• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden soyledimki

Melisa93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2015
295
91
48
31
Merhaba kizlar. Nisanlimin bir abisi ve kardesi var. Abisi evli kardesininde nisani olacak. 5-6 kisiyle gidip yuzuk takacaklarmis. Nisanlim bana seninde gelmeni isterdim bende calisiyorum dedim. Nisan icin baska bir sehire gidecekler 4-5 gunluyune. Bugun annemle konusuyorduk bende soyledim boyle birsey oldugunu annem kirildi sanki. Neden bize soylemediler dedi. I.gilde gideceklermiymis dedi evet onlarda gidecek dedim. Buyuk eltimin ailesiyle kucuk eltimin ailesi ayni sehirde bide akrabalar, kucuk eltim buyuk eltimin gelinlerinin kardesi. I.de buyuk eltimin annesi oluyo. Annem bir anda bozuldu onlari cagiriyorlar bize hicbirsey demiyorlar diye. Belki arayacak dedim anneme. Sen bi agzini yokla N.nin dedi. N. nisanlim oluyo. Beni doldurusa getirdi resmen. Nasil oluyo onlar gidiyo bize soylemiyorlar insan teklif eder falan. Bende nisanlima kendi adimdan sordum siz annemi cagiracakmisiniz diye. Oda hayir annem bir halami goturecek birde I.gil dedi bide eltim olacak. Bana neden sordugumu sordu. Meraktan sordum dedim. E tabi nisanlim anladi annemin soyletdigini. Annen neden kusuyoki biz zaten 3-5 kisiyle gidecegiz sizi rahatsiz etmek istemedik. Bende tutamadim agzimi. Bizde sizin akrabaniziz dedim annem o yuzden sizden teklif bekledi dedim. Oda eger I.gil uzakta olsaydi onlari cagirmazdik zaten onlar bir birleriyle akraba dedi. Bu sohbetden sonra yatiyorum dedi ayrildik. Sondada bana sen ortaligi karistirma dedi. Resmen ortada kaldim kizlar. Biz en iyisi karismayalim kendileri halletsin dedim oda tamam dedi. Simdi kizlar bir tarafdan anneme hak veriyorum hic olmazsa teklif ede bilirlerdi. Annem hatta beni cagirinca ben gitmem sen gidersin diyodu. Ama kayinvalidem ne anneme ne bana hicbir teklifde bulunmadi. Cok sikiliyorum her defa birsey olunca annem beni huzursuz ediyo. Neden gelmediler neden boyle yaptilar muhabbetimden sıkıldım artik. Bende sonra gidip nisanlima yansitiyorum bu durumlari nede olsa onun bi sucu yok. Ne yapmaliyim sizce? Soylemekte haklimiydim yoksa bu muhabbetlere hic karismayayimmi?

Annelerinize bu kadar söz hakkı vermezseniz canııım ilişkiniz yazık olmaz...

Not:
Ben de evliyim ben de anneyim. Tuzu kuru olarak konuşmuyorum yani...

2. Not:
Anneye söz hakkı vermemek derken "saygısızlık sınırını aşmamak" diye bir tırnak açma gerektiğini düşündüm...

Annenizde yanı
Ne gerek var bu kadar içli dişli olmaya?
Ayrıca nisanlisiniz yanı ...

Annen biraz abartmıs gibi bence de . Böyle söyleme ama anne rahatsiz etmek istememisler de.

Konuyu acmakla hata etmemissin de annene gaz vemekle hata etmişsin. Annen öyle deyince "normal anne iki taraftan akraba onlar hem biz daha nişanlıyiz boşver 4-5 gün napicaz yabancı yerde" desen daha mantikli sanki... Nisanlina da konuyu açman çok gereksiz olmuş. Annenin abartıp onun ağzını bi ara demesi de...

Zaman'ında iki komşu varmış, birbirlerine küs olan. Komşulardan birinin düğünü olacakmış. Diğer komşunun kızı annesine sormuş "anne komşunun düğünü var gidecekmiyiz" diye. Anneside demişki " çağırırsa gitmeyiz, çağırmazsa küseriz" anneninkide o hesap hem çağırınca gitmem ne işim var diyor, hemde çağrılmayınca küsüyor. Belki kv adayında sizin gelmek istemeyeceğinizi düşünerek çağırmamıştır. Hayır sizde akrabasınız ama I.gil hem kızın akrabası hemde onlar evli, seninki nişanlının ailesi. Bilmem anlatabildimmi

teklif edebilirlerdi
teklif etmeleri gerekirdi bencede, gelirsiniz gelmessiniz o size kalmis ama esitsizlik soz konusu digerine deyip size dememek
oyleymis boyleymis yakinmis akrabaymis bilmem neymis, sonuc olarak size teklif edilmedi yani
annenize ben hak verdim dogrusu

ve soylemekte haklisin ustelik kavga gurultuyle degil tatli dille soylemissin sonucta, bir daha benzer bir durum oldugunda kv sizede arayip sorsun teklif etsin en azindan

Bende davet edebilirlerdi diye düşünüyorum. Neticede siz de evleneceksiniz yani. Bu onların nişanı çağırabilirlerdi. Bence de eşitsizlik var ama fazla büyütmeyin boşverin kendileri bilir.

Benim anlamadigim annen zaten cagirirlarsa ben gitmem sen gidersin diyormus. Gitmeyecegi bir yere cagirilmadigina neden bu kadar kiriliyor ki cagirilmaniz gerekmiyor bence. Eltiniz yeni gelinin akrabasi oldugu icin gidiyor gelin sifatiyla degil. Bence zaten sizin gitmemeniz gereken biryer.

Annelerimize ilk söylediğimiz " birbirinizi sevseniz d dövseniz de aranizda halledin.Biz bu konulara dahil olamayiz"
Ciddi sorunlar olsa dahi anneleri araya sokmadik.İkisinin de ağzi da akli da var...onla mi ğraşalim

Merhaba kizlar. Nisanlimin bir abisi ve kardesi var. Abisi evli kardesininde nisani olacak. 5-6 kisiyle gidip yuzuk takacaklarmis. Nisanlim bana seninde gelmeni isterdim bende calisiyorum dedim. Nisan icin baska bir sehire gidecekler 4-5 gunluyune. Bugun annemle konusuyorduk bende soyledim boyle birsey oldugunu annem kirildi sanki. Neden bize soylemediler dedi. I.gilde gideceklermiymis dedi evet onlarda gidecek dedim. Buyuk eltimin ailesiyle kucuk eltimin ailesi ayni sehirde bide akrabalar, kucuk eltim buyuk eltimin gelinlerinin kardesi. I.de buyuk eltimin annesi oluyo. Annem bir anda bozuldu onlari cagiriyorlar bize hicbirsey demiyorlar diye. Belki arayacak dedim anneme. Sen bi agzini yokla N.nin dedi. N. nisanlim oluyo. Beni doldurusa getirdi resmen. Nasil oluyo onlar gidiyo bize soylemiyorlar insan teklif eder falan. Bende nisanlima kendi adimdan sordum siz annemi cagiracakmisiniz diye. Oda hayir annem bir halami goturecek birde I.gil dedi bide eltim olacak. Bana neden sordugumu sordu. Meraktan sordum dedim. E tabi nisanlim anladi annemin soyletdigini. Annen neden kusuyoki biz zaten 3-5 kisiyle gidecegiz sizi rahatsiz etmek istemedik. Bende tutamadim agzimi. Bizde sizin akrabaniziz dedim annem o yuzden sizden teklif bekledi dedim. Oda eger I.gil uzakta olsaydi onlari cagirmazdik zaten onlar bir birleriyle akraba dedi. Bu sohbetden sonra yatiyorum dedi ayrildik. Sondada bana sen ortaligi karistirma dedi. Resmen ortada kaldim kizlar. Biz en iyisi karismayalim kendileri halletsin dedim oda tamam dedi. Simdi kizlar bir tarafdan anneme hak veriyorum hic olmazsa teklif ede bilirlerdi. Annem hatta beni cagirinca ben gitmem sen gidersin diyodu. Ama kayinvalidem ne anneme ne bana hicbir teklifde bulunmadi. Cok sikiliyorum her defa birsey olunca annem beni huzursuz ediyo. Neden gelmediler neden boyle yaptilar muhabbetimden sıkıldım artik. Bende sonra gidip nisanlima yansitiyorum bu durumlari nede olsa onun bi sucu yok. Ne yapmaliyim sizce? Soylemekte haklimiydim yoksa bu muhabbetlere hic karismayayimmi?
Normalde gelin kaynanadan cker ama sizde damat annenizden cekecek gbi duruyo.... ben boyle fenlik gormedim daha nisanlisiniz annen agzini arttiriyo sna pesss.... benim annem dugunde cagrmasalar asl asla bna bunu demez aman sen mutlu olda kizm beni bosver der ..... siz bu anayla pek mutlu olmazsiniz bunu bile takdiysa evlenince daha neler var nelrrr ooooo

Bence annen hakli cagrilmaliydiniz.annen gider gitmez onun bilecegi is.
Nisanlin da fena sanki .
Asil suclu burda kaynanan,belki daha cagiracaktir.

Bana kalırsa annenin dolduruşuna gelme pek.

Back
X