• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nedir bu patronlardan çektiğimiz ?...

Üniversite mezunu olup hele ki mesleğin de iyiyse ama mecburiyetten başka bir işte çalışıyorsan canım malesef adamı böyle ezmeye çalışıyorlar..
bir kadrolu öğretmen bile ücretli çalışan öğretmeni ezmeye çalışıyorsa demek ki her yerde böyle.
umarım allah gönlüne göre verir,arkadaşların dediği gibi de şikayet etmenin bir yolu vardır,bence 2 senelik emeğini orada bırakma.

evet, maalesef öyle
ve ben yan gelip yatmak istemediğim için bu işi kabul ettim
evde oturmaktansa daha iyidir dedim ama yinede şikayet etmeyi düşünmüyorum
iyi kötü buranın ekmeğini yedim 2 sene, allah var
ama hakkımı helal etmiyorum

Son düzenleme:
5 dil biliyorsun, yurtdısında okudun ve hala oranın kahrını mı cekiyorsun...

seni heryerin havada kapması lazım değil mi?

cok sasırdım

değil işte

normalde acıbademde başlayacaktım
beni çağırdılar personel yetkilisiyle görüştüm ilk
3 gün sonra beni çağırdılar personel müdürüyle görüştürdüler
bu görüşmeden 3 gün sonrada beni yine çağırdılar genel müdürle görüştürdüler
sonra bana dedilerki türk vatandaşı olsaydın seninle çalışmaktan memnun olurduk
vatandaşlığı aldıktan sonra bizi mutlaka ara

ama vatandaşlığı aldıktan sonra ben onları istemicem....... kendi mesleğimi yapacam

ve böyle bi sürü işyeri daha oldu, sonra burda başlamak zorunda kaldım

büyük şirketler risk almak istemiyor işte..
biz büyük bir kurumuz diyolar, sigortasız eleman çalıştıramayız, çalışma bakanlığındanda zor izin alınıyor
böyle kör bir döngü işte..

eğer türkiyede okumuş olsaydım işler bambaşka olurdu

sen benim gerçek hayatta nasıl olduğumu bilmiyorsun
ben hakkımı alamam, alamıyorumda bu şartlarda çünkü beni engelleyen çok şey var
benim hem diplomam geçeri değil hemde vatandaşlığım yok
o yüzden elim kolum bağlı. hiçbirşey yapamıyorum, en azından şu anda. ama bi kaç güne kalmaz vatandaşlığımı alacam, YÖK ede başvurumu yapacam.

ama allaha çok şükür hiç kimseye muhtaç değilim, bu halimle bile, o yüzden sözlerine dikkat et
anladım ben seni, beni küçük düşürmeye çalışıyorsun ama seninle ve senin gibilerle uğraşacak vaktim yok

ne oluyor ne bu tavır anlamdım seni küçümseyecek ne yazdım ben _? hayret bişey sözlerine dikkat edicekmişim hukuk okumuş bayansın işin olmadığı halde her işi sana yüklemişler sana akıllı ol dedik kötü birşeymi dedik . diplomanın gecerli olmaması wc temizleyip kendini ezdirmen anlamına geliyor_?5 dil biliyorsan evinde ceviride yapabilirsin yanlışmıyım .. hoş zaten muhtac değilmişsiz .. durduk yee sinirimi zıplattın carrie .. ben seni yazdıklarından tanıyorum .. nasıl biri olduğunu yazdıklarınıdan yola cıkarak yorum yaptım demekki normal hayatta farklı birisin ....benim ve benim gibilerle uğrasamazmış hayret yaa

ne oluyor ne bu tavır anlamdım seni küçümseyecek ne yazdım ben _? hayret bişey sözlerine dikkat edicekmişim hukuk okumuş bayansın işin olmadığı halde her işi sana yüklemişler sana akıllı ol dedik kötü birşeymi dedik . diplomanın gecerli olmaması wc temizleyip kendini ezdirmen anlamına geliyor_?5 dil biliyorsan evinde ceviride yapabilirsin yanlışmıyım .. hoş zaten muhtac değilmişsiz .. durduk yee sinirimi zıplattın carrie .. ben seni yazdıklarından tanıyorum .. nasıl biri olduğunu yazdıklarınıdan yola cıkarak yorum yaptım demekki normal hayatta farklı birisin ....benim ve benim gibilerle uğrasamazmış hayret yaa

sen herşeyi çok bildiğini zannediyorsun sanırım
çeviri yapabilmek için tc vatandaşı olman lazım yoksa yeminli tercüman olamıyorsun canım, anca başka tercümanın kaşesiyle çalışabilirsin onun içinde zaten çok az para verir asıl tercüman, yani değmez, onuda denedim.

Aslında şu vatandaşlık işini ve diploma işini bir hallederseniz o zaman sizi el üstünde tutarlar. Hiç moralinizi bozmayın. 5 dil biliyorsunuz ve en güzeli yurtdışında okumuşsunuz. Elit tabakadansınız sadece sizi sınırlayan bazı durumlar olmuş bunları hallederseniz her şey düzelir hiç canınızı sıkmayın size tuvaleti gösterenlere güzel bi cevap vermiş olursunuz.

Aslında şu vatandaşlık işini ve diploma işini bir hallederseniz o zaman sizi el üstünde tutarlar. Hiç moralinizi bozmayın. 5 dil biliyorsunuz ve en güzeli yurtdışında okumuşsunuz. Elit tabakadansınız sadece sizi sınırlayan bazı durumlar olmuş bunları hallederseniz her şey düzelir hiç canınızı sıkmayın size tuvaleti gösterenlere güzel bi cevap vermiş olursunuz.

vatandaşlık dosyamı yatırdım zaten, 2 ay önce.
türk olduğum için bir zorluk çıkmadı, yarın kumkapıya gidecem zaten, ilk müracatım onaylandı, oraya çağırıldım, az kaldı, alacam

denklik içinde görüştüm, devlet üniversitesinde okuduğum için yurtdışında, denklik sorunu olmayacak, belgeleri gönderin dediler. ya ankaraya gidecem şahsen yatıracam YÖK'e, yada posta yoluyla gönderecem. ama şahsen gitsem daha iyi olur sanırım, kafama takılanlarıda sorarım ordan.
işin kötü tarafı, YÖK sitesine baktığımda TC numarasınıda istiyolar, TC numarası olmadığı zaman bisürü ek belge istiyolar (neden dneklik almak istiyosun vs).
o yüzden ilk başta vatandaşlığı almam lazım sonra ankaraya gidecem

ALLAH yardımcın olsun carrie'cim ben de mali muşavir olmaya karar verdim..beni ezmelerine daha fazla katlanamıyorum iş alanında :)

ALLAH yardımcın olsun carrie'cim ben de mali muşavir olmaya karar verdim..beni ezmelerine daha fazla katlanamıyorum iş alanında :)

teşekkür ederim kontesim, seninde allah yardımcın olsun, inşallah mali müşavir olursun, kendi işinin patronu olursun
son gülen iyi güler kontesim :29:
diğer konularada bakıyorumda, türkiyede üniversite okumuş arkadaşlar var ve onlar bile kendi dallarında çok zor iş buluyorlar, başka işler yapmak zorunda kalıyorlar

bende elimden geleni yapmaya çalıştım işte, evde boş oturmak istemedim, eğer ben evde oturup bekleseydim vatandaşlığı, o zaman temebelleşirdim, beynim dururdu
ama gerçekten yoruldum artık, allahtan az kaldı, sabrın sonu selamettir
beni kızdıran şey, burdan bazı arkadaşlar bana diyolarki neden hakkını aramadın, biz seni akıllı zannediyorduk, dişli zannediyorduk
ne alakası var anlamadım, yeri gelince dişlide oldum, yeri gelince sabretmeyide bildim (ne zaman dişli olup olmamayı bilmeli insan ve ayağını yorganı kadar uzatmalı, ben bunu biliyorum) ama ben burdanda çıksaydım, başka işede girseydim aynı şeylerle karşılaşacaktım, kimse sigorta yapmazdı bana
ve çalıştığım işyeri bunu kullandı

allahtan az kaldı :52:

Son düzenleme:
Carrie soru özel mi kaçar diye tereddüt ettim ama merak ediyorum,cevap vermek istemezsen saygı duyarım:34:
Tc vatandaşı değilim diyorsun,Türksün ama yurt dışında mı doğdun büyüdün öyle bile olsa çift vatandaşlık fln oluyor ben durumunu anlayamadım.ya da bugüne kdr bu senin için sorun olmadı mı? çünkü vatandaşlığa geçmek de kolay bişi değil.belli bir süreTürkiye de ikamet ediyor olman gerekiyor bildiğim kadarıyla.

Carrie soru özel mi kaçar diye tereddüt ettim ama merak ediyorum,cevap vermek istemezsen saygı duyarım:34:
Tc vatandaşı değilim diyorsun,Türksün ama yurt dışında mı doğdun büyüdün öyle bile olsa çift vatandaşlık fln oluyor ben durumunu anlayamadım.ya da bugüne kdr bu senin için sorun olmadı mı? çünkü vatandaşlığa geçmek de kolay bişi değil.belli bir süreTürkiye de ikamet ediyor olman gerekiyor bildiğim kadarıyla.

ben küçükken ilgilenmemiş ailem bu konuyla işte, düşünmemişler ilerde belkş türkiyeye dönüş yaparız diye.
ben orda doğdum ve oranın vatandaşıyım, otomatik türk vatandaşı olmuyorsun zaten, yurtdışında doğduğunda.
18 yaşından önce annemle babam müracat etseydi o zaman alabilirdim vatandaşlığı ama yapmamışlar işte
daha doğrusu aklımızda hiç dönmek yoktu o yüzden fazla üstüne düşmediler bu konunun
şimdi ise 18 yaşından büyük olduğum için normal yabancılar gibi bavrumu yaptım
2 sene ikamet ettikten sonra türk asıllı yabancılar vatandaşlık için başvuru yapabiliyorlar ve ben zaten resmi olarak ikamet ediyorum şu anda, yani bir sorun yok.
eğer türk asıllı olmasaydım 5 sene ikamet etmem gerekirdi, veya evlilik nedeniyle 3 sene üstüne başvuru yapabilirdim.

ben küçükken ilgilenmemiş ailem bu konuyla işte, düşünmemişler ilerde belkş türkiyeye dönüş yaparız diye.
ben orda doğdum ve oranın vatandaşıyım, otomatik türk vatandaşı olmuyorsun zaten, yurtdışında doğduğunda.
18 yaşından önce annemle babam müracat etseydi o zaman alabilirdim vatandaşlığı ama yapmamışlar işte
daha doğrusu aklımızda hiç dönmek yoktu o yüzden fazla üstüne düşmediler bu konunun
şimdi ise 18 yaşından büyük olduğum için normal yabancılar gibi bavrumu yaptım
2 sene ikamet ettikten sonra türk asıllı yabancılar vatandaşlık için başvuru yapabiliyorlar ve ben zaten resmi olarak ikamet ediyorum şu anda, yani bir sorun yok.
eğer türk asıllı olmasaydım 5 sene ikamet etmem gerekirdi, veya evlilik nedeniyle 3 sene üstüne başvuru yapabilirdim.

anladım canım,mana ile bir konu hakkında daha bilgim olmuş oldu :34:
hadi bakalım başvuruların hayırlısı ile sonuç versin çünkü çalışma durumun katlanılacak gibi değil,e bunun sonu da yok başka bir iş bulsan yine aynı sorunlarla karşı karşıya kalıcaksın.

Carrie canım umarım en kısa zamanda denklik belgeni alır ve layık olduğun mevkide senin gibi iş güç sahibi insanlarla muhatap olursun canım, özel sektör herdaim elemanını alakasız işlerde kullanmayı pek sever seni anlayabiliyorum

anladım canım,mana ile bir konu hakkında daha bilgim olmuş oldu :34:
hadi bakalım başvuruların hayırlısı ile sonuç versin çünkü çalışma durumun katlanılacak gibi değil,e bunun sonu da yok başka bir iş bulsan yine aynı sorunlarla karşı karşıya kalıcaksın.

evet, o yüzden mutlaka bu işlerimi halletmem lazım
yarın çok işim var, kumkapıya gidecem, müracatın ikinci aşamasına geçecez
ondan sonrası kolay
az önce hukuk sitelerini gezdim biraz daha bilgi edindim denklikle ilgili
allah yardımcım olsun :29:

Carrie canım umarım en kısa zamanda denklik belgeni alır ve layık olduğun mevkide senin gibi iş güç sahibi insanlarla muhatap olursun canım, özel sektör herdaim elemanını alakasız işlerde kullanmayı pek sever seni anlayabiliyorum

çok teşekkür ederim kontesim, inş sende kurtulursun bu özel sektörden en kısa zamanda canım
allah kurtarsın bizi :29:

Son düzenleme:
Nasıl isterim bir bilsen ama el mahkum mali muşavirlik stajını yaptıgımda bile özel şirkete muhtacım :( işimiz çok zor çok

Nasıl isterim bir bilsen ama el mahkum mali muşavirlik stajını yaptıgımda bile özel şirkete muhtacım :( işimiz çok zor çok

ne kadar staj yapacan? 6 aymı 1 senemi?
ben 6 ay bi avukatın yanında 6 ayda adliyede yapacakmışım..

yinede olsun ya, sonunda refaha ulaşmak var ya, herşeye değer cnm :24:

Back
X