Neden insanlar hep açık arar

Ben de kendi ailemden 5 sene evvel bitakım sebeplerden uzaklaşmıştım. Çocuklar falan oldu, yanlarında uzun kaldım. Yavrularım teyzesini, anneannesini, kuzenlerini bilsin, kaynaşsın istedim. Son 3 aydır mecburiyetten annemin yanındayım(eşimle ayrı düştük korona sebebiyle, çok şükür bi sıkıntımız yok)
Ben de kardeşlerimden bilhassa annemden gördüğüm tavırları bi başkasına anlatsam, kafayı yemiş bu, böyle şey mi olur derler.
Sizin uzak kalma ihtimaliniz yok mu? Niye kendinizi, ailenizi bu muameleye maruz bırakıyorsunuz? Çocuğunuza söyleyin konuşmasın teyzesiyle? Kaç yaşında çocuk?
Acıkcası ben yada eşim kötü biliniyim umrumda degl sadece cocuk üzerindeki etkisinden korkuorm cocuk psikolojisi nasıl algılıyo...küçügüm 6 yasında

Kardeşin kardeşi kıskanması kadar saçma bişey var mı ya.
Ablam üzülse ben kahrolurum. O sevinse onunla birlikte bende sevinirim. Oda benim için aynılarını hisseder. Kardeşlik bu demek. Sizin ki biraz kardeşlik değil kalleşlik olmuş.
Açık açık konuşun derim karın ağrısı neymiş öğrenin. Gerekirse kesin irtibatı. Hiç bişey sizden ve çocuğunuzdan önemli değil unutmayın.

Acıkcası ben yada eşim kötü biliniyim umrumda degl sadece cocuk üzerindeki etkisinden korkuorm cocuk psikolojisi nasıl algılıyo...küçügüm 6 yasında
Çocuk muhtemelen kafasında kardeşlerin ya da insanların böyle birbirine saçma sapan davranacağını normalleştirir ilerde:/
Ben de çocuklarımı ailemden uzak tutma kararını şu olay üzerine aldım: kızım(3 yaşında) bi olay duydu(dayımın kolu kırılmış, gittik ziyaret ettik, nasıl olduğunu falan anlattım, dikkatsizliğinden kaynaklandığını vs)..yavrum bunu herkese anlatıyor heyecanlı heyecanlı, dayım ağlamış bir de koskoca adam:) ilginç gelmiş sanırım ona..bunu anlattığı bir yeğenim(genç kız kendisi büyük), kızıma: “gel dedikoducu anlat” dedi:/// benim değerlendirmem şu oldu: bizim ailenin iliklerine kadar işlemiş bir özellik bu.. olumsuz yaftalama, insanların hep eksiklikleri,yanlışları,hataları üzerinden vurma..ben çocuklarımı bu özelliklerle haşır neşir etmek, bulaştırmak istemiyorum..kendim de bizzat bu çevrede büyüdüğüm için bu özelliklerden ötürü eşimin ailesinde sıkıntı yaşadım bolca açıkçası:/ şu an daha farkındayım kendimin de durumların da ama gerçekten çocuklarımı uzak tutmak istiyorum.

Vallahi bunun nedenini çözemedm sebep nedir yahu amaç ne..biz 5 kardesz ablam hep benm yada eşimin açıgını arar ama neden yani anlamlandıramıyorm yada beni eşimi kötü gösterme cabası niye yani eline ne gecicekki birde insanın en yakını niye bunu yapar.kendide evli coluk cocukları var eşi var Allah mutlu etsin her zaman ama benim hiç işim olmaz kocası ne yapmış ne etmiş cocukları ne yapıyo eleştiri anlamında hiç ilgilenmem herkesin kendi hayatıdır hem ugrassam elime ne gececekki....işin kötü yani cocuklarmnda psikolojisi bozuluo..eşim kendi halinde sessiz evine baglı sorumluluklarını bilir arada hır gür yapsakta anlasırız...en son cocuguma baban evde nasıl davranıo annenle arası nasıl birde hep kötü seyleri soruyomus gizli gizli cocuga....birde evladım diyoki güzel seyler anlatınca teyzem memnun olmuyo alınıyo diyo nasıl yavrum ne demek o dedm kötü seyler anlatırsam seviniyo bende bazen sevinsin diye kötü seyler uyduruom diyo teyzesini sever baya buarada..daha evvel cok uyardm yok ben öyle bişi demedm diyo cocuk küçük ya onu yalancı cıkarıyo.annemle babamda AA kocan evde öylemi davranıo diyo ya ne alaka nerden cıkarıosunuz diorm cocuk yalan söylemez diolar.eniştemn sacma sapan bir sürü kötü huyu alıskanlıkları var ben hiç cocuklarına sormam hatta konuyu acmam bile cocuklar etkilenir üzülür diye yazık yani kendi yegenime neden yapayım ki bunu
Ayy hayret. Çocuğuna tembihle teyzesiyle basbasa konuşmasın. Hemen benim yanıma gel diye tembihle.

Vallahi bunun nedenini çözemedm sebep nedir yahu amaç ne..biz 5 kardesz ablam hep benm yada eşimin açıgını arar ama neden yani anlamlandıramıyorm yada beni eşimi kötü gösterme cabası niye yani eline ne gecicekki birde insanın en yakını niye bunu yapar.kendide evli coluk cocukları var eşi var Allah mutlu etsin her zaman ama benim hiç işim olmaz kocası ne yapmış ne etmiş cocukları ne yapıyo eleştiri anlamında hiç ilgilenmem herkesin kendi hayatıdır hem ugrassam elime ne gececekki....işin kötü yani cocuklarmnda psikolojisi bozuluo..eşim kendi halinde sessiz evine baglı sorumluluklarını bilir arada hır gür yapsakta anlasırız...en son cocuguma baban evde nasıl davranıo annenle arası nasıl birde hep kötü seyleri soruyomus gizli gizli cocuga....birde evladım diyoki güzel seyler anlatınca teyzem memnun olmuyo alınıyo diyo nasıl yavrum ne demek o dedm kötü seyler anlatırsam seviniyo bende bazen sevinsin diye kötü seyler uyduruom diyo teyzesini sever baya buarada..daha evvel cok uyardm yok ben öyle bişi demedm diyo cocuk küçük ya onu yalancı cıkarıyo.annemle babamda AA kocan evde öylemi davranıo diyo ya ne alaka nerden cıkarıosunuz diorm cocuk yalan söylemez diolar.eniştemn sacma sapan bir sürü kötü huyu alıskanlıkları var ben hiç cocuklarına sormam hatta konuyu acmam bile cocuklar etkilenir üzülür diye yazık yani kendi yegenime neden yapayım ki bunu
Aynı artık görüşmediğimiz bi öz teyzem var aynı karakterdi artık onu hayatımızdan çıkardık... çok şans tanıdık hepsini tepti. Şimdi hayatımıza burnunu sokamıyor.

Yükselmektense başkalarını aşağı çekmek daha kolaydır da ondan.
Ablanız biraz fesat galiba. Yapacak bir şey yok, ya görüşmezsiniz ya böyle kabul edersiniz huyunu

kisilik bozuklugu vardir. kendi mutsuzdur.. sizin mutsuzlugunuzun pesindedir. kendini yetersiz hissediyordur. sizin de aciginizi gorse rahatlayip oturacaktir.

Ablanız kendi hayatında savaşmaktan vazgeçmiş malesef onun açısından zor bi durum ama bu ailenize etki ediyorsa uzak durmalısınız çünkü bir çürük elma etrafındaki sağlam elmalarıda çürütür.

Yükselmektense başkalarını aşağı çekmek daha kolaydır da ondan.
Ablanız biraz fesat galiba. Yapacak bir şey yok, ya görüşmezsiniz ya böyle kabul edersiniz huyunu
Hiç görüşmesek olmuyo anneme giderm karsılasrm diger kardesime giderm karsılasrm ben olsam kimsenin ailesiyle kocasıyla ugrasmam kendi ailemle ugrasırım ona zaman ayıracagma

Ablanız kendi hayatında savaşmaktan vazgeçmiş malesef onun açısından zor bi durum ama bu ailenize etki ediyorsa uzak durmalısınız çünkü bir çürük elma etrafındaki sağlam elmalarıda çürütür.
Uzak kalmak imkansz oluyo anneme gitsem karsılasıyorm diger kardesime gitsem karsılasıorm sadece cocugumun psikolojsi için ugrasıyorm

kisilik bozuklugu vardir. kendi mutsuzdur.. sizin mutsuzlugunuzun pesindedir. kendini yetersiz hissediyordur. sizin de aciginizi gorse rahatlayip oturacaktir.
Onun yerinde olsam boş işlerle hiç ugrasmam kendimi kendi aileme cocuklarıma veririm vallahi daha faydalı olur hayatm güzelleşir

Bunu arkadaşımın kayınvalidesi yapardı. Torununa sorardı. Ben şahit oldum hatta birinde. Telefonda soruyor. Annenin sesi kötü geliyordu dün babanla kavga mı ettiler dedi. Arkadaşımın kızı küçükken anlattıyormuş ama şimdi aklı eriyor ve anlatmıyor hiç. Çatlıyormus kv ne oluyor o evde diye. Mutlu oluyır biz kavga edince diyordu. Bazı insanlar bundan besleniyor. Huzursuzluk onlar için en büyük yaşam kaynağı. Ya da çok kıskanç

Çekmemiş sizi belliki. Çocuklarınızı yanına koymayın oldukça. Yada baktınız çocuklara soru soruyor git gereken cevabı ver. Aranıza mesafe koyun. Az görüşün.

Allah im benim de evliliğimde problemlerim oluyo ama daha bekar evlenmesine uzun yıllar olan sevdiği bile olmayan kardeşimin karşısına hayırlı, onu el üstünde tutacak insan çıkar onunla evlendir Allah im diye her duama katıyorum. . insanın kardeşi canı cigeridir ya sen mutsuz olsan onun rahatı iyi olsa kendini idare edersin onun mutluluğuyla mutlu olursun .

Böyle kardeşiniz varken düşmana ihtiyacınız yok. Biz de geçinemezdik kızkardeşimle ama huylarımızın farklılığındandı bu. Birbirimizi çekememezlik etmedik,mutsuzluğundan keyif almadık. O kadar kavgamıza rağmen zor zamanlarımızda destek verdik, kimsenin de ağzına laf vermedik birbirimizin hakkında.
Kardeşiniz sizi kıskanıyor, eşinizin iyiliğini, yuvanızdaki huzuru. Görüşmeyin, çocuğunuzun ruh sağlığı için bunu yapmak durumundasınız. Bir kardeş değil düşman kaybetmiş olacaksınız, yok annem üzülür yok şu bu ne der diye kendinize ve ailenize sıkıntı çektirmeyin. Sizi görmek dileyen anneniz ve diğer kardeşiniz evinize gelsin. Ben olsam o haset fesat pisliği evime sokmam yahu. Büyü müyü de yapar o. Oluyor öyle şeyler.

Kendisi mutsuz olan insanlar, çevrelerindeki insanları da öyle görmek isterler.
Onun sorunu kendisiyle aslında, seninle değil.

Bazı insanlara çalışıp başarmak yerine diğer insanları aşağı çekmek üstüne basıp yükselmek daha kolay gelir iş hayatınında da sosyal hayatta da.
Söylesen inkar eder neden senle uğraşayım sen kimsin diyerek küçümseyici bakışlar atar. Tek çözüm mesafe koymak başa çıkılamaz bu tiplerle

Back
X