neden insanlara cevap veremiyorum?

3nokta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
54
0
86
Ankara
biraz once bir tanidigimiz bize esiyle oturmaya gelmisti bana " napiyorsun isten eve evden ise gidiyorsun biraz disari falan cikta bir goren olur istemeye gelir dedi' kisaca bana evde kaldin demek istedi. bunu soylediginde hic bir sey diyemedim, bogazim dugumlendi biraz oturdum yanlarinda esi elektrik yok dedi adam konusmaya devam etti jenarator getirelim sana dedi ben duymazliktan geldim tv ye baktim ama sinirden hicbir sey soyleyemedim. simdide odama geldim kapimi kitledim ve agliyorum. neden agzimi acip cevap veremedim bilmiyorum bu konuda cok hassasim artik. kucuk bir ima bile canimi acitiyor. bu arada yasim 28

Bence sen yaşıtların erken evlendiği için hassaslaşmışsın yaşın gayet genç daha evlenirsin gençliğinin tadını çıkar

bazen verecek bi cevap bulamıyoruz o anda sonrada pişman oluyoruz.
fakat ben cvp bulsamm bile bazen okadar cahilce konuşmalara şahit oluyorumki.cvp vermeye tenezzül bile etmiyorum.
ama gerekli yerde susma ..tatlı dillede olsa isteğini söyle,istemediğini red et.

ay canım üzülme
bakma sen o kendini bilmezlere onlara mı kalmış senin evliliğin
hassas olduğundan bir de beklemediğin afallamışsındır
ben 23 yaşındayım okul yeni bitti beni bile sıkıştrıyorlar
ben de kime adam lazımsa bulsun diyorum bana lazım değil :)
sen de bir daha böyle diyen olursa kısmetim kimse ayağıma gelsin de :)

onları neden takıyorsu ne derlerse desinler ben hayatımı yaşiyorum desene acelem yok daha gençsin üzülme tadını çıkar o günler geri gelmiyor

böyle muhabbetleri genelde koca meraklısı kişiler söyler..ben 24 yaşımda evlendim..buna rağmen etraftaki 18 sinde evlenenler bana gecikmişim muamelesi yaptı....
halbuki onlar acayip olan farkında bile değil yazııkkk:))))
bunun içinde ypratma kendini bas fırçayı bi daha ağızlarını açabiliyorlarmı gör....
üzülme ağlama hep hayırlısını dile erken evlenip mutsuz olmaktansa geç evlenip mutlu yaşamak daha iyidir...

Son düzenleme:
Bence sen yaşıtların erken evlendiği için hassaslaşmışsın yaşın gayet genç daha evlenirsin gençliğinin tadını çıkar

insanlarin dusuncesizce soyledigi sozler yuzunden bir de ben kafaya taktigim icin gencligimin de tadini cikaramiyorum... bu tur insanlara sinir olmakla ve uzulmekle geciriyorum gunlerimi

cevap vermek istiyorum ama kendimi cok kotu hissettim ve hicbir sey diyemedim. hazir cevap bir insan olmayi isterdim ama cogunlukla beceremiyorum.

evet hic beklemedigim bir anda soyledi. cok alakasiz bir sekilde bagladi konuyu. cok guzel cvplar yazmissin ama benim aklima gelmiyor iste...

ah fircalamayi becerebilsem ben de rahat edicem ama yapamiyorum. zaten hayirlisini diliyorum, dogru insanla karsilasana kadar evlenmeyi dusunmuyorum. evlenmis olmak icin evlenmem ins.

Ay canım aynı ben ,ben de buna benzer bir konu açmıştım...
cevap vermemen insanları kırmak istemediğinden o an sinir oluyorsun ama aslında iyi niyetli insanların işi rast gider hep.. ben kendimi biraz değiştirmeye başladım ben ne istiyorumla... bir ortamda bir şey yapılacaksa kimseyi düşünmeden kendim ne istiyorsam onu söylüyorum, bir de kişiye göre davranıyorum bazı insanlar kibarlığı hakederken bazıları ters davranılmasını seviyor ve o zaman bulaşmıyor..öğretmensin sen herkes öğretmen kız arıyo da sen bakmıyorsun canım...

Seni inan çok iyi anlıyorum..Benimde yaşım 28 ve kısmetim çıkmadı şimdiye kadar ama ben şuna inanıyorum Allah herkesin kısmetini ayrı yarattı günü geliince herşey olur sadece zamana bırak ve hep hayırlısını isteyip dua et..Etrafındakilerede cevap ver yoksa dahada üstüne gelirler sana laf sokan olursa sende şakayla karışık laf sok ben öyle yaptım artık kimse ima dahi edemiyor evliliği bana..

boyle durumlarda karsi tarafi da kirmadan ama rahatsiz oldugumu da belli edecek tarzda cevap verebilsem keske ama dilim tutuluyor sanki. evliligin kismet isi oldugunu yasayarak ogrendim; yasla, meslekle, cevreyle alakasi yok.

boyle durumlarda karsi tarafi da kirmadan ama rahatsiz oldugumu da belli edecek tarzda cevap verebilsem keske ama dilim tutuluyor sanki. evliligin kismet isi oldugunu yasayarak ogrendim; yasla, meslekle, cevreyle alakasi yok.

cevap veriyorsundur zaman zaman , cevap verdiğinde daha çok üzülüyorsundur kırdım mı diye, o yüzden susmaya alıştın bence ..kendini üzme lütfen insanların çoğu seni anlıyor ve adamına göre muamele yapıp sana kibar davranıyor.. nadiren çıkıyo patavatsızlar işte...

28 yaş geç değil canlarım ya, nice evli mutsuz insan var, allah en hayırlısını verir du a edin.... ben de bekarken bi ara umutsuzluğa kapılmıştım dua etmiştim, eş adayının özelliklerini gönlüme göre sıralamıştım, allah nasip etti.. hiç beklemediğiniz bir zaman da çıkar.. inş en hayırlısı olur canım.babam seni 30 dan aşağı vermem deyip, beni seven çocuğu 3 yıl süründürdü..

hem kendim icin hem de tum bekarlar icin dua ediyorum ve hayirlisini istiyorum. evet etrafimdaki insanlara bir sekilde cevap verebilmeliyim ama bu konuyla ilgili de nedense hep susarak cevap veriyorum. sakayla karisik nasil soyluyorsun bana da ogretir misin?

Mesela bende biraz kiloda var arkadaşlarım diyor sen zor evlenirsin bende hemen lafı yapıştırıyorum bazıları çirkin sever diyorum onlarla birlikte gülüyoruz eğer kızdığımı ve alındığımı anlarlarsa daha çok yapıcaklar biliyorum..Sende dene bunu evde kaldın dediler mesela hayatımı yaşadım evli olsam bu kadar özgür olamazdım diyip cevap ver bak gör daha kimse sana laf diyemicek..

ben 34 yaşında evlendim..4 senelik evliyim..1 yaşında ikizlerim var..daha erken evlenmediğim için de şükrediyorum....

bir daha sana bu şekilde yaklaşırlarsa benim medeni durumum size çok mu dert oldu,kendime layık insan bulursam evlenirim..Siz kendi işinize bakın dersin...seni üzüp kırdıklarının farkında bile değiller....ayrıca gayet aklı başında bir kız olduğunu düşünüyorum...evlenmiş olmak için evlenip yanlış kişi ile hayatını mahfetmektense biraz daha beklersin ve seni evinin kraliçesi yapan,kıymetini bilen doğru dürüst bir adamla hayatını birleştirirsin belki de...Hayırlısı ...

cevabiniz icin tesekkur ederim, mesajiniz hem teselli hem umut oldu benim icin. kesinlikle mutlu olacagim ve karsimdaki insani mutlu edecegim bir evlilik yapmak istiyorum. mutlaka bir zamani var ama benim elimde degil iste...

cevabiniz icin tesekkur ederim, mesajiniz hem teselli hem umut oldu benim icin. kesinlikle mutlu olacagim ve karsimdaki insani mutlu edecegim bir evlilik yapmak istiyorum. mutlaka bir zamani var ama benim elimde degil iste...

Rica ederim..Allah gönlünüze göre verir inşallah...

Evlenmek marifet mi ? Hele ki şu zamanda evlenmek değil o evliliği sürdürmek önemli olan.. Bazı insanlar var söylediklerinden iyi niyeti anlarsın bazılarınınkinden de art niyeti. Ve benim çevremde de var öyle art niyetli densiz insanlar ben onları allaha havale ediyorum kimse bugününe güvenmemeli.. Sende kafana takma böyle lüzumsuz kişilerin lüzumsuz söylemlerini..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…