• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden oluyor?

Arkadaşlar gercekden yorumlariniz için çok tesekur ederim ama ilaç korkularım var ya içince daha kotu şey olursa diye psikologa gitmek istiyorum oda malum seans 350 400 TL şu zamanda okadar zorki hele bide gercekden psikologun bı faydası var mı olur mu bilmiyorum gercekden çok kararsız kaldım ilaçsız bı tedavi mi kabul etmeliyim yoksa ilaclimi
Sizin durumunuz evden çıkamayacak derecede olduğu için hem ilaç tedavisi hem psikoterapi almanız gerek. İlaç bu ağır durumunuzu rahatlatırken psikoterapi neden bu sorunu yaşadığınızı ve ilacı bıraktığınızda üstesinden nasıl geleceğinizi öğretecek. Siz psikologa gidin muhtemelen o psikiyatriye yönlendirecektir.

Devlet hastaneleri SSK olmadan da pahalı değil ki. Gecen arkadaşimla estetik servisten vücuttaki yumruyu almaya gittik, sigortası yokmuş (eşi bagkurlu,sanırım ödeme yapmamis son aylarda) . Ödemeniz var dediler, gişeye giderken konuştuk, "bende 200 var, bende de 150 var ,inşallah çok çıkmaz" falan diye. Bir gittik 7 TL istediler.

Tam nasıl yapıldığını bilmemekle birlikte cüzi bir miktar ödeyip sağlık hizmetlerinden ödeyebiliyorsunuz.
Sgk'yı ararsanız yardım ederler.
Durım daha çok ilerlemeden bir psikiyatristten yardım almanız şart.
Yine il sağlık müdürlüklerinde de ücretsiz psikolog desteği de veriliyor.
Biraz daha tıbbi bir vaka gibi durduğu için bir an önce hastaneye gitmenizi öneririm.

Devlet hastaneleri SSK olmadan da pahalı değil ki. Gecen arkadaşimla estetik servisten vücuttaki yumruyu almaya gittik, sigortası yokmuş (eşi bagkurlu,sanırım ödeme yapmamis son aylarda) . Ödemeniz var dediler, gişeye giderken konuştuk, "bende 200 var, bende de 150 var ,inşallah çok çıkmaz" falan diye. Bir gittik 7 TL istediler.

Çay parası resmen 😅 aldın mı aldın demek için olmuş.

Arkadaşlar merhaba nasılsınız bana destek olma imkanınız varmı acaba panik atak ile ilgili bir sayfa açtım diğer annelere yardım etmek için ..

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar ben çok zor durumdayım sağlık guvencemde yok ne psikologa gidebiliyoruk ne psikiyatriye , bana yardımcı olun lütfen 28 yaşındayım 4aydir evden dışarı çıkamıyorum her dışarı çıkmak istediğim de içimde sebepsiz korku çarpıntı ve baş dönmesi başlıyor direniyorum ama sürekli bayilcak gibi oluyorum evde yalnız kalmaktan korkar oldum sürekli yanimda birileri olsun istiyorum bazen kendime zarar verme hissi geliyor buzamana kadar hiç intihar girisimim olmadı ve çok korkarım mesela Ekim'de bıçak varsa kolunu kes diyo disardaysam atla arabanın önüne gibi gibi şeyler oluyo çok kötüyüm ne yapmam lazım neolur bı tavsiye verin inanın çok ama com duaciniz olurum
Nasil oldunuz

Merhabalar ben çok zor durumdayım sağlık guvencemde yok ne psikologa gidebiliyoruk ne psikiyatriye , bana yardımcı olun lütfen 28 yaşındayım 4aydir evden dışarı çıkamıyorum her dışarı çıkmak istediğim de içimde sebepsiz korku çarpıntı ve baş dönmesi başlıyor direniyorum ama sürekli bayilcak gibi oluyorum evde yalnız kalmaktan korkar oldum sürekli yanimda birileri olsun istiyorum bazen kendime zarar verme hissi geliyor buzamana kadar hiç intihar girisimim olmadı ve çok korkarım mesela Ekim'de bıçak varsa kolunu kes diyo disardaysam atla arabanın önüne gibi gibi şeyler oluyo çok kötüyüm ne yapmam lazım neolur bı tavsiye verin inanın çok ama com duaciniz olurum
Anlattıklarınız zarar verme obsesyonlarına benziyor okb de olabilirsiniz ansksiyete de olabilir en iyisi bir uzmana bir şekilde gidin
Kendinize hayatı zindan etmeyin beyninizi bu düşüncelerle yiyip bitirmeyin hayat kısa

Eşiniz çalışmıyor mu sağlık sigortası yok mu. Burda kimse doktor değil size tedavi edemez. O yüzden doktor bulmalisiniz. Eşiniz bu duruma ne diyor . Yani markete bile gidemiyorsunuz zor olmuyor mu
Insanları
Çok geçmiş olsun , belki linç yiycem ama şuna çok güldüm allah affetsin :KK48:

Bı anda gelen panik basdonmesi hatta sözlü fiziksel saldırıya uğramak filan benim işyerinde hergün yaşadığım şeyler nerdeyse, 25 yıldır bir kez bile işi bırakmayı düşün-e-medim... Neden? Çünkü ekmek parası.....ay sinirim bozuldu.... başım dönüyo, çok vurmayın
Siz ne dediğinizin farkındamısınız. Siz hiç panik bozukluk hastalığına yakalanmamışsınız belli oluyor. Bende bu hastalık sebebiyle işimi biraktim. Panik sizin sandiginiz gibi ay panik oldum ay bi basim döndü degil. İnsanların aylarca hatta yıllarca hayatları bambaşka bir hal oluyor bu hastalık sebebiyle. Beyninizi asla kontrol edemiyorsunuz. Soyle düşünün ıssız bi sokakta bir pitbul size dogru son hızla konuşuyor o en ne yaparsınız? Işte panik atak o anı gunde belkide 30 40 50 defa yasamak ve devamlı yaşandığı halinde sürekli bir kaygı bozukluğuna dönüşüyor. Kendinizi çok çaresiz hissediyorsunuz cunku Rabbimden başka kimse senin ne yasadigni bilmiyor. Anlatsanda kimse inanmıyor anlamıyor cunku gözle görülür değil hersey insanın kendi icinde yaşanıyor. Lütfen bu tür yorumlar yapmadan once birgün başınıza gelebileceği ihtimalini düşünün. Insanız yarına ne şekilde çıkacağımızı biliyor muyuz ?

Evden cıkmaya cıkmaya ,cıktıgınızda carpıntınız korkunuz olması normal. Hergun cıkmaya calısın yuruyus yapın günesli ve sıcak havaların son demleri yani buralarda hava serinlemeye basladı erken uyanın sabah 6-7-9 arası insanın ufku acık ve ruhu dinlenmiş pozitif olur. O saatlerde yeni dogan günese dogru yürüyüş yapın havayı cekin içinize önce sakin sonra kalabalık ortamlarda takılmaya baslayın bunalımdan cıkmaya calısın erken saatlerde kahvaltınızı yapın güne dinc baslayın tüm gün boş vaktiniz olsun güzel devgerlendirin ailenizi alın yeni kesfettiginiz bir mekanda kısır cay börek Corelk piknik yapın bahçe toprakla ilgilenin . Cocugunuz yoksa da gidin bir parkta oturun insanları seyredin cocukların kıpır kıpırlıgını enerjisini izleyin. Evde Netflix izleye izleye bagımlı olup çıkıyorsunuz sonra bunalımdayım intihar edecem psikolojim bozuk bilmem ne gercekten biraz dogaya atın kendinizi psikojik sorun falan kalmaz. 4ay cıkmayıp naptınız mesela ask acısı mı cektiniz? Ne sorun vardı da cıkmadınız . Bu söylediklerimi gercekten yapın hergun erken uyuyup erken kalkın gün içinde bol vaktini olur onuda dolu dolu gecirin. Psikiyatrist falan son caren olsun.umarım birkac güne toparlanmış yazarsın bıraya
Maşallah herkes psikolog psikiyatrist. Aynen bir güneşi selamlamayla çözülür her şey aynen. Hey allahım sabır!

Eğer büyük şehirde yaşıyorsanız. Belediye bünyesinde hizmet veren aile sağlığı merkezleri var(sağlık ocağı değil) oralarda ücretsiz psikolog hizmeti alabilirsiniz. Sizin şehrinizde var mı bilemiyorum.

Geçmiş olsun.

Merhaba, devlet hastanesinden psikiyatri randevusu kovalayın. İlaç kullanımı gerekli gibi görünüyor. Ardından düzenli psikoterapi için üniversitelerin psikolojik danışmanlık merkezlerini araştırabilirsiniz, ücretsiz veya çok düşük sembolik ücretlerle danışan kabul ediyorlar. Muhakkak üstünde durun ve çözüm yollarını deneyin.

Çok geçmiş olsun
Be yazık ki
Buradan düzeltilecek bir şey değil
Acil olarak tedavi görmeniz gerekiyor
Çok geçmiş olsun

Maşallah herkes psikolog psikiyatrist. Aynen bir güneşi selamlamayla çözülür her şey aynen. Hey allahım sabır!
Bence de Allah sabırla birlikte akıl sağlığı vermeli size. Demek istediğimi anlamadan böyle bir yorum. Pozitif olmanızı dilerim evet böyle kötü enerji sacarsınız etrafa ne psiko kliniklerden cıkabilirsiniz ne yataktan ne evden. Kimse psikolog degil herkes öneride bulunmus en akılı en bilir kişi en yargı dagıtıcı en yüce sizsniz tamam.

Bence de Allah sabırla birlikte akıl sağlığı vermeli size. Demek istediğimi anlamadan böyle bir yorum. Pozitif olmanızı dilerim evet böyle kötü enerji sacarsınız etrafa ne psiko kliniklerden cıkabilirsiniz ne yataktan ne evden. Kimse psikolog degil herkes öneride bulunmus en akılı en bilir kişi en yargı dagıtıcı en yüce sizsniz tamam.
Psikoloğum ben, sizden çok daha iyi bildiğim kesin hanımefendi :))))) saçma yorumunuzu kendinize saklayın size bahsettiğiniz pozitiflikte bir hayat dilerim. Başınıza gelmediği ve hafife aldığınız o kadar belli ki saçma sapan şeyler yazmışsınız kadıncağıza. Yorumunuzu istediğiniz kadar okuyun anlatmak istediğiniz şey bariz ortada daha bide uzatmayın yok yanlış anlamışım da bilmem ne!

Psikoloğum ben, sizden çok daha iyi bildiğim kesin hanımefendi :))))) saçma yorumunuzu kendinize saklayın size bahsettiğiniz pozitiflikte bir hayat dilerim. Başınıza gelmediği ve hafife aldığınız o kadar belli ki saçma sapan şeyler yazmışsınız kadıncağıza. Yorumunuzu istediğiniz kadar okuyun anlatmak istediğiniz şey bariz ortada daha bide uzatmayın yok yanlış anlamışım da bilmem ne!
Psikolog iseniz konum sahibine yorum yapın madem hafife alan olmadı ama sürekli bu ruh halinde olması kötüye sürklüyor bi anda toparlanamasada ufaktan başlayabilir mesela.Hafife alıncak bir durum degil zatende degilsede ona ciddi önerilerde bulunun bize degil😄 dogru basıma da gelebilir ama ben hayat enerjimi düşürecek şeylerden uzak duruyorum genelde. Negatif herseyden beslenen insanlardan da uzak dururum sorunlu insanlardan da uzak duruyorum herseye olumlu bakmaya calısırım pozitif olmaya calısırım bu yüzden basıma gelmiyor. Konu sahibine de bunu öneririm. Size de. Herkesle böyle ünlemli sabırlı sorunlu cımbızlı konusup davranıyorsanız meslek egitiminizi uzaktan mı aldınız diye merak ederim. 🤷‍♀️ ve daha da cevap veremicem size ne diyim haklısınızdır. İyi geceler

Psikolog iseniz konum sahibine yorum yapın madem hafife alan olmadı ama sürekli bu ruh halinde olması kötüye sürklüyor bi anda toparlanamasada ufaktan başlayabilir mesela.Hafife alıncak bir durum degil zatende degilsede ona ciddi önerilerde bulunun bize degil😄 dogru basıma da gelebilir ama ben hayat enerjimi düşürecek şeylerden uzak duruyorum genelde. Negatif herseyden beslenen insanlardan da uzak dururum sorunlu insanlardan da uzak duruyorum herseye olumlu bakmaya calısırım pozitif olmaya calısırım bu yüzden basıma gelmiyor. Konu sahibine de bunu öneririm. Size de. Herkesle böyle ünlemli sabırlı sorunlu cımbızlı konusup davranıyorsanız meslek egitiminizi uzaktan mı aldınız diye merak ederim. 🤷‍♀️ ve daha da cevap veremicem size ne diyim haklısınızdır. İyi geceler
Şu an bir seansta değiliz burası da bir klinik değil hanımefendi sürekli terim mi kullanayım lisans eğitimimi kanıtlamak için? Hiçbir psikolog öneride bulunmaz bu arada, kişinin hayatına ayna tutar yaşadıklarını kendisinin bağdaştırmasını ve kendisinin ilerletmesini sağlar siz daha bunu bilmiyor bana laf yetiştirmeye çalışıyorsunuz :) Konu sahibinin tek yapması gereken terapi alması. Umarım böyle bir duruma düşmezsiniz, çünkü bahsettiğiniz gibi pozitif olunca başıma bişey gelmiyor ben negatifleri hayatımdan attım vs kişisel gelişim cümleleri psikolojik rahatsızlıkları uzaklaştırmayabiliyor insan hayatından. İyi geceler.

Back
X