmak daha zor hale gelir. Hem hayat koşuşturmacası, hem edinilen bazı tecrübeler derken kimse kimseye kolay kolay uymaz. Benim de bir kaç tane çocukluk arkadasım var yakın olduğum.

Ama şu "ben hep iyi niyetimden kaybediyorum" muhabbeti de bana çok samimiyetsiz geliyor affınıza sığınarak söylüyorum. O kadar çok rastlıyorum ki bu sözlere. Bu laflarla kimse kendini kandırmasın bence, onun yerine öz eleştiri yapsın derim. Ha gerçekten çevreniz size uygun değilse o başka.

Yaş ilerledikçe arkadaş bulmak daha zor hale gelir. Hem hayat koşuşturmacası, hem edinilen bazı tecrübeler derken kimse kimseye kolay kolay uymaz. Benim de bir kaç tane çocukluk arkadasım var yakın olduğum.

Ama şu "ben hep iyi niyetimden kaybediyorum" muhabbeti de bana çok samimiyetsiz geliyor affınıza sığınarak söylüyorum. O kadar çok rastlıyorum ki bu sözlere. Bu laflarla kimse kendini kandırmasın bence, onun yerine öz eleştiri yapsın derim. Ha gerçekten çevreniz size uygun değilse o başka.

bu yaş meselesi !Hoppa
ben iyi niyetimden değil eleğin delikleri yaşla birlikte genişlediği için kaybediyorum işte.
daha gençken çok rahat yürütebileceklerim için çaba harcamıyorum şimdi.

yorumunuz beni de kapsıyor muydu bilmiyorum ama "genel" başladığınız için yazmak istedim
benim "ben çok iyi bir insanım" demekten kastım
ne fedakarlık, ne yardım etmek, ne emek vermek

"çok iyi bir insanım"ı yalnızca şu anlamda yazdım: kimse için kötülük düşünmem, asla çevremdekilere yalan söyleyip kandırmam, kimseyi kullanmaya çalışmam v.b. yani kalbim iyi benim. bundan da son derece eminim Hoppa

yine kendi adıma yazayım, arkadaşlık - dostluk - samimi arkadaş kavramlarının ayrımını da gayet iyi biliyorum.
Hoppa

aslında anlatmak istedigim tam da yazdıklarınızdı.
sıraladıgınız ozelliklere sahip biri var olabiliyor ise; size benzeyen birileri de neden olmasın?
herkes "insanlar kotu" diyor ama kimsenin kotu bir huyu da yok. nerede o zaman bu kotu dediklerimiz?
herkes mi kazıkçı? peki ya biz bu herkes genellemesinin neresindeyiz?

hem belki burada dertlestigimiz biri kapıkomsumuzdur,
hergun selamlasıp da adım atmakta cekindigimiz ya da birkac olumsuz/bize uymayan ozelliklerine takılıp paylasıma ket vurdugumuz...

o yuzden iletisime acık olmak gerek diyorum,
ilaveten, tek taraflı hicbir seyin yurumeyecegini de bilmek.

Arkadaşlarım benim içim tanidik yüz demek.. Kalabaliklarin içinde selamlastgimz ayni ortamlara denk düşüp zaman geçirdiğimiz sonra yerine zamanla baskalarini koydugum... Ve bu ilişkilerin bencil ve siradan olması çok doğal...

Ama dost çok başka.... Tüm hayatim boyunca sadece 2 tane dost edindim çok çok büyük ve başka bir anlam benim için.. Ama sanki biraz sans isi o kişileri bulmak..

Aynen yaa.
Sonsuza kadar sürsün de demiyorum.
Olur da bi sebepten dostluğumuz biterse kendisine şöyle bi "don't speak" şarkısı yapabileceğim bi dostum olsun bari, ona da razıyım yani.

canım güzel yazmışsın ama şöylede bir şey var gerçekten dost olarak gören bir kişi öyle şeylere takılmaz yada hatasını söyler keza kaldı ki o kız onu yapıyorsa karşıdakinin hiç mi bir hatası yok.Benim eskiden arkadaşlarım vardı ama şu an sorsan hiç kimseyle görüşmüyorum dogru duzgun çünkü arkadaşlık kavramı eskısı gibi kalmadı artık soğudum olanlarda kıymet bilsin her zamn bulunmaz
Gerçekten dost olmak için önce arkadaş olmak lazım. Daha arkadaşlık aşamasında insanlar soğuyorsa dost nasıl olunur?
Benim de var tanışıp bir-iki kere görüşüp arkadaşlığı kestiğim insanlar. Belki yakın arkadaşım olsa tolore edebilirim ama daha arkadaş olmaya başlarken itici geldiği için niye uzatayım ki görüşmeyi?
Çuvaldızı da insanın kendisine batırması lazım bence. Az arkadaşım var demek ayrı, hiç arkadaşım yok demek ayrı. Hiç arkadaşı yoksa ya gerçekten çok kötü bir çevrede ya da fark etmediği bir şeyler yapıyordur insan diye düşünüyorum.

Aynen yaa.
Sonsuza kadar sürsün de demiyorum.
Olur da bi sebepten dostluğumuz biterse kendisine şöyle bi "don't speak" şarkısı yapabileceğim bi dostum olsun bari, ona da razıyım yani.
Önce bi' "e ben varım ya!" diyeceğidim ama sonra bizim sonsuza dek süreceğimize, pembe panjurlu forumlarımız olacağına kanaat getirdim:KK53:

Gerçekten dost olmak için önce arkadaş olmak lazım. Daha arkadaşlık aşamasında insanlar soğuyorsa dost nasıl olunur?
Benim de var tanışıp bir-iki kere görüşüp arkadaşlığı kestiğim insanlar. Belki yakın arkadaşım olsa tolore edebilirim ama daha arkadaş olmaya başlarken itici geldiği için niye uzatayım ki görüşmeyi?
Çuvaldızı da insanın kendisine batırması lazım bence. Az arkadaşım var demek ayrı, hiç arkadaşım yok demek ayrı. Hiç arkadaşı yoksa ya gerçekten çok kötü bir çevrede ya da fark etmediği bir şeyler yapıyordur insan diye düşünüyorum.

Önce bi' "e ben varım ya!" diyeceğidim ama sonra bizim sonsuza dek süreceğimize, pembe panjurlu forumlarımız olacağına kanaat getirdim:KK53:
Öyle tabi, ya ne olacaydı olom :( pacman'den yavrularımız da olur artık.

Öyle tabi, ya ne olacaydı olom :KK43: pacman'den yavrularımız da olur artık.
Sana We Found Love şarkısını yolluyorum, bizim şarkımız olsun bu. We found love in a hopeless place dımtıs dımtıs.
Yalnız konuyu şaaptık sanki böğürtlenim kuşum:KK49:Konu sahibinin affına sığınarak.

merhanaba bayanlar ben kısaca kendımı anlatayım
ben iyilik yapmayı seven insanlara değer veren biriyim ama nedense hiç arkadaşımız yok eşimde çok uyumludur
ama nedense sadece hediyeli şeylere davet ediyor arkadaşlarımız arkadaşlariımın günlerine pasta börek bile yaparım hatta hamileyken çalışan arkadaşıma yemek yapıyordum ama neden se hep arkadaşlıklarımız bitti kendim gibi bir dost istiyorum hatasız aramıyorum ama çevremdeki tüm dengesiz itici tiplerin çevresi çok geniş anlayamadım gitti

benim iş yerindeki durumuma benziyor.
bir doğum günü bir bebek doğumu gibi bişey olursa katılırmısın diyolar.
onun dışında kendileri kendi kendilerine takılıyolar.
ha benim umrumda değil orası ayrı.

Aslında özünde kimsenin arkadaşı yok. Herkes yalnız. Ama bu konuda da yalnız değil kimse.
Burdan toplaşsın herkes:KK19:

Ben de öyle hissediyorum bir-iki senedir. Çok bunaldığım durumları, ailemle sewgilimle olan sorunları bile anlatmıyorum ya ileride yüzüme vururlarsa diye. Maalesef yaşadım bu durumu çünkü :(
Aslında çalıştığım yerde sıkça aranan biriyim ama içi doldurulacak bir arkadaşlık yok. Dar zamanımda arayacağım, destek isteyeceğim hiç kimse yok sanırım.. ki bence içi boş kalabalıktan çok daha iyidir bir tane dost. Artık takmamaya çalışıyorum bu durumu. Naapalım. Kısmet :(

Eşimin arkadaşlarının eşleri demişsin burada bi sebep olmalı. Biz evlendik arkamızdan patır patır evlendiler.
Evimden çıkmadılar sürekli görüştük.
Bigün eşimin arkadaşı şu kızın çeyreği olsanız başüstünde taşırız sizi dediler ( benim gibi )
Ben zayıf bakımlıyım, çalışıyorum, evimde bakımlı, hergünde çeşit çeşit yemek
Eşleri çalışmıyodu kilolularda bu laf 3,5kere söylenince uzaklık oldu
Bunun gibi bişey olmuş olabilir mi?

Eşimin arkadaşlarının eşleri demişsin burada bi sebep olmalı. Biz evlendik arkamızdan patır patır evlendiler.
Evimden çıkmadılar sürekli görüştük.
Bigün eşimin arkadaşı şu kızın çeyreği olsanız başüstünde taşırız sizi dediler ( benim gibi )
Ben zayıf bakımlıyım, çalışıyorum, evimde bakımlı, hergünde çeşit çeşit yemek
Eşleri çalışmıyodu kilolularda bu laf 3,5kere söylenince uzaklık oldu
Bunun gibi bişey olmuş olabilir mi?
Sizin yaninizda esine boyle soyledi !!! Bayagi onure olmusa benziyorsunuz!!! Hayret ettim..ben zayifim esleri kilolu, ben calisan bayanim esleri eve hanimi, ben cesit cesit yemekler yaparim... Kocasi karisina Su kadin gibi olsan bas ustunde tutarim demis ve siz orda mutlu olmussunuz..hayret dogrusu..

merhanaba bayanlar ben kısaca kendımı anlatayım
ben iyilik yapmayı seven insanlara değer veren biriyim ama nedense hiç arkadaşımız yok eşimde çok uyumludur
ama nedense sadece hediyeli şeylere davet ediyor arkadaşlarımız arkadaşlariımın günlerine pasta börek bile yaparım hatta hamileyken çalışan arkadaşıma yemek yapıyordum ama neden se hep arkadaşlıklarımız bitti kendim gibi bir dost istiyorum hatasız aramıyorum ama çevremdeki tüm dengesiz itici tiplerin çevresi çok geniş anlayamadım gitti
Çok fazla vericisin bence.
İnsanlar bir noktadan sonra sıkılmaya başlıyor olabilir. Yani bu frekans meselesi. Verici olmakla arkadaş olmak arasında fark var bence.

Back
X