• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nedir bu kaynana sorunu!! onlarda hic gelin olmadi mi :-((

Aslında eskiden gelinlik daha zormus onlar daha com çektiği için yeni nesile yaptıkları gözlerine küçük görünüyor ama zamanın şartlarını unutuyolar. Kadın hak ve özgürlüğü diye bişey yerleşiyor artık

Aslında eskiden gelinlik daha zormus onlar daha com çektiği için yeni nesile yaptıkları gözlerine küçük görünüyor ama zamanın şartlarını unutuyolar. Kadın hak ve özgürlüğü diye bişey yerleşiyor artık

Normal şartlarda kayınvalidenizin bu kadar içinizde olmasından rahatsız olmakta haklısınız elbette. Ama dogum zamanı icin aynı şeyi soyleyemeyecegim, neticede o da babaanne, sanki anneniz gelince onu dışlamış gibi olursunuz gelmesini istemezseniz. Eminim kayınvalideniz sizi daha bebek olmadan bu kadar bezdirmeseydi kendinden, bebek olunca bütün gün gelip ilgilenmesini dert etmezsiniz bence. Ama dolmussunuz anladığım kadarı ile. Yine de bence dogum zamanı idare etmeye çalışın, çünkü mesafe koymaya çalışmak icin çok yanlış bir zaman bence. Yanlış anlaşılırsiniz, üzülürsünüz yok yere. Bence bu kadar takmamaya çalışın, anneniz de çok uzak sayılamazmis, yine gelir bir süre sonra kalır. Ama ilk dogum zamanı kayınvalidenize "gelme, annemle başbasa olayım" demek veya gelişine sınırlama getirmeye çalışmak dogru bir davranış olmaz.

Çok şey yazdım ama sildim....
Bazı insanlar olaya sadece kendi penceresinden bakmayı seviyor...
Siz yorulmuşsunuz hergün 10-12 saat beraber olamktan bari loğusalığımın ilk günlerinde biraz sukunet olsun diyorsunuz...
Olmayacağı aşikar, dişinizi sıkmaya çalışacaksınız...
Annenizden rica edin şuanda çalışmıyorsa 1 hafta değil gerekirse 1 ay kalsın... Mutlaka sohbet edecek, eski günleri yad edecek zaman bulursunuz...

Bir insana hakkını helal etmemenin de beddua olduğunu yeni duydum...
Ha Allah katında bir tek kul hakkının affı yok, helal etmeyen vazgeçmedikçe o ayrı...
Ama insanları bu raddeye getirenler de hiç mi suç yok, biraz o düşünülmeli...

Bir de şu oğlunun evi istediği gibi gelir kalır lafını bırakın artık, oğlunun geli oğluyla gelinin evi ve sadece onları rahatsız etmediği ölçüde kalabilir...
Öyle her canı istediğinde gününü orda geçiremez...
Geçirirse de işte böyle laf konusu eder kendini, bu da gelinin suçu olmaz...

Son düzenleme:
Benim kayinvalidem dogumdan sonra uc gun kaldi yanimda oda pazartesi dogum yaptim bi zahmet carsamba gunu geldi pazar gitti gitme sebebi ise evde 35 yasinda bekar kizi var o evde ac kalirmis calisiyor yemek yapmaz diye sebep buydu.
ilk hastaneden geldim neden gelmedi diye uzuldum insan torununu hemen gormek istemezmi dedim ama evdeki hal ve davranislarini dusununce pazar gunu gitmesine sevindim bile ve benim ailem turkiyede yasiyor

mesela ben bebegi emziriyorum o mutfakta yemek yapiyor gel yardim etsene ne zamana kadar yaticaksin dedi cok uzuldum iste ozaman

seni okadar iyi anliyorumki ama suda var dogumdan sonra eve geliceksin kayinvaliden ayni mahallede oturupda bebegi gormek icin senin annenin gitmesini bekliyemez bunu istemekte yanlis ozaman yapman gereken annen ve bebeginle alakadar olman fazla ciddiye alma oda saatlerce oturmak yerine evine gider diye dusunuyorum

Çok şey yazdım ama sildim....
Bazı insanlar olaya sadece kendi penceresinden bakmayı seviyor...
Siz yorulmuşsunuz hergün 10-12 saat beraber olamktan bari loğusalığımın ilk günlerinde biraz sukunet olsun diyorsunuz...
Olmayacağı aşikar, dişinizi sıkmaya çalışacaksınız...
Annenizden rica edin şuanda çalışmıyorsa 1 hafta değil gerekirse 1 ay kalsın... Mutlaka sohbet edecek, eski günleri yad edecek zaman bulursunuz...

Bir de şu oğlunun evi istediği gibi gelir kalır lafını bırakın artık, oğlunun geli oğluyla gelinin evi ve sadece onları rahatsız etmediği ölçüde kalabilir...
Öyle her canı istediğinde gününü orda geçiremez...
Geçirirse de işte böyle laf konusu eder kendini, bu da gelinin suçu olmaz...

evet oğlumun evi kızımın evi konusunda haklısın onların da bi aile olduğunu kabul etmesi ona göre davranması gerekiyor

ama konu sahibinin asıl sorunu loğusalığının ilk günleri gelmemesini istemesinden daha çok normal günlerde ki geliş zamanlarının azalmasını istemesi olmalıdır

ve bu konuda çok haklı insan kendi evinde yalnız kalmak kafa dinlemek rahat olmak ister

buna bi çözüm bulması lazım bu zamana kadar hiç sesini çıkarmamış

doğum zamanımı eşine veya kayınvalidesine doğumuma annem geldi sende sadece sevmeye gelirsin diyecek konusu bile yapılamaz bana göre

en azından benim bakış açım bu

evet oğlumun evi kızımın evi konusunda haklısın onların da bi aile olduğunu kabul etmesi ona göre davranması gerekiyor

ama konu sahibinin asıl sorunu loğusalığının ilk günleri gelmemesini istemesinden daha çok normal günlerde ki geliş zamanlarının azalmasını istemesi olmalıdır

ve bu konuda çok haklı insan kendi evinde yalnız kalmak kafa dinlemek rahat olmak ister

buna bi çözüm bulması lazım bu zamana kadar hiç sesini çıkarmamış

doğum zamanımı eşine veya kayınvalidesine doğumuma annem geldi sende sadece sevmeye gelirsin diyecek konusu bile yapılamaz bana göre

en azından benim bakış açım bu

Evet bu olabilecek bir durum değil, belki içinden geçer insanın ama bunun olmasını beklemek doğru değil...
Gelsin, belki bir yardımı dokunur hiçbir eşy yapmasa oğlu için iki kap yemek yapar belki, erkeklerde bazen doğumdan sonra dışlandığını hissetme gibi bir psikoloji oluyormuş, bu durumu rahatlatır etkisi olur belki, belki kim bilir , bebek ağlamasını kafası kaldırmaz (insanlık hali, yıllardır bebek büyütmüyorlar, ilk etapta yorgunluk verebilir bu durum) çok kalmaz...

kadinin yeyip icip yatmasi bile gözünüze batmis!
Sabahtan aksama kadar evinizi temizlese o zaman severmiydiniz?
Zaten uzakta yasiyorlarmis, neden bu kadar tahammulsüzsünüz?

Adi cikmis dokuza inmez olmus sekize!
Kaynana olmak yetiyor anlaşılan sevilmemek icin!!!

kızın yazdıklarını hiç ama hiç anlamamışsınız bu ne büyük önyargı böyle :47:

yorumlariniz icin sagolun
haklisiniz yani dogumdan hemen sonra sabahtan gelip geceye kadar yanimizda kalacak ama gormemezlikten gelmeye calisicam annemle ve dogacak bebegimle alakadar olmayi deniycem hadi tamam bu ilk donem gecti fakat bu yine gelip eskisi gibi 13 14 saat bende kalacak bunu ilk tekrarladigi zaman esimle konuscam annesiyle konussun.. bugune kadar sesini cikarmamis diyenler olmus evet cikarmadim cunku daha evleneli 8 ay olmak uzere hani simdiye kadar ses cikarmadim yeni evliyiz diye gelip gidiyordur ben buraya alisana kadar dedim ama ipin ucu kacti

''Bir derdim var'' başlığı ''birkayınvalidem var'' başlığıyla değiştirilmeli. :)

bestdream, belki dile kolay diyeceksiniz ama onlarında torunlarını görmeye hakları var..
Bırakın gelip kalsınlar bu süre zarfındada annenizle görüşürsünüz zaten.

Yalnız kalacağınız zamanda gelir elbet.. Kalsa kalsa ne kadar kalacak ki ?
Sizde şimdi anne oldunuz.Önce bir gelin olarak bakıyordunuz olaylara belkide şimdide bir anne olarak bakın..
Eşinizle mutluysanız, yavrunuz sağlıklıysa görmemezlikten gelin bazı durumları. Bence eşinizlede konuşmayın, boşyere huzursuzluk çıkar.

Sanıyorum annenizle aynı şehirdesiniz, k.validenizle farklı şehirlerde öyle mi ?
bende kayinvalidemle birlikte oturuyrm ve 32 haftalik hamileyim ayni evin icindeyiz cok zor bide ablamla eltiyimm aslinda guzel ama heo bizi eziyolar kaynanam anca is yaptirma dersindee burdan tasinmak istiyrm bana ne yaomma gerektigiyle ilgili fikir verirsen sevinirikmm

bende kayinvalidemle birlikte oturuyrm ve 32 haftalik hamileyim ayni evin icindeyiz cok zor bide ablamla eltiyimm aslinda guzel ama heo bizi eziyolar kaynanam anca is yaptirma dersindee burdan tasinmak istiyrm bana ne yaomma gerektigiyle ilgili fikir verirsen sevinirikmm
Konu açarsanız size fikir verebilirler.

Hakkinizda hayirlisi olsun . .

Gidip kayinvalidesini cookk sevenler ann kiz gibi olanlar herseyini paylasanlr diye bir konu acmak istiyirum nereye acabilirm acaba biraz icimiz acilir belki varmidir denmek istiyirum

Gidip kayinvalidesini cookk sevenler ann kiz gibi olanlar herseyini paylasanlr diye bir konu acmak istiyirum nereye acabilirm acaba biraz icimiz acilir belki varmidir denmek istiyirum
ah tatlimm ben bilsem acardimm bilmiurm ki ne yaziikki ac bulursam oralari gelriim bende :

Esin ne diyor bu duruma ? Iş eşimde bitiyor maalesef.

Böyle bir ki bu açıldı bir kaç defa.

Back
X