Neden insanlar hep açık arar

Bazı insanlara çalışıp başarmak yerine diğer insanları aşağı çekmek üstüne basıp yükselmek daha kolay gelir iş hayatınında da sosyal hayatta da.
Söylesen inkar eder neden senle uğraşayım sen kimsin diyerek küçümseyici bakışlar atar. Tek çözüm mesafe koymak başa çıkılamaz bu tiplerle
Aynende öyle oldu daha evvel, ne alaka ben neden öyle yapayım senin için fesat cocuga inanmıssın tarzı seyler söyledi alaycı bakısla hay Allahım inanın halbuki bende ablamı hatta diger kardeslerimide cok severim Allah hepsini mutlu etsn

Böyle kardeşiniz varken düşmana ihtiyacınız yok. Biz de geçinemezdik kızkardeşimle ama huylarımızın farklılığındandı bu. Birbirimizi çekememezlik etmedik,mutsuzluğundan keyif almadık. O kadar kavgamıza rağmen zor zamanlarımızda destek verdik, kimsenin de ağzına laf vermedik birbirimizin hakkında.
Kardeşiniz sizi kıskanıyor, eşinizin iyiliğini, yuvanızdaki huzuru. Görüşmeyin, çocuğunuzun ruh sağlığı için bunu yapmak durumundasınız. Bir kardeş değil düşman kaybetmiş olacaksınız, yok annem üzülür yok şu bu ne der diye kendinize ve ailenize sıkıntı çektirmeyin. Sizi görmek dileyen anneniz ve diğer kardeşiniz evinize gelsin. Ben olsam o haset fesat pisliği evime sokmam yahu. Büyü müyü de yapar o. Oluyor öyle şeyler.
Zaten insanın canını en cok en sevdikleri en yakını yakarmıs buda o hesap sanırım Allah ıslah etsin.konustum sen fesatsın cocuga inanıyosun diyo ama bir degl iki degil cocugun anlattıgı bıktım artk

Allah im benim de evliliğimde problemlerim oluyo ama daha bekar evlenmesine uzun yıllar olan sevdiği bile olmayan kardeşimin karşısına hayırlı, onu el üstünde tutacak insan çıkar onunla evlendir Allah im diye her duama katıyorum. . insanın kardeşi canı cigeridir ya sen mutsuz olsan onun rahatı iyi olsa kendini idare edersin onun mutluluğuyla mutlu olursun .
Dogrusu bu zaten sizinki ve böyle olduktan sonra Allah hep kalbinize göre verir hem kendi kanın canın yani insan mutsuz görse canı yanar

Çekmemiş sizi belliki. Çocuklarınızı yanına koymayın oldukça. Yada baktınız çocuklara soru soruyor git gereken cevabı ver. Aranıza mesafe koyun. Az görüşün.
Cok söyledm ben fesat oldum cocuga inanıp fesatlık etmişim benm içim kötüymüş....ama cocuktan kacıncı duyusum bir degl iki degl

Bunu arkadaşımın kayınvalidesi yapardı. Torununa sorardı. Ben şahit oldum hatta birinde. Telefonda soruyor. Annenin sesi kötü geliyordu dün babanla kavga mı ettiler dedi. Arkadaşımın kızı küçükken anlattıyormuş ama şimdi aklı eriyor ve anlatmıyor hiç. Çatlıyormus kv ne oluyor o evde diye. Mutlu oluyır biz kavga edince diyordu. Bazı insanlar bundan besleniyor. Huzursuzluk onlar için en büyük yaşam kaynağı. Ya da çok kıskanç
Bazı insanlar kaostan beslenir hesabı olmus vallahi konusuorm senin için fesat cocuga inanıosun için kötü diyo

Açık arayan insan kendi hayatında mutsuzdur, bunun acısını başkalarını da huzursuz ederek bastırmaya çalışıyordur. Sonuçta tek mutsuz, huzursuz neden o olsun ki? Ben mutlu değilsem, başkaları da mutlu olmayı hak etmiyor, o zaman biraz çomak sokayım kafası bu...

Açık arayan insan kendi hayatında mutsuzdur, bunun acısını başkalarını da huzursuz ederek bastırmaya çalışıyordur. Sonuçta tek mutsuz, huzursuz neden o olsun ki? Ben mutlu değilsem, başkaları da mutlu olmayı hak etmiyor, o zaman biraz çomak sokayım kafası bu...
En cokta eşimin acıgını arıyo aslında benden cok kafayı ona takmıs.bense eniştemle hiç ugrasmam bile hem baska iş mi yok yaa zaten hayat telasında onlamı ugrascam

En cokta eşimin acıgını arıyo aslında benden cok kafayı ona takmıs.bense eniştemle hiç ugrasmam bile hem baska iş mi yok yaa zaten hayat telasında onlamı ugrascam
Kocasıyla arası nasıl peki? Yazdıysanız da görmedim ama... Kendi kocasından yana dertli büyük ihtimalle.

Kocasıyla arası nasıl peki? Yazdıysanız da görmedim ama... Kendi kocasından yana dertli büyük ihtimalle.
Malesef kötü arası....sürekli oraya buraya borc yapan ve paranın nereye harcadıgı bile bilinmiyo biara bir kadınla aldatma durumu oldu ama gizledi ablam anneme anlatmış sadece..en cokta kocası evi bile gecindiremiyo ona cok kızıyo hep bir borc durumu işte

Vallahi bunun nedenini çözemedm sebep nedir yahu amaç ne..biz 5 kardesz ablam hep benm yada eşimin açıgını arar ama neden yani anlamlandıramıyorm yada beni eşimi kötü gösterme cabası niye yani eline ne gecicekki birde insanın en yakını niye bunu yapar.kendide evli coluk cocukları var eşi var Allah mutlu etsin her zaman ama benim hiç işim olmaz kocası ne yapmış ne etmiş cocukları ne yapıyo eleştiri anlamında hiç ilgilenmem herkesin kendi hayatıdır hem ugrassam elime ne gececekki....işin kötü yani cocuklarmnda psikolojisi bozuluo..eşim kendi halinde sessiz evine baglı sorumluluklarını bilir arada hır gür yapsakta anlasırız...en son cocuguma baban evde nasıl davranıo annenle arası nasıl birde hep kötü seyleri soruyomus gizli gizli cocuga....birde evladım diyoki güzel seyler anlatınca teyzem memnun olmuyo alınıyo diyo nasıl yavrum ne demek o dedm kötü seyler anlatırsam seviniyo bende bazen sevinsin diye kötü seyler uyduruom diyo teyzesini sever baya buarada..daha evvel cok uyardm yok ben öyle bişi demedm diyo cocuk küçük ya onu yalancı cıkarıyo.annemle babamda AA kocan evde öylemi davranıo diyo ya ne alaka nerden cıkarıosunuz diorm cocuk yalan söylemez diolar.eniştemn sacma sapan bir sürü kötü huyu alıskanlıkları var ben hiç cocuklarına sormam hatta konuyu acmam bile cocuklar etkilenir üzülür diye yazık yani kendi yegenime neden yapayım ki bunu
o ne be düşman gibi ,gitsin tedavi olsun kendi mutsuz heralde başka mutsuzları görünce seviyor,bence konuş kuzum al karşına sormasın çocuua böyle seyler

o ne be düşman gibi ,gitsin tedavi olsun kendi mutsuz heralde başka mutsuzları görünce seviyor,bence konuş kuzum al karşına sormasın çocuua böyle seyler
Konustum senin için kötü cocuga inanıyosun diyo dedm bir degl iki degl cocuk hep aynı seyi anlatır mı ve hep aynı kişiyi söylermi suclu ben oldm

Ne güzel işaret olmus cocugunuz size ,erkenden mesafenizi koyun aynı durum bizde de vardı ilerde nasıl düşman oluyor hayret edersiniz böyle böyle başlıyr hele birde çocuklarınız büyüsün üniversiteydi işti aile kurmaydı hepsinde hasetliğinden kudurup her işinize çomak sokmaya çalısacak demedi demeyin sonra

Çocuğunuzu tembihleyin eğer teyzesi bir şey sorarsa “bilmiyorum”demeyi öğrensin.Bu kadar basit yani.Çocukla bu konuyu devamlı konuşmayın her anlattığına yorum yapmayın tepki vermeyin, kıskanç teyzesi de ne düşünürse düşünsün boşverin yaa

Ne güzel işaret olmus cocugunuz size ,erkenden mesafenizi koyun aynı durum bizde de vardı ilerde nasıl düşman oluyor hayret edersiniz böyle böyle başlıyr hele birde çocuklarınız büyüsün üniversiteydi işti aile kurmaydı hepsinde hasetliğinden kudurup her işinize çomak sokmaya çalısacak demedi demeyin sonra
Vallahi artk hersey olur olur yani insanın basına megerse neler geliyormus acıkcası artık sasırmam sanrm

Çocuğunuzu tembihleyin eğer teyzesi bir şey sorarsa “bilmiyorum”demeyi öğrensin.Bu kadar basit yani.Çocukla bu konuyu devamlı konuşmayın her anlattığına yorum yapmayın tepki vermeyin, kıskanç teyzesi de ne düşünürse düşünsün boşverin yaa
Anlattım evladıma sakın bir dsha konusma diye tembihledm yazık teyzem alınmasın diye öyle konustm diyor

Vallahi bunun nedenini çözemedm sebep nedir yahu amaç ne..biz 5 kardesz ablam hep benm yada eşimin açıgını arar ama neden yani anlamlandıramıyorm yada beni eşimi kötü gösterme cabası niye yani eline ne gecicekki birde insanın en yakını niye bunu yapar.kendide evli coluk cocukları var eşi var Allah mutlu etsin her zaman ama benim hiç işim olmaz kocası ne yapmış ne etmiş cocukları ne yapıyo eleştiri anlamında hiç ilgilenmem herkesin kendi hayatıdır hem ugrassam elime ne gececekki....işin kötü yani cocuklarmnda psikolojisi bozuluo..eşim kendi halinde sessiz evine baglı sorumluluklarını bilir arada hır gür yapsakta anlasırız...en son cocuguma baban evde nasıl davranıo annenle arası nasıl birde hep kötü seyleri soruyomus gizli gizli cocuga....birde evladım diyoki güzel seyler anlatınca teyzem memnun olmuyo alınıyo diyo nasıl yavrum ne demek o dedm kötü seyler anlatırsam seviniyo bende bazen sevinsin diye kötü seyler uyduruom diyo teyzesini sever baya buarada..daha evvel cok uyardm yok ben öyle bişi demedm diyo cocuk küçük ya onu yalancı cıkarıyo.annemle babamda AA kocan evde öylemi davranıo diyo ya ne alaka nerden cıkarıosunuz diorm cocuk yalan söylemez diolar.eniştemn sacma sapan bir sürü kötü huyu alıskanlıkları var ben hiç cocuklarına sormam hatta konuyu acmam bile cocuklar etkilenir üzülür diye yazık yani kendi yegenime neden yapayım ki bunu
Var benimde boyle tanidiklarim malesef.Acidan beslenirler.Siz ablaniza sordunuzmu peki abla bu cocuk sana niye durduk yere anlatiyo.senmi kurcaliyosun diye.yalniz birakma cocugunu onunla.acikcada soyle.

Back
X