Nedir Bu Kaynanadan Çektiğim

Bu tür olaylar birlikte yaşamanın en büyük sorunlarındandır. Oğlunu paylaşamayan bir kayınvalide, anasına toz kondurmayan bir eş.

Ben burda oğul paylaşmayla alakalı birşey göremedim.:44:

Kadın " ahhhh kuzuuuum gelse de anası ona karnıyarı

k yapsa" dememiş ki.

"Kocana sevdiği şeyleri yap kızım, iyi geçinin, mutlu olun" demiş.

Valla bazılarına da can desen çor geliyor.:51:

Oğluna toz kondurmuyor çok soğudum bu kadından zaten psikolojim bozuk bide onun yüzünü bile görmek istemiyorum.Ama ne yazıkki aynı evde yaşıyoruz onunla.Eşim gelince geri dönücem off hiç dönmek istemiyorum o kadının yüzünü görmek istemiyorum..Eşime anlatsam anlamaz çünkü o kadar sinsi bir şekilde yapıyor ki yapacağını benden başka kimse anlamıyor:( Eşim zaten anlasa bile anasını korur..Bİrbirlerine çok düşkünler bıktım artık bıktımmmm:(

bunlar hiç hoş şeyler değil.. :20:

Son düzenleme:
kadın hernekadar kötü bişey söylememiş olsada...
sen kaynananla yaşamak istemediğin ve sıkıldığın için bu sözler bile batar haklısın....
ben 1 yıl görümcemle yaşadım çok çok çok iyi anlıyorum seni.....
allah yardımcın olsun....

biraz daha önyargısız yaklaşırsak kayınvalidelerimizle çok daha iyi anlaşır canımızı daha az sıkarız.. kendi annelerimiz söylediğinde sorun etmediğimiz şeyleri kayınvalidemizden duyunca hemen nasıl karışır nasıl müdahale eder diye sinir yapmamalıyız.. herşeyi laf sokma olarak algılamayalım.. o da bir anne.. kendince evliliğin için kendi gördüğü doğruları sana söylüyor.. ona göre kadın surat asmazsa evde kavga çıkmaz, bu bize göre doğru değil tamam ama kendi annelerimiz de böyle söyler, böyle görmüşler, daha ataerkil büyümüşler.. tamam anne diyip kendi bildiğimizi okuruz, sinirlenmeye değmez boşa can sıkarsın.. benim kendi anneme göre mesela hep ben suçluyumdur.. kadın melek olmalı anneme göre.. e tamam annem diyip geçiyorum, kayınvalidem bile daha feministtir annemden, beni savunur, ama o da benden oğlunun üzerinde baskı kurmamı ona müdahale etmemi ister, bana göre o da yanlış, nişanlım kocaman adam, nişanlı da olsak kendi kararlarını kendi vermeli, ona da tamam anne derim geçerim, bize karişiyolar kötüler hainler diye düşünmem.. böyle şeyleri büyütmeyin valla kendi canınıza yazık.. ne anneler ne kayınvalideler var ayırmak için ellerinden geleni yapar, niyet iyiyse hep iyi görün iyi olun..

O tarz soruları acaba gerçekten sana laf sokmak için mi soruyor yoksa gerçekten muhabbet etmeye mi çalışıyor? bilemeyiz.aynı ortamda yaşanılanları,söylenenleri,hal hareketleri sen daha iyi bilirsin.
eşim annesine toz kondurmaz demişsin;kimse annesine toz kondurmaz buna sen de dahilsin.
o yüzden senin laflarını taşıyabilecek biriyse içinden geleni söyle;değilse söyleme.ya da söyle kavga çıksın.

benim eşime bakarsak onun için de annesi çok kıymetli.bişi dedim mi karşılığını verir.
ama içimde olanları kayınvalideme söyleyebiliyorum.bana da ilk zamanlar bugün ne pişirdin diye sorardı,bir iki söyledim sonra da gıcık olunca merak etme kocamı aç bırakmıyorum dedim.artık sormuyor.

bende bıktım kaynanamdan...allah belasını versin inş. sonun da eşimden ayrılıcam sanırım.. elinde ne var ne yok diğer eltime her ilgisi koşuşturması diğer eltime ben anlamadım yaa ne veriyo eltim bu karıya :(( bıktım kocamın anasına karşı olan bağımlılığından hep beni ailemi kötülüyorr..dün akşam yine kavga dövüş çıktı onlar yüzünden bıktım evleneli 2 yıl olcak onlar yüzünden 1 ay kavgasız geçmiyor ne yapcam allahım çalıp didiniyom ama eşime de kaynanamada yaranamıyom... dilerim Allahtan bana ettiklerini cezasını bulur eşimde anasıda..piskollojim bozuldu ewlendiğimden beri üzülünce bi titreme alıyor benm aklım çıkacak gibi oluyorumm..Allahım yardım et bana bize ...(amin)

bende bıktım kaynanamdan...allah belasını versin inş. sonun da eşimden ayrılıcam sanırım.. elinde ne var ne yok diğer eltime her ilgisi koşuşturması diğer eltime ben anlamadım yaa ne veriyo eltim bu karıya :(( bıktım kocamın anasına karşı olan bağımlılığından hep beni ailemi kötülüyorr..dün akşam yine kavga dövüş çıktı onlar yüzünden bıktım evleneli 2 yıl olcak onlar yüzünden 1 ay kavgasız geçmiyor ne yapcam allahım çalıp didiniyom ama eşime de kaynanamada yaranamıyom... dilerim Allahtan bana ettiklerini cezasını bulur eşimde anasıda..piskollojim bozuldu ewlendiğimden beri üzülünce bi titreme alıyor benm aklım çıkacak gibi oluyorumm..Allahım yardım et bana bize ...(amin)

sen hastasın galiba, boşan gitsin kardeşim...akşam akşam...neyseeeee ben susuyorum

Son düzenleme:
senin bu kadar tepkin sanırım kaynananın dediklerinden ziyade aynı evde yaşamanın birikimi..Allah yardım etsin başka ne denir ki onlar hayatımızda oldukları sürece sevmesekte saygı göstermek zorundayız..biz de bigün kayınvalide olucaz..onu düşünerek davranmak lazım

Sizi o evde zorla tutuyorlar herhal.......

kayınvalidenin yaptıklarını çekmek yada akıl oyunlarıyla üstesinden gelmek senin elinde olan bir şey. Ne yemek yaptın diye mi sordu? Annemin evi o mutfağa giriyor; bilmem ki ne pişirdi de geç. Eşinle ilgili hiç bir derdini ona anlatma onunla paylaşma hep biz iyiyiz mutluyuz süsü ver; yani mutlaka mutlusunuzdur ona hiç bir arıza durumunu çaktırma oğluşunu savunmalarını da hı hıı tamam de geç.

Bilmiyorum ben mi fazla kuruntu yapıyorum sanıyorum son zamanlarda biraz fazla yıprandım belki de bunun etkisiyle her şeye sinirleniyorum..Ama onun durup durup sürekli bana bişeyler öğretmeye çalışması,eşimle aramdaki şeylere karışması ve en önemlisi beni suçluyormuş gibi konuşması benim psikolojimi daha çok yıktı..Okuyan derdimi paylaşan herkese teşekkürler.

arkadaşım çok şanslısın,ilk defa gelinini kızı gibi gören bir k.valideye rastlıyorum baksana yediğin yemeğe bile karışıyormuş,kavga etmeyin diye tembihliyormuş :9:

ahh nedir herkesin bu kaynanalardan çektiği... kızlar sizin burda sorunlarınızı okuyunca hem çok üzülüyorum hem de korkuyorum.. yarın birgün evlendiğimde ya benim de böyle bir kaynanam olursa diye:5:
bizim evimiz babaannemlerle dip dibe sayılır yani kapıdan çıkıp 30 adım atsak onlardayız,şu an 18 yaşındayım ve bir günden bir güne babaannem,dedem,halalarım,amcam hiç anneme kötü bir laf söylememiştir,sinirini bozmamıştır,hiçbirşeyine karışmamışlardır... dedem anneme ben seni kendi kızlarımdan daha çok seviyorum der.. keşke sizin de böyle kayınvalideniz,kayınbabanız olsa.. canım yanlış anlama bunları kötü bir niyetle yazmadım buraya.. siz eşim annesine çok bağlıdır konuşsam da anlamaz diyorsunuz.. bence gene de bir gün bir şekilde anlatmaya çalış.. böyle böyle davranıyor ama sadece bana yapıyor başkasının yanında hiçbişey demiyor de.. bir de ayrı eve çıkmayı düşünmediniz mi cnm
?

evet zaman zaman tahammül sınırlarımız daralıyor, insanlara katlanamaz oluyoruz, ufacık hareketleri bile gözümüze batabiliyor.. ama kafamızda kurup kurup herşeyi kötüye yorarsak zararı biz görürüz. o yüzden mümkün olduğunca toleranslı olmalı bişeylerin altında kötü niyet aramaktan vazgeçip iyiye yormalıyız. böyle yaparsak biz karlı çıkarız.. biz neyi nasıl yapabileceğimizi biliyoruz o yüzden insanlar özellikle de büyüklerimiz bizi yönlendirmeye bize bişeyler öğretmeye çalişinca sinirlenmeden kırmadan kötüye yormadan tamam diyip kendi bildiğimiz yoldan gitmeliyiz.. insanları çok fazla kafaya takmaya gerek yok.. ne dediklerini bu kadar büyütmemeliyiz.. insanların bize ne dediklerini çok kafaya takmayıp kendi doğrularımızı bilip kendimize güvenirsek hersey yolunda olur.. ne kalp kırarız ne de canımızı sıkarız.. hayatında insanların da olumlu yönlerine odaklanmazsak hayat bize cehennem olur.. Sen aynı evde yaşiyorsun muhtemelen onun verdiği bir bunalma durumudur güzel kardeşim yoksa özünde insanların her yaptiğini kötüye yoran her lafın altında art niyet arayan bi insan değilsindir.. eminim kalbin çok güzeldir.. umarım en kısa zamanda evini ayırırsın aynı evde yaşamaya olumsuz bakıyorum çünkü iyiyken kötü oluyorsun.. gerekirse altlı üstlü otur ama kapını kapattiğin an benim diyebileceğin bir yuvan olsun.. sabret, ayrı eve çıkana kadar güzel düşün olumlu bak, kalbimizde biriktirdiğimiz bütün kötü duygular bizi yıpratır unutma.. genç yaşında kafanda kura kura hasta olursun bak allah korusun..

mesele o ne dedi, kim haklı, kim abartıyor meselesi değil.
sevdiğin adamla evleniyorsun.
hooooop yanında bir de bonus.. kaynana giriyor hayatına.
adamı sevdin, anlaştın, için ısındı, kanın aldı demek,
annesiyle de anlaşmak sevmek demek değil.
adam başka biri, annesi başka biri.
hiç tanımadığın elektiriğinin tutmadığı biriyle,
birden aynı evde yaşamak işkence gibidir.
bırakın kaynanayı,
en iyi arkadaşınızla aynı evde yaşamaya kalksanız
kavga çıkar kimse kimseyi çekmez.

ama ne yazık ki yapacak bişey yok.
gülü seven dikenine katlanıyor.
amaç sadece
yazıp rahatlamak.

Allah yardimciniz olsun.
Allah sabir versin.
Allah İnsallah esinizle ayri bir eve cikmayi nasip etsin.
Allah huzur versin arkadasim.
Kendinizi bu kadar yipratmayin.
Zor belki ama iyi dusunun iyi olsun.
Sabreden dervis muradina ermis.

Back
X