- 4 Aralık 2013
- 2.414
- 309
- 198
- 35
ben parası olup gidip en ucuzunu alana cimri ve kalıtesız yasayan ınsan dıyorum
sankı öretı tarafa gıdecek paralar. insan sonucta kendı ıcın yasıyor, elbette har vurup harman savrulsun demıyorum
ama paran varsa kalıteye önem vereceksın
hem ne demısler? ucuz alacak kadar zengın değilim!
o kısmı atlamısım, bit pazarında sorun yasadın sanırım :) bence bu konuyu açmana gerek yoktu
ıkıncı el urune sonucta ne kadar para verılır kı?
atladıgım kısım varmıs ama :) yukarıda devam ettımAh çok şükür ne yazdığımı anlayan bir üye çıkmış..
Senin olay bunu eleştirmen değil ürünlerini satamayıp, milletin senin tabirinle pazar mallarına "saldırması".
Zara'dan aldığının da ağzı yüzü kayıyor.
Sen bi'tane alırsın 5 yıl giyersin öbürü değişik değişik giyinmek ister ucuza alır iki çeşit giyer (dediğin yerlerden+pazar vs giydim hiç bi'fark yok).
Sinir oldum diye gelip konu açman evet gayet itici üstüne sinirle yazdığın kelimeler daha da itici.
Pazardan alıp üstünden kalitesizlik akıyomuş hııı
bilinçli tüketici markadan çok malın kalitesine bakar.durumu gayet yerinde olan insanlar bile zaman zaman pazara gidip alışveriş yapıyo.en azından ben görüyorum.benim annem tekstilci olduğu için kıyafet alırken nelere dikkat etmek gerekiyo gayet iyi biliyorum.içeriğine bakıp alırım ki kumaşı ellediğimde bile beni rahatsız eder mi etmez mi anlarım.insanlarda buna önem veriyo bence.ben genelde alışverişimi öyle markalardan yapmam pazardan yaparım.hatta pazarda satılan mallar bile markalardaki kumaşlardan daha iyi.artık pazar malı-marka ayrımı kalmadı.günümüz pazarlarında mallar daha kaliteli olduğunu düşünüyorum.en azından benim bulunduğum çevredeki pazarlar öyle.aslında bu kalitesi ürünler sandığımızdan daha tehlikeli.boyasından dolayı kansorojen madde içeriyo.marka ve nerden alındığından ziyade kaliteli olması daha mantıklı.
bilinçli tüketici markadan çok malın kalitesine bakar.durumu gayet yerinde olan insanlar bile zaman zaman pazara gidip alışveriş yapıyo.en azından ben görüyorum.benim annem tekstilci olduğu için kıyafet alırken nelere dikkat etmek gerekiyo gayet iyi biliyorum.içeriğine bakıp alırım ki kumaşı ellediğimde bile beni rahatsız eder mi etmez mi anlarım.insanlarda buna önem veriyo bence.ben genelde alışverişimi öyle markalardan yapmam pazardan yaparım.hatta pazarda satılan mallar bile markalardaki kumaşlardan daha iyi.artık pazar malı-marka ayrımı kalmadı.günümüz pazarlarında mallar daha kaliteli olduğunu düşünüyorum.en azından benim bulunduğum çevredeki pazarlar öyle.aslında bu kalitesi ürünler sandığımızdan daha tehlikeli.boyasından dolayı kansorojen madde içeriyo.marka ve nerden alındığından ziyade kaliteli olması daha mantıklı.
Bence de burada olmama yakismama riski olduğu için gözden çıkartılan paraya temkinli yaklaşıyor herkes. Marka diye fiyati ne kadar olursa olsun denemez ama kaliteliyse tabi ki hakkını vermek lazım. Ama şahsen ne kadar kaliteli de olsa denemeden ellemeden pahalı bişey almak zor diye düşünüyorum. Arkadasin dediği gibi belki deneyip begendiginde ve kaliteli buldugunda 100 lira verecek ama sen koydugunda 20 lirayı pahali bulacak.
Ama başlığındaki ucuzculuk yanlış bi tabir bu yüzden tepki alıyorsun. Ucuz olunca kalitesiz olacak diye bi olay yok sonucta.
ben birşeyi olması gerektiği fiyattan ucuza bulursam kaçırmam ,bildiğim tanıdığım kullanıp memnun kaldığım markaları her daim tercih ederim,topiğine baktım ,cidden kalitelli ve etiketi üstünde ürünler var 20-30 tl ,işte ama hep ön yargı var bizlerde ,kumaşı nasıl ,üstüme nasıl olur ,amann pahalı zaten gibi ,ama dedimya aynı malı gidip 60 a da 70 e de alır acımaz.sen sıkma canını boşver .
atladıgım kısım varmıs ama :) yukarıda devam ettım
etıketlı bıle olsa alınmıyor maalesefÜrünlerimin çoğu ikinci el değil etiketi üzerinde..zaten kızdığım konulardan biride oydu sıfır ürünle 2. El kullanılmış bir ürün aynı fiyat olamaz dimi? Buda fiyat harici bir kriter mesela..ya ben en iyisi şu bit pazarı kısmını sileyim :))
Evet ama ingilizcedeki gibi türkçe dede kalitesiz ürünlere aynı zamanda ucuz ürün,ucuz kadın vs kullanırız.Ordaki ucuzdan kasıt cheap (adi) anlamında ..zaten içeriğe bakıldığında sırf kalite konuşmuşum fiyatı merkez almamışım
Teşekkür ederim canım..Bende aynı senin gibiyim mesela erkek arkadaşım almanyada yaşıyor ve marka birşey dahi alıcak olsam aynı marka eğer yurtdışında daha ucuzsa ya netten sipariş veriyorum ya ona ordan aldırıp parasını veriyorum.Kesinlikle niye kazıklanalım ki..ve haklısın etiketi üstünde aynı malı mağazada 100 e alır ama burda 20 tl yi eleştirir sen haklısın sanırm sanal ortama güvenmiyor insanlar..ya da etiketi üzerinde bile olsa satıyosa kötüdür gibi bir düşünce var
Evet aynen benimde söylemeye çalıştığım bu bilinçli insanı tek kriteri ve önceliği fiyatı olmamalı.benimde 10 dolara alıp 3-4 sene giydiğim babetlerim var.ben mesela kumas alıp kendi tasarladıklarımı diktirmeyide çok severim
katılıyorum,geçen hafta bershka da bir bluz beğendim 69,90 e pahalı geldi ,bu hafta pazarda benim bi markacı amcam var :) onda gördüm 15 tl ,aynı birebir ,etiketindeki fiyat bile ,eee niye almıyım enayimiyim :) kaptım hemen .
Akışta başlıgı gördüm de bit pazarına ithafen açtıgınız aklıma dahi gelmemişti
genel olarak evet kaliteli alınmalı ama neticede 2. el kıyafete kimse fazla para vermez ya da vermek istemez diyeyim. kendinizi karşı tarafın yerine koyun daha iyi anlarsınız aslında.
kavga falan mı ettiniz orada bayagı sinirlenmişsiniz de:26:
Biz neden halk olarak kaliteyi değil de hep ucuzluğu önemsiyoruz? Asgari ücretle geçinmeye çalışan ucu ucuna geçinen insanlardan bahsetmiyorum.Durumu gayet iyi olan insanlar bile kaliteli olanı yerine gidip kalitesizinden birkaç tane alıyor..bu ürünler ya hemen bozuluyor ya gerçekten insanın üzerinde çok ucuz gözüküyor ya bir yıkamada ağzı yüzü akıyor..Bir ürünü satın almanın tek kriteri fiyatımı olmalı? Bit pazarında bölüm açtım resmen bedava fiyatına marka ürünlerimi veriyorum insanlar benimkileri pazar malı ürünlerle kıyaslayıp niye pahalı diyor gidip 5-10 tl lik pazar mallarına saldırıyorlar.(çok sinir oldum)
Ben kaliteciyimdir annemse benim kadar önemsemez.Ama artık farketti ki aldığı ucuz ürünleri birkaç sefer giyiyor ağzı yüzü kayıyor öbür sezon hoop yeni bir ucuz ürün.eee aynı şeye geliyor??? Üstelik ben senelerce üzerimde kaliteli birşey taşıyorum onunkinin kalitesizliği üzerinden akıyor..
İngilizlerin dediği "ucuz mal alacak kadar zengin değilim" sözüne sonsuz katılıyorum.siz nasılsınızdır? Bu konuda ne düşünüyosunuz?
(Kusura bakmayın gece gece biraz sinir olunup açılan bir konu oldu )
kaliteli ürün almak için o kumaşın yapısını bilmek gerek.kumaşın yapısını bilmek için de tekstille ilgilenmek gerek.benim annem tekstille uğraşmasaydı ben de anlamazdım belki de.annem bir kere beşiktaşın eşofman takımının serisiyle uğraşmıştı bi dönem onlar yaptı.altlı üstlü takım olarak maliyet kumaş boyaması amblem basımı fln hepsi 20 lira ediyo diyo.ama biz mağazaya gitsek onu 100liradan aşağı alamayız.sadece adı var diye gelir sağlasın diye fiyatlar en az 5 kat oynuyo.
bershka nın ürünlerini ben de beğeniyorum ama çok pahalı geliyo dediğin gibi o yüzden almadım.ama şöyle bişi var.bu tarz ürünler ihracat ürünleri oluyo ve defolu olan ürünleri ayırıyorlar.ayrılan ürünleri de pazara çıkartıyorlar.aldığın ürün büyük ihtimalle defolu ama orjinal üründür.defolu dediğime bakma onların çok az bi dikişi kaymış olsa bile defolu diyorlar ve hemen ayırıyorlar.çünkü ihracatta kabul etmiyorlar defolu ürün.annem iş yerinde çalışırken atölyede de defolu ürün oluyodu.patronu anneme diyomuş alın bunlardan kızınıza götürürsünüz diyekaç sene geçti halen kullanırım ve bakıyorum da onların gibi kaliteli kumaş hiç bulamıyorum piyasada.
Insanlarin ne kadar kaliteli sey alsam diye dusunemeyecek kadar dertleri varda ondan. Ne kdr kaliteli alsanda bi sure snra zatn kendini cöpte buluyo.
Evet ona ithafen açmadım ama insanlar gelip niye böyle bir konu açtın bu da dert mi diye soracakları için en baştan beni açmaya teşvik eden sebebi söylemiş bulundum.Ama burası KK insanlar kocalarıyla,babalarıyla edemedikleri muhalefeti gelip burda ederek desarj oluyolar niyet üzüm yemek değil bağcıyı dövmek burda
Canım benim kıyafetlerimin çoğu hiç kullanılmamış etiketi üzerinde yüksek fiyatlara aldığım ürünleri %800 falan zararına satöaya kalktım sırf dolapta yer açılsın yeniler gelsin diye..Başka başlıkta 5-10 tl ye kullanılmış,markasız,kalitesiz ürünlerin fiyatıyla benim ürünlerinkini kıyaslıyorlar..yani tek kriterleri fiyat millet 1 e veriyor sen niye 3 hesabı :) ona sinirlendim ama geçti..konudan o kısmı sildim herkes sinirimi çıkarmak için bu başlığı açtım sandı :)))
Arkadaşım sorun şu o ürünlerle benim ürünlerimin neden fiyatının aynı olmadığının eleştirilmesi..yoksa tabiki isteyen istediği yerden alır.. Ama bir ürüne bakıldığında tek kriter fiyatı mı olmalı sence? (Geçim sıkıntısı çeken insanları tenzih ederek)
Atıyorum şimdi zaradakine benzer ceketleri görüp balmaine neden bu kadar pahalı sende zara fiyatına sat diyemeyiz dimi? Almayız ilgilenmeyiz..ama gidipte tek kriter para olan bir eleştiride bulunmayız
Benim eski erk arkadasım textilciydi ve eniştem halamlarda textilcilerdi yani gayet kalite,dikiş vs anlarım.hiç kaliteli diye alıpta kötü çıkan bir ürünüm olmadı..Ama hepsinin çok düşük maliyetlere üretilip(burberry dahil) yüksek fiyatlarda satıldığını biliyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?