Neden ?

Ben de 29 yasındayım. Sizin durumunuzdayım. Ailem üstüme gelmese pek takılmam ama maalesef üzerimde çok baskı var. Yanımda evlilik mevzusu Açılınca ben de çok üzülüyorum. Kimseyle bir yola başlayamıyorum. Bu da beni çok üzüyor. Dua edip beklemekten başka yol yok sanırım
Aile baskısı çok önemli bir faktör benim ailem aşırı geldi ama artik onlarda ümidi kestiği için sustular sende benim yaşa gelip evlenmemiş olursan muhtemelen susarlar .Şu da var benim çevrem sussada benim mutsuzluğum gitmez ben kendimi tanıyorum .Sizcede zor durum değilmi bizden 10 yaş küçükler nerdeyse aile kurdu biz de hayatın seyircileri izliyoruz sadece

Bazı insanların sevmek sevilmek kaderinde yoktur, tıpkı çocuk sahibi olmak kaderinde olmadığı gibi.. Ev sahibi olmak kaderinde olmadığı gibi araba almak nasip olmadığı gibi sevdigi mesleği yapmak nasip olmadığı gibi sevilmekte kaderinde yoktur işte bukadar basit. Ben bu gerçeği kabullendiğimden beri bu mevzulara daha az üzüldüğümü fark ettim sanada tavsiye ederim..

Bazı insanların sevmek sevilmek kaderinde yoktur, tıpkı çocuk sahibi olmak kaderinde olmadığı gibi.. Ev sahibi olmak kaderinde olmadığı gibi araba almak nasip olmadığı gibi sevdigi mesleği yapmak nasip olmadığı gibi sevilmekte kaderinde yoktur işte bukadar basit. Ben bu gerçeği kabullendiğimden beri bu mevzulara daha az üzüldüğümü fark ettim sanada tavsiye ederim..
İşte benim problemim bu kabul edemiyorum ettim aslinda farkındayım ama üzülmekten kendimi alamıyorum resmen hatta du ediyorum olmuyo madem üzüntüm gitsin.İşin kötü tarafı sevdiğim işide yapmak nasip olmadi nefretle uyaniyorum her sabah diyorumki ya benim suçum neydi ne seviliyorum ne sevdiğim işi yapabiliyorum ki bu imkansız ay bilmiyorum

Onuda düşünüyorum ama bizim durumumuzda olmayan çok mutlu insanlarda var bunlar artik beni inanin teselli etmiyor .Geçen mesela kahvaltı yapıyorum tv açik bir kadın eşinden şiddet görmüş inanın o an elimden çatalı nasıl bıraktım bilmiyorum iştahımda gitti geriye kalktım masadan ,ben bunlarıda düşünüyorum diyorumki ya böyle hayatlarda var .sonra kendi kenfime diyorumki neden olumsuz bir şeyi örnek alıyorumki veya ben neden beklentimi düşürüyorum Allah vermek istese yeterki istesin vermeyeceği hiçbirşey yok .Kısacası kötü hayatları örnek almak bizlere bi teselli vermiyor 5 dakika sonra mutsuzluğuma geri dönüyorum ve işin kötü tarafıda şu ki aslında olacağina dairde ümitsizim ama mutsuzluğum gitmiyor keşke bu durumu kabul edebilsek sorun da tam bu kabul edemiyoruz biz ve bizim gibiler , he edemiyoruz derkende kendimizi asla asla suçlamiyorum valla bu şekilde amacsız sevmeden sevilmeden geçen hayatında hiç tadı tuzu yok
Çok haklısınız . Zamanımızın da sorunh bu . Benm binanın karşında bir aile var sanırsam evlilikleri en fazla 5 yıllık falan. Onları sanki Allah bişey öğretmek için karşıma koydu . O kadar mutsuzlarki . Sanki çocuk için beraberler . Kadının huysuzluğu , agrasifliği adamın içine kapanıklıgı .. adamla kadın çok farklılar . Onları gördükçe halime şükrediyorum . Gerçekten mutsuz aldatılınacak bir evliliktense kendi halimde yaşamayı yeğlerim . Erkekler heyecan için başkalaryla görüşüp aldatıyorlar eşlerini . Sen o kadar emek veriyosun ama eşin seni aldatsın . Sosyal medya kullanmıyorm bu yüzden . Etrafta o kadar yalancı insan varki . Lütfen sizde dikkat edin duygusal boşluğunuzu kullanıp harcamasınlar sizi . Turlara etkinlklere katılanilcek durumunuz varsa yapın derim

Çok haklısınız . Zamanımızın da sorunh bu . Benm binanın karşında bir aile var sanırsam evlilikleri en fazla 5 yıllık falan. Onları sanki Allah bişey öğretmek için karşıma koydu . O kadar mutsuzlarki . Sanki çocuk için beraberler . Kadının huysuzluğu , agrasifliği adamın içine kapanıklıgı .. adamla kadın çok farklılar . Onları gördükçe halime şükrediyorum . Gerçekten mutsuz aldatılınacak bir evliliktense kendi halimde yaşamayı yeğlerim . Erkekler heyecan için başkalaryla görüşüp aldatıyorlar eşlerini . Sen o kadar emek veriyosun ama eşin seni aldatsın . Sosyal medya kullanmıyorm bu yüzden . Etrafta o kadar yalancı insan varki . Lütfen sizde dikkat edin duygusal boşluğunuzu kullanıp harcamasınlar sizi . Turlara etkinlklere katılanilcek durumunuz varsa yapın derim
Allah tabiki hayırlı evlilik nasip etsin.gezme konusunda da aşırı seviyorum yeni tatilden döndüm ama senede bir tatil yetmiyor .Neden senede bir derseniz bulunduğum yerin imkansizlığı .heran tabiki tatile çıkamam ama en azından akşamları iş çikışi gidip oturabileceğim yer olsa belkide bu kadar olmam bu aralar tayinle uğraşıyorum umarım olur

Yaş 33 .Hayır inanin öyle inanılmaz kriterlerim yok benim hatta artık o kadar kriterimi azalttımki anlatamam :)) benim asla vazgeçemeyeceğim kriter aptal erkek sevmem kafa çalışacak, ama illa şu meslek olsun derdim yok belkide esnaf olur ama yeterki kendini geliştirmiş aklı başında olsun tek beklediğim bu başkada birşey yok resmen :)
Aslında kriterinizi düşürmemenizi tavsiye ederim. Nasibiniz belki sizce çok üstün olduğunu düşüneceğiniz birisi de olabilir bilemezsiniz ki. Gönül işi bu . siz her zaman en iyisine layık olduğunuzu düşünün . Ki en iyisine layıksınız bence 🥰
size bu hususta kendimden örnek verecek olursam , ben 31 yaşımdayım. Bu düşüncelerle bir evlilik yaptım. Kriter vs bakmadım. Ama sonuç olarak evlendikten 7 8 ay sonra boşandım . Olmadı yapamadım yürütemedim. Böyle bir evliliği yapmamın bana bir faydası olmadığı gibi bir de üstüne boşanma sürecinin sıkıntılarını çektim. Öyle bir hale geldi ki ailesinden ölüm tehditleri falan aldım düşün çektiğim sıkıntıyı . Büyük bir hata ettim anlayacağın. Sonuç olarak elde var yine sıfır. Yalnızım hala .
Şu meslek şu yaş şu milletten falan diye kısıtlamalar yapmayın kendinize , bunları yapmadan sadece En iyisine layık olduğunu düşünmeyi deneyin bir de bundan sonra 💐

Aslında kriterinizi düşürmemenizi tavsiye ederim. Nasibiniz belki sizce çok üstün olduğunu düşüneceğiniz birisi de olabilir bilemezsiniz ki. Gönül işi bu . siz her zaman en iyisine layık olduğunuzu düşünün . Ki en iyisine layıksınız bence 🥰
size bu hususta kendimden örnek verecek olursam , ben 31 yaşımdayım. Bu düşüncelerle bir evlilik yaptım. Kriter vs bakmadım. Ama sonuç olarak evlendikten 7 8 ay sonra boşandım . Olmadı yapamadım yürütemedim. Böyle bir evliliği yapmamın bana bir faydası olmadığı gibi bir de üstüne boşanma sürecinin sıkıntılarını çektim. Öyle bir hale geldi ki ailesinden ölüm tehditleri falan aldım düşün çektiğim sıkıntıyı . Büyük bir hata ettim anlayacağın. Sonuç olarak elde var yine sıfır. Yalnızım hala .
Şu meslek şu yaş şu milletten falan diye kısıtlamalar yapmayın kendinize , bunları yapmadan sadece En iyisine layık olduğunu düşünmeyi deneyin bir de bundan sonra 💐
Çok zor şeyler atlatmışsınız üzüldüm :( inşallah sizde bundan sonrası için çok güzel şeyler yaşarsınız canı gönülden dua ettim 🥰dediklerinizi dikkate alıcam teşekkür ederim

Back
X