Mutfak Püf Noktaları neden yumuşacık poğaçalar yapamıyorum ?..

slm canım bende eskiden yapamıyodum bu tarifi dene memnun kalacaksın kim yese cok beyeniyo 1bardak su bir bardak süt 1bardak sıvı yağ tuz şeker bitane yaş maya ala bildigi kadar un canım hamuru 1 satt dinlendir şekil ver pişir bayılacaksınn

işin sırrı hamuru cıvık yogurmada yukarıda arkadaşları veredikleri tariflerin cok benzerini annem bi 30 yıldır filan yapıyo ve inan pamuk gibi oluyo tarifi yazıyım sana ama püf nokta olarak hamuru cıvık yoğuruyo ve de tepside mayalandırır sekil verdikten sonra yani tarif:
1 su bard su
1 su bardagi zeytinyağ
2 su bard süt
1 paket maya
1 yemek kasıgı tuz
4 tatlı kasıgı seker
aldıgı kadar un

yumuşak poğaçanın sırrı içine konan yağdadır arkadaşlar.. hani der ya tarifte oda sıcaklığında margarin diye.. işte o margarinin mayalanırkenki kıvamı pastane poğaçasının püf noktasıdır.. ne çok sert olacak ne de erimiş olacak.. orta kıvamda olmalı... bunu poğaçasıyla meşhur bi ustadan öğrendim, o gün bugündür poğaçalarım yumuşacık olur, 2. günde bile afiyetle yenir....

mikrodalganız varsa buzdolabından çıkardığınız margarini ya da tereyağını 10 saniye mikrodalgada çevirip öyle hamuru yoğurursanız farkı anlayacaksınız..

bir de hamur mutlaka ele yapışmalı.. zahmetli ama harika sonuçlar çıkıyor ortaya.. yıllarımı verdim ben bu işe

kimse bilmiyor mu yumuşak poğaça tarifi ? (

benim sürekli yaptığım bir tarifi verim sana, piştikten sonra buzluğa atıyorum misafir gelince mikrodalgada ısıtıyorum sanki yeni pişmiş gibi oluyor:)

1 yumurta
1 bardak ılık süt
1 bardak ılık ılık su
1 bardak sıvıyağ
2 pakent instant maya
9 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
üzerine 2 yumurta sarısı

yumurta-süt-su-şeker-tuz çırpıldıktan sonra un ve maya eklenir. ele yapışmayacak şekilde hamur yoğurulur ve 2-3 saat mayalanmaya bırakılır.
mayalanınca ceviz büyüklüğünde toplar yapılıp yağlı tepsiye dizilir ve üstüne yumurta sarısı sürülür.30 dk tepside mayalanmaya bırakılır ve 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…