• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neden hiç arkadaşımız yok

merhanaba bayanlar ben kısaca kendımı anlatayım
ben iyilik yapmayı seven insanlara değer veren biriyim ama nedense hiç arkadaşımız yok eşimde çok uyumludur
ama nedense sadece hediyeli şeylere davet ediyor arkadaşlarımız arkadaşlariımın günlerine pasta börek bile yaparım hatta hamileyken çalışan arkadaşıma yemek yapıyordum ama neden se hep arkadaşlıklarımız bitti kendim gibi bir dost istiyorum hatasız aramıyorum ama çevremdeki tüm dengesiz itici tiplerin çevresi çok geniş anlayamadım gitti
kendin gibi birini arama zira bulamazsın
tek dostun olsun o yeter insana,fazlasına lüzum yok.
insanlara sürekli iyilik yaparsın,ama karşılık görmezsin.
demekki gerçek arkadaş diillermiş;kendileri kaybeder boşver.

Sizin yaninizda esine boyle soyledi !!! Bayagi onure olmusa benziyorsunuz!!! Hayret ettim..ben zayifim esleri kilolu, ben calisan bayanim esleri eve hanimi, ben cesit cesit yemekler yaparim... Kocasi karisina Su kadin gibi olsan bas ustunde tutarim demis ve siz orda mutlu olmussunuz..hayret dogrusu..

Benim için eşimin nedüşündüğü önemli başkaları umrumda değil.
Evet evhanımları ama hepsinin mesleği var çalışmıyolar.
Kendileriylede eşimlede konuştum söylemeyin/söylemesinler kızlar üzülüyo diye.
Ben harikayım siz berbatsınız hıhh diye yukarıdan bakmadım kimseye. Siz burda böyle düşünürseniz ...

Sen cok ıyı nıyetlıymısaın herkes boyle degıl ıste benımde hıc ark yok ama ne yapıyım sahtem insanlarla dost olmaktansa kk ye takılırım daha ıyı :))

ben iyilik yapmayı seven insanlara değer veren biriyim ama nedense hiç arkadaşımız yok eşimde çok uyumludur
ama nedense sadece hediyeli şeylere davet ediyor arkadaşlarımız arkadaşlariımın günlerine pasta börek bile yaparım hatta hamileyken çalışan arkadaşıma yemek yapıyordum ama neden se hep arkadaşlıklarımız bitti kendim gibi bir dost istiyorum hatasız aramıyorum ama çevremdeki tüm dengesiz itici tiplerin çevresi çok geniş anlayamadım gitti
Şu arkadaşlık meseleleri ne zor iş.. Bende elimden geleni fazlasını yapmak isterim hatta ama işte olmadımı olmuyo.. yada siz arkadaşken sana öyle bi insan olduğunu hiç belli etmiyorlar. ben bi arkadaşımla tartıştığımda ben seni şöyle iyi bilirdim böyle iyi bilirdim vs vs çok şeyler saymıştı(hatta bende oha gerçekten beni ne kadar iyi tanımış, gerçekten böylemi hissetmiş) diye içimden geçirmiştim ama noldu puf oldu. e madem ben iyiydim neden ufacık bi hatada yıktın geçtin? hani derler ya kişi kendinden bilir işi diye bi söz bizde herkesi öyle kendimiz gibi sanıp hemen arkadaş canlısı oluveriyoruz sonra tekmeyi yiyip kalıyoruz..

:KK57:Bizimde eşimle öyle çok arkadaşımız yok aman boşver biz bize yetiyoruz. Illeri düşünce Arıyor arkadaşlarımız:KK53:

aynı dertten muzdaribiz malesef ben de diyorum bizde mi bi sorun var acaba ama belki de hiç sosyal hayatımız olmadığındandır ikimizde akşama kadar işteyiz akşam olunca da yatış haftasonu gelince de bi haftasonumuz var deyip evde yatanlardanız gerçi bi kaç tane düzgün arkadaşımız olsa herşey daha güzel olabilirdi :110::110::110:

Sizin şahsınız için söylemiyorum lütfen yanlış anlamayın ama "ben politik değilim", "ben dobrayım", "ay benim içim dışım birdir" diye işi patavatsızlığa, kabalığa hatta terbiyesizliğe vardıran birçok insan da var.
Dün oda arkadaşım bunu diyor ay benim içim dışım birdir. Kıza gripti hastaydı ilaç verdim sürekli sordum kalktı dedi yalancı yalandan sordun bi insan niye gidip yalandan iyi misin desin ilaç versin çorba alsın tövbe Estağfurullah hep böyle insanlar var etrafta. Bayanlar hepinizden özür dileyerek söylüyorum........ Yapan yaranıyor derler doğru gerçekten.:KK53::KK53:

Günlerine pasta börek yapmanızı arkadaşlarınız mı istiyor?

arkadaşlık nasıl desem dostluk oda bi şans işi aslında uyuşma önemli .olmadımı tutturamazsın işyerinde aprtamanında yok mu hiç arkadaşın .

Bende son zamanlarda arkadas cevremi azalttim..hatta bir kac kisiyle arkadaligim bitti...en son bir arkadasim ki ona herseyimi anlatiyordum..benim uzuntumle resmen alay etti...sinir oldum bitirdim...arkadasin yok diyw uzulme...valla bole olucaksa hic olmasin..gidiyorsun anlatiyorsin yaninda agliyorsun bir gun geliyor kahkahalarla gulunuyor senin derdine..

Gerçekten dost olmak için önce arkadaş olmak lazım. Daha arkadaşlık aşamasında insanlar soğuyorsa dost nasıl olunur?
Benim de var tanışıp bir-iki kere görüşüp arkadaşlığı kestiğim insanlar. Belki yakın arkadaşım olsa tolore edebilirim ama daha arkadaş olmaya başlarken itici geldiği için niye uzatayım ki görüşmeyi?
Çuvaldızı da insanın kendisine batırması lazım bence. Az arkadaşım var demek ayrı, hiç arkadaşım yok demek ayrı. Hiç arkadaşı yoksa ya gerçekten çok kötü bir çevrede ya da fark etmediği bir şeyler yapıyordur insan diye düşünüyorum.

Önce bi' "e ben varım ya!" diyeceğidim ama sonra bizim sonsuza dek süreceğimize, pembe panjurlu forumlarımız olacağına kanaat getirdim:KK53:

haklısın kişinin de illaki bir hatası olabilir ama bu herkezinde hatası var anlamına gelmez ben gerçekten fedakarlık yapan gercekten dost veya arkadaş deger verip sonuna kadar arkadaş kavramını yaşatıyorsa şansdır derim bugün çok iyi olursun yarın hayal kırıklıgına ugrarsn bu karakter meselesi ve bi çok insandan bundan yakınıyorsa en basitinden ben de üni de gördüm öyle insanları bence bunda da bir doğruluk vardır benım şahsi fikrim

Tebrikler, Kadınlar klübünün toplumsal yarasına tuz bastınız :) Hepimiz dostları, paylaşacak kimsesi, iyi bir arkadaş çevresi olmadığı için burada değil miyiz zaten ? Herkes aynı dertten muzdarip.. İnsanların sizi arkadaş olarak kabul etmesi yada şöyle söyleyeyim vefalı olması için ne yazıkki iyi bir karakter yeterli değil. Benim hasta diye başında sabahladığım, o iyi değil ve sınava girmedi diye onunla girmeyip beraber kalalım dediğim arkadaşım (!) sevgilimi ayartmaya kalktı. Başka bir 10 yıllık arkadaşım, ilişkimi kıskanıp hasedinden nasıl kuyumu kazacağını şaşırdı, yıldönümümüzü mahfetti ve kıskandığını da açıkça söyledi. Bu devirde insanlar sorunlu tiplerle takılmak istiyor ben onu anladım. Ailevi sorunlarım varken, derslerimde başarısızken, aşkı bulamamışken çevremde insan çoktu. Ama sorunlarım düzeldi, derslerim düzeldi, hayatıma dört dörtlük bir erkek girdi, o gün bugündür arkadaşım yok. Çünkü güzel hayatlar artık sadece kıskançlık meselesi oluyor. Arkadaşının başarızlığına üzülürsün ama başarısına sevinmek, mutluluğu ile mutlu olmak çok zordur, yapabilenlere zaten ebedi dost denir. Yapamayanlara da geçici dost.. Ben dostluklardan yana ümidimi kestim, bence sende kes..

durumu gerçekten güzel özetlemişsin arkadaşım agzına saglık :)

haklısın kişinin de illaki bir hatası olabilir ama bu herkezinde hatası var anlamına gelmez ben gerçekten fedakarlık yapan gercekten dost veya arkadaş deger verip sonuna kadar arkadaş kavramını yaşatıyorsa şansdır derim bugün çok iyi olursun yarın hayal kırıklıgına ugrarsn bu karakter meselesi ve bi çok insandan bundan yakınıyorsa en basitinden ben de üni de gördüm öyle insanları bence bunda da bir doğruluk vardır benım şahsi fikrim
Yani haklı olabilirsiniz. Dediğim gibi benim etrafımda her zaman arkadaşlarım olduğu, hatta arkadaş gruplarımız olduğu için anlamakta zorluk çekiyorum o yüzden direkt kişinin kendisine mal ediyorum ama şans herhalde dediğiniz gibi. Ne diyeyim, Allah herkesin gönlüne göre versin.

hayır canım tabi ki öyle değil
görüşülüp orada biter mi

kimsenin lafını kesiyor da değilim, aksine o konularda iyiyimdir
fakat haklısın benim bu durumum yine kendimden kaynaklanıyor

mesela bir örnek: kızım ilkokul 3. sınıfta
bir süre önce tesadüfen bir bayanla tanıştık , biraz sohbet etmek zorunda kaldık bir şey için beklerken, çok hoşlandık birbirimizden, sonra tesadüf bir kere daha karşılaştık , telefonlarımızı alıp verdik, bir süre merhabalaştık
sonra görüşmeye başladık herşey gayet iyi hoş
sonra eşler tanıştı
onun bir büyük oğlu, bir de kızımla yaşıt kızı var
benim de küçük bir oğlum
çocuklar tanıştı
eşler de anlaştı
ama bunlar hep dışarda oldu
sonra birgün kızının doğumgünüe çağırdı beni ve kızımı
gittik, kızım hariç 5 yaşıt kız var ve tüm kızlar makyajlı
bir benimki değil
kızlar kızımı almadılar yanlarına, ve açık açık söylediler sen makyajlı değilsin bize uymuyorsun diye
kızım çok üzüldü
biraz konuştuk orada kızımla, sakinleşti ama tüm doğumgünü yalnız kaldı, yüzüne bile bakmadılar
ve o arkadaşım gelip kızıma dedi ki
çocuklar sorunlarını kendi aralarında halletmeli

oysa ben çoktan öğrettim kızma kalp kırmaması gerektiğini
eve gelen hiçbir arkadaşını diğerlerinin yanında ayırmaması gerektiğini
gelen her hediyeye teşekkür etmesini
birbirini tanıyan çocukların yanına bir yabancı geleceğinde hep söylerim kızıma aranıza alın diye

arkadaşım ilgilenmedi bile, umursamadı o durumu

hal böyle olunca ben soğudum bir anda
eskisi kadar samimi davranamadım sonrasında sanırım
ve koptuk

ha idare edebilir miydim
belki ederdim ama istemedim
bu yüzden diyorum sorun galiba benim

ama ben böyleyim maalesef

Senin hatan o an kizini alip gitmeyisin olmus.
Hic kimsenin hatiri icin kizinin bu sekilde ayrimciliga mazur tutuldugu bir evde bir dakika bile kalmamaliydin canim.
Bir de bence sizin sorunlariniz iste boytle herseyi alttan almaniz.
Ezdirmeyin kimseye kendinizi.
Oylesi makbuldur.

yaaa çok iyi anlıyorum seni. hatta bana eski sevgilim 'sen çok iyi bi insansın kaybetmeye mahkumsun' demişti :D bakıyorum nerde bi sinir bozucu, asabi insan var çevresi hep kalabalık. ben tenha, yardımcı olmaya çalışıp uyumlu davrandığımdan mi bilmem. ben de istiyorum samimi arkadaşlarım olsun. o_O ne zamandır görüşmediğim bi arkadaşım vardı ne zaman konuşsak didişir benimle, geçen gün bi şey sormak için yazdım uzattı saçma sapan gıcık gıcıık konuşmaya başladı bu sefer tersledim ay git başımdan uğraşamıcam senle tamam dedim, bütün gece canımlı cicimli hal hatır sordu :KK14::KK64:

elbette iyi yanlarınız vardır ancak neden arkadasım yok diyen insanlar hep "ben cok iyiyim" diye kendilerini overler onu anlayamıyorum.
belki biraz ozelestiri yapmak gerekiyordur "nerde hata yaptım acaba" diye sorgulamak gibi veya "kimseye yardım etmemek lazımmıs" seklinde cıkarımlar yapmak yerine bazı ilişkileri beklentisizce kurmak gerekiyordur...
hep emek veren kisinin siz oldugunu farkettiginiz anda da "karsılıklı" iletisimin dogru sekilde kurulmadıgını anlayıp iliskiye mesafe koymak ya da bitirmek gerekiyordur.
eger bunlardan birini abartıyorsanız ya cok uzulen taraf oluyoruz ya da enayi yerine konuldugunu hissedip hırslanan.
insanları tanıya tanıya kimisiyle dost, kimisiyle samimi arkadas, kimisiyle de aynı ortamda gorusebilecek duzeyde bir tanışıklık olarak derecelendirme yapsanız ve her samimiyete dost demek yerine ilişkinizi zamana yayarak arkadaslıklarınıza sans verseniz belki istediginiz gibi bir iliski de kurarsınız.

siz arkadasınız olmasa bile hamile birine yardımda bulunmussunuz, bunun icin illa dost olmanız da gerekmez, guzel birsey yapmıssınız ve otesini berisini sorgulamayın bence.
dogum yaptıgınızda hic iyilik yapmasanız bile aranmayı bekleyebilirsiniz, bu da son derece dogal birsey.
karsılıklı olan yardım degil de iletisim olmalı yani.
belki onun elinden gelmiyordur sizin gibi birseyler yapmak ama cagımızda bir alo demek zor birsey degil...
demek ki sizin deger verdiginiz seyleri cok onemsemiyor kendisi ya da o kadar kafası dolu ki aklına gelmediniz hatta kotu gunler geciriyor belki de.
asıl nedeni zaman gosterir...
yasadıgınız bir olaydan ne buyuk cıkarımlar yapıp insanlar kotu diyin, ne de "paylasımı" sadece tek yonlu kuracagınız iliskilerin gobeginde olun. ortasını bulmak lazım işte.
yok hamile olan bendım

Eşimin arkadaşlarının eşleri demişsin burada bi sebep olmalı. Biz evlendik arkamızdan patır patır evlendiler.
Evimden çıkmadılar sürekli görüştük.
Bigün eşimin arkadaşı şu kızın çeyreği olsanız başüstünde taşırız sizi dediler ( benim gibi )
Ben zayıf bakımlıyım, çalışıyorum, evimde bakımlı, hergünde çeşit çeşit yemek
Eşleri çalışmıyodu kilolularda bu laf 3,5kere söylenince uzaklık oldu
Bunun gibi bişey olmuş olabilir mi?
yok hiç eşlerimiz kıyaslamaya girmedi

Back
X