• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden türkiyede hersey daha pahali ???

scheker

herseyin hayirlisi...
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2009
3.151
146
373
İstanbul
Merhabalar arkadaslar

Ben yaklasik yarim senedir istanbulda yasiyorum daha öncesinden almanyada yasiyordum.
Benim buraya geldigimden beri ilgimi ceken bi konu bu. Türkiyede hersey cok pahali!
Tekstil, kozmetik, otomobil.. hadi otomobili anlayabiliyorum trde otomobil üretilmiyor .
Peki ya tekstil?? Nasil oluyorda ayni marka ayni ürün üstelikde etiketinde made in turkey yazan
ürün almanyada daha ucuza satilabiliyor (zannetmeyinki öyle ucuk markalardan bahsediyorum)...
Kozmetik ürünlerine gelince neden bir türk markasinin ürünleri almanyada daha ucuzken türkiyede daha pahali?
Ithal bile degil yani bildigimiz türk kozmetik markalari.
Ben ayni deodaranta türkiyede 8tl verirken neden alman sadece 1 euro ödüyor:47: parfümlerin cogu neredeyse iki kati
fiyatina satiliyor yazik gercekten cok yazik milletimize..
Birtek sebze meyve ucuz memlekette insallah oda böyle kalir
Allah türk milletinin yardimcisi olsunn...

Türkiye pazarındaki bir çok ürün ya Türkiye'de üretilmiyor ya da hammaddesi
yurtdışından ithal ediliyor... Ayrıca ürünlere uygulanan vergi oranları da çok
yüksek. KDV, ÖTV, ÖİV gibi birçok vergi ödüyoruz.

Biz ülke olarak etlerimizi bile ithal ediyoruz. Nasıl ucuz olsun ki? Burada
ucuz olan tek şey 'işgücü' .

Valla canım bu sene almanyadan misafirlerim vardı tekstil ürünlerini kapıştılar resmen her sene burdan alıp gidiyorlar ama saat olsun çanta olsun burdan iyi taklit olan ürünlerden alıp kullanıyorlar kimse anlamıyor diyorlar almanyada sahte ürün olmadığı için.HAA şöylede bir şey var kozmetik gerçektende türkiyede pahalı şampuanından tut kremine kadar burası pahalı otomotivde öyle malesef vergilerden kaynaklanıyor birde şartlarımız onların kadar güzel değil ne yazıkki

Evet birde et konusu var ben ona anlam veremiyorum biz tarım ve hayvancılık ülkesi değilmiyiz nasıl olurda bu kadar pahalı olur ?birde angusları getirdiler çok ucuzlayacak diye yerli etle ithal et arasında 1 lira fark var Almanyada nerdeyse bedavaya yiyorsunuz eti Türkiyede fakir fukara ete hasret

almanyanin kdvsiyle türkiyenin kdvsi ayni oranda dedikleriniz elbetde dogru olabilir ama bu kadar fark olmasi bence normal degil
hem bire bir türkiyede üretilen kozmetik markasi da almanyada türkiyedekinden daha ucuza satiliyor
yurtdisindakiler bizden daha ucuza tatil yapiyolar
yani ne biliyim iste alisamadim sanirim garip geliyor

Turkiye'de hakkatten otomobil, elektrikli aletler, kozmetik, cep telefonlari filan cok pahali. Ama diger ulkelerden cok daha uyguna satilan urunler de var. Ben de bu yaz yurtdisindan Turkiye'ye tatile geldim. Bazi seyler cok farkediyor.
Bircok seyi disardan getiriyolar, ondandir.

almanyanin kdvsiyle türkiyenin kdvsi ayni oranda dedikleriniz elbetde dogru olabilir ama bu kadar fark olmasi bence normal degil
hem bire bir türkiyede üretilen kozmetik markasi da almanyada türkiyedekinden daha ucuza satiliyor
yurtdisindakiler bizden daha ucuza tatil yapiyolar
yani ne biliyim iste alisamadim sanirim garip geliyor

Aynı marka, hatta Türk markası ama o ürünün içeriğini kozmetik
firmaları ithal ediyor. Ayrıca laboratuarda kullanılan aletlerin geneli
de türk menşeili değil. Zaten o aletleri üreten Türk firması sayısı
en son 2 idi... Bunların hepsi maliyet fiyatına etki ediyor. Maliyet
fiyatı yüksek olan üründe, aynı oranda vergi uygulansa da maliyeti
fazla olanın fiyatı yüksek oluyor haliyle...

Ucuz tekstil ürünleri olan dükkanlarımıza dikkat ederseniz, ithal kumaş,
dokuma ürünü vs kullanmayan yerli sermayeli, ufak çaplı firmalar oluyor
genelde.

Yurt dışındakilerin bizden daha uyguna tatil yapması ise işletmecilerin
çektikleri turist oranında destek alması ile ilgili. Yerli turist hep el
altında zaten. Paranın kendi içimizdeki sirkülasyonu yerine sıcak para
akışı elbette daha cazip oluyor.

benimde son yıllarda takıldığım bir konudur bu,evet türkiye gerçekten çok pahalı bir ülke ve maalesef bunada bizi alıştırdılar.kozmetik,tekstil,tatil,alkol vs...herşey çok pahalı burada.ben Antalyada yaşıyorum ve turizmin içindeyim,zaten almanyada doğdum geldim buraya.örneğin turistler otelde yerli turistten çok daha ucuza kalıyorlar,dediğin gibi kozmetik ürünleri çok daha pahalı,çikolata bile pahalı,tekstil,ayakkabı gibi ürünleri söylemiyorum bile.rastgele bir barda bir biraya en az 7 tl(15 tl olan yerler bile var,8 euro eder) isteniyor,bence çok abartılı,işte tüm bunların nedeni devlet,hiçbirşey bahane olamaz,yok dışarıdan kumaşı alıyoruz falan filan,o zaman otur kardeşim pamuğunu ek,kendin üret pantolonunu gömleğini,öyle olan yerli markalar bile ateş pahası.

birde benim anlamadığım havalar çok sıcak gitti deniyor zam,bu sene çok yağmur yağdı deniyor yine zam.

benimde son yıllarda takıldığım bir konudur bu,evet türkiye gerçekten çok pahalı bir ülke ve maalesef bunada bizi alıştırdılar.kozmetik,tekstil,tatil,alkol vs...herşey çok pahalı burada.ben Antalyada yaşıyorum ve turizmin içindeyim,zaten almanyada doğdum geldim buraya.örneğin turistler otelde yerli turistten çok daha ucuza kalıyorlar,dediğin gibi kozmetik ürünleri çok daha pahalı,çikolata bile pahalı,tekstil,ayakkabı gibi ürünleri söylemiyorum bile.rastgele bir barda bir biraya en az 7 tl(15 tl olan yerler bile var,8 euro eder) isteniyor,bence çok abartılı,işte tüm bunların nedeni devlet,hiçbirşey bahane olamaz,yok dışarıdan kumaşı alıyoruz falan filan,o zaman otur kardeşim pamuğunu ek,kendin üret pantolonunu gömleğini,öyle olan yerli markalar bile ateş pahası.

birde benim anlamadığım havalar çok sıcak gitti deniyor zam,bu sene çok yağmur yağdı deniyor yine zam.

Türkiye'de artık üretici kalmadı ki :ssz:
Kapitülasyonları bilir misin bilmem Osmalı Tarihi'ndeki ama
o durum şu an uygulanıyor. Sadece bazı ülkelerle ilişkilerimiz
iyi olsun, destek alalım diye üretmeyip, dışa bağımlı yaşıyoruz.

ne kadar kötü bir durum:26:
böyle mi gelişeceğiz ekonomimiz büyüyecek:19:
bu kadar gençler ne için okuyorlar üretemedikten ülkelerine faydaları olmadıktan sonra neye yarar
içim karardı desem yeridir

üretmeyip sürekli tüketen lüksündende vazgeçemeyen milletiz.adamakıllı çalışma yerine hileye başvuruluyor..insanlar hakkıyla çalışsa,dürüstlük ön planda olsa böyle olmazdı..yan gel yat,sürekli yap hamı alırsın zamı...birde neredeyse heryer özelleştirildi,kayıt dışılıklar vergilere yansıtılıyor,vergilerinde vergileri alındıktan sonra ve dur demeyi bilmedikten sonra pahalılık dahada alır başını gider..

ne kadar kötü bir durum:26:
böyle mi gelişeceğiz ekonomimiz büyüyecek:19:
bu kadar gençler ne için okuyorlar üretemedikten ülkelerine faydaları olmadıktan sonra neye yarar
içim karardı desem yeridir

İçiniz kararmasın, bizim yapabileceğimiz şeyler var aslında.
Öncelikle kendimiz yerli malı kullanımına yönelmeliyiz. Sonra
çevremizdekileri teşvik etmeliyiz. Şu bez ayakkabılar mesela,
en az o çok bilinen marka kadar iyi yerli malları var... Ama
biz ayakkabıya markası ile hitap ediyoruz.

Bir de yerli üretimin desteklenmesi gerek ama ona bizim müdahale
şansımız yok. Yapabileceğimiz küçük esnafı ve yerli malını desteklemek.

Marka her yerde markadir. Pahalidir. Sosyete pazari var orada, orasi uygun mesela. Turkiye'ye pahali diyorsan gel birde Londra'yi gor derim:)

Son düzenleme:
Türkiye pazarındaki bir çok ürün ya Türkiye'de üretilmiyor ya da hammaddesi
yurtdışından ithal ediliyor... Ayrıca ürünlere uygulanan vergi oranları da çok
yüksek. KDV, ÖTV, ÖİV gibi birçok vergi ödüyoruz.

Biz ülke olarak etlerimizi bile ithal ediyoruz. Nasıl ucuz olsun ki? Burada
ucuz olan tek şey 'işgücü' .

işte sorun tamda burada başlıyor,türkiyede üretilmiyor,hammadde dışarıdan alınıyor diye bu durumu kabul edersek zaten hiçbirzaman ilerleyemeyiz ki.benzinde bütün ülkelerde çıkan birşey değil ama en pahalı benzin neden bizde peki.

ben iki üniversite bitirdim arkadaşım kapitülasyonları gayet iyi biliyorum ama aslında olan şu,durum bu kadar karışık değil;örneğin artık çiftçiye önem verilmiyor,çiftçinin ürünü para etmiyor,çiftçi ne yapıyor ekmekten vazgeçiyor başka iş yapıyor, o zaman ne oldu,hammadde üretilmiyor dışarıdan alıyoruz,almadığımızda yine pahalı satılıyor o ayrı bir yara zaten.mesela benim amcam;çiftçiydi,pamuk,karpuz vs...ekerdi,şimdi otelde çalışıyor.

ben hep şunu düşünüyorum almanya,isviçre veya diğer ülkeler nasıl turizm yada tarım olmadan gelişebiliyorlarsa niye türkiye yerinde sayıyor,niye herşeye sürekli zam geliyor,niye herşey pahalı,bizde pil fabrikası açalım dünyaya satalım,3 tarafı denizlerle kaplı ülkemizde balık yetiştirip satalım,norveçten ne farkımız var.bunlar sadece birkaç örnek.neden herşeyi sürekli dışarıdan alıyoruz ki bende bunu anlamıyorum.

konuyu açan arkadaş çok güzel demiş,neden tr markalı tişört bile almanyada daha ucuz diye,hammadde dışarıdan denildi,peki fındık yetiştiriyoruz,muz yetiştiriyoruz,ama dış ülkelerden pahalı yiyoruz,bunun da mı hammaddesi dışarıdan geliyor!!!

şuan işyerim var,hediyelik eşya üzerine,içinde şal da var,toptancım çin ürünlerinide bana dolarla satıyor,bursada yapılıp gelen türk malınıda dolarla satıyor,dediğim gibi hiçbirşeyin bahanesi yok,birbirimizi kazıklamayı seviyoruz ve tembel ülkeyiz vesselam.

Son düzenleme:
evet türkiye bazi konularda pahali ama türkiyede hersey daha ileri bence almanyada bulunmayan kiyafetler bile türkiyede var

(almanyada hangi sehirdeydin??? zormu peki almanyada sonra istanbulda yasamak bende istiyorum ama cesaretim yok)

işte sorun tamda burada başlıyor,türkiyede üretilmiyor,hammadde dışarıdan alınıyor diye bu durumu kabul edersek zaten hiçbirzaman ilerleyemeyiz ki.benzinde bütün ülkelerde çıkan birşey değil ama en pahalı benzin neden bizde peki.

ben iki üniversite bitirdim arkadaşım kapitülasyonları gayet iyi biliyorum ama aslında olan şu,durum bu kadar karışık değil;örneğin artık çiftçiye önem verilmiyor,çiftçinin ürünü para etmiyor,çiftçi ne yapıyor ekmekten vazgeçiyor başka iş yapıyor, o zaman ne oldu,hammadde üretilmiyor dışarıdan alıyoruz,almadığımızda yine pahalı satılıyor o ayrı bir yara zaten.mesela benim amcam;çiftçiydi,pamuk,karpuz vs...ekerdi,şimdi otelde çalışıyor.

ben hep şunu düşünüyorum almanya,isviçre veya diğer ülkeler nasıl turizm yada tarım olmadan gelişebiliyorlarsa niye türkiye yerinde sayıyor,niye herşeye sürekli zam geliyor,niye herşey pahalı,bizde pil fabrikası açalım dünyaya satalım,3 tarafı denizlerle kaplı ülkemizde balık yetiştirip satalım,norveçten ne farkımız var.bunlar sadece birkaç örnek.neden herşeyi sürekli dışarıdan alıyoruz ki bende bunu anlamıyorum.

konuyu açan arkadaş çok güzel demiş,neden tr markalı tişört bile almanyada daha ucuz diye,hammadde dışarıdan denildi,peki fındık yetiştiriyoruz,muz yetiştiriyoruz,ama dış ülkelerden pahalı yiyoruz,bunun da mı hammaddesi dışarıdan geliyor!!!

şuan işyerim var,hediyelik eşya üzerine,içinde şal da var,toptancım çin ürünlerinide bana dolarla satıyor,bursada yapılıp gelen türk malınıda dolarla satıyor,dediğim gibi hiçbirşeyin bahanesi yok,birbirimizi kazıklamayı seviyoruz ve tembel ülkeyiz vesselam.

Çiftçini desteklemezsen tabi orada burada çalışır. Çiftçinin hiçbir güvencesi yoktur, bir sel bir afet
bitiriverir tüm çabasını. O nedenle hem teşvik hem destek gereklidir. Kimse babasının hayrına çalışmıyor,
kar etmediğim işi neden yapayım ki. Ben kapitülasyonları bilmediğinizi de iddia etmedim.

Eğer pazara çıkıyorsanız bilirsiniz ki ithal muz, yerli muzdan pahalıdır. Anamur muzunu sürekli tercih
ettiğimden biliyorum bunu. Ama küçük olduğu ve tadı ithal muzlar gibi yoğun olmadığı için tercih edilmez
ve ucuzdur. Fındık konusuna hiç girmeyin derim ben, çok iyi bilirim o konuyu. Bizim fındıklarımızı üreticiden
almak için devlet bekler. Fazla bekleyene de biraz daha fazla para verir. Ama Karadeniz koşulları malum,
ürününü bekletmek bir risktir. E bunu fırsat bilen dış kaynaklı firmalar ucuza malları alır, işler, bizde de
en ünlü marka olarak satışa sunar ürünlerini. Hem de fahiş fiyata...

Back
X