Nedir bu askerlik psikolojisi?Tecrübeler paylasilsin

benimde sevgilim eylülde askerden döndü. gitmeden önce psikolojisi daha bozuktu. sürekli kavga ediyorduk. belirsizlik psikolojilerini altüst ediyor. askere gitti tabi çok bunaltıcı bir ortam ne kadar rahat derseniz diyin askerlik işte bunaltıyor. sivil hayatı çok özlüyorlar. askerlik süresince bir kere çok ağır kavga ettik çok kırdı beni ama hatasını anlayıp hemen özür diledi ve bir daha böyle birşey yaşanmadı. hakkını yiyemem hergün beni aradı hiç habersiz bırakmadı. bütün çarşı izinlerini msnde geçirdi (izmir gibi bir yerde askerlik yaptığı halde). çok zor bir dönem iki taraf içinde ama anlayışlı olmak lazım. elimizden geldiği kadar tabi. şöyle düşünün biz sadece onları özlüyoruz. onlarsa herşeyi. sevgilim çıplak ayakla halıya basmayı bile özlediğini söylemişti bana. maalesef askerlik bitince psikolojileride hemen düzelmiyor. benim sevgilim bir süre sivil hayata alışamadı. bir dönem çok kavga ettik ayrılığın eşiğine geldik. (askerlik dönüşü 1.5-2 ay kadar toparlanamadı) tanıyamadığım bir insana dönüşmüştü. ama sonunda herşeyi yoluna soktuk. biraz sabır lazım. birazda karşı tarafı silkelemek lazım kendilerine gelmeleri için. ben sevgilime beni kaybetme korkusu yaşatınca normale döndürdüm. şimdi herşey yolunda. o günleri yaşamış biri olarak kızlar size tavsiyem sabırlı olmanız ama yeri geldiğinde onu incitmeden kırıldığınızı belli etmeniz ve de anlayışlı olmaya çalışmanız.

nie hep anlamaya calisan taraf biz oluyoruzkii..
koskoca adam birazda kendisi anlasin..
biz kadinlar hep anaciz vallahiii onlari sanki kendi cocugumuzmusuz gibi goruyoruzz
ama onlar hic öyle degil yanii
bu kadar önemsemeyelim su erkekleriii artikkk

Son düzenleme:
bende 15.ay sükunetle bekledim ..
benim sinavlarimin yüzünden piskolojim günden güne bozulmasina ragmen
ona hic birsey sezdirmedim .. 15.ay boyunca askerde hersey cok ama cok güzel gecti ..
günden güne bana daha cok asik oluyordu öyle diyordu her telefon konusmamizda..
ama askerlik bittikten sonra cok degisti ..
bagirmalar cagirmalar .. kalp kirmalar .. anlayis göstermeye calistim ..
geccek sabir et dedim .. 5-6 ay bekledim ama degismedi ..

ben alttan aldikca beni daha cok kirmaya basladi ..
aileside isin isine karisinca iliskimiz bitti ..

bazilari ne güzel kendine geliyormus .. nedense kendi gelemeyen cinsi bana denk geldi ..
ne diyelim :44:

ahhhhh askerlikk düşecek dediler heveslendim daha bişi yok piyasada.. omu askerlik yapıyor benmi bilmiyorum.. 6 yıllık beraberliğimin ardından 2011 mart ayında nişanlandık. haziranda askere gitti. daha 83 gün geçti.. bulunduğu yer acemiliğindeki gibi değil çok sıkı ve devrecilik var ama eve hapsoldum.. oje sürdüğüm için bile kavga ediyor benimle. ben onu çok güzel bekliyormuşum. hiç dışarı çıkmadım daha 80 gün gezmeye diye. bu kadar fedakarlığıma rağmen o bana kalktı bunu söyledi. bayramda giydiğim kıyafet ile foto çekilmiştim. pantolon ve ip askılı bluz. ancak ben çırılçıplakmışım. sütyenimin kaç beden olduğunu görürmüş bakan çok üzüyor beni. sinir krizi geçirdim dünkü kavgadan sonra sakinleştirici ilaçlarım var artık :S telefonumuda kapattım. açmayacağım bir hafta. birde beni tehdit ediyor. görürmüşüm ben kendini gönüllü görevlere yazdırcakmış.. artık resimlerine bakarmışımda falan offfffffffffffffffffff

6 yıllık birliktelik sonrasında ilk ayrı kalışımız oldu bizimde. Psikolojiye gelince sanırım ben şanslıyım o konuda çünkü ben ona burda yaşadıklarımı yansıtmıyorum o da sonradan fark ettim ki ordaki sıkıntılarını çok yansıtmamaya çalışıyo gideli 4 ay oldu sadece 1-2 kere ciddi kavga ettik ondada hemen geri aradık hallettik sorunumuzu Özlem ve askerlik harici bir sıkıntısı da yok sayemde. yat kalk dua et diyorum valla adına ne derse desin öyle benim gibi sevgilin var diye o gittiğinden beri canım hiç dışarı çıkmak istemiyo. ramazanda hep evdeydim ondan önce de tek tük onunda tanıdığı arkadaşlarla belli saatlerde dışarıda oldum ama aradığında hep evdeydim. Bazen çok bunalttığında da diyorum millet neler neler yapıyo ( benm bi arkadaşım tatile gitmişti sevgilisi askerdeyken gizlice ve çocuk hiç anlamadı) bizim naptığımız nerde olduğumuz belli diye mi bu kadar laf yapıyosun. Dönene kadar eve hapsolcak halim yok hatta bi ara ailem bana resmen depresyona girmiş muamelesi yapmaya başlamıştı. İş bulabilsem zamanım geçicek de işde yok. onlar orda oydu buydu zamanı geçiriyo da evde hiç geçmiyo. ve şunuda biliyorum o benim yerimde olsa asla benim gibi yapmazdı eve kapatmazdı kendini yani.

şuna da şahit oldum o tatile giden arkadaşım (evlendiler şimdi) sevgilisi askerdeyken biz okula gidiyoduk adam durduk yere ayrılalım istemiyorum seni diye kaç kere ağlattı kızı kaç kere. Neler neler sayıp döktü hatta izne gelmeden 1-2 gün öncede gene ayrıldı kızdan kavga kıyamet izine geldiğinde de hiçbişey olmamış gibi davranmış etmiş. Biraz yapıyla alakalı sanırım. Ama ben şunu anladım ki biz ne kadar aman üzülmesin aman aklı kalmasın diye susarsak, eve kapatırsak kendimizi onlar bunu sanki olması gerek bişeymiş gibi algılayıp ona göre hareket ediyo :88:. Bence sizinde her normal insan gibi dışarı çıkıp nefes almanız gerektiğini söyleyin. yoksa sonunda o gayet normal gelicek ama siz gerçekten bambaşka biri haline dönüşmüş olucaksınız

Hiç inanmıyorum açıkcası ben bu askerlik psikolojisine..Elbette sıkıntılar olur ama kimi erkekler bunun altına sıgınarak kırıcı hal ve hareketlerde bulunuyor sonrada askerlik psikolojisi safsatası...

Benim sözlüm gitti gideli çok şükür böyle şey yaşamadım, o bana ben ona karsı gayet anlayıslıyız..Hersey 2 kişiye kalıyor..Aramızdaki insiyatife bakıyor..
Bir kavgamız dahi yok Gereken sebep yok zaten..Anlayış ve saygı olduktan sonra gerisi gelir elbette ki..

O orda asker, bende burada askerim..O orada daha disiplin içerisinde tabi farkımız bu...

Kalkıcak kırıcı sözler sözleyecek, bagıracak, cagıracak neymiş efendim askerlik psikolojisi..Başlarım böyle psikolojiye..Abartılmasın bu kadar..Herkes yapıyor geliyor..Onların askerlikten başka nesi var..15 ay zor ama idare ediyorlar bizde bekliyoruz..Taviz vermem valla...Kimi kızlar da çok göz yumuyor..Ne kadar yumarsan o kadar tepene cıkar..

6 yılı geçiyor birlikteliğimiz 7.yılımıza gireceğiz, bu süreçte bana kırıcı hareketi sözü falan olmadı..Askerlikte de olamaz, ben buna izin vermem !
Kendiside gayet anlayıslı bi erkektir..Taa oralardan yüreğimi hoş tutar benim romantik meleğim..

Seni Seviyorum Canım Sevgilim...İyi ki Seninim..İyi ki Benimsin...

Öyle hassas oluyorlar ki, mesela hergün 4-5 kez arar konuşuruz bu sabah doktora gittiğim için 9 da aramış duymadım telefonu, şu saate kadar hala aramadı, trip atıyo bana sağolsun
Bir de sürekli gece uyumadan koğuşta edilen sohbetlerden bahsediyor, genelde terkediyolarmış kızlar askerlerde aralarında bunları konuşuyorlarmış, sevdiğimide etkiliyo bu durum herkes terkediyomuş ya sende yaparsan bilmem ne sürekli bi tedirgin malesef :2:
Onun dışında melek gibi benim sevdiğim, gitti gideli tatil planları, evlilik planları yapıyo

tamamen şımarıklık bence,
erkekler sıkıya gelemiyor.
eşlerine sevgililerine naz yapmak için zaten ya askerliği
ya da hastalıklarını kullanırlar.
subay kızı ve eşi olarak biz napalım,
hayatımız askerlik.
askerlik psikolojisi diye sizi kandırmasınlar.

Askerlik psikolojisi diye birşey olabilir evet sonuçta bir nevi esir gibiler orada baskı ve sıkıntılar ama bu forumda bahsedilenler askerlik psikolojisi değil ki...
Sevdiğini kısıtlamak, yersiz bağırıp çağırmak ve alttan alınmayı beklemek.
Benimde sevdiğim asker yok öyle askerlik psikolojisi.
Çok zorlanıyor ama askerlik başka biz başka yerdeyiz.
Özel hayatla ilgili hiç sıkıntımız olmadı şükür
Çok zor bir dönemden geçiyoruz ne ben onu üzüyorum yersiz yere ne de o beni.
Zaten askerlik psikolojisi diye beni incitmesine izin vermem gitmeden önce de biliyordu bunu.
Giyime kuşama gezmeye takanlarda nasıl fırsat buluyorlar orada bunlara merak ediyorum benim asker kendini görmüyor yoğunluktan
O varken nasılsam şimdide öyleyim ve öyle olacağım.
Bizler de onlar kadar stresli ve sıkıntılı oluyoruz benim mayıs ayında askere gitti mayısdan itibaren saymayım kaç ay öncesinde başladı sıkıntımız üzüntümüz şimdi kendime baktığımda neşeli yanımın eksildiğini görüyorum, hüzünlü biri gelmiş yerime ve eksik...Tamamlamayı bekliyorum sadece.
Sadece onlar zorda değiller bu süreçte her yersiz probleme he diyip geçersek dönüşte de başka bir psikolojiyle karşılaşmamak imkansız..Aynı alttan almayı tavizleri bekleyecekler sonra bunlar kendimizi rahatsız edecek derken askerlik sonrası psikolojileri ve çatışmaları.
Umarım hiçbirimiz yaşamayız böyle şeyler.
Geçip gitsin bu süreç, anılarımızda zor ama bitti dediğimiz bir zaman dilimi kalsın inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…