nedensiz işten çıkarılıyorum, şoktayım !

fuume

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
514
72
123
İstanbul
kızlar günaydın,

o kadar berbat bir haldeyim ki ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. ben 4 yıllık gıda mezunuyum ve yaklaşık 3 yıldır kurumsal bir yemek firmasında proje müdürlüğü yapıyorum. yemek firmalarını bilenler bilir proje bazlı oluyor ve bizler de projelerden sorumlu oluyoruz. ben de 3 yıldır aynı projede ( devlet kurumu ) yöneticilik yapıyorum. devlet kurumu olduğu için her ne kadar özel firma olsakta çalıştırdığımız personeller kurumdakilerin bir tanıdığı ve akrabası . hal böyle oluncada ne dediğini yapıyorlar ne de seni dinliyorlar. 3 yıldır mücadele verdim asla pes etmedim ve onları bir şekilde hizaya getirip düzen kurdum. kurumda bağlı olduğum birimin müdürünün yiğeni benim yanımda servis elemanı olarak çalışıyor. hayatımda gördüğüm en edepsiz en saygısız insan. sanarsın ben değilde o proje müdürü öyle havalar içinde, herkese emir vermeler , tehdit etmeler... ne yazık ki biz bunları işten çıkaramıyoruz arkaları sağlam olduğu için. çalışmaya başladığım ilk dönemlerde o müdür beni yeğeniyle tanıştırmak için sıkıştırmıştı seni beğeniyoruz düzgün birisin filan gibisinden. ben de böyle şeylerden hoşlanmadığım için kabul etmemiştim. o zamandan beri bana karşı tavırlılardı ve her şekilde bir hatamı aradılar göndermek için. Allah'a şükür ki işimde çok başarılıyım birçok ödül almış biriyim şirketimde de. konuya gelirsek dün müdür beni çağırdı ve yemeklerden şikayet olduğunu aşçı değiştirmekle değişmediğini yönetici değişikliği istediklerni söyledi. ben şoklar içindeyim çünkü yemeklerden gelen bir şikayet yok. olsa devler kurumu olduğu için yıkar millet bizi. ben ne diyeceğimi şaşırdım adama yarın şirketinizden en yetkiliniz gelsin ve biran önce yeni birini getirsinler dedi. durumu şirkete bildirdim ve onlarda ayrı bir şaşırdılar ve itiraz ettiler. itiraz eden bölge müdürümü de seni de istemiyoruz o zaman dediler. dün bütün gün ağladım , sindiremiyorum bu durumu. hiç hatam yokken beni işimden ediyorlar. böyle bir adaletsizlik olabilir mi aklım almıyor.
işimde bu kadar başarılıyken böyle bir davranışla karşılaşmak beni yıktı resmen. ne yapmalıyım kızlar kafam allak bullak oldu

Canım çok geçmiş olsun.. Rızık meselesi yiyecek ekmeğin kesildiğinde yapacak hiç bir şey kalmıyor maalesef.. Allah kolaylık versin..

İbraname imzalama sakın.Çünkü kendi isteğinle çıkmıyorsun.Çalıştıgın süre içerisinde kıdem ve ihbar tazminatını talep et..Vermezlerse zaten mahkemeye verdiğinde faiziyle alabiliyorsun

Orada çalışma bırak artık üzme bu kadar kendini..Rızkın sadece oraya gömük değil...Muhakkak başka bir şekilde yine bir iş bulur kendini toparlarsın..

lanet olsun ki özel sektör işte.. bende benzer bir durumla karşılaştım.. yaklaşık 5 yıldır özel bir şirkette çalışıyorum bulunduğum şehirde en kurumsal firmadır. 2 sene önce kriz var iş yok ciro yapılmıyor diye yüklü miktarda mavi ve beyaz yakalı çıkardılar. bu çıkarmalardan bende nasibimi aldım. sonra yeniden geri aldılar işler düzelince ama hep bir korku var içimde.yarın yine ne olacağımız belli değil. o yüzden bu sene o kadar yoğunluğumun arasına kpss soktum birde. kursa gidiyorum. en azından elimde puan olsun belki iyi bir yer olursa giderim diyorum. bence sende hazırlan derim. nereye gitsen özel sektör hep aynı!!

Maalesef hicbir şey yapamazsınız. Cok üzgünüm gerçekten ama bazı kamu kurumlarında işler (özellikle proje bazlı) bu şekilde yürüyor.

Zaten kurumun size değil de projeye karşı yükümlülüğü var. Proje bazlı işlerde calısmak bana hicbir zaman garanti gelmiyor.

Bizde de var calısanlar. Atıyorum para yoksa veya projeye ara verildiyse o insanlar aylarca evlerinde oturuyorlar.

Canım işten cıkarmıyorlar sadece projenin koordinatörünü değiştiriyorlar. Kurum kişiye değil şirkete bakar.

Güçlü durun sakın alttan almayın, siz işinize gidip gelmeye devam edin, disiplin suçunuz olmadığı taktirde devlet dairesinde taşeron firma işçisi statüsünde olsanız dahi bir şey yapamazlar. Dediğim gibi sicil çok önemli ama ve disiplin suçunuz yoksa korkmayın. Ben de bir kurumda çalışılyordum ihale yenilenmediği için ayrıldık biz.ve son olarak BİMER'e bildirin durumunuzu burda anlattığınız şekilde. Görün bakın kim kime mobing yapabiliyor o zaman. Hemen bugün Bimer'e yazın. Sevgiler

hayır hayır güçlü bir duruş sergilesin ve konuyu BİMER'e yazsın bir şey yapamazlar ve çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı bu konuları kesinlikle ciddiye alıyor. dediğim gibi BİMER'i e konuyu özet şeklinde yazsın ve korkmasın. çünkü başarılıyım diyor ve başarı belgeleri aldım diyor arkadaşımız bunu hiçbir kurum inkar edemez ve gerekçe gösteremez..

proje olarak çalıştığımız için burasan ayrılınca işten çıkarılmış olucam. şirketim beni gerçekten savundu ve işin ucu onlara da dokundu. beni üzen durum bu tarz insanların bir lafıyla işlerin yürümesi. haksızlık olduğu gün gibi ortada ama elden birşey gelmiyor.ben çalıştıktan sonra her yerde çalışırım ve yine başarılı olurum benim zaruma giden nedensiz bir şekilde bu duruma düşmem ve yediremiyorum kendime. Bimer'e yazmam çare olur mu ki ?

tabii ki, direkt kurum müdürünü arıyorlar, sonra sırasıyla daire başkanı ve sonra şefler. Ama emin olun ondan sonra herkes kendine bir çekidüzen veriyor başımıza geldi çünkü öyle bir durum. ben kamuda işler nasıl yürüyor o kadar iyi biliyorum ki bu yüzden üstüne basa basa dik durun diyorum..Hakkınızı yedirmeyin bugün işe gittiniz mi?

evet şuan işteyim , bağlı olduğum şirketin en üst düzey yetkilisi gelecek ve tekrar konuşulacak . ay sonuna kadar bekletip yeni dönemde çıkarırlar diye tahmin ediyorum. Bimer'in bu kadar ciddiye aldığını bilmiyordum gerçekten. iş netlik kazandığı an dediğiniz gibi yapayım o zaman.

Herkes bi BİMER'i ogrenmis. Bimere yazsa ne olacak? İsveren isyerini degistirir ki eminim sozlesmende 'isverenin her isyerinde calismayi kabul ediyorum' maddesi vardir ve imzalamissindir.. Bu yuzden isyerini degistirirse hic bi sey yapamazsin..

İsten tazminatlarini vererek cikarirsa da, isverenin isci sayisi 30dan fazla ise 'ise iade' davasi acabilirsin. İse geri almasa bile kotuniyet tazminati alabilirsin..

İhbar ve kidemini de vermeden cikarirsa ve dava da acmayacaksan anca BİMERe yada CSGB ALO 170'e yaz.

Bazilari var ki dişi agrisa BİMERe yazacak..

özür dilerim herkes bi bimeri öğrenmiş, yazsa ne olacak falan diye yazmışsınız sizin hiç bimer'e kadar uzanan bi sorununuz oldu da muhattap mı bulamadınız ya da sorununuz mu çözülmedi? umarım benim yorumuma istinaden yazmamışsınızdır. Dişi ağrısa bimere yazacak çevreniz var ya da onu mu anlamalıyım ?

Sanmıyorum, iyi düşünün ama hep ve işinize sımsıkı tutunun 3 sene az bir zaman değil, emeğiniz var, ve ayrıca 10 senenizi doldurduğunuz takdirde kurumda, şirket elemanı olarak girseniz dahi 10 yılın sonunda o kurumun kadrolu elemanı olma hakkınız doğacak. Her yer aynı arkadaşım biraz sabır ve Allah'a sığınmak.. Ekmeğine sarıl :)

ben zaten emeğimi bırakıp gitmek istemiyorum, burada çok takdir gören biriyim ve bir kişinin lafıyla işimden olmak istemiyorum çübkü çok memnunum ve seviyorum. ama gönderirlerse işte nasıl durabilirim ne yapabilirim bilemiyorum. şirket başka projeye verirse de çok ters yerler olur ve dayanamayıp kendim ayrılırım gibi geliyor. ben burada kalıp olan haksızlığa direnmek istiyorum. üstelik benim çalıştığım yer bir belediye ne yapabilirim ki kime danışabilirim?

Canım o lanet firmadan ayrılacaksın. Çatır çatır tazminatını alacaksın. Bir kaç ay içerisinde çok daha iyi bir yerde işe başlayıp, her işte bir hayır olduğuna şahit olacaksın. Hatta şimdi o çok kızdığın müdürüne ileride teşekkür edeceksin işten çıkartıpta yeni firmanı bulmana vesile olduğu için. Nereden mi biliyorum, aynı şeyleri birebir yaşadım da ondan. Senin işin düzgünse iş gelir seni bulur merak etme.

çalıştığım firmada hiçbir sıkıntım yok ki benim sıkıntım çalıştığım projenin yetkilileriyle.dediğin gibi belki benim için hayırlı olan budur ama haksızlık olduğunda susup kabullenen bir yapım yok ve yediremiyorum bunu kendime

ne vicdansız insanlar ya
insanın işiyle gücüyle oynanır mı bi suçu olmadığı halde

bence bi avukata danışın belki yapabileceğiniz birşeyler vardır
ama işe yarar mı bilmem inş çok daha iyi yerlere gelirsiniz
şimdi orda devam etseniz de eskisi gibi huzurlu olmazsınız

Son düzenleme:

şuan bile çalışıyorum ama o kadar mutsuz oldum ki işimi de etkiliyor doğal olarak. sabahtan beri ruh gibiyim , elim hiçbir şeye gitmiyor. şirket müdürlerim destek oluyor bana onlar da sırt çevirse tamamen dağılırdım sanırım.

Canım öncelikle geçmiş olsun .
İşinde bu kadar iyi birinin işsiz kalması gibi bir durum olamaz . Allah bir kapıyı kapar diğerini açar inşallah üzülme .
Daha seviyeli , kaliteli en önemlisi huzurlu bir yerde çalışman için bu büyük bir şans diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…