buradaki herkes sesini sandığa gitme zamanı geldiğinde çıkaracak, öyle olmalı. başka bir yolu yok çünkü.
1 kilo yağa 70 lira veren sadece ev sahibi değil ki, kiracı. ayrıca kimse fırsatçı ev sahibini savunmasın. ev sahiplerinin iyi kötü bir evi var. kiracılar ev sahiplerinden daha fazla ihtiyaç sahibi konumunda.
başkasının cebini kurnazlık ederek boşaltmayı savunan, olur olmaz evlere fahiş fiyat çeken ev sahiplerinin evlerine zarar vermeyi bal gibi de savunurum. hiç öyle sütten çıkma ak kaşık muamelesi yapmasın kimse, yapılan şeyin fırsatçılık olduğunu bal gibi herkes biliyor. insani ölçüde zam elbette hakkı ama 3 ay önce 1500'e kiraya verilen 20-30 senelik evin şimdi kirası 3000-3500'lerde geziyor. bunun nesi hak? ş..sizlik yapana ş..sizlik yapılacak, müstehak yani. sırf fahiş fiyattan kiraya vermek için günü gününe kirasını ödeyen, aksatmayan, zaten hali hazırda dolgun kira ödeyen kiracıyı çıkarmak isteyen ev sahibinin evinde taş üstünde taş bırakmasın. anlatsın burada herkes ev sahiplerinin yaptığı kurnazlıkları. satıcam ben çık diye yalan atıyor, tüfe oranının kaç kat üstünde zam yapmak istiyor vs daha sayamayacağım kadar çok şey duyuyorum. %80'i bu şekilde. kalan %20'si ise vicdanlı, normal zamlar yapan, kışın ortasında para hırsı yüzünden kimseyi mağdur etmeyen düzgün insanlar. belki bu oran daha azdır.
eğer siz bahsettiğim %80'lik kesimde değilseniz bu yazdıklarımdan bu kadar rahatsız olmazsınız zaten, bilemem onu :)
fırsatçılar için bir yaptırım varsa gerekli yerlere şikayet edeceğiz. eğer yoksa kendi cezamızı kendimiz keseceğiz. fahiş fiyata veren esnaftan alışveriş yapmıyorum ben. fahiş zam yapan restorandan yemek yemiyorum mesela. ister saçmalık desinler ister başka bişey, kendi cezamı kendim kesiyorum fırsatçılara. sandığa gittiğimde bunlara sebep olanlara da kendi cezamı kestim hep ve kesmeye devam edeceğim.