Nedir bu yanma arkadaşlar ???

Mirela9909

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2008
76
0
296
47
İstanbul
arkadaşlar çok zor bi durum yaşıyorum.8.ayımın içindeyim ve gece gündüz bu yemek borusundaki yanma beni öldürücek.geceleri odaları geziyorum, uykusuzluk diz boyu bu yüzden.:bbo:gün içinde de yemek yiyemiyorum ve ben insülin kullanıyorum:çok üzgünüm:,çaresiz şekerli gıdalarda alamıyorum.:1no2:sanki 1 bardak şekerli yada ballı süt içsem rahatlatıcak gibi ama şeker li olduğu için onuda alamıyorum.şaşırdım artık. bu durum beni çok rahatsız ediyo senağlama, diğer şikayetlerimi bile unuttum yani, umarım bi çaresini biliyosunuzdur :enbuyukkk:

arkadaşlar çok zor bi durum yaşıyorum.8.ayımın içindeyim ve gece gündüz bu yemek borusundaki yanma beni öldürücek.geceleri odaları geziyorum, uykusuzluk diz boyu bu yüzden.:bbo:gün içinde de yemek yiyemiyorum ve ben insülin kullanıyorum:çok üzgünüm:,çaresiz şekerli gıdalarda alamıyorum.:1no2:sanki 1 bardak şekerli yada ballı süt içsem rahatlatıcak gibi ama şeker li olduğu için onuda alamıyorum.şaşırdım artık. bu durum beni çok rahatsız ediyo senağlama, diğer şikayetlerimi bile unuttum yani, umarım bi çaresini biliyosunuzdur :enbuyukkk:

Benim hamileliğimi öğrendiğimden buyana sürekli yanma var. Artık ağrıya dönüşüyor. Dr. um rennie yazdı. İstediğin her an kullanabilirsin dedi. Kana karışmıyormuş. Sürekli kullanıyorum. Rahatlatıyor.Ben de insülin kullanıyorum bu arada.

Benim hamileliğimi öğrendiğimden buyana sürekli yanma var. Artık ağrıya dönüşüyor. Dr. um rennie yazdı. İstediğin her an kullanabilirsin dedi. Kana karışmıyormuş. Sürekli kullanıyorum. Rahatlatıyor.Ben de insülin kullanıyorum bu arada.

Halay cım daha öncede konuşmuştuk senle! insülin kullandığını biliyorum cnm:1hug: sende benim gibisin:bbo: insülini de geçtim bu yanma yüzünden, birde biliyomusun bu şikayet başladı başlıyalı şekerim hiç düşmüyo :çok üzgünüm: bide insülin kullanıyorum düşün yani senağlama sanki ağzımı açsam ejderha gb ateş saçıcam etrafa o kdr yanıyo-tatlicadiarzu- sanırım bebeğim mideme çok baskı yapıyo ondan oluyo bu büzüşüyo mide. Sen nasılsın bu arada ?? şekerin ne alemde ?? umarım sorun yoktur!:1hug:

Benim de şekerim yüksek çıktı insülin kullanıyorum.Midem çok yanıyor dediğimde doktorum gaviscon tablet verdi.Şu çiğnenenlerden.Günde 3 taneye kadar alabilirisn dedi.Benimkisi tüp bebek ve doktorum çok pimpirik.Tehlikeli olsa vermezdi sanırım.Canım bazen şekerli birşeyler çok istiyor ama yiyemediğimde ya da mandalin beni kesmezse gaviscon çiğniyorum.Limonlu bir şey.Tatlı ihtiyacımı gideriyorum mide yanmamı da geçiriyor.:)
Geçmiş olsun...

Karadut78 benim şekerimin de çok düşük olduğu söylenemez. Özellikle sabahları tokluk sekerim 180 leri buluyor. Öğle ve akşam tokluklarım 140-150 civarı.Gece için ayrı bir insüline başladım. Onun da pek faydası olmadı. Ama artık çok dert etmemeye çalışıyorum. Sanırım kontrolde dozunu artırır dr. 1.5 ay kaldı artk. Ve gebelik ilerdedikçe insülin dozu artıyormuş şeker daha da yükseliyormuş çünkü. Napalım bu da bizim sınavımız. Allah başka dert vermesinde.
Mide yanmasını ben de çok yaşıyorum. Hem de aylardır. Az ve sık yemek tek çözüm. Ayrıca mandalina gibi meyvelar iyice azdırıyor. soğan, sarımsak yememek lazım. Rennie kullanıyorum her yanma başladığında engelliyor biraz.Dr um istediğin kadar kullanabilirsin dedi. Çünkü söylediğim gibi midede çözülüyormuş kana karışmıyormuş.
Allah sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin yeter ki. Harşeyi unuturuz inşallah.

Benim de şekerim yüksek çıktı insülin kullanıyorum.Midem çok yanıyor dediğimde doktorum gaviscon tablet verdi.Şu çiğnenenlerden.Günde 3 taneye kadar alabilirisn dedi.Benimkisi tüp bebek ve doktorum çok pimpirik.Tehlikeli olsa vermezdi sanırım.Canım bazen şekerli birşeyler çok istiyor ama yiyemediğimde ya da mandalin beni kesmezse gaviscon çiğniyorum.Limonlu bir şey.Tatlı ihtiyacımı gideriyorum mide yanmamı da geçiriyor.:)
Geçmiş olsun...[/QUO

Sanırım daha öncede duymuştum bu gaviscon u. dr mu arayıp sorucam bende onu alıcam.rennie nin bana pek faydası olmuyor.hamileleğimden öncede zaten gastritim vardı.ordan biliyorum.teşekkürler!:.a.s.

Karadut78 benim şekerimin de çok düşük olduğu söylenemez. Özellikle sabahları tokluk sekerim 180 leri buluyor. Öğle ve akşam tokluklarım 140-150 civarı.Gece için ayrı bir insüline başladım. Onun da pek faydası olmadı. Ama artık çok dert etmemeye çalışıyorum. Sanırım kontrolde dozunu artırır dr. 1.5 ay kaldı artk. Ve gebelik ilerdedikçe insülin dozu artıyormuş şeker daha da yükseliyormuş çünkü. Napalım bu da bizim sınavımız. Allah başka dert vermesinde.
Mide yanmasını ben de çok yaşıyorum. Hem de aylardır. Az ve sık yemek tek çözüm. Ayrıca mandalina gibi meyvelar iyice azdırıyor. soğan, sarımsak yememek lazım. Rennie kullanıyorum her yanma başladığında engelliyor biraz.Dr um istediğin kadar kullanabilirsin dedi. Çünkü söylediğim gibi midede çözülüyormuş kana karışmıyormuş.
Allah sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin yeter ki. Harşeyi unuturuz inşallah.

halay cım gebelik ilerledikçe şekerin yükseldiğini bilmiyodum.demek ondan yüksek benim şekerim her geçengün, dediğin gb şurda 1.5 ay kaldı idare edices artık napalım.a.s dr kontrolde yükseltir dozajı zaten :bbo: hiç aklım almıyo zaten bu insülini bıraktığımızda umarım bi sorun çıkmaz :çok üzgünüm:

bende de aynı şikayetler başladı ya şimdiden
2-3 gündür ölüyorum valla
akşam hiç uyumadım desem yalan olmaz
yemek yiyicem diye korkuyorum valla
hiç birşey rahatlatmıyor beni ne süt,ne yoğurt
bakalım dr.um ne diyecek umarım birşeyler verir

halay cım gebelik ilerledikçe şekerin yükseldiğini bilmiyodum.demek ondan yüksek benim şekerim her geçengün, dediğin gb şurda 1.5 ay kaldı idare edices artık napalım.a.s dr kontrolde yükseltir dozajı zaten :bbo: hiç aklım almıyo zaten bu insülini bıraktığımızda umarım bi sorun çıkmaz :çok üzgünüm:[/QUOTE

insüline rağmen açlık ve tokluk değerlerin kaç çıkıyor yazar mısın? Birde yemekten 1 saat sonra mı ölçüyorsun?

halay cım gebelik ilerledikçe şekerin yükseldiğini bilmiyodum.demek ondan yüksek benim şekerim her geçengün, dediğin gb şurda 1.5 ay kaldı idare edices artık napalım.a.s dr kontrolde yükseltir dozajı zaten :bbo: hiç aklım almıyo zaten bu insülini bıraktığımızda umarım bi sorun çıkmaz :çok üzgünüm:[/QUOTE

insüline rağmen açlık ve tokluk değerlerin kaç çıkıyor yazar mısın? Birde yemekten 1 saat sonra mı ölçüyorsun?

---insülin almaya başladığım ilk zamanlar sabah aç 80 ila 95 arası olurdu, sonra yemekten 1 saat sonra ölçerdim 120 ila 150 arasında olurdu, Şimdi ise 1 haftadır sabahları 90 ila 120 arası hemde aç :çok üzgünüm: sonra kahvaltı yapıyorum 1 saat sonra ölçüyorum 190 ila 200 arası :1no2: kafayı yicem yanisenağlama ama sen hamilelik ilerledikçe şeker artıyo diyince anladımki ondan, yinede benim dr uma görünmem şart sanırım. senin nası benim ki kdr yüksekmi? :uhm:

ben daha 6 aylık hamileyim ama 1 aydır mide ve boğaz yanması yüzünden hayatım zehir oluyor. az yemeye çalışıyorum.kızartma ve acı asla yemiyorum,üşütmemeye çalışıyorum.muz,kivi,mandalina yemem lazım bebeklerim için ama bunları yiyince boğazımdan inerken sanki biri asit döküyo. rennie ve talcid hayretmiyor. her gece 4-5 kere kalkıp dolaşıyorum. yatakta oturmaktan belime ağrılar giriyor. offffff bu derdi benden iyi bilen yoktur.çaresini bilen varsa söylesin...

Ay bugünlerde aynı sıkıntı bende de var. Sanki yemek borum haşlanıyor. Hiç bir şey fayda etmiyor. Hamilelikten önce gastritim vardı zaten. Acaba onunla mı alakalı diyordum bende...

kızlar bendede yanma var yediğimiz yemekler midede asit yapıyormuş ve reflü yüzünden yemek borumuza geri kaçıyormuş hamilelerin genelinde yaşanan bir sorunmuş bazıları bizim gibi agır geçiriyor demekki doktorum bana gaviskon diye bir ilaç verdi günde 4 kez alıyorum birde yanmam çok olunca yemeklerden hemen sonra acayip rahatlatoyor doktorum hiç bir şekilde bebeğe zararı yok dedi doktorunuza sorup kullanın derim

Back
X