Neden yozlaştık bu kadar?

runforestrun

Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2014
195
516
23
Avusturya
Bir süredir takip ettiğim bir tv programı var hanımlar.Biliyorsunuzdur belki anneler yarışıyor ve çocuklarını nasıl besledikleri ya da onlarla ne tür aktiviteler yaptıklarına dair birbirlerini puanlıyorlar.O programda bilinçli annelerden öğrendiğim şeyler de oldu fakat genel itibariyle annelerin birbirleri hakkında yaptıkları yorumlara hayret ediyorum.Sonuç itibariyle katılımcı anneler bu programı çocukları ile birlikte izleyecekler ve çocukları annelerini başkalarının evinde çekmeceleri,dolapları karıştırırken,diğer annelerle ilgili dedikodu yaparken ya da sırf birinci olmak hırsıyla diğer annelere hiç hak etmedikleri halde düşük puan verirken görecekler.İyi anne olmanın ilk şartı çocuğunu ne kadar organik beslediğinden önce ona ne kadar iyi örnek olduğun değil midir?Üzülüyorum tv.de bunları gördükçe ve üzülüyorum toplumumuzda bunların artık sıradan karşılanmasına.
 
Kurumlarda donen rusvet dolaplari...

İlkokul siralarinda sevgili olan minikler...

Evli oldugu halde is yerinde birbiriyle cilvelesen calisanlar...

Daha masadan kalkmadan birbirinin arkasindan kas goz isaretleri yapan 'dostlar'...

Anne babasinin tek sozu agir gelip bes para etmez sevgilisine kole olan kizlar...

Dahasi da var ama yazarken asabi bozuluyor insanin...

Boyle millete oyle program.
 
Ilk kez duydum sadece annelerin yarıştığı bir program mı başladı.
 
evet bende nefret etmiştim bi kez izledim.....aslında bi b.ktan anlamayıp gelip orada saçma sapan yorumlar yapan kadınlar vardı dedğiniz gibi çekmece kurdalayan.....sanarsın kraliyet soydanları.....
 
Zaten yozduk ..
 

temiz bir özet olmuş..
 
Çocuk masum , anne kutsal , sanatçı yüce , yaşlı aciz ! Herkesin dokunulmazlığı var . Fuarda satış yapıyordum , numunelerimiz vardı ,eczcı çocukları ellerinde poşetlerle stand stand numune topluyorlar. Çocuklar bizim standa geldi, şu numunelerden alabilirmiyiz beğenirsek sizi annemlere tavsiye edicez . Onlarda alışveriş yapabilirler dediler . Arkadaşım hehhe ay ne masum tatlılar alın alın 1. Bir numune için yalan söylemek öğretilmiş . 2. Çocuk yüzü kızarmadan çocukluğunu kullanarak fayda sağlamayı öğrenmiş . 3. Aç gözlülük ihtiyacı olmayan ürünleri poşetlerle topluyor . 4. Bir yetişkini enayi yerine koymayı öğrenmiş ! 5. tenezzül etmeyi öğrenmiş . Şayet orada tepki verseydim masum çocuklara bir numuneyi çok gören vicdansız ilan edilecektim . Herkes birşeyin arkasına saklanıyor .ne zaman yozlaştık acaba ... Ne zmn
 
Acaba biz böyle olduğumuz için mi bu programlar yapılıyor yoksa bu tarz programlar yüzünden mi böyle olduk.Göre göre,duya duya sıradanlaştı herşey.
Altlarında son model arabalarda geceleri sevgilileriyle o bar senin bu bar benim gezen 'liseli' gençler,kazanmak için en yakın arkadaşının kuyusunu kazdığın yarışmalar,güzel giyinmenin ve güzel görünmenin dünyadaki en büyük mesele olduğuna inanan kızların var olduğu programlar....o kadar çok ki.En kötüsü de elimizden hiç bir şey gelmiyor.Beğenmiyorsan kapat deniliyor.Ben kapatayım siz kapatın ama muhakeme yeteneği gelişmemiş o kadar çok insanın o dakikalarda izlediğini bilmek içimi kanatıyor.
 

zaten yozduk.. sadece konduramadığımız için çamuru batıya atıyoruz, o zaman hiç acımıyor..
 
Sosyokültürel ve sosyoekonomik durumumuz belli sosyal medya ve internet siteleri iyice yozlaşmamızı hızlandırdı daha neler var bu tür programlar da zaten düşünme yetimizi kaybetmek adına var
 

Simdi ne kadar doğru bilmiyorum ama bana göre bu ahlaki çöküşün nedeni ahir zaman. Yani en azından bana göre dini boyutta tek mantıklı aciklamasi bu. Artık özellikle bazi hanımlarda dehşet bi sidik yarıştırma olayı var afedersiniz ama en kibar tabiri bu.
Teknolojinin gelişmesi, tv ve internetin cocuklara ya da yetiskinlere empoze ettikleri ve doymak bilmeyen hirsli, ofkeli insanlar.

Belki evinde yemeği cebinde parası yok ama olsun sisirme bilgileri ve havalı telefonu ya da trendy kiyafeti ona yeter.

Ardindan en yakın arkadaşı bi diğeriyle cekistirme ve iki yuzluluk. Kimse mükemmel değildir sonuçta hepimiz insanız ama edep ve kişilik başka bir şey.
 
Hic duymadim oyle bir program.

Izlemeyin boyle programlari , reyting kirmasinlar...
 
Ben 1 kere dek geldim bu programa, hayatimda boyle rezil bir program daha gormedim. Yarisan kadinlar rezil, icerik rezil, bastan asagi kepazelik.
 
Her dizide filmde bir zenginlik, bir gösteriş, ellerde oyuncak olan ihaleler....!
Öyle bir hayati her gün izleyen ve sabirsizlikla o hayatin baslamasini bekleyen insanlardan ne bekleyebiliriz ki?
Herkes bir cekistirme icinde, kimse kimseyi sevmiyor, kimse kimseye merhamet duymuyor, kimse birinin elinden tutup da kaldirmiyor.
Yalan icinde yalan olan bu programlarla insanlara 'doğru'yu nasil ogretebiliriz? ?
Bi gun de o zengin dizi şövalyeleri, dizilerde fakir fukarayi da doyursa!!!..
'Fakirler ölsün, porschedan selamlar' diyen kizi herkes assagiliyor ama her gün her dakika her saniye fakirleri assagilayan, hizmetci olarak kullanan zihniyetler icin saatler sayıp dünyadan tum bagimiz kopuk olarak izliyoruz..
Asıl biz kendi icimizde celiski yasiyoruz.
Evli bir kadinla yasak aşk! Yasayan insanlari sabirsizlikla izliyor hatta onlarin asklarina seviniyorken kalkip da cocugumuz böyle bir hataya düştüğünde aslan kesilebiliyoruz..
Çelişki çelişki icinde.. yanlış eğer yanlissa izlenmeyecekte, uygulanmayacakta...
Ama gel de anlat... gözler kör olmuş, millet artık ayakkabina, cantana kiyafetine bakiyor. Bütün konusmalar 'ayy bugunnn neeaa aldiiiggmm'la dolu. .
Ne bir bilim, ne bir edebiyat evlerde konusulmusyor..
Sonra da çocuğum neden matematik sevmiyor, neden zayif getiriyor diyoruz.
Sen bir gün oturup evinde ilim konustun mu ki evladin da ilmi kapsin??
Diyorum ya çelişki çelişki icinde....
 
Bu forumda gerçekten sorunu olup paylaşanları tenzih ediyorum ama 'eşim öte git dedi,boşanmalı mıyım?'tarzı konular açanlar da acaba diyorum yine dizilerle hipnotize olmuş olabilir mi.Yakışıklı erkek,güzel kadın...Dolu dizgin,her günü bin bir sürprizlerle dolu bir aşk...İzliyoruz bunları,sonra eşimizi atletiyle kanepede uzanır halde görünce delleniyoruz:)Sanıyoruz ki aşk,evlilik tv.de gördüğümüz gibi olmalı.'Sorunumuz yok ama heyecan bitti' konularını ve karşılığında 'canım sen bilirsin ama bu şekilde ne kadar sürdürebilirsin ki'tarzındaki yorumları okuyoruz sonra burada.
Velhasıl bu toplumun anneleri,kadınları olarak kendimize gelmeye,başta kendi ailemizde olmak üzere çevremizde de bu konuyla alakalı farkındalık oluşturmaya ihtiyacımız var sanırım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…