nedir ki bunun çaresi

berrak_87

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
307
35
0
Ankara
Kızlar konu kısaca şu :
Benim ayaklarım çok küçük ve bundan dolayıda ayağıma göre ayakkabı bulmam imkansız :2: hayır yani 1.60 boyum var selvi boylu değilim ama bu boya bu numara ayak çok küçük cidden
Geçen gün eşimle hem spor ayakkabı hemde opuklu ayakkabı almak için dışarı çıktık
34 numara topuklu ayakkabı zar zor buldum aldım .Oda ne zorluklarla

hergün internetten platform topuklu renkli renkli şık ayakkabıları inceliyorum
heves ediyorum napiyim ama hepside 35 numaradan başlıyo. kii 35 numara daraltılsa dahi olmuyo bana.
topuk kısmım çok ince . ayağım ayakkabıyı kavramıyor. hepi topu 2 tane ayakkabım var biri gündelik diğeri gezmelik :1:

Biliyorum çok şükür ki ayaklarım var sapasağlamım bunun şükrünü yaşamam lazım ama
her sene bu ayakkabı alma maceramdan bıktım usandım artık. bana çocuk reyonundan ışıklı lambalı spor ayakkabı verdiklernde
ister istemez mahcup oluyorum eşimin ve insanların önünde :26:
İnternetten 34 numara topuklu ayakkabı sipariş edebileceğim bir site olsa ne güzel olurdu. topukluyu o kadar sevmeme rağmen giyemiyorum

annem, anneannem "yalın ayak gezme, ayakkabı bulamazsın bak" derlerdi ben çocukken, büyürmüş ayak. nasıl olsa kışta değiliz, deneyin derim.

not; hiç terlik giymedim, ayaklarım 38, bu sebepten mi bilmem :1:

annemin 36, anneannemin 35-36, terliksiz gezmez bizim hatunlar.

annem, anneannem "yalın ayak gezme, ayakkabı bulamazsın bak" derlerdi ben çocukken, büyürmüş ayak. nasıl olsa kışta değiliz, deneyin derim.

terlik ev ayakkabı patik ... bunlarla büyüttüsağolsun annem beni.
cidden büyüme çağındayken yazın bile ev ayakkabısı giydirirdi bana ayaklarım kocaman olmasın diye. :1:
hamilelilik geçirdim bebeğim doğdu ama insANIN ayağı hiç mi büyümez . kızkardeşimde aynı benim gibi :5:

Benim kuzeniminde ayakları böyle. Ama o ayakkabıcıya gidip hem önlere hem yanlara içten bişeyler koyduruyo. Siz de böyle yapabilirsiniz.
Bende ayak fobisi var. Ayak görmeye dayanamam midem bulanır. Kendi ayağımı bile zar zor yıkar. Tırnaklarımı tiksinerek keserim:27:
Bebek ayaklarına karşı bi tiksintim yok bi tek.
Küçük ayakları hep sevmişimdir o yüzden..

İşte kimisi ayak küçük diye kimisi büyük diye şikayet eder.
Benimde 40.Hatta babetlerin kalıpları biraz dar eciş bücüş oluyor ayaklarm 41 bıle denıyorum bazen.
İnternette bulabılırsın 34 numara vardır.Takma da utanma da ayaklarından hiç.

canım benimde ayaklarım 35 numara bende çok zorluk çekiyorum bi model beğeniyorum numarası yok internette bazı sıtelerde var kucuk numaralar ama begendıgım modelde bende bulamıyorum kalıp koyduruyorum faydası yok artık buyumezde bu yaştan sonra ama dert ediceğimiz şey bu kadar küçük bi sebep olsun canım :)

Aynısı annem küçükken banada söylerd​i tabi ben hep yalınayak gezerdim küçükken şuan 38 numara giyiyorum annem bildim bileli hep terlikle dolaşır bir tek yatmadan yatmaya çıkarır onun ayak numarasıda 36 rahmetli anneanneminde 35-36 dıydı

Son düzenleme:
1.5 metrelik boyumla 38 numara ayağım var ya :/
çok büyük geldiler şu anda kendi ayaklarım.

Konu sahibi bence özel ayakkabı üreten yerlerle görüşebilirsin. İmalathaneler var istediğin ölçüde kalıpta yapıyorlar. hatta kapalı ayakkabını veriyorsun açık yapıyorlar, bağcıklıyı veriyorsun tokalı yapıyorlar. Bunu bi araştır. izmirde var mesela böyle yerler karşıyakada.

Ayaklar boyla orantılı oluyor çoğu zaman sanırım. Boyum 172 ayaklarım 38 bazen 39 bile oluyor. Küçükken hiç terlik ev ayakkabısı vs giymedim ondan da olabilir belki :37:

Ben de kucukken terlik falan giymezdim ayaklarim 35 bazen 34. Aksi gibi ben topuklu ayakkabi da giymem en azindan onlarin bazen 35ten baslayan modelleri oluyor ama converse tarzi veya spor ayakkabilar icin cocuk reyonuna bakmak zorunda kaliyorum. İnternette ozel ayakkabi imalati yapanlar var ama baya pahali, kalip koydurmaksa bir ise yaramiyor kayiyor sikistiriyor ayaklari vs. S

kalıp attırmayı bende düşündüm 35 numaraya ama oda olmuyo
ayaklarım hem küçük hemde ince . keşke biraz taraklı filan olsaydı :26:
eşim çoraplarıma bebek çorabı gibi diyo gülüyo
aman neyse şükürki elim ayağım sağlam .
buda benim tesellim olsun :5:

Ablamın ayakları 35 numara bir mağazada bulduk mu stoklayarak alıyoruz resmen, küçük ayak zor. 35 bile nadir bulunurken 34 çok zor, ancak yaptırabilirsiniz ayakkabılarınızı, normalden biraz pahalı olur ama çözümdür en azından. Üstelik ayağın rahatlığı çok önemli, sağlık açısından da uygun ayakkabı giymeniz lazım, yaptırabileceğiniz yerler araştırın bence.

Ama itiraf edeyim küçük ayağın kibarlığı başka, ablamın ayaklarına hep çok özenmişimdir, benimkiler 38 ve üstelik hafif taraklı, özellikle yazlık ayakkabılarda hiç hoş görünmüyor = (( Küçük ayaklar çok kibar, ne tür ayakkabı giyseler çok güzel duruyor

kalıp attırmayı bende düşündüm 35 numaraya ama oda olmuyo
ayaklarım hem küçük hemde ince . keşke biraz taraklı filan olsaydı :26:
eşim çoraplarıma bebek çorabı gibi diyo gülüyo
aman neyse şükürki elim ayağım sağlam .
buda benim tesellim olsun :5:
Yanlarına da kalıp atıyolar canım. Biraz maliyetli oluyo ama oluyo işte.
Kuzeniminde ayakları çok incedir oda böyle çözüm buldu.
Ayakkabılar çook güzel duruyo ama küçük ayakta.
Benim ayağım 37 pek büyük değil ama isterdim bi 35-36 olsun..

internette arıyorum 34 numara ayakkabı ama
yokk. ben platform topuklu veya dolgu giyiyorum oda hepi topu 1 tanecik var zaten

zaten boyumda 1.60 bide internetten dümdüz 34 numara babet alırsam
hepten çocuk gibi görünücem :2:
şöyle alımlı çalımlı topuklu ayakkabılar giymek istiyorum ben
bıktım usandım boy takıntımdan oğlumu kardeşin mi eşimi baban mı demelerinden
bazı insanlar çok kırıcı olabiliyorlar :2:

Yanlarına da kalıp atıyolar canım. Biraz maliyetli oluyo ama oluyo işte.
Kuzeniminde ayakları çok incedir oda böyle çözüm buldu.
Ayakkabılar çook güzel duruyo ama küçük ayakta.
Benim ayağım 37 pek büyük değil ama isterdim bi 35-36 olsun..

canım çok pozitifsin teşekkürler :29:
kalıp attırdım daha önce canım ama yok olmuyo
babete attırsam olur belki ama topuklu seviyorum ben
inan 8 saat aralıksız derse giriyorum ayakta kalıyorum ama
topukludan vazgeçemiyorum
kışın 36 numara çizmeler botlar oluyo kat kat çorap giydğimden ama
yazın çok zor :43:

canım çok pozitifsin teşekkürler :29:
kalıp attırdım daha önce canım ama yok olmuyo
babete attırsam olur belki ama topuklu seviyorum ben
inan 8 saat aralıksız derse giriyorum ayakta kalıyorum ama
topukludan vazgeçemiyorum
kışın 36 numara çizmeler botlar oluyo kat kat çorap giydğimden ama
yazın çok zor :43:
Ayağın kayıyo sanırım ayakkabı tam oturmadığı için..
Silikon tabanlar var ayak kaymasın diye ayakkabının içine konulan.
Onları deneyebilirsin belki..

Back
X