Ucuz kadin? Ilk defa duydum bu tabiri hic hosuma da gitmedi. Kalitesiz ürün ucuzda olabilir sirf marka oldugu icin pahali da. Kaliteli üründe pahali da olabilir ucuz da. Günümüzde çokta bi ayrım kalmadı hatırı sayılı markalar hariç.
Sonuç olarak evet cok kaliteli ürünler koymuş olabilirsin kizdigin şeyde hakli da olabilirsin ama bu insanları böyle ucuzcu diye tabir etmeni gerektirmez. Buraya giren herkes aynı değil sonuçta.
kaliteli ürün almak için o kumaşın yapısını bilmek gerek.kumaşın yapısını bilmek için de tekstille ilgilenmek gerek.benim annem tekstille uğraşmasaydı ben de anlamazdım belki de.annem bir kere beşiktaşın eşofman takımının serisiyle uğraşmıştı bi dönem onlar yaptı.altlı üstlü takım olarak maliyet kumaş boyaması amblem basımı fln hepsi 20 lira ediyo diyo.ama biz mağazaya gitsek onu 100liradan aşağı alamayız.sadece adı var diye gelir sağlasın diye fiyatlar en az 5 kat oynuyo.
bershka nın ürünlerini ben de beğeniyorum ama çok pahalı geliyo dediğin gibi o yüzden almadım.ama şöyle bişi var.bu tarz ürünler ihracat ürünleri oluyo ve defolu olan ürünleri ayırıyorlar.ayrılan ürünleri de pazara çıkartıyorlar.aldığın ürün büyük ihtimalle defolu ama orjinal üründür.defolu dediğime bakma onların çok az bi dikişi kaymış olsa bile defolu diyorlar ve hemen ayırıyorlar.çünkü ihracatta kabul etmiyorlar defolu ürün.annem iş yerinde çalışırken atölyede de defolu ürün oluyodu.patronu anneme diyomuş alın bunlardan kızınıza götürürsünüz diyekaç sene geçti halen kullanırım ve bakıyorum da onların gibi kaliteli kumaş hiç bulamıyorum piyasada.
Ben seni anladım.
Ancak yanlışın şurda sattığın yerin adı "bit pazarı". Şahsen ben 20-30 tl vereceksem birinin tenine değen kıyafeti giymek yerine gider üstüne biraz daha ekler kendim alırım. İstediği kadar kaliteli olsun.
Zaten geçim sıkıntısı çekmeyen insan çoğunlukla ikinci el alıp giymez çok dikkatini çeken bi'şey olmadıkça.
Yani insan ikinci el alırken isteristemez genel fiyatlardan çok daha düşük olsun istiyo.
Kadınların çoğunun ne giycem sıkıntısı var iki üç parça kaliteli ürün alacağıma 2 yazı geçirecek kalite de olsa yeter diyo. Çünkü eskimese bile sıkılıp veriyoruz. Zaten çok zengin kesimin de tek derdi etiketi, kalitesi de değil.
Konu paraya geliyo çünkü marka bi'chanel vs olmadıkça kaliteler hemen hemen aynı.
evet zaten etiketinde 174 ip ,desen filan yazıyor ,birde
çarpı koymuşlar ,heryerine baktım bişey bulamadım ,kimbilir hangi görünmez yerinde ne var ,ama bana 55 tl karı var :)
hmm yani her tür konu açılabilir tabi kimse neden böyle konu actın demez.
neyse olayı okumadıgım için yorum yapamayacagım ama zaten bit pazarında alışveriş yapmak zor bana göre.
ben oraya sürekli bakarım ilgimi çeker kıyafetler falan ama almıyorum hiç.
denemeden alamam mesela. bir de satış yapan için ayrıca sorumluluk gerektiriyor. alan kişi beğenmez falan neme lazım.
bu tür şeylere hazırlıklı olmak gerek açtıgın zamanda.
Bir tabirin hoşumuza gitmemesi o tabirin varolduğu gerçeğini ne yazik ki değiştirmiyor..ucuz kadın benimde favori tabirlerimden değil ama hem yabancı dillerde hemde türkçe de ne yazik ki kullanılan bir tabir olduğu gerçeğini değiştirmiyor..
Bu forumun en güzel yanı ne biliyomusun? Ne konu açacağımızı,kimi nasıl tabir edeceğimizi ve neyi eleştirceğimizi SADECE kendimiz belirliyor oluşumuz" Buraya giren her insan aynıdır" cümlesini nerde yazmışım göremedim? (Bu yorum haric hahaha)
Bu forumun güzel yanlarından birisi de atıp tutmak değil mi? Kolayca laf soyleyebilmek.
Sana kaliteli ürünlerinle ve ucuzcu musterinlerinle bol şans aman dikkat et kıymet bilmeye gitmesinler.
Yazdıklarının çoğuna zaten ben de katılıyorum ancak ürünlerim hiç kullanılmamış etiketleri üzerinde ürünlerdi..ve tabiki etiketli de olsa mağazadan almadıkları için çok ucuz fiyatlar koymuştum ama işte insanlar her ürünü 5-10 tl verip alamayınca eleştiriyolar.
Ama sen ucuzda olsa kaliteye bakıyormuşsun gidip ucuzunu alıyorum dememişsin ,ucuz ama kalitelisini alıyorum demişsin(bunu bende yapıyorum)
Evet evet kesinlikle!!! Zaten gördüğüm kadarıyla sen sadece forumun bu yanını kullanan kesimdensin
Teşekkür ederimmm dikkatim üzerlerinde olcak merak etme rahat uyu canım
Ben zaten konuyu sitedeki satışa bağlayıp açtığın ve kullandığın kelimeler için tepki gösterdim.
Çünkü biraz bakış açısıyla ilgili. Direk pazar malı diye etiketlediğin içindi tepkim.
İstediğin kadar etiketli koy insan kafasında onu "bu kız bunu almış giymemiş, dolabının derinliklerinde tutmuş, hem deneyemeyeceğim, Allah bilir kumaşı nasıl" vs. diye düşünüyo. Ablam internetten alışveriş yaparken 10 tlye fırsat yakalasa nazlanıyo üstüme olmazsa, kumaşını sevmezsem para çöpe gidecek diye.
Yani bu konuyu ya genel soracaktın ya da direk sitedeki satışa bağlayacaktın böyle haliyle istediğin cevaplar gelemedi:44:
kaliteden kastın 200-300 liralık şeylerse bilemeyeceğim. ama daha çok avm mağazaları olan çoğu mağazanın bazı kıyafetlerim kaymış durumda. sezon colins kotum iki beden büyüdü. sezon mango kotumun paçaları kaydı. yani bunlar 70-80 üstü olan kotlar. ama mesela lcw pantolonlarıma hiçbir şey olmamıştır, 20-40 civarı olan kotlar. mesela keten bi pantolon aldım yine fiyatı düşük sayılmayacak türden. bir iki giymede bacak arasından gitti, dökümlü olmasına rağmen. yani bazı şeylerin bozulmasının fiyatla pek alakası olmayabiliyor. yani örnekler bitmez. kayan tüylenen çeken kazaklar mı dersin.
ama şimdiye kadar coton ve h&m hiçbir şeyime bir şey olmadı sanırım.
bu fiyat aralığından değil de 200 lük günlük giyim parçalarından bahsediyorsan, dediğim gibi bilemeyeceğim. bir de kimseye onları al diye de dayatamazsın.ama konu ucuz görünmekse bunun da fiyatla hiç alakası yok. rahat alışveriş yapmak ucuzluğa da kaçtırabiliyor insanları.
kaliteden kastın 200-300 liralık şeylerse bilemeyeceğim. ama daha çok avm mağazaları olan çoğu mağazanın bazı kıyafetlerim kaymış durumda. sezon colins kotum iki beden büyüdü. sezon mango kotumun paçaları kaydı. yani bunlar 70-80 üstü olan kotlar. ama mesela lcw pantolonlarıma hiçbir şey olmamıştır, 20-40 civarı olan kotlar. mesela keten bi pantolon aldım yine fiyatı düşük sayılmayacak türden. bir iki giymede bacak arasından gitti, dökümlü olmasına rağmen. yani bazı şeylerin bozulmasının fiyatla pek alakası olmayabiliyor. yani örnekler bitmez. kayan tüylenen çeken kazaklar mı dersin.
ama şimdiye kadar coton ve h&m hiçbir şeyime bir şey olmadı sanırım.
bu fiyat aralığından değil de 200 lük günlük giyim parçalarından bahsediyorsan, dediğim gibi bilemeyeceğim. bir de kimseye onları al diye de dayatamazsın.ama konu ucuz görünmekse bunun da fiyatla hiç alakası yok. rahat alışveriş yapmak ucuzluğa da kaçtırabiliyor insanları.
Valla canım forumun kendime yarayabilecek her türlü yanını kullanan kesimdenim ben.
Uykumu ne sen ne kaliteli yada kalitesiz ürünler rahatsız eder takılma sen ona.
Konunun başında kalitenin paradan önce gelmesinde hemfikirdim seninle ama şu an seni sinir edenleri anlıyorum.
Hadi bol kazanclar sana...
dediğiniz gibi lcw aslında kaliteli ürün satan bi mağaza.zaten eskiden lcw dan bi şey almak zenginlik göstergesiydi.ama şimdi artık markaya bakılmıyor yani en azından ben bakmıyorum.aslında bu markadan çok markaların izlediği politikayla alakalı.lcw duruşunu hiç bozmadı asla kalitesiz ürün satmaz.ben bu güne kadar kotondan sadece bi kazak aldım memnunum ama diğer elbise tarzı ürünlerine baktım resmen naylon içeriyo ve rahatsızlık verici bişi.koton şirket politikasını öyle belirlemiş lcw da tam tersi belirlemiş.
Üniversitedeyken üniversitenin sokağında pazarımız vardı. Oradan bir ayakkabı aldım 15 tl. Bir iki giyerim mantığıyla almıştım halbuki
Arkadaşımda benle dalga geçmişti. Gitmiş normal bir ayakkabıya 100 lira vermişti
Sonuç; ben belki ( sıklıkla olmayarak) 1 sene giydim o ayakkabıyı, o bir ayda attı çöpe
Kalite-marka kavramını karıştırmayın
Konu başlığından ve içeriğinden belli zaten.o cümleyi neden böyle bir konu açtığımın sebebi olarak yazdım.yani 10-15 cümlelik yazuda 1-2 cümleydi ama herkesin dikkatini o çekmiş.sildim zaten düzelttim..
dediğiniz gibi lcw aslında kaliteli ürün satan bi mağaza.zaten eskiden lcw dan bi şey almak zenginlik göstergesiydi.ama şimdi artık markaya bakılmıyor yani en azından ben bakmıyorum.aslında bu markadan çok markaların izlediği politikayla alakalı.lcw duruşunu hiç bozmadı asla kalitesiz ürün satmaz.ben bu güne kadar kotondan sadece bi kazak aldım memnunum ama diğer elbise tarzı ürünlerine baktım resmen naylon içeriyo ve rahatsızlık verici bişi.koton şirket politikasını öyle belirlemiş lcw da tam tersi belirlemiş.
Evet oyüzden ben boştan yere triplere girmiş gibi gözüküyorum şuan
Her neyse nediyelim, iyi geceler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?