Neden.....Neden....Neden...

Bu yaşadıklarınız özgüven yoksunluğundan ve bunun en büyük sebebi de gelmiş olduğunuz aile.
İnsan ailesini seçemiyor, ancak sizin elinizde geleceğinizi seçmek gibi bir şansınız var.
Hiç kimsenin hayatı mükemmel değildir, bunu da aklınızdan çıkartın lütfen.
Size dert gibi gelmeyen sorunlar, bir başkasının ciddi dertleridir. Buna inanın.
Aynı siz nasıl birşeyler yaşıyorsanız başkaları da hayatlarında olumsuzluklar, problemler yaşıyorlar.

Herkes kendi kaderini yaşar, sizin de payınıza düşen bu şekildeymiş ancak bunu değiştirmek ve hayatınıza istediğiniz düzeni vermek kendi elinizde.
Belki ilk denemede sınavları kazanamadınız, ama sonuç olarak kazanmışsınız, önemli olan bundan sonra ne yapacağınız.
Geçmişe takılıp, hayatım böyle kötü oldu, böyle berbat geçti, böyle bir sakatlığım var diyerek kendinize hayıflanıp acımak yerine, silkinip hayatınızı bundan sonra elinize alın ve düzen kurun.
İyi bir eğitim hayatı planlamak ile başlayabilirsiniz bu adımları atmaya.

Psikolog yardımı almanız çok önemli ve bunu kesmeyin, düzenli olarak devam edin.
Aksi halde bu düşünce yapınızı yenemezsiniz.
Kendinize ve hayatınıza şans verin.
çok teşekkür ederim,evet özgüven eksikliğimin sebebi ailem keza bu kadar yıl kaybetmiş olmamda ailem yüzünden oldu güçlü olup ayağa kalkmalıyım

Azminle gurur duymalisin. Bir hedefin varmis hemsire olmak... herkes okuyor evet ama cogu gelisine hangi universiteyi ve bolumu kazaniyorsa oraya gidiyorlar. Ailenizin problemli olmasina karşı hayata dik durmus ve universiteyi kazanip hayallerinize adim atmissiniz tebrik ediyorum sizi. Ailelerimizi secemiyoruz bununla ilgili hirpalamayin kendinizi siz ilerde aile kurumuna gecis yaparsanız yapmak isterseniz nasil bir ebeveyn olacaginizi biliyorsunuz. Bacağınızın sorunu eger halledilecek birseyse ameliyatlarla arastirin ve tedavi olun. Mümkün degilse dunyanin sonu değil. 5 yasindaki bir hastam bacaklari normal ama kalp sorunu var ve koşamıyor hatta uzun soluklu yurumemesi gerek. Diger bir hastam bayan futbol ligindeydi ve bir bacagini ampute etmek zorunda kaldik. Boyle o kadar cok ornek sayabilirim ki size.... omrunuzun basindasiniz ve bunun tadini cikarin. Siz kendinizi sevmezseniz sizi cok ezerler ve kendinizi savunamazsiniz karsi taraf ne soylerse herseyi kabullenir oyle biri olduğunuzu düşünürsünüz. Bunu kendinize yapmaya hakkiniz yok. Ailenizi, kuzenlerinizi herseyi bir kenara birakin. Siz ve hayalleriniz var ve inan hastaneye bir adim attiktan sonra yani hemsire olduktan sonra diyeceksiniz ki nelere uzuluyormusum ben. Bir dr olarak bunun garantisini veriyorum bugunleri dusundukce kendinize cok kizacaksiniz. Okulunuzu bitirin ve o hastane havasini icinize çekin. Oyle hastalar geliyor ki kendi problemlerinizden utaniyorsunuz. Hani olmek istiyorsunuz ya biri intihar ediyor ama bir yandan da pisman olup kurtulmaya calisiyor. Bu hayat bize verilen bir emanet nasil yasayacaginiza siz karar verirsiniz. Gülümseyin hayatin tadini cikarin mutsuzlukla beslenenlerden olmayin.
çok sağolun.Evet kendimi sevip güçlü olup toparlanmalı kabul edip yola devam etmeliyim

Ben 18, 19 yaşında yapılan meslek tercihlerinin çoğu zaman mutsuzluk getirdiğini düşünüyorum. Henüz mantıkla hareket edilemeyen bir yaş. Şansım olsa bu sene yani sizin yaşınızda girip isteklerimden eminken okumak isterdim. Bu yüzden sizin adınıza sevindim, tebrik ederim.
23, 27 büyük yaşlar da değil üstelik. Sınıflarda her yaş grubundan insan olur daima. Evli, üçüncü üniversiteyi keyfi okuyan, üç çocuklu. Hatta bizim sınıf arkadaşımız bizle beraber 52 yaşında mezun oldu. Gayet mutlu idi. Okumanın yaşı yok hiçbir şeye geç kalmadınız.
95 yaşında hukuk fakültesi kazanan dedeyi gördüm hey yavrum heyyy öğrenci işlerinde belgesını vs gördüm duysam ınanmazdım belkıde😅

hep 'kaybettim' diyip duruyorsunuz, ya herşey iyi olursa, güzel üniversite yılları, seveceğiniz bir meslek, kafa dengi eş, ilerde bir çocuğunuzun olması. geçmişe takılı kalırsanız gelecek de elinizden kayabilir. psikoloğumun işe yarar bir tavsiyesi var, düşünceleri karşılarına da alternatif düşünceleri yazın, çocukluktan gelen yanlış düşünce kalıplarını değiştirmek için

Mesele ne okumak , ne başka bir şey ben anladım seni .

Kendini çevrenle kıyaslamayı acilen bırakmalısın. Aksi taktirde böyle mutsuz olursun . Kıstasın sonu yok çünkü , ilk senende de okul kazanmış olsan başka bir şeye bakıp mutsuz olurdun.

Bende topuklularla yuruyemiyorum, bende ayni sizin gibi 23 yasinda baslayip 27 yasinda mezun olacagim. Suan tezimi yaziyorum pedagog olacagim. Hayatim boyunca insanlar beni gormedi, yokmusum gibi. Lisede cok zorbalik gordum. Daha sekiz ay oncesine kadar yine bosluga/depresyon baslangicina dustum ve aylarca disariya cikmadim. Daha onceleri de yaptim bunu maalesef. Araya corona girince dedim ki simdi istesen bile cikamazsin bir sey yapamazsin. Karantin bitince hayatinda bir seyler degisecek... ve birtakim seyler degistirdim oraya girmeyim. Diyecegim o ki yalniz degilsin, mesela yazdan once tezimi bitirmem gerekiyordu ama yapmadim cunku yine bosluga dusmustum ama soz verdim kendime 40'ima da girmis olsam bu okulu bitirecegim.

Herkese tekrardan merhaba.Son günlerde oldukça düşünceliyim ve mutlu olamıyorum her zamanki gibi gözlemliyorumda benim çok ama çok zor hayatım oldu 23 yaşıma kadar ailem problemliydi sevgisiz ortamda büyüdüm hala öyleyim bacağımda rahatsızlık var yamuk yürüyorum diğer insanlar gibi topuklu ayakkabı giyemiyor koşamıyorum .Okull hayatımda hep ezildim üniversite için çok ama çok çalıştım ama zamanında olmadı 23 yaşında yeni başlıyorum ve kuzenlerime yada başka hayatlara bakıyorum üniversiteyi ilk yılda kazanmışlar aile yapıları mükemmel hiç benim gibi acılar yaşamadılar gezip eğleniyorlar ben ise hayatımda hiç denizi bile görmedim .Bu sebeple hemşireliği kazanmama bile sevinemiyorum 5 yıl aradan sonra kazandım insanların mezun olduğu yaşta ben yeni başlıyorum 27 yaşında mezun olacam ve yıllardır hayal ettiğim hayatı yaşayamıyorum çok mutsuzum yaşamanın ya da hayatta olmanın ne önemi var ki diyorum kendime günlerdir belki bana kızan olacak ama bunu hissediyorum psikologa da anlattım ama tatmin olmadım pek .

Ah ah hep hayalmdı hemşire olmak.. Sımdı kazansam okurum ama ımkanzız

Herkese tekrardan merhaba.Son günlerde oldukça düşünceliyim ve mutlu olamıyorum her zamanki gibi gözlemliyorumda benim çok ama çok zor hayatım oldu 23 yaşıma kadar ailem problemliydi sevgisiz ortamda büyüdüm hala öyleyim bacağımda rahatsızlık var yamuk yürüyorum diğer insanlar gibi topuklu ayakkabı giyemiyor koşamıyorum .Okull hayatımda hep ezildim üniversite için çok ama çok çalıştım ama zamanında olmadı 23 yaşında yeni başlıyorum ve kuzenlerime yada başka hayatlara bakıyorum üniversiteyi ilk yılda kazanmışlar aile yapıları mükemmel hiç benim gibi acılar yaşamadılar gezip eğleniyorlar ben ise hayatımda hiç denizi bile görmedim .Bu sebeple hemşireliği kazanmama bile sevinemiyorum 5 yıl aradan sonra kazandım insanların mezun olduğu yaşta ben yeni başlıyorum 27 yaşında mezun olacam ve yıllardır hayal ettiğim hayatı yaşayamıyorum çok mutsuzum yaşamanın ya da hayatta olmanın ne önemi var ki diyorum kendime günlerdir belki bana kızan olacak ama bunu hissediyorum psikologa da anlattım ama tatmin olmadım pek .
Bence başardıklarinla övün. Senin yaşında bunu yapamayan onlar için hayal olan şeyi basarmissin.Ayaginda ki problem mutlaka zordur kendine guvenmeni engelliyordur ama bununla yaşamayı kabul etmek gerekmiyor mu artik?Mutlu ol hayatın nerede ne getireceğini bilemezsin

Bende topuklularla yuruyemiyorum, bende ayni sizin gibi 23 yasinda baslayip 27 yasinda mezun olacagim. Suan tezimi yaziyorum pedagog olacagim. Hayatim boyunca insanlar beni gormedi, yokmusum gibi. Lisede cok zorbalik gordum. Daha sekiz ay oncesine kadar yine bosluga/depresyon baslangicina dustum ve aylarca disariya cikmadim. Daha onceleri de yaptim bunu maalesef. Araya corona girince dedim ki simdi istesen bile cikamazsin bir sey yapamazsin. Karantin bitince hayatinda bir seyler degisecek... ve birtakim seyler degistirdim oraya girmeyim. Diyecegim o ki yalniz degilsin, mesela yazdan once tezimi bitirmem gerekiyordu ama yapmadim cunku yine bosluga dusmustum ama soz verdim kendime 40'ima da girmis olsam bu okulu bitirecegim.
yaşadıklarımız çok benziyormuş yanlız tez son sınıfta yazılmıyor mu?Nasıl 27 de mezun oluyorsunuz anlamadım o kısmı

Meslek gec yasta mezun olunmaya üzülünecek bir meslek değil.Her yerde hemşireye ihityaç var özel sektörde yitip gitmek zorunda değil bizim gibi.

Olumsun düşününce hiç bir şey yoluna gıtmıo .Ayrıca her şerde bin hayır vardır.Yapacak bişey yol.Mıllet 50 yasından sonra okuyo.Şükret bence.Bak ınsanların evlerıne uyurkem bomba yagıyor.Ne acılar var .

30 yaşındayım elimdeki avcumdaki uçup gitti. Bir moka sahip olamadım... Çok da fifi benim için hayattan hiç bir zaman büyük beklentim olmadı... Vicdanım rahat olsun sağlığım yerinde olsun yeter.

Back
X