- 7 Kasım 2014
- 7.573
- 14.068
- 448
- Konu Sahibi Nazlican333
Ev sahipleri artık sözleşme yaparken çek alıyorlar. Mesela ben yeni taşındım, 30 binlik çeki sözleşmeye ekleyip imzaladık. Evde hasar olursa çıkarken ev sahibi mağdur olmasın diye.makul, mantıklı, insani seviyede zam yapsınlar yeter zaten başka bişey yapmalarına gerek yok.
köpek bağlasak durmayacak evlere 2000 lira kira istemesinler mesela.
1500 liralık kirayı 2000 tl yapmasın zamla. 200-250 koysun en fazla.
kiracıyı da fazla kızdırmasınlar, işine gelmiyorsa çık dedikleri o kiracı çıkarken evde kırıp dökmedik yer bırakmaz, o ev sahibi de dünyanın en akıllısı gibi davranıp para kazanacağını sanarken dünya masraf yapmak zorunda kalabilir, herkes ayağını denk almalı bence.
anlar o zaman neye şükretmesi gerektiğini.
nabza göre şerbet dönemi bitti, nabza göre zehri hak ediyor bazıları.
Bir önceki evimde de aynı şekilde yaptırmışlardı.
Yani kimsenin evine kafama göre zarar verip çıkamazsın, bu insanlığa da sığmaz. Karşındaki kötü diye sende kötü olacaksın diye bir kaide yok.
Bana gelince 2 yıllık evliyim, ilk evimde kiram 1.400 dü. Ev sahibi evi başkasına sattı, yeni ev sahibi 1 yıllık sözleşme dolunca kirayı 400 TL arttırarak 1.800 yaptı. Şuan ev sahibi ben gelip oturacam dediği için çıktık, aynı site içerisinde başka bir daireye taşındık. Şimdiki kiramız 2.300 TL.
2019 Ağustos - 2021 Eylül arası 1.400 den 2.300 e çıktı. İnsaf yok, acıma yok! Allah'a havale etmekten başka yol da yok.