Neden.....Neden....Neden...

Aaa deli seni 27 yasinda gencecik mezun olacaksin.Kendi maasini kazanacaksin gezip egleneceksin,yeni arkadaslar yeni ortamlar tam akli basinda zamanin olacak bunumu kafana takiyosun Allah askina.Saka bi yana gecen esim hukuk oku bu sene dedi cok hevesi varmis benim avukat olmamda 🤣🤣 dedim cok istiyosan sen oku.Gelmisim 30 kusur yasina bilmem kac sene okuycamda avukat olcam 3 cocukla ohooooo🤣🤣 Ama sen oyle degilsin tam zamaninda okul bitmis olacak ve ne yaptiginin farkina vararak yasayacaksin hayatini.

27 yaşındayım birbirleriyle çok zıt anne babam var belki biz olmasak çoktan ayrılırlardı. Üniveristeye erken gittim ama şu anda işsizim üstelik düğünüme 20 gün kala nişanlımdan ayrıldım hatta bence terk edildim bu süreçte çok sevdiğim bir yakınımı kaybettim bacağımda bir sorun yok ama topuklu ayakkabıyle yürümeyi beceremem genelde dalga konusu olurum ayrıca sadece eziyet olduğunu düşünüyorum.Yine de kendimi bu çıkmazdan kurtarmaya çabalıyorum kendimi sevmeye kabullenmeye her şeyin her zaman böyle olmayacağına inanıyorum çünkü ne kadar şansızım neden böyle diyerek bütğn kötü enerjileri kendş etrafıma ben toplamışım adeta.Sen de hayatındaki kötü şeyleri bir kenara bırak hiç bir şey için geç kalmadın kendine haksızlık etme pes etmeyip sonuçta kazanmışın bundan sonrası için güzel şeyler düşün ki güzel olsun.
Üzülmeyin ne güzel kurtulmussunuz belki de ben de 6 yıllık evliligimi bitirmek zorunda kaldım inanın bu daha cok agır kaldıramıyorum

O kişilerin hayatında acı yok mu sanıyorsunuz?
Belki bir başkası da size bakıp "23 yaşında ne güzel üniversiteyi kazanmış hayatını yaşayacak" diye düşünüyor nereden biliyorsunuz?
O kişilerden birisi de gelip ilk seneden üniversite kazandım ama hayatımda şöyle şeyler oldu dese belki siz halinizle sukredeceksiniz
Çok yanlış bir bakış açısına sahipsiniz
Elinizdekiyle mutlu olamazsaniz sizi kimse mutlu edemez.
Biraz şükredin
haklısınız şükretmem gerek fakat ben kuzenimin hayatını bizzat görüyorum ben doğuda yaşıyorum o ise ankarada ve ne yaşadığım akran zorbalığını yaşadı hep özelde okudu ilk senedende özel üniversiteye yerleşti çok şanslı çok

Belki bir başkası da size bakıp "23 yaşında ne güzel üniversiteyi kazanmış hayatını yaşayacak" diye düşünüyor nereden biliyorsunuz?
O kişilerden birisi de gelip ilk seneden üniversite kazandım ama hayatımda şöyle şeyler oldu dese belki siz halinizle sukredeceksiniz
Biraz şükredin
haklısınız şükretmem gerek fakat ben kuzenimin hayatını bizzat görüyorum ben doğuda yaşıyorum o ise ankarada ve ne yaşadığım akran zorbalığını yaşadı hep özelde okudu ilk senedende özel üniversiteye yerleşti çok şanslı çok

Biraz şükredin

Herkese tekrardan merhaba.Son günlerde oldukça düşünceliyim ve mutlu olamıyorum her zamanki gibi gözlemliyorumda benim çok ama çok zor hayatım oldu 23 yaşıma kadar ailem problemliydi sevgisiz ortamda büyüdüm hala öyleyim bacağımda rahatsızlık var yamuk yürüyorum diğer insanlar gibi topuklu ayakkabı giyemiyor koşamıyorum .Okull hayatımda hep ezildim üniversite için çok ama çok çalıştım ama zamanında olmadı 23 yaşında yeni başlıyorum ve kuzenlerime yada başka hayatlara bakıyorum üniversiteyi ilk yılda kazanmışlar aile yapıları mükemmel hiç benim gibi acılar yaşamadılar gezip eğleniyorlar ben ise hayatımda hiç denizi bile görmedim .Bu sebeple hemşireliği kazanmama bile sevinemiyorum 5 yıl aradan sonra kazandım insanların mezun olduğu yaşta ben yeni başlıyorum 27 yaşında mezun olacam ve yıllardır hayal ettiğim hayatı yaşayamıyorum çok mutsuzum yaşamanın ya da hayatta olmanın ne önemi var ki diyorum kendime günlerdir belki bana kızan olacak ama bunu hissediyorum psikologa da anlattım ama tatmin olmadım pek .
Hayatındaki olumsuz seylere odaklanıp sürekli onları düşünmek yerine olumlu şeyleri düşün kötü şeyler oldugu kadar iyi şeyler de yaşıyoruz kimsenin hayatı toz pembe değil herkesin bi eksik yanı illaki oluyor benim hayatım da kolay olmadı ama kötü şeylere takılıp güzel anları da kendime zehir etmenin anlamı yok

dünya kuzeniniz gibilerle dolu, komşum eşimin ailesinin bana yaptıklarını duyunca "her evde ne sıkıntı varmış da ben güllük gülistantık sanıyormuşum" demişti. dışardan bakıp kimin ne yarası var bilemeyiz. Allah kimseyi dertsiz yaratmamıştır

27 yaşında mezun olduğunda geç kalmış olmayacaksın

ama hayatını kendine zehir edersen olmaz

dersine çalış hatta imkanın varsa part time iş de bul

yine sağlık sektöründe meslek lisesi vs çıkışın var ise onu kullan yok ise sekreterlik vs gibi alanlarda başla

kurumun içine gir ki hemşire olunca iş bulman kolay olsun

önünde uzun yıllar var

geçmişe üzülmek yerine daha yaşayacağın güzel günler ile motive et kendini
meslek lise çıkışlı değilim pandemiden dolayı iş bulamıyorum sekter tarzı iş çok aradım pes etmiyorum inşallah bulacam

Herkese tekrardan merhaba.Son günlerde oldukça düşünceliyim ve mutlu olamıyorum her zamanki gibi gözlemliyorumda benim çok ama çok zor hayatım oldu 23 yaşıma kadar ailem problemliydi sevgisiz ortamda büyüdüm hala öyleyim bacağımda rahatsızlık var yamuk yürüyorum diğer insanlar gibi topuklu ayakkabı giyemiyor koşamıyorum .Okull hayatımda hep ezildim üniversite için çok ama çok çalıştım ama zamanında olmadı 23 yaşında yeni başlıyorum ve kuzenlerime yada başka hayatlara bakıyorum üniversiteyi ilk yılda kazanmışlar aile yapıları mükemmel hiç benim gibi acılar yaşamadılar gezip eğleniyorlar ben ise hayatımda hiç denizi bile görmedim .Bu sebeple hemşireliği kazanmama bile sevinemiyorum 5 yıl aradan sonra kazandım insanların mezun olduğu yaşta ben yeni başlıyorum 27 yaşında mezun olacam ve yıllardır hayal ettiğim hayatı yaşayamıyorum çok mutsuzum yaşamanın ya da hayatta olmanın ne önemi var ki diyorum kendime günlerdir belki bana kızan olacak ama bunu hissediyorum psikologa da anlattım ama tatmin olmadım pek .
Azminle gurur duymalisin. Bir hedefin varmis hemsire olmak... herkes okuyor evet ama cogu gelisine hangi universiteyi ve bolumu kazaniyorsa oraya gidiyorlar. Ailenizin problemli olmasina karşı hayata dik durmus ve universiteyi kazanip hayallerinize adim atmissiniz tebrik ediyorum sizi. Ailelerimizi secemiyoruz bununla ilgili hirpalamayin kendinizi siz ilerde aile kurumuna gecis yaparsanız yapmak isterseniz nasil bir ebeveyn olacaginizi biliyorsunuz. Bacağınızın sorunu eger halledilecek birseyse ameliyatlarla arastirin ve tedavi olun. Mümkün degilse dunyanin sonu değil. 5 yasindaki bir hastam bacaklari normal ama kalp sorunu var ve koşamıyor hatta uzun soluklu yurumemesi gerek. Diger bir hastam bayan futbol ligindeydi ve bir bacagini ampute etmek zorunda kaldik. Boyle o kadar cok ornek sayabilirim ki size.... omrunuzun basindasiniz ve bunun tadini cikarin. Siz kendinizi sevmezseniz sizi cok ezerler ve kendinizi savunamazsiniz karsi taraf ne soylerse herseyi kabullenir oyle biri olduğunuzu düşünürsünüz. Bunu kendinize yapmaya hakkiniz yok. Ailenizi, kuzenlerinizi herseyi bir kenara birakin. Siz ve hayalleriniz var ve inan hastaneye bir adim attiktan sonra yani hemsire olduktan sonra diyeceksiniz ki nelere uzuluyormusum ben. Bir dr olarak bunun garantisini veriyorum bugunleri dusundukce kendinize cok kizacaksiniz. Okulunuzu bitirin ve o hastane havasini icinize çekin. Oyle hastalar geliyor ki kendi problemlerinizden utaniyorsunuz. Hani olmek istiyorsunuz ya biri intihar ediyor ama bir yandan da pisman olup kurtulmaya calisiyor. Bu hayat bize verilen bir emanet nasil yasayacaginiza siz karar verirsiniz. Gülümseyin hayatin tadini cikarin mutsuzlukla beslenenlerden olmayin.

27 yaşında mezun olduğunda geç kalmış olmayacaksın

ama hayatını kendine zehir edersen olmaz

dersine çalış hatta imkanın varsa part time iş de bul

yine sağlık sektöründe meslek lisesi vs çıkışın var ise onu kullan yok ise sekreterlik vs gibi alanlarda başla

kurumun içine gir ki hemşire olunca iş bulman kolay olsun

önünde uzun yıllar var

geçmişe üzülmek yerine daha yaşayacağın güzel günler ile motive et kendini
meslek lise çıkışlı değilim pandemiden dolayı iş bulamıyorum sekter tarzı iş çok aradım pes etmiyorum inşallah bulacam

Üniversiteyi ilk senede kazandım da ne oldu? Hem de burslu. Çok yanlış bir seçim yaptığımı anladım ve tekrar üniversite kazandım. 3. lisans derecem olacak. 26 yaşındayım. Hazırlığı atlarsam 30 umda mezun olacağım. Ayrıca denize gitmekten de pek haz etmem. Girer çıkar kurur giderim. Bence denize gir yat yemek ye denize gir boş vakit öldürmek ve çok sıkıcı.

Bu arada hemşirelik süppperr ötesi bir bölüm. Tebrik ediyorum. Hemşireye hep ihtiyaç olacak. Covid 19 biter Covid 20 başlar.

dinimizde tavsiye edilen illa kiyas yapacaksak bizden daha zor durumdakilere bakmamız gerektiğidir..

Kimbilir senin durumunda olmak isteyecek de kaç kişi vardır...

Okuyamamış olan, ailesi olmayan, bir uzvu eksik olan, koşamasam da bari yuruyebilseydim diyen vs.vs...

23 yas nedir ki cok basindadin yolun..Üniversitede kesinlikle part time calismalisin.Bu sayede surekli gezmeye cslis, kapatma kendini..Hic bos zaman birakma kendine,ya calis ya ders calis ya da gez..Guzel flörtler edin onlarla gez hatta..Gec kalmadin hicbir seye emin olmalisin..En guzel yasindasin bak üniversitedesin iste..Hayatimin en guzel gunleri üniversite gunlerimdi..Keske daha dolu dolu yaşasaydım diyorum..Arkadaslarimla daha cok gezseydim,daha cok yeni insanla tanissaydim,daha cok sabahlasaydim bir yerlerde..Hayat sana mutluluk getirsin umarim

Tamam da çevremizde her zaman bizden iyi hayat yaşayanlar olucak. O zaman bunlara imrenerek mutsuz olalım. Hayata iyi yönlerinden bakmazsan mutlu olamazsin. Mutluluk her zaman seni bulmaz sen kovalayacaksin. Hem emek vererek kazanılan herşey daha kıymetli oluyor

İşte bende diyorum ki içinde ne yaşadığını bilemezsiniz
Kaldı ki şartları iyi olabilir ya da ruh hali de iyidir
Ama kıyaslayarak elimize gerçekten bir şey geçmiyor
Olanın da kıymetini bilemiyoruz bu şekilde

Bu yaşadıklarınız özgüven yoksunluğundan ve bunun en büyük sebebi de gelmiş olduğunuz aile.
İnsan ailesini seçemiyor, ancak sizin elinizde geleceğinizi seçmek gibi bir şansınız var.
Hiç kimsenin hayatı mükemmel değildir, bunu da aklınızdan çıkartın lütfen.
Size dert gibi gelmeyen sorunlar, bir başkasının ciddi dertleridir. Buna inanın.
Aynı siz nasıl birşeyler yaşıyorsanız başkaları da hayatlarında olumsuzluklar, problemler yaşıyorlar.

Herkes kendi kaderini yaşar, sizin de payınıza düşen bu şekildeymiş ancak bunu değiştirmek ve hayatınıza istediğiniz düzeni vermek kendi elinizde.
Belki ilk denemede sınavları kazanamadınız, ama sonuç olarak kazanmışsınız, önemli olan bundan sonra ne yapacağınız.
Geçmişe takılıp, hayatım böyle kötü oldu, böyle berbat geçti, böyle bir sakatlığım var diyerek kendinize hayıflanıp acımak yerine, silkinip hayatınızı bundan sonra elinize alın ve düzen kurun.
İyi bir eğitim hayatı planlamak ile başlayabilirsiniz bu adımları atmaya.

Psikolog yardımı almanız çok önemli ve bunu kesmeyin, düzenli olarak devam edin.
Aksi halde bu düşünce yapınızı yenemezsiniz.
Kendinize ve hayatınıza şans verin.

Corona olmasaydı aktif gidip eğitiminizi alsaydiniz inanın bunları soylemezdiniz.ben 2012 de mezun oldum üniv. Bir yıl geç gittim abim 4 yıl geç gitti. Üniv. Gidince orada yaş ortalamasinin oldukça büyük olduğunu gördüm.35-40 yaşlarında insanlarda oldukça fazla. Maruz kaldığınız zorbaliklara ayağı yamuk olmayan topuklu ayakkabı giyebilen insanlarda maruz kalıyor buna emin olun bir de kimsenin aile hayatı mükemmel değil sadece bazı insanlar kriz yönetiminde daha başarılı
tesekkürler bende erkenden başlamak hayata atılmak isterdim ama napalım 27 yaşında mezun olacağım

Back
X