Nedir bu? Acil ltfen...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
halsizlik, baş dönmesi, kaslarımda güçsüzlük, günün her anı çarpıntı, uyuma isteği ama sabahın erken saatlerinde kalkma, ara sıra baş ağrısı kulak çınlaması, sırt bölgelerimde ağrı gibi problemlerim var. stresli bir yapım var, daha önceden sosyal fobi ve depresyon tanıları konmuştu ve 1 yıl süreyle ilaç kullanıp bıraktım. sınava hazırlanıyorum onun stresi var, kilo verdim ve geri alır mıyım stresi var. şimdi bu belirtiler için psikiyatra gitmeyi istiyorum fakat antidepresan yazıp göndermesinden korkuyorum çünkü antidepresanlar iştah açıyor ya da bir şekilde kilo aldırıyor, insanı umursamaz yapıyor. bense sınava gireceğim devamlı uyuyamam, kilo verdim, verdiğim kiloları da geri alamam. ne yapmamı önerirsiniz?

tum bu belirtiler psikolojik bir rahatsizligi gosteriyor bana gore.ilac kullanmak istemiyorsan psikiyatri yerine duzenli olarak bir psikologtan yardim alabilirsin.psikolog ilac yazamadigi icin duzenli telkinlerle seni rahatlatabilir. cok bunaldigin zamanlardada hafif sakinlestiricilerden icebilirsin pasiflora gibi yatmaya yakin icersen daha rahat uyursun. Bazi depresanlar istah kesiyor benim su anda kullandigim ilac boyle istahimi kesti.ayrica dr nin verdigi dozada uymuyorum.butun doz almam gerek ama ben ceyrek iciyorum ve hayatimi cok etkilemiyor.sende boyle yapabilirsin belki. sinavinda basarilar dilerim insaalh kazanirsin istedigin yeri :hooray:

Dostlar, lütfen uzmanlığımızın olmadığı hiçbir alanda fikir beyan etmeyelim. Hele de ilaçlar konusunda lütfen konuşmayalım. Fayda yerine zarar oluşturabilirsiniz.
ılaçlarınızı doktorunuzun önerdiği şekilde kullanmalısınız. Doktorunuz boşu boşuna bu kadar sene okuyup uzmanlaşmamıştır.
ıyiliklerle,
Dr. Meltem

teşekkür ederim meltem hanım, ilaç tedavisi mi yoksa psikoterapi mi daha olumlu sonuçlar verir sizce. ben bir de diyet ve spor yapıorum da bu halsizlik vs onun sonucu mu diye düşündüm. ama stresin her türlü belirtisi var bende. ilaçlarımı geçen bahar bırakmıştım, bende intihar düşünceleri oluşturmuş, beni boşvermiş bir insan yapmıştı. antidepresanların kilo aldırma ve çok uyutma gibi belirtileri hepsi veriyor mu, ben bi yardım almak istiyorum aslında ama size de danışayım dedim. çok teşekkürler ilginize

Rica ederim.
Öncelikle yakınınızda bulunan bir psikologa başvurun. Psikolog eğer gerek görürse sizi zaten bir psikiyatra yönlendirecektir.
Antidepresanların muhtelif yan etkileri olabilir.
Siz öncelikle bir psikologa başvurmakla başlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…