Nedenini Bir Türlü Çözemiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi rohy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

rohy

HesabımızAllaha
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2007
970
6
96
39
Çorum
Arkadaşlar yaklaşık 2.5 ay önce bir ilişkim başladı, bu kişi benden 1 yaş küçük (ben 25 yaşındayım), bir anda çok bağlandık birbirimize,şakalaşmalar sohbetler vs birbirimizden çok etkileniyorduk ,bir gün bu böyle gitmez ailem gelsin seni istesinler dedi. Ben de henüz çok erken olduğunu, maddi anlamda da biraz sıkışık olduğumuz içinailemi sıkıntıya sokmak istemediğimi bir kaç ay (4-5 ay daha) zaman geçmesi gerektiğini söyledim. Sonra hoşbir muhabbetle birbirimize sevdiğimizi söyleyerek kapattık. Her sabah konuştuğumuz gibiertesi sabah da konuşurken telefonda , bu şekilde böyle gizli saklı olmuyo dedi. Ayrılmak mı istiosun yani? dedim.şok olmuştum, çünkü daha önceleri kızdırdığı bazı zamanalrda tavır yapıodum o duramıodu-çok aşıktı( ben de tabi),bunu beklemiodum 'böyle devam edcekse evet' dedi, daha sonrasında net hatırlayamıyorum her detayı ama ertesi gün' en azından bir gün öncesinde bu kadar sevdiğini söylemeseydin,daha dürüst olmuş olurdun 'dedim msg.da o da ' öyle dediysem doğrudur,seninle konuşmuyor olmam sevmiyorum anlamına gelmez' şeklinde yanıt verdi. Her neyse şimdi aradan 3 hafta geçti ,bir kaç kere iş seebiyle aradı (ortak işimiz), ben konuşmaların arasında ilişkimizi gündeme getirdikçe böyle kendini ağırdan satan tavırlar yapıo, cvp.sız kalıyo veya başka şeyler sokuyo araya. Garip halleri var. Neden böyle oldu diyorum' senninle alakası yok- bazı sıkıntılarım var'diyo (daha askerlk yapmadı- açıköğretim okuyo- iş sıkıntıları bi yandan vs.)bana anlat diyorum,sevmek budur kötü günde de paylsşmak bazen dost kadar kendini açmak ve dertlere derman olmaktır diyorum bi yanıt vermiyo. Sonuçta ben eğer sevmiosa neden sevmiosun diyecek biri değilim,nolur beni sev diyecek biri de değilim deliler gibi sevmeme rağmen. Çünkü sevmek içten gelen birşeydir, öyle yalvarıp yakarmakla olmaz,bunun bilincindeyim. Kendisine de en tatlı ses tonuyla en uygun şekilde belirttim. Beni meçhullerde bırakmamasını söyledim. Fakat sürekli sessiz kalıo. Ne diyim..ne diyim ki.. diyor :S En son geçen pzt. günü aradı sabahın erken saatinde hal-hatır sorduktan sonra sessizce öyle durdu -ortamı yumuşatmaya çalışıyorum espiri yapıorum böyle takılır gibi şefkatimi merhametimi-onu her haliyle ve her şekilde sevdiğimi anlatıyorum ama...

O günkü telefon konuşmasında aynısını ben yaptım bi ara ,dedimki: ne söyliyim? içinden ne geliosa onu söyle dedi. İçimden ne gelio biliomusun seni sevdiğimi söylemek gelio dedim.O zaman söyle dedi. ve söyledim uzunca..ne kadar sevdiğimi vs.

1 hafta sonra ben aradım yine aynı tavırlar.. Kötü bişey demio,ama patlıyorum artık, diyorunmki: 'birşeyler söyle allah aşkınai böyle yapıp hakkıma girme. Eğer istemiosan beni bileyim.İyi şeyler söylemek zorunda değilsin,içinden ne geçiosa onu söyle: mesela de ki' hayatımda yerin yok artk,kusura bakma sevgim bitti.. bu böyle olmayacak' de..ama yeterki susma..

Offff offf.. Artık karar aldım aramayacağım ne olursaolsun. Düşünüyorum ve diyorumki benimle net olmayan biriyle benim yapabileceğim birşey yok.. Elimden geleni yaptım, ve açıkça söylerse yine de yapmaya hazırım çünkü ilk defa bu kadar aşkı damarlarımda hissettim..Fakat kabullenmem lazım sanırım..Btti gözüyle bakmalıyım..
Uzunca yazdığım için kusura bakamyın, fakat akıl vermeniz ve yorum yazmanız için detaylarını belirtmem gerektiğini düşündüm.

İnkar etmedim-etmeyeceğim.. Onu seviyorum.. Ama mecbursam gitmeye..giderim de.. :(

yazdıklarınıza çok üzüldüm...aşk acısı çok zor gercekten...ama benim anlamadığım ne sizi bırakabiliyor ne de tam olarak yanınızda...acaba sıkıntıları mı var...yani demek istediğim bu maddi manevi de olabilir...

Bir bilebilsem.. Yani eğer sevmiosa bu konuda rahat olması için de elimden geleni yaptım. Sevmiyorum demedi hiç bir zaman. Seninle olmayacak..da demedi :S:S ümidi elden bırakmalı mıyım bilmiyorum.. Canım acıyor,gururuma dokunuyor..Hak etsem,yeri geldiğinde kendini acımasızca eleştirebilecek biriyim.. Ama yok,vicdanen rahatım elimden geleni yaptım.. Kalbimde sevgisi tümağırlığıyla duruyor.. Offff:43:

Yazdıklarına benzer bir şey yaşamıştım yıllar önce..

Ne git diyordu ne de kal... :44:

Seninde öyle.. "Belirsizlik" çok kötü bir şey...

Çok beklemiştim ondan net bir cevap alıp yoluma öyle devam etmeyi.. Onunla devam etmeyi...

Ama net bir şey söylemedi bana hiçbir zaman... / Oysa ilk başlarda biz, "biz" olma yolundaydık.. / :96:

Herneyse..

Bir zaman sonra yoruldum, bıktım "belirsizlikten." Bende kendi yolumu çizdim, görüşmemeye karar verdim onunla.. :87:

Aylar sonra tekrar hayatıma girmeye kalktı.. :45: Yüzsüzz.. :51:

Ama artık her şey için çok geçti.. :40:

Şimdi, yıllar geçsede hala arada mesaj atar.. Hala o "belirsiz" tavırları var.. :74:

Artık umurumda değil o şahıs benim.. :36:

Çok mutluyum ondan net bir cevap beklemeyi bırakıp, onunla görüşmeyi kestiğim için.. :24:

Çok Şükür Rabbim'e o kişi ile hayatımı devam ettirmemişim..:55:

biraz bekle istersen...zamanla herşey daha da yerli yerine oturacaktır...o zaten istiyorsa kendinden tamamen eminse dayanamaz döner sana...

Ben de zaten artık sevgimden ölsem de o aramadıkça aramamaya karar verdim. Eğer istiyorsa zaten döner ,dönmüyorsa benden vazgeçmiş demektir.. Tabi bu arada kahretsin ki insanın gözü telefona kayıyor,aradı mı acaba msg geldi mi acaba.. Kes ümidi en iyisi böyle,bu şekilde kendini en kötü olasılığa hazırlamış olursun diyorum.. ama şu an için olmuyor. Uğraşıcam tabi:(

Zaten o süreçteki aradıklarında 'kötübişey mi diceksin bana?' diye soruyorum,çünkü korkuyorum.. o da her defasında 'hayır kötü bişey demiycem' dio..
Gerçekçiyimdir daima, sonuçta ayrılmak istiyorsa tamamen çıkacaksa boynum eğiktir bu konuda mcburen... Bekleyiş çok zor gerçekten..

söylemıyorsa üzerıne gıtmeyın..siz yeterınce uğraşmış hatta boğucu olmuşsunuz ısrarlarınızla..
istemıyorsa,kafası karışıksa bırakın kendı halıne..size soğuk davranışına şahıt olmaktansa bunu yapın daha ıyı..

Israrım birşeyler söylemesi içindi, net olması içindi, zorla sevmesi bana dönmesi için değildi. Böyle yapmasaydım,yarın bi gün'sen de hemen kabullendin,mücadele etmedin ki,aramadın sormadn ki' dememesi içindi..
Kimbiir belki de üzerine düşünce birinin,karşısında kıymetin azalıyor veya kolay lokma gibigörünüyor..artık ne düşüneceğimi şaşırdım.. Haklısınız.. Artık suskunluk orucuna yattım..

analarının büyütemediği salakları biz büyütmeye çalıştığımız için böyle acı çekiyoruz. salın çayıra gitsin bu minik öküzcükleri. ben saldım siz de salın yolun başındayken. hayır gelmiyo bunlardan.

Ben de zaten artık sevgimden ölsem de o aramadıkça aramamaya karar verdim. Eğer istiyorsa zaten döner ,dönmüyorsa benden vazgeçmiş demektir.. Tabi bu arada kahretsin ki insanın gözü telefona kayıyor,aradı mı acaba msg geldi mi acaba.. Kes ümidi en iyisi böyle,bu şekilde kendini en kötü olasılığa hazırlamış olursun diyorum.. ama şu an için olmuyor. Uğraşıcam tabi:(

Zaten o süreçteki aradıklarında 'kötübişey mi diceksin bana?' diye soruyorum,çünkü korkuyorum.. o da her defasında 'hayır kötü bişey demiycem' dio..
Gerçekçiyimdir daima, sonuçta ayrılmak istiyorsa tamamen çıkacaksa boynum eğiktir bu konuda mcburen... Bekleyiş çok zor gerçekten..

Arama kesinlikle benim tavsiyem bu yönde sana.. Ne ara ne sor.. Hiç tınlama, umursama.. Eğer seviyorsa peşinden gelir.. Böyle devam ederse hiç ümitlenme.. / Bence şu anda hiç ümitlenme.. /

Boş yere ümitlenip, sonradan yıkılmak çok daha kötü..

bence aramama kararın en dogrusu
o senden gördügü ilgiliye alısmıs olablir
nasıl olsa o hç bişey yapmasa bile sen arysun soruysun bunlara güvenmiş olabilir
bence nolursa olsun arama ilk zamanlar telfona bakarsın zor gelir
ama sonra alısıysun...
kendini baska seylere ver düşünmemeye çalıs
eger konusmassa net bişey söylemezse seni kaybetcegi korkusu olussun biraz onda
belki böylece harekete geçer sana gerekeni söyler
yada hç bişey yapmaz ozman sende düşünüp kararını veririsin cnm:59:

Israrım birşeyler söylemesi içindi, net olması içindi, zorla sevmesi bana dönmesi için değildi. Böyle yapmasaydım,yarın bi gün'sen de hemen kabullendin,mücadele etmedin ki,aramadın sormadn ki' dememesi içindi..
Kimbiir belki de üzerine düşünce birinin,karşısında kıymetin azalıyor veya kolay lokma gibigörünüyor..artık ne düşüneceğimi şaşırdım.. Haklısınız.. Artık suskunluk orucuna yattım..

bence siz ne yapmanız gerktığınızı bulmuşsunuz..fıkıre değil sıkıntıyı içinizden atmaya ıhtıyacınız var..
sabırlı davranıp gerçekten aramazsanız üzerinize düşenı yapmış olarak yolunuza devam edeceksınız..hayırlısı olsun:nazar:

Eee adam seni istemeye gelmek istemiş reddetmişsin istemeyeceksem uğraşmam diyor ne güzel işte. Böylesi az bulunur. :9:

iyi de ona dürüstçe nedenini söyledim, ona gelecek vaad etmeyen birşey belirtmedim ki, 'benim de onunla ilgili şeyler düşündüğümü,evlenmek istediğimi' anlattım. Hem madem böyle tersinden anlayıp hüküm verdi, neden dürüstçe ve açıkça vazgeçtiğini belirtmiyor. Ağrıma giden bu..Haksız mıyım yani? Sonuçta red etmedim..

Eee adam seni istemeye gelmek istemiş reddetmişsin istemeyeceksem uğraşmam diyor ne güzel işte. Böylesi az bulunur. :9:

yapmayın ALLAH aşkına..zorba evlilik mı olur? kabul edıp etmemek kişiye kalır..tek kişye göre hareket edılır mı ilişkide?ilişki ıkı kişiye endekslıdır..kabul etmedıysen defol mu demek gerek??

iyi de ona dürüstçe nedenini söyledim, ona gelecek vaad etmeyen birşey belirtmedim ki, 'benim de onunla ilgili şeyler düşündüğümü,evlenmek istediğimi' anlattım. Hem madem böyle tersinden anlayıp hüküm verdi, neden dürüstçe ve açıkça vazgeçtiğini belirtmiyor. Ağrıma giden bu..Haksız mıyım yani? Sonuçta red etmedim..

çeşitli nedenlerı de olsa kararınıza saygı duymalı..siz en ıyısını yapmışsınız..bır ısteği ertelendı dıye çocukluk etmemelı..

yapmayın ALLAH aşkına..zorba evlilik mı olur? kabul edıp etmemek kişiye kalır..tek kişye göre hareket edılır mı ilişkide?ilişki ıkı kişiye endekslıdır..kabul etmedıysen defol mu demek gerek??

E adam hemen evlenmek istiyorsa, şartı buysa ne yapacak, oyalamıyor kızı işte aslında. O sırada ikna olup olmadığını anlamak istiyor bence. Kızımız da reddettiği teklifi unutmuş, neden benimle ilgilenmiyor derdine düşmüş ilginç...

E adam hemen evlenmek istiyorsa, şartı buysa ne yapacak, oyalamıyor kızı işte aslında. O sırada ikna olup olmadığını anlamak istiyor bence. Kızımız da reddettiği teklifi unutmuş, neden benimle ilgilenmiyor derdine düşmüş ilginç...

ilgınç mı?
evlilk şart şurt değil..bırlıkte alınan bır karardır..saygı duymalı..siz sırf karşı taraf ıstıyor dıye mı evlenırsınız? bu daha ılgınç..

ilgınç mı?
evlilk şart şurt değil..bırlıkte alınan bır karardır..saygı duymalı..siz sırf karşı taraf ıstıyor dıye mı evlenırsınız? bu daha ılgınç..

İki tarafın da aynı anda evliliği istemesi gerekir. Biri yan çiziyorsa olmaz. Amaç evlilikse tabi. Yok değilse zaten evlilik amacındaki biriyle bu amaçta olmayan birinin yan yana olması bile anlamsızlaşır.

Öncelikle vakit ayırıp sorunuma cvp.lar yazdığınz için hepinize teşekkürler.

Yanlış mı izah ettim bilmiyorum: ben onu red etmedim, sadece biraz beklememiz gerektiğini söyledim (çok değil 4-5 ay) ve nedenini de anlattım,birşey gizlemedim.

Back
X