Söz konusu çocuklar olunca bir türlü ikna olamıyoruz ben de aynı sizin gibi senelerdir yeğenimi hastanelere götürüyordum tuvalet sonrası kanaması oluyor diye. Onun bir de bir damla iki damla da değil baya kanaması oluyordu. Kabızlık çekiyor acıyor diye tutardı hep ondan oluyormuş kanaması. İkna olmayıp senelerce türlü hastanelere götürdük ama en son gittiğimiz profesör çocuğu hastane hastane gezdirirken hasta edeceksiniz yok işte bir şey dedi. Katılığını alsın diye ilaç kullandık bir süre sonra şükürler olsun azalarak bitti kanaması. Hemen geçmiyor maalesef tuttukça içeride tahribat oluyor iyileşmesi lazım. Tutmaması için hep tetikte olun enfeksiyona dönmesin. Geçmiş olsun umarım ekstra bir durum yoktur ve olan durum da düzelir.Merhaba. Yaklaşık 1 ay önce 8,5 yaş oğlumun pipisinden bir damla kan geldi ve pipi ucu yapışıktı ancak idrarını yapabiliyordu. Ertesi gün şehrin en iyi çocuk cerrahına götürdüm. Muayene etti,bi aparatla içeri doğru bir ilaç enjekte etti ve gönderdi. Önemli bişey olmadığını söyledi. Sonrasında dikkatimi çeken şu oldu. Uzun saatler Çişini tutup yaptığında bi damla açık pembe kanıyordu. Ama üşenmeyip yaptığında kan yoktu. 2 gün önce çocuk ürolojiye götürdüm. İdrar tahlili ve ultrason yapıldı. Eritrosit değeri az yüksek çıktı. Böbreklerine bakıldı sıkıntı görülmedi. Sadece idrar torbasında biraz kalınlık var, o da çişini tuttuğu için olabilir dedi. Krem verip gönderdi 1 ay sonra yeniden göreyim dedi. Bu arada çocukta kasık ağrısı vs yok. Çiş yaparken eğer bastırırsa pipi ucunun hafif acıdığını söylüyordu sadece. Sonra dayanamayıp 2 gün sonra ilk götürdüğüm cerraha götürdüm. Yeniden idrar tahlili yapıldı eritrosit sıfır dedi. Siz biraz evham yapıyorsunuz bazen çocuklarda olabilir bu tür durumlar dedi. Çünkü çocukta ağrı sızı yok. Sadece çişini tuttuğunda olan bi damla açık pembe kan. Çok hareketli bir çocuk. Bazen yoğun hareket de yapabiliyormuş. Doktor evham yapıyorsun dedi bu çocuğun hiçbir şeyi yok dedi. Bol su içsin ve çişini tutmasın dedi. Hala ara ara açık pembe şeklinde kan görüyorum idrar sonrası. Ama neden kanıyor,her kanadığında mahvoluyorum resmen. Başına böyle bişey gelen var mı? Çok korkuyorum.
Yanıtınız çookk teşekkür ederim. İçim rahatladı biraz inanın. Sizin yeğeninizin de pipisinden mi geliyordu kan? Emin olmak için soruyorum. Kabızlık dediniz diye…Söz konusu çocuklar olunca bir türlü ikna olamıyoruz ben de aynı sizin gibi senelerdir yeğenimi hastanelere götürüyordum tuvalet sonrası kanaması oluyor diye. Onun bir de bir damla iki damla da değil baya kanaması oluyordu. Kabızlık çekiyor acıyor diye tutardı hep ondan oluyormuş kanaması. İkna olmayıp senelerce türlü hastanelere götürdük ama en son gittiğimiz profesör çocuğu hastane hastane gezdirirken hasta edeceksiniz yok işte bir şey dedi. Katılığını alsın diye ilaç kullandık bir süre sonra şükürler olsun azalarak bitti kanaması. Hemen geçmiyor maalesef tuttukça içeride tahribat oluyor iyileşmesi lazım. Tutmaması için hep tetikte olun enfeksiyona dönmesin. Geçmiş olsun umarım ekstra bir durum yoktur ve olan durum da düzelir.
Aminnn, sonsuzca amin. Allah razı olsun.Önemli bir durum yoktur inşallah.
Allahım yardımcınız olsun inşallah.
Kum döküyor olabilir mi..az olduğu ve küçük kum şeklinde olduğu için ağrı yapmamış olabilirMerhaba. Yaklaşık 1 ay önce 8,5 yaş oğlumun pipisinden bir damla kan geldi ve pipi ucu yapışıktı ancak idrarını yapabiliyordu. Ertesi gün şehrin en iyi çocuk cerrahına götürdüm. Muayene etti,bi aparatla içeri doğru bir ilaç enjekte etti ve gönderdi. Önemli bişey olmadığını söyledi. Sonrasında dikkatimi çeken şu oldu. Uzun saatler Çişini tutup yaptığında bi damla açık pembe kanıyordu. Ama üşenmeyip yaptığında kan yoktu. 2 gün önce çocuk ürolojiye götürdüm. İdrar tahlili ve ultrason yapıldı. Eritrosit değeri az yüksek çıktı. Böbreklerine bakıldı sıkıntı görülmedi. Sadece idrar torbasında biraz kalınlık var, o da çişini tuttuğu için olabilir dedi. Krem verip gönderdi 1 ay sonra yeniden göreyim dedi. Bu arada çocukta kasık ağrısı vs yok. Çiş yaparken eğer bastırırsa pipi ucunun hafif acıdığını söylüyordu sadece. Sonra dayanamayıp 2 gün sonra ilk götürdüğüm cerraha götürdüm. Yeniden idrar tahlili yapıldı eritrosit sıfır dedi. Siz biraz evham yapıyorsunuz bazen çocuklarda olabilir bu tür durumlar dedi. Çünkü çocukta ağrı sızı yok. Sadece çişini tuttuğunda olan bi damla açık pembe kan. Çok hareketli bir çocuk. Bazen yoğun hareket de yapabiliyormuş. Doktor evham yapıyorsun dedi bu çocuğun hiçbir şeyi yok dedi. Bol su içsin ve çişini tutmasın dedi. Hala ara ara açık pembe şeklinde kan görüyorum idrar sonrası. Ama neden kanıyor,her kanadığında mahvoluyorum resmen. Başına böyle bişey gelen var mı? Çok korkuyorum.
İdrar tahlili yapıldı. Sonuçları temiz. Enfeksiyon görülmedi.Kum döküyor olabilir mi..az olduğu ve küçük kum şeklinde olduğu için ağrı yapmamış olabilir
3..5 de olsa kristal yazan kısımda bir şey yok mu...enfeksiyon yoksa sıkıntı yoktur..Eritrosit yoksa zaten kanama yokturİdrar tahlili yapıldı. Sonuçları temiz. Enfeksiyon görülmedi.
Bakıyorum hemen. 1 dk.3..5 de olsa kristal yazan kısımda bir şey yok mu...enfeksiyon yoksa sıkıntı yoktur..Eritrosit yoksa zaten kanama yoktur
Kristaller 0 görünüyor. İlk idrar tahlilinde eritrosit 5,9 du. 2 gün sonra yeniden yaptırdık. Bu kez sıfır çıktı.3..5 de olsa kristal yazan kısımda bir şey yok mu...enfeksiyon yoksa sıkıntı yoktur..Eritrosit yoksa zaten kanama yoktur
Amin. Allahım hepimizden razı olsun inşallah.Aminnn, sonsuzca amin. Allah razı olsun.
Geçmiş olsun böyle bişey yaşamadık ama oğlumda böbrek taşı vardı doktor taş düşerse idrarından kan gelebilir demişti tabi siz ultrason baktırmışsınız taş olsa orda çıkardı ama eğer idrar kanalına indiyse ultrasonda çıkmayabilir röntgen ve tomografisi de olsaydı daha net sağlıklı olurdu. Ayrıca böbreklere nefroloji bölümü bakıyor orayada bir gözükmesini tavsiye ederimMerhaba. Yaklaşık 1 ay önce 8,5 yaş oğlumun pipisinden bir damla kan geldi ve pipi ucu yapışıktı ancak idrarını yapabiliyordu. Ertesi gün şehrin en iyi çocuk cerrahına götürdüm. Muayene etti,bi aparatla içeri doğru bir ilaç enjekte etti ve gönderdi. Önemli bişey olmadığını söyledi. Sonrasında dikkatimi çeken şu oldu. Uzun saatler Çişini tutup yaptığında bi damla açık pembe kanıyordu. Ama üşenmeyip yaptığında kan yoktu. 2 gün önce çocuk ürolojiye götürdüm. İdrar tahlili ve ultrason yapıldı. Eritrosit değeri az yüksek çıktı. Böbreklerine bakıldı sıkıntı görülmedi. Sadece idrar torbasında biraz kalınlık var, o da çişini tuttuğu için olabilir dedi. Krem verip gönderdi 1 ay sonra yeniden göreyim dedi. Bu arada çocukta kasık ağrısı vs yok. Çiş yaparken eğer bastırırsa pipi ucunun hafif acıdığını söylüyordu sadece. Sonra dayanamayıp 2 gün sonra ilk götürdüğüm cerraha götürdüm. Yeniden idrar tahlili yapıldı eritrosit sıfır dedi. Siz biraz evham yapıyorsunuz bazen çocuklarda olabilir bu tür durumlar dedi. Çünkü çocukta ağrı sızı yok. Sadece çişini tuttuğunda olan bi damla açık pembe kan. Çok hareketli bir çocuk. Bazen yoğun hareket de yapabiliyormuş. Doktor evham yapıyorsun dedi bu çocuğun hiçbir şeyi yok dedi. Bol su içsin ve çişini tutmasın dedi. Hala ara ara açık pembe şeklinde kan görüyorum idrar sonrası. Ama neden kanıyor,her kanadığında mahvoluyorum resmen. Başına böyle bişey gelen var mı? Çok korkuyorum.
Benim oğlumun bezinde 6 aylıkken farkettim,doktora gittik hemen böbreklere vs bakıldı temiz çıktı ama ara ara devam etti,biz tabi sürekli bu her olduğunda gittik her seferinde birşey yok denildi 1 ay sonra bezinde açık sarı beyaz arası ufacık sert bişey gördüm ve hafif bir kan vardı,doktora sorduk böbreklere bakılmıştı oysaki,demekki düşürüyordu o yüzden farkedemedik dedi,sonrasında bir sıkıntı olmadı,erkek çocuklarında erken yaşlardada olabiliyor,erişkinlerde olursa prostat veya taş düşürme böbrek yetmezliği denilebilirdi ama küçük bir çocuk bunların hiçbiride yokmuş,bildiğim kadarı ile bunların dışında idrar yolundan kan gelmesinin başka sebebi yok,hani aklınıza bulamadıkları çözemedikleri bir hastalıkmı var o yüzdenmi oluyor diye gelmesin,kan tahlili yapılmış,böbreklere vs bakılmış herangi birşey olsaydı zaten değerlerde belli olurdu,bunun dışında sebep olacak değişik bir durum yoktur.Merhaba. Yaklaşık 1 ay önce 8,5 yaş oğlumun pipisinden bir damla kan geldi ve pipi ucu yapışıktı ancak idrarını yapabiliyordu. Ertesi gün şehrin en iyi çocuk cerrahına götürdüm. Muayene etti,bi aparatla içeri doğru bir ilaç enjekte etti ve gönderdi. Önemli bişey olmadığını söyledi. Sonrasında dikkatimi çeken şu oldu. Uzun saatler Çişini tutup yaptığında bi damla açık pembe kanıyordu. Ama üşenmeyip yaptığında kan yoktu. 2 gün önce çocuk ürolojiye götürdüm. İdrar tahlili ve ultrason yapıldı. Eritrosit değeri az yüksek çıktı. Böbreklerine bakıldı sıkıntı görülmedi. Sadece idrar torbasında biraz kalınlık var, o da çişini tuttuğu için olabilir dedi. Krem verip gönderdi 1 ay sonra yeniden göreyim dedi. Bu arada çocukta kasık ağrısı vs yok. Çiş yaparken eğer bastırırsa pipi ucunun hafif acıdığını söylüyordu sadece. Sonra dayanamayıp 2 gün sonra ilk götürdüğüm cerraha götürdüm. Yeniden idrar tahlili yapıldı eritrosit sıfır dedi. Siz biraz evham yapıyorsunuz bazen çocuklarda olabilir bu tür durumlar dedi. Çünkü çocukta ağrı sızı yok. Sadece çişini tuttuğunda olan bi damla açık pembe kan. Çok hareketli bir çocuk. Bazen yoğun hareket de yapabiliyormuş. Doktor evham yapıyorsun dedi bu çocuğun hiçbir şeyi yok dedi. Bol su içsin ve çişini tutmasın dedi. Hala ara ara açık pembe şeklinde kan görüyorum idrar sonrası. Ama neden kanıyor,her kanadığında mahvoluyorum resmen. Başına böyle bişey gelen var mı? Çok korkuyorum.
yok benimkinin poposundan geliyoduYanıtınız çookk teşekkür ederim. İçim rahatladı biraz inanın. Sizin yeğeninizin de pipisinden mi geliyordu kan? Emin olmak için soruyorum. Kabızlık dediniz diye…
Yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle. Kan tahlili istemediler. Sadece 2 kere idrar tahlili yapıldı ve ultrasona bakıldı. Çocuğun tazyikli idrar yapınca sadece pipi ucu acıyor. Sürecin en başında pipi ucunda hafif hasar,morluk gibi bişey vardı zaten. İç kısımda bi tahriş olduğunu düşünüyorum ben. O da her tazyikli idrar çıkışında kanıyor gibi. Bilemiyorum artık. Çocuk cerrahı net konuştu. Evham yapıyorsunuz dedi. Öteki çocuk ürologu 1 ay sonra göreyim dedi. Sıkıntılı bi durum olsaydı 1 ay sonrasına çağırmazdı diyerek teselli ediyorum kendimi…Benim oğlumun bezinde 6 aylıkken farkettim,doktora gittik hemen böbreklere vs bakıldı temiz çıktı ama ara ara devam etti,biz tabi sürekli bu her olduğunda gittik her seferinde birşey yok denildi 1 ay sonra bezinde açık sarı beyaz arası ufacık sert bişey gördüm ve hafif bir kan vardı,doktora sorduk böbreklere bakılmıştı oysaki,demekki düşürüyordu o yüzden farkedemedik dedi,sonrasında bir sıkıntı olmadı,erkek çocuklarında erken yaşlardada olabiliyor,erişkinlerde olursa prostat veya taş düşürme böbrek yetmezliği denilebilirdi ama küçük bir çocuk bunların hiçbiride yokmuş,bildiğim kadarı ile bunların dışında idrar yolundan kan gelmesinin başka sebebi yok,hani aklınıza bulamadıkları çözemedikleri bir hastalıkmı var o yüzdenmi oluyor diye gelmesin,kan tahlili yapılmış,böbreklere vs bakılmış herangi birşey olsaydı zaten değerlerde belli olurdu,bunun dışında sebep olacak değişik bir durum yoktur.
Çocuk cerrahı net konuştu ama bu kadar çok endişe ediyorsanız nefrolojiye götürebilirsiniz dedi. Böbreklerde,kasıklarda asla ağrı yok. Sadece ara ara gelen 1 damla kan. Evet bir damla ama çok mide bulandırıyor. Ocak ayında kan tahlilinde kreatinin,üre değerleri vs herşey normaldi. Böbreklerde ciddi bir sıkıntı olsaydı öncesinden belli olurdu değil mi? Teselli bulmaya çalışıyorum. Yapı olarak da panik,evhamlı biriyim ben.Geçmiş olsun böyle bişey yaşamadık ama oğlumda böbrek taşı vardı doktor taş düşerse idrarından kan gelebilir demişti tabi siz ultrason baktırmışsınız taş olsa orda çıkardı ama eğer idrar kanalına indiyse ultrasonda çıkmayabilir röntgen ve tomografisi de olsaydı daha net sağlıklı olurdu. Ayrıca böbreklere nefroloji bölümü bakıyor orayada bir gözükmesini tavsiye ederim
Ben varım yanlız değilsinMerhaba. Yaklaşık 1 ay önce 8,5 yaş oğlumun pipisinden bir damla kan geldi ve pipi ucu yapışıktı ancak idrarını yapabiliyordu. Ertesi gün şehrin en iyi çocuk cerrahına götürdüm. Muayene etti,bi aparatla içeri doğru bir ilaç enjekte etti ve gönderdi. Önemli bişey olmadığını söyledi. Sonrasında dikkatimi çeken şu oldu. Uzun saatler Çişini tutup yaptığında bi damla açık pembe kanıyordu. Ama üşenmeyip yaptığında kan yoktu. 2 gün önce çocuk ürolojiye götürdüm. İdrar tahlili ve ultrason yapıldı. Eritrosit değeri az yüksek çıktı. Böbreklerine bakıldı sıkıntı görülmedi. Sadece idrar torbasında biraz kalınlık var, o da çişini tuttuğu için olabilir dedi. Krem verip gönderdi 1 ay sonra yeniden göreyim dedi. Bu arada çocukta kasık ağrısı vs yok. Çiş yaparken eğer bastırırsa pipi ucunun hafif acıdığını söylüyordu sadece. Sonra dayanamayıp 2 gün sonra ilk götürdüğüm cerraha götürdüm. Yeniden idrar tahlili yapıldı eritrosit sıfır dedi. Siz biraz evham yapıyorsunuz bazen çocuklarda olabilir bu tür durumlar dedi. Çünkü çocukta ağrı sızı yok. Sadece çişini tuttuğunda olan bi damla açık pembe kan. Çok hareketli bir çocuk. Bazen yoğun hareket de yapabiliyormuş. Doktor evham yapıyorsun dedi bu çocuğun hiçbir şeyi yok dedi. Bol su içsin ve çişini tutmasın dedi. Hala ara ara açık pembe şeklinde kan görüyorum idrar sonrası. Ama neden kanıyor,her kanadığında mahvoluyorum resmen. Başına böyle bişey gelen var mı? Çok korkuyorum.
Ben hiç evhamlımdeğilim ama çocuk bambaşka bir şeymiş hem her ihtimali düşünüyorsun hemde hiç bişeyi ona yakıştıramıyosun Allah acılarını göstermesin. Ben içim rahat edene kadar başka doktora gidiyorum bence sizde başka doktorlara bir tur daha gidin çünkü içiniz rahatlamamışÇocuk cerrahı net konuştu ama bu kadar çok endişe ediyorsanız nefrolojiye götürebilirsiniz dedi. Böbreklerde,kasıklarda asla ağrı yok. Sadece ara ara gelen 1 damla kan. Evet bir damla ama çok mide bulandırıyor. Ocak ayında kan tahlilinde kreatinin,üre değerleri vs herşey normaldi. Böbreklerde ciddi bir sıkıntı olsaydı öncesinden belli olurdu değil mi? Teselli bulmaya çalışıyorum. Yapı olarak da panik,evhamlı biriyim ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?